Toimintopainikkeet


MTK-Akaa on paikallinen etujärjestö

maalaismaisema.jpgMTK-Akaa on maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien paikallinen etujärjestö. Jäseniä on 130 ja jäsentiloja kaikkiaan 47 (2014).
 

MTK Akaa, Kylmäkoski, Sääksmäki ja Urjala - yhdistysten 100-vuotisen toiminnan juhlavuonna on päätetty tehdä ainakin kaksi jäsentepahtumaa yhdessä.


Teatterielämys to 6.4. klo 19  Viialan teatterilla. Esitys on Rakas lotta ja väliajallajuodaan yhdessä Suomi100 täytekakkukahvit. Illan hinta on 20 euroa/henkilö. Näytös on varattu kokonaan meidän alueen maaseutuyhdistyksille. Teatterille mennään omilla autoilla / kimppakyydillä ystävien kanssa. Teatteri on entisen Viialan nahkatehtaan tiloissa osoitteessa Nahkatehtaantie 10, 37830 Akaa (Viiala).

Sitovat ilmoittautumiset to 2.3. mennessä (teatterien käytäntö, vahvistus kk ennen esitystä) Kirsi Parikka, kirsi.parikka(at)geopiste.fi, 0400 910 237 tai Tauno Leivuori, tauno.leivuori(at)gmail.com 0400 548 554.

Näytelmä kertoo lottien työstä keskittyen heidän kohtaloihin kenttäsairaalassa 1942. Sota on läsnä, mutta tärkeintä on usko elämään ja sen mahdollisuuksiin kaikesta huolimatta. Ankaran työn keskellä kukkii huumori ja rakkaus kulkee käsi kädessä kuoleman kanssa. 

Kirjailija Inkeri Kilpisen kertomaa: "Kun on kuvattava lotat sellaisina, joita valtaosa heistä edusti eli lämpimiä, nuoria, lähes mahdottomissa olosuhteissa kovaa työtä tekeviä naisia, niin on rikottava kaksikin ennakkoluuloa ja ennakkoluulon rikkominenhan on vaikeampaa kuin atomin särkeminen, kuten Einstein aikoinaan totesi".

Näytelmä tapahtuu hylätyssä, kesäasunnoksi vuokratussa pappilarakennuksessa Itä-Hämeessä nykyaikana sekä Kaarinan muistoissa vuosina 1941 kotipappilassa ja 1942 kenttäsairaalassa. Rakas Lotta oli ensimmäinen airut kertomassa lottien työstä sodan aikana - se oli kunnianteko äideillemme ja isoäideillemme, joita kirjallisuuden antama vino lotta-kuva oli armottomasti loukannut. Inkeri Kilpisen aiheen siivitti sitten myöhemmin 2000-luvulla lentoon aiheesta tehty elokuva Lupaus. Näytelmää rytmittävää sota-ajan musiikki.


Syksyllä loka-marraskuussa on yhteinen kekri-juhla, jonka suunnitteu on alkumetreillä.


Tervetuloa KoneAgriaan Tampereelle 8.-10.10.2015

KoneAgria.jpg


MTK-Hämeen johtokunta

MTK-Hämeen asioita hoitaa 12-henkinen johtokunta, joka valitaan liiton syyskokouksessa. Puheenjohtajana toimii maatalousyrittäjä, agronomi Arto Laine Hattulasta.

MTK-Hame_johtokunta.jpg

MTK-Hämeen syyskokous Hämeenlinnassa

MTK-Hämeen syyskokous Hämeenlinnassa 4.12.2014

Syyskokoukseen Hämeenlinnaan oli saapunut 121 kokousedustajaa liiton alueen tuottajayhdistyksistä. Kokouksessa valittiin MTK Hämeen johtokuntaan seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi Arto Laine Hattulasta, Markku Nieminen Sysmästä, Pia Parikka Heinolasta ja Merja Suppi Nastolasta. Petri Inovaara Rengosta valittiin Aki Kaivolan tilalle loppukaudeksi liiton johtokuntaan Kaivolan siirtyessä MTK:n johtokuntaan vuoden 2015 alussa.

Merja.jpg

Kevätkokous/kesäretki

Akaa.jpg

MTK Akaan ja MTK Sääksmäen yhdistykset järjestivät yhteisen kevätretken to 3.4. Helsinkiin.

Matkakohteita olivat MTK:n Keskusliiton toimisto Simonkadulla Maalaistentalossa ja muuna ohjelmana matkalla oli Urho Kekkosen museo Tamminiemi. Maittava lounas nautittiin yhdessä Ravintola Zetorissa.   Yhdistysten kevätkokoukset pidettiin samalla  MTK:n tiloissa.

EU-tukikoulutus perjantaina 14.3.2014

MTK Häme ja MTK Akaan yhdistys järjestivät EU-tukitilaisuuden perjantaina 14.3.2014 Karllundin Kivinavetalla, Kurisjärventie 626, Akaa.

Asiantuntijana Pauli Pethman, Haikula Oy. Tilaisuudessa ei ole ELY-keskusta mukana.

MTK-Hämeen johtokunta järjestäytyi vuodelle 2014

MTK-Hämeen johtokunta järjestäytyi 9.1.2014. Johtokunnan puheenjohtajana jatkaa Aki Kaivola Lammilta ja varapuheenjohtajana Markku Nieminen Sysmästä.

Akaan MTK yhdistyksen SYYSKOKOUS pidettiin 28.11.   Päivölän opiston ruokalassa

Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 20.2.2017