Toimintopainikkeet

VKT -hanke (Vajaakäyttöiset maatilakiinteistöt tuottamaan) järjestää info- ja tiedonvälitystilaisuuden 10.6.2016

Rakennus- ja infratyömaiden täytemaa-ainesten hyötykäytöstä maatilalla perjantaina 10.6. klo 9.00 -15.00 Myllyn kuppi & kakku, Syrjäntaustantie 8, Lammi.

Lue lisää

 
 


Yritystuet kiinnostivat hämäläisiä

MTK Häme järjesti yhdessä Hämeen ja Päijät-Hämeen Yrittäjien kanssa infotilaisuudet, joissa jaettiin vinkkejä Maaseutuverkoston yritystukien hakuun.

Lue lisää.

 
 


MTK Häme ry:n sääntömääräinen kevätkokous

Kokous pidettiin keskiviikkona 6.4.2016 Sysmän Teatteritalolla. Kokouksessa puhui maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Lue lisää.

 
 

Viljanviljelijöille tietoa viljamarkkinoiden mahdollisuuksista

Perjantaina 1.4.2016 Hämeenlinnassa MTK Häme kutsuu viljanviljelijäjäsenet keskustelemaan viljamarkkinoista, viljelijöiden yhteistyöstä, mahdollisen viljelijäosuuskunnan perustamisesta sekä kauranviljelyn mahdollisuuksista.

Lue lisää

 
 

Tuki-infot alkavat 22.3. Tammelasta

Viljelijöiden tukihakuinfot käynnistyvät 23.3. Tammelasta ja seuraavana on vuorossa 24.3. Hattula. Infot järjestää MTK Hämeen Kasvua Hämeessä-hanke.

Katso ajat ja paikat täältä.

 
 

Yhdistysten kevätkokouskierros on käynnissä.

Katso oman yhdistyksesi kokousaika- ja paikka ja osallistu kokouksiin.

Lue lisää

 
 

MTK Hämeen yhdistysten kevään 2016 salibandy-turnaus

Sysmä järjestää 2016 säbä-turnauksen yhteistyössä Hartolan kanssa. Ottelut pelataan lauantaina 9.4. Sysmässä Olavin toimintakeskuksella Päijänne-Areenalla ja Hartolassa Yhtenäiskoulun Kunkku-Areenalla. Välierät ja finaali pelataan Sysmässä.

Lue lisää

 
 

INVESTOINTITUKI-INFO 19.2.2016

Hämeen Ely-keskuksen investointituet ovat jaossa. Tukien infotilaisuus järjestetään perjantaina 19.2.2016 klo 9-12.30 Hämeenlinnassa ja etäyhteydellä myös Lahdessa. Tilaisuus on katsottavissa myös jälkikäteen Youtubesta.

Lue lisää

 
 

HÄMEEN VILJELIJÄTUKI-INFOT 2016
Kevään tuki-infojen päivät ja paikat ovat varmistuneet.

Lue lisää ja tarkista oman alueesi paikat ja päivät.

 
 


saunailta.JPG

Lue lisää

 
 

Hämeen alueen verotilaisuudet

MTK Häme järjestää totuttuun tapaan verotilaisuudet Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Jokioisilla. Tilaisuuksissa kuulet ajankohtaisimmat mm. verotuksesta ja veroilmoituksen täyttämisestä.

Lue lisää ja tarkista oman alueesi päivämäärät

 
 

Ministeri Juha Rehula avasi lomituslain muutosta kummitilallaan Hollolassa

rehula2netti.jpg

Viime syksynä rakenneltu lomituspalvelulain uudistus ruodittiin perusteellisesti läpi perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan vieraillessa kummimaatilallaan, Paavo ja Riitta Takalan maitotilalla, Hollolan Kalliolassa.

Rehula piti lomitusta tärkeänä osana kotieläintuottajien sosiaaliturvaa ja hyvinvointia. Samalla hän kuitenkin muistutti, että lomituksen säästöt eivät jäänet tähän. Tammikuun aikana Rehula nimeää uuden työryhmän pohtimaan lomitushallinnon uudistamista. Uudistus tulee kytkeytymään itsehallintoalueiden muodostamiseen.

 
 

Maaseutunuoret kiittävät kotimaisen ruuan kuluttajia joulutulilla Hämeessä

joulutulet_netti.jpg

MTK:n maaseutunuoret sytyttävät tiistaina 22.12. ympäri Hämettä isojen teiden varsille joulutulia valaisemaan joulun menoliikennettä.

Tempauksella he haluavat kiittää kotimaista ruokaa ostaneita kuluttajia ja samalla muistuttaa kotimaisen ruuan ja sitä kautta maatalouden merkityksestä koko Suomelle.

Tänä vuonna sytytetään tulia Hämeessä kuudella eri paikkakunnalla.

Lue lisää

 
 

Syyskokous jätti kannanoton ruuan arvostuksen puutteesta

MTK Hämeen syyskokouksen kokousedustajat_netti.jpg

MTK Häme kokoontui tänään syyskokoukseensa Hämeenlinnaan. Kokouksessa käytiin vilkasta keskustelua MTK:n edunvalvonnan painopisteistä ja tarpeista. Kokous jätti kannanoton kotimaisen ruuan arvostuksen puutteesta.


Syyskokous valitsi lisäksi kahden äänestyksen jälkeen MTK Hämeen johtokuntaan edustajat erovuoroisten tilalle sekä Hämeen edustajat MTK:n valtuuskuntaan erovuoroisten tilalle.

Lue lisää

 
 

Hyvinvointipäivässä Aulangolla satakunta kuulijaa

Taukoliikunta2.jpg

MTK Hämeen ja Melan hyvinvointipäivä kokosi Aulangolle marraskuun lopussa satakunta viljelijää. Päivän aiheet vaihtelivat talouden hallinnasta terveelliseen ravitsemukseen.

Lue lisää

 
 

Maaseutunuoret tapasivat vihreiden Hanna Halmeenpään

nuoret eduskunnassa_netti.jpg

Eteläisten liittojen maaseutunuorten valiokunta jatkoi eduskuntavaikuttamistaan tapaamalla vihreiden ensimmäisen kauden kansanedustajan Hanna Halmeenpään. Kalajoella asuva Halmeenpää on maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen.

Tapaamisessa eniten puhuttivat maatalouden kannattavuuskriisi ja ravinteiden kierrätyksen ongelmat. Halmeenpää vakuutti, että huoli kotimaisen ruokaketjun ongelmista on yhteinen. Maaseutunuoret toivoivat kansanedustajalta huolen kannon lisäksi myös tekoja.

 
 
Yhdistysten syyskokouskierros alkoi Heinolasta

Yhdistykset pitävät syyskokouksiaan pääsääntöisesti marraskuun aikana.
Osallistu oman tuottajayhdistyksesi sääntömääräiseen kokoukseen ja olet mukana vaikuttamassa!

Lue lisää

 
 
Maatalousyrittäjän työnantajakoulutus lähestyy

Mitä on otettava huomioon, jos palkkaa maatilalle työntekijän? Kuinka palkka lasketaan ja mitä työnantajakuluja tulee maksaa?

Näihin ja muihinkin kysymyksiin saa vastauksen 16.11. Hämeenlinnassa järjestettävässä maatalousyrittäjä työnantajana - koulutuksessa.
Ilmoittaudu 9.11. mennessä.

Lue lisää

 
 
Lomituspalvelulain esitystä ruodittiin myös Hämeessä - lausunto lähti ministeriöön

MTK Häme jätti oman lausuntonsa sosiaali- ja terveysministeriölle lomituspalvelulain muutoksesta.

Esityksen sisällön muuttamiseen osallistuivat myös hämäläisten kansanedustajien kummimaatilat eri puolilla maakuntaa lähestymällä edustajia monin tavoin, mm. runolla.

Lue lisää

 
 

manut tallinnaan.jpg

Maaseutunuorten Tallinnan matkalle voi ilmoittautua

Eteläisten liittojen maaseutunuoret lähtevät pikkujoulureissulle Tallinnaan marraskuun viimeisenä viikonloppuna.

Matkalle mahtuu 37 manua, joten ole nopea ja ilmoittaudu heti, mutta kuitenkin 25.10. mennessä.

Lue lisää

 
 

Liitto hakee ohjelmapäällikköä ja tiedottajaa


MTK Häme on käynnistämässä Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä -tiedonvälityshankkeen osana EU-osarahoitteista Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa.

Hankkeen tehtävänä on viestiä alueen vahvasta ja merkityksellisestä ruokasektorista sekä toimia alueen maa- ja elintarviketalouden kehittämisohjelman koordinaattorina. Lisäksi hanke välittää tietoa ruuantuotannon kehittämiseen käytettävissä olevista maaseutuohjelman välineistä maatalousyrittäjille.

Haemme Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä -hankkeeseen

kokopäivätoimista ohjelmapäällikköä sekä osa-aikaista tiedottajaa

Lue lisää

 
 
MTK Häme jätti lausunnon nitraattiasetuksen muutoksesta

IMG_2791_nettikoko.jpg

MTK Häme jätti lausunnon ympäristöministeriölle valtioneuvoston asetukseen eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta annetun asetuksen muuttamisesta eli nitraattiasetuksen muutoksesta.

Lausunto:


Lue lisää

 
 
Kansanedustaja Mika Kari vieraili kummimaatilallaan Kärkölässä

Mika Kari Laihoilla.jpg

SDP:n kansanedustaja Mika Kari Lahdesta vieraili maanantaina 21.9. kesällä nimetyllä kummitilallaan, Minna ja Juha-Matti Laihon maitotilalla Kärkölässä.

Isäntäväki oli kutsunut kalasopan ääreen myös muita paikallisia tuottajia, mikä takasi että keskustelua syntyi maitotilojen vaikeuksien lisäksi myös sika- ja viljatilojen tilanteesta.

Maidon hinnan alennus havainnollistettiin kansanedustajalle Laihojen tilan talouslaskelmista, joista kävi ilmi että muutaman sentin alennus maitolitran tuottajahinnassa tarkoittaa tilan tulopuolella tuhansien eurojen menetyksiä kuussa.

Kari vakuutti olevansa kotimaisen ruuan suurkuluttaja ja lupasi viedä eteenpäin viestiä mm. lomituksen tärkeydestä kotieläintiloilla.

 
 
Maaseutunuorten syysparlamentin ilmoittautuminen on auki

syysparlamentti.jpg

Kaikille maaseutunuorille avoin syysparlamentti järjestetään 4-6.11.2015 Kuopiossa. Parlamentin yhteydessä tehdään maaseutunuorten ehdokasvalmistelu MTK:n syysvaltuuskunnassa vahvistettavaan maaseutunuorten johtokuntaedustajan valintaan.

Paikkoja on valtakunnallisesti 120 osallistujalle, ja ne täytetään osittain ilmoittautumisjärjestyksessä, joten jos haluat mukaan, ole nopea!

Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.in/Syysparlamentti2015

Lue lisää

 
 

Maatalouskriisi vetää tiloja tappiolle myös Hämeessä

IMG_0598_netti.jpg

Maatilojen liikevaihdon arvioidaan laskevan Hämeessä 43,5 miljoonaa euroa vuoteen 2013 verrattuna. Vuonna 2013 liikevaihto oli 284 miljoonaa euroa.

Tuottajahinnat ovat kaikissa keskeisissä tuotteissa laskeneet voimakkaasti vuodesta 2013 lähtien. Lisäksi tänä vuonna mullistunut EU:n maatalouspolitiikka ja siitä johtuneet tukiehtojen sekä maksuaikataulujen muutokset vaikuttavat tilojen kassavirtaan. Kaiken kukkuraksi poikkeuksellinen kasvukausi on laskenut sato-odotuksia monin paikoin myös Hämeessä.

MTK Häme julkaisi aiheesta tiedotteen 28.8.:

Lue lisää

 
 

Kummitilavierailut alkoivat

Hämäläisten kansanedustajien kummitilavierailut aloitti Perussuomalaisten Jari Ronkainen vierailemalla Laura ja Mika Hämäläisen tilalla Hämeenkoskella.

MTK Häme on nimennyt kaikille 14:lle hämäläisille kansanedustajille oman kummimaatilan.

Lue Lisää

 
 

Tarjolla TYK-kuntoutusta ja kuntoremontti viljelijöille

Kelan ryhmämuotoisessa TYK-kuntoutuksessa MTK:n maatalousyrittäjäjäsenille on paikkoja vapaana vielä yhdellä jaksolla, ilmoittautuminen 30.9. mennessä.

Lisätietoja TYK-kuntoutuksesta:

Virtaa farmarille-kuntoremontti alkaa Kerimäellä marraskuussa. Kurssilla on vielä tilaa.

Lisätietoja Virtaa farmarille - kuntoremontista:


 
 
Lausunto Päijät-Hämeen maakuntakaavaehdotuksesta

MTK Häme jätti oheisen lausunnon Päijät-Hämeen liitolle maakuntakaavaehdotuksesta.

Päijät-Hämeen yhdistyksiä kannustetaan jättämään myös oma lausunto oman kunnan kaavamerkintöihin keskittyen.Lue lisää

 
 

Eläinsuojelurikos ei ole hyväksyttävää

MTK Häme pitää eläinten hyvää kohtelua ja eläinsuojelulain noudattamista jokaisen jäsenensä velvollisuutena. Julkisuuteen on perjantaina tullut tieto MTK Hämeen johtokunnan jäsenen eläinsuojelurikoksesta, josta Päijät-Hämeen käräjäoikeus on antanut tuomionsa. MTK Hämeen puheenjohtaja Arto Laine pitää asiaa valitettavana ja toteaa, että eläinsuojelurikos ei ole hyväksyttävää missään olosuhteissa. Eläinten hyvinvointi on suomalaisen ruoantuotannon kilpailuvaltti nyt ja tulevaisuudessa. Samalla on muistettava varmistaa myös tuottajan hyvinvointi. 

Sysmäläinen johtokunnan jäsen jää pois luottamustehtävästä toistaiseksi. 

Lisätietoja: MTK Hämeen puheenjohtaja Arto Laine, puh. 040 709 2470

Lue lisää

 
 

Hämäläisille kansanedustajille omat kummimaatilat

IMG_3153.jpgnetti.jpg

MTK Häme on nimennyt kaikille hämäläisille kansanedustajille oman kummimaatilan.

Kummitilatoiminnan tarkoituksena on tutustuttaa edustajat nykypäivän käytännön maatalouteen ja sen ongelmiin.

Katso edustajien kummitilat täältä:

Lue lisää


 
 

Ruokaa omasta maasta - liput, - kyltit ja - tarrat tilattavissa

ruokaaomastamaasta1.jpgMTK on tilannut erän Ruokaa omasta maasta –lippuja, -banderolleja ja -tarroja. MTK:n jäsenet voivat tilata materiaalia MTK:n verkkokaupasta omakustannushintaan.

Verkkokauppaan pääset tästä: http://mtkmateriaalit.valmiskauppa.fi/ruokaa-omasta-maasta-materiaalit-c-36.html

Materiaaliin kannattaa ensiksi tutustua nettisivuillamme , jolloin saa paremman kuvan tarjonnasta. Materiaalin löydät täältä:  http://www.mtk.fi/maatalous/kotimainen_ruoka/ruokaa_omasta_maasta/fi_FI/ruokaa_omasta_maasta/

Liput saadaan painosta heinäkuun alkupuolella. Tilauksia verkkokaupasta voi tehdä jo nyt

 
 

Jäsenmatkalle Italiaan voi ilmoittautua 15.8. asti
 - ohjelma tarkentunut

Pratello2.JPG

MTK Hämeen, MTK-Kaakkois-Suomen ja MTK-Uusimaan yhteinen jäsenmatka Italiaan järjestetään 27.-31.10.2015. Matkan järjestää Trio Travels Ltd Oy. Ilmoittaudu 15.8.2015 mennessä.

Ohjelmassa mm. EXPO 2015 Milanossa, monipuolisisa tilavierailuja ja retki Venetsiaan.

Ilmoittaudu täällä.

Lue lisää

 
 

Heinonen ja Ronkainen tilavierailulla Hausjärvellä

kansanedustajat2_netti.jpg

Kansanedustajat Timo Heinonen (Kok.) ja Jari Ronkainen (PS) sekä Heinosen eduskunta-avustaja Anni Puntila vierailivat maanantaina 15.6. Petri ja Tiina Arovuoren tilalla Hausjärven Oitissa.

MTK Häme oli kutsunut hämäläiset kansanedustajat maatilavierailulle keskustelemaan hämäläisestä maa- ja elintarviketaloudesta.

Lue lisää

 
 

Päivi Rönnistä MTK Hämeen toiminnanjohtaja

Päivi RönniMTK Hämeen johtokunta on nimittänyt agronomi, MMM Päivi Rönnin MTK Hämeen toiminnanjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 20.7.2015.

MTK Hämeen nykyinen toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kataja siirtyy ministeri Kimmo Tiilikaisen erityisavustajaksi.

Lue lisää

 
 

Maaseutunuorten matka Ahvenanmaalle 18-20.9.2015
 - Ilmoittautuminen on käynnissä!

Skördefest.jpg

Hämeen maaseutunuoret matkaavat syyskuun lopulla uusimaalaisten ja NSP:n nuorten kanssa Ahvenanmaalle. Saarella järjestetään samaan aikaan sadonkorjuujuhla Skördefesten.

Vierailukohteina ovat muun muassa Taffelin sipsitehdas, Västergårdsin lehdesniittysafari ja Stallhagenin panimo.

Ilmoittautuminen 31.7. mennessä oheisella linkillä. Matkan hinta 150 euroa.

https://www.lyyti.fi/group/Etelaiset_Manut_Ahvenanmaalle_2496/fi

Lue lisää

 
 

Lannoite- ja siemensäkkikeräys käynnissä

IMG_2429.JPG

4H-nuorten lannoite- ja siemensäkkien keräys on käynnissä eri puolilla Hämettä.

Tarkemmat keräyspisteet ja -ajat

Lue lisää

 
 

Jäsenmatka Italiaan 27.-31.10.2015

MTK Hämeen, MTK-Kaakkois-Suomen ja MTK-Uusimaan yhteinen jäsenmatka Italiaan 27.-31.10.2015. Matkan järjestää Trio Travels Ltd Oy.

Ohjelmassa mm. EXPO 2015 Milanossa, maaseutuohjelmaa ja retki Venetsiaan. Matkaohjelman ja ilmoittautumisohjeet löydät oheisesta linkistä.

Lue lisää

 
 

Hämeen viljelijätuki-infot 2015

Tukikoulutusten koulutusmateriaali lisätty MTK Hämeen verkkosivuille

Hämeen ELY-keskus järjesti tuki-infotilaisuudet Hämeessä. Niihin liittyvän koulutusmateriaalin löydät täältä.

Lue lisää

 
 

Arto Laineesta MTK Hämeen puheenjohtaja

MTK Hämeen johtokunta kokoontui järjestäytymiskokoukseensa Hämeenlinnassa. Johtokunta valitsi puheenjohtajaksi Arto Laineen Hattulasta ja varapuheenjohtajaksi Lassi-Antti Haaralan Humppilasta.

Lue lisää

 
 

Aki Kaivola Lammilta valittiin MTK:n johtokuntaan

Kaivola_Aki_(netti)_2013-01-09.JPGHämäläisten näköalapaikka maaseudun edunvalvonnan kärjessä jatkuu. MTK:n valtuuskunta valitsi liittomme puheenjohtajan Aki Kaivolan keskusliiton johtokuntaan kaudelle 2015-2017.
Aki Kaivola valittiin Annamari Torttilan tilalle, joka ei asettunut enää ehdolle toiselle kaudelle.


 
 

Tiedotteita ja uutisia

 
 

Tulevia tapahtumiaSivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 29.4.2016