Toimintopainikkeet

Maaseutunuorten joulutulet pe 21.12. Koskikartanolla

MTK:n maaseutunuorten joulutulet sytytetään tänäkin vuonna joulun menoliikenteen iloksi perjantaina 21.12. klo 15 alkaen 12-tien varteen Koskikartanoa vastapäätä. Tulilla haluamme kiittää kotimaista ruokaa ostaneita kuluttajia. Koskikartanon pihalla on tarjolla makkaraa ja glögiä sekä joulun matkalaisille että oman pitäjän väelle. Tervetuloa tulille!

Vuosikokous perjantaina 30.11. seurakuntatuvalla

Yhdistyksen vuosikokous pidetään perjantaina 30.11. Hämeenkosken seurakuntatuvalla klo 19. Klo 18.30 alkaen tarjolla on purtavaa ja juotavaa pikkujouluhengessä. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Ennen kokousta lyhyen katsauksen vetämästään Vajaatuottoiset maatilakiinteistöt hyötykäyttöön-hankkeen tuloksista kertoo Harto Ylitalo. MTK Hämettä kokouksessa edustaa johtokunnan jäsen Juha Vaari Kalvolasta.

Tervetuloa!

Saunailta ti 7.8. klo 18 alkaen Leirimajalla

Tervetuloa perinteiseen elokuun alun saunailtaan ti 7.8. klo 18 alkaen seurakunnan Leirimajalle (Pyyhtiäntie 150) Pääjärven rannalle. 

Saunan jälkeen on tarjolla Maa- ja kotitalousseuran pyttipannua suoraan rannassa.

Tervetuloa koko perheen voimin!

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä Vieraili Hämeenkoskella

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä vieraili MTK Hämeen johtokunnan ja valtuuskunnan jäsenien lounasvieraana 23.4. Tulimäessä. Saimme paikallisena yhdistyksenä myös kutsun tapaamiseen ja edustimme MTK Hämeenkoskea puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja sihteerin voimin.

Leppä korosti tulevan EU:n ohjelmakauden tukineuvotteluiden tärkeyttä sekä maatalouden markkinatulojen turvaamista. Markkinatuloihin hän pyrkii vaikuttamaan muun muassa vientiponnisteluiden ja kaupan määräävän aseman muuttamisen kautta. Yhdistyksen puheenjohtaja toi keskusteluun turhan byrokratian, josta esimerkkinä ministerille luovutettiin kevättalvella Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän viljelijöille lähettämä alkutuotantoilmoituksen täydennyslomake. Varapuheenjohtaja nosti keskusteluun loppuvan luopumistuen, johon ministeri lupaili jonkinlaista kompensaatiota, mutta tarkkaa tietoa sen muodosta tai ajankohdasta ei vielä ole.


Kannanotto Päijät-Hämeen jätelautakunnalle

Yhdistys jätti yhdessä MTK Hollolan kanssa tiukan kannanoton Päijät-Hämeen jätelautakunnalle sako- ja umpikaivolietteen kuljetusjärjestelmän kunnallistamisesta. Asia koskee lähes kaikkia jäseniämme. Lisäksi lähestyimme erikseen hämeenkoskelaisia jätelautakunnan jäseniä.

Kannanotto:


Lausunto Hollolan kuntastrategian luonnoksesta

Yhdistys tutustui Hollolan tulevan kuntastrategian luonnokseen ja jätti siitä lyhyen lausunnon, jossa muistutettiin maa- ja metsätalouselinkeinojen tärkeydestä kunnalle sekä verotulojen tuojana että maaseudun maiseman ja virkistysarvojen ylläpitäjänä.

Lausunto löytyy alta:


Yhdistys jätti lausunnon eläinsuojelulain luonnoksesta

Uuden eläinsuojelulain luonnos tuli lausunnolle loppuvuodesta nimellä ”laki eläinten hyvinvoinnista”. Uusi lakiluonnos löytyy täältä. MTK:n tiedote lakiuudistuksesta löytyy täältä.

MTK Hämeenkoski jätti lakiluonnoksesta oman lausuntonsa, johon koottiin johtokunnan tammikuun kokouksen keskustelussa esiin nousseita asioita.

Lausunto on luettavissa alla.


Johtokunta järjestäytyi vuodelle 2018

MTK Hämeenkosken johtokunta piti järjestäytymiskokouksena 30.1.2018.

Puheenjohtajana jatkaa Laura Hämäläinen, varapuheenjohtajana Kari Kivinen, sihteerinä Saara Kukkonen ja taloudenhoitajana Seija Puhakka.

Lomitusvastaavaksi valittiin Ville Löyttyniemi, varalle Markku Korvenoja. Ympäristövastaavana jatkaa Risto Salli, työterveyshuollon vastaavana Laura Hämäläinen ja maaseutunuorten vastaavana Saara Kukkonen.

Johtokunnan yhteystiedot löytyvät täältä. Älä epäröi olla yhteydessä, jos joki asia MTK:hon liittyen askarruttaa. 

Maaseutunuorten joulutulet pe 22.12. klo 15.30 Koskikartanolla

Maaseutunuorten perinteiset joulutulet sytytetään taas Koskikartanoa vastapäätä pe 22.12.

Koskikartanon pihalla on tarjolla klo 15.30 alkaen kaikille HK:n sponsoroimaa makkaraa ja kuumaa glögiä.

Tervetuloa!

Vuosikokous 28.11.2017 klo 19 seurakuntatuvalla

Tervetuloa MTK Hämeenkosken vuosikokoukseen tiistaina 28.11.2017 Seurakuntatuvalle. Kahvia on tarjolla klo 18.30 alkaen ja kokous alkaa klo 19. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Kaikille osallistujille on jaossa maksutta tietokirjailija Juha Kuisman kirjoittama MTK Hämeen tuore historia ”Aina on keretty”.

Tervetuloa!

historiikki.jpg


MTK Hämeenkoski 100-vuotisjuhla 29.7.2017

MTK Hämeenkosken 100-vuotisjuhlia vietetään Tulimäessä (Huhdintie 99) lauantaina 29.7. klo 13.

Ohjelmassa on laulua, soittoa, hyvää ruokaa, hieman historiaa sekä lapsille talutusratsastusta ja muuta tekemistä. Asu on vapaa ja juhla päättyy klo 17.

Ilmoittautumiset 20.7. mennessä Saara Kukkoselle, p. 0408424419, saaramaija.kukkonen@gmail.com. Ilmoita myös mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Tervetuloa kaikki jäsenet perheineen!

Maaseutunuorten joulutulet to 22.12.2016 taas Koskikartanolla

Jo perinteeksi muodostuneet joulutulet sytytetään taas torstaina 22.12. VT 12 varteen joulun menoliikenteen iloksi.

Koskikartanon pihalla on tarjolla HK:n lahjoittamaa makkaraa ja kuumaa glögiä.

Tervetuloa makkaralle, juttusille tai molemmille!

Yhdistyksen vuosikokous 29.11. klo 19

MTK Hämeenkosken vuosikokous järjestetään ti 29.11. klo 19 alkaen Seurakuntatuvalla. Kahvia on rajolla klo 18.30 alkaen. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntömääräiset asiat.

Ennen kokousta klo 18.45 kuullaan Harto Ylitalon puheenvuoro Vajaakäyttöiset maatilakiinteistöt tuottamaan -kehityshankeesta (VKT-hanke) .

Puheenvuoro sisältää case-esityksen erilaisista tyhjien tuotantorakennusten ja vajaakäyttöisten maa-, metsä- ja vesialueiden uusiokäyttö-, ansaintalogiikka-ja yrittäjyysratkaisuista sekä ajankohtaiskatsauksen, mitä nyt on hankkeessa menossa.

Kokouksen jälkeen kuullaan MTK Hämeen johtokunnan jäsenen, heinolalaisen lampurin, Pia Parikan katsaus ajankohtaisista edunvalvonnallisista asioista.

Tervetuoa!


Lausunto Hollolan strategisen yleiskaavan luonnokseen

MTK Hämeenkoski jätti 14.11.2016 yhdessä MTK Hollolan kanssa lausunnon Hollolan strategisen yleiskaavan luonnoksesta.


Lausunto Hollolan uusista ympäristönsuojelumääräyksistä

Yhdistys jätti yhdessä MTK Hollolan kanssa lausunnon Hollolan uusien ympäristönsuojelumääräysten luonnoksesta. Luonnoksen pohjana oli talvella käyty keskustelu yhdistuysten ja Hollolan kunnan ympäristönsuojeluviranomaisten kanssa. Näin ollen lausunnossa oli jo huomioitu maa- ja metsätalouteen liittyviä määräyksiä.


Lausunto Hollolan rakennusjärjestyksestä

Yhdistys antoi yhdessä MTK Hollolan kanssa kunnalle seuraavan lausunnon kunnan tulevasta uudesta rakennusjärjestyksestä.


Saunailta 9.8.2016 klo 18

Tervetuloa kaikki jäsenet perheineen perinteiseen saunailtaan seurakunnan leirimajalle (Pyyhtiäntie 150) klo 18 alkaen. Tarjolla Maa- ja kotitalousseuran pyttipannua.

Koskelaiset mukana traktorimarssilla

Hämeenkoskelaisia oli eilen paikalla toistakymmentä henkeä sekä ainakin kolme traktoria. Tilaisuuden osalllistujamäärä oli ennakoitua suurempi ja henki paikalla oli hyvä. Moni viljelijä sai toivottavasti ainakin henkistä tukea tilaisuuden yhteisöllisyydestä. Myös tätä on järjestön pystyttävä edunvalvonnan ohella tarjoamaan.

Kiitokset kaikille osallistuneille ja hengessä mukana olleille!

torilla.jpg

 
 


Hollolan ympäristönsuojelumääräykset uudistuvat - nyt voi vaikuttaa

MTK Hämeenkosken pj ja sihteeri kävivät 3.3.2016 keskustelemassa MTK Hollolan kanssa Hollolan kunnan ympäristönsuojelusihteeri Ulla Kanasen ja ympäristönsuojelutarkastaja Lotta Köllin kanssa.

Puheenaiheena olivat erityisesti uuden kunnan ympäristönsuojelumääräykset. Tällä hetkellä ovat voimassa vielä vanhat määräykset vanhojen kuntien alueilla.

Uudelle kunnalle ollaan kuitenkin tekemässä uudet määräykset tämän vuoden aikana. Aluksi ympäristöviranomaiset haluaisivatkin kuulla kaikkien kuntalaisten kommentteja määräyksiin liittyen. Kommentteja voi antaa 7.4.2016 mennessä tämän linkin takana: https://uusi.otakantaa.fi/fi/hankkeet/25/.
Sivun vasemmalla puolella oleva ”Kommentteja Hollolan ja Hämeenkosken ympäristösuojelumääräyksistä” on se kohta jonne voi kommentit ja ajatukset jättää.


Kommenttien perusteella viranomaiset laativat määräyksistä luonnoksen, joka tulee lausunnolle aikanaan myös MTK Hämeenkoskelle ja Hollolalle. MTK Hämeenkosken ja Hollolan johtokunta kirjaavat myös omat kommenttinsa viranomaisille jo tässä vaiheessa.

Vanhat ympäristönsuojelumääräykset löytyvät täältä:
Hämeenkoski: http://www.hollola.fi/library/files/569f3ce5c91058d86f002781/H_meenkosken_ymp.suojelum__r_ykset_4.6.2012.pdf

Hollola: http://www.hollola.fi/library/files/569f3cd9c91058d86f00276a/Hollolan_ymp_rist_nsuojelum__r_ykset_23122011u.pdf

Maatalouden kannalta kriittisiä kohtia ovat esimerkiksi lannan levitys ja varastointi, josta Hämeenkoskella ei ole aiemmin määrätty mitään lainsäädännön ylittävää, toisin kuin Hollolassa.  Myös jätevesimääräykset ovat olleet lievempiä Hämeenkoskella. Lisäksi kasvinsuojeluaineissa joidenkin maavaikutteisten aineiden käyttöä on saatettu rajoittaa erikseen ympäristönsuojelumääräyksissä, vaikka niillä on jo Tukesin tarkat käyttörajat.

Kannustammekin kaikkia jättämään omia kommentteja, jotta saisimme määräyksistä jo luonnosvaiheessa maatalousystävälliset.
Kommentteja voi lähettää myös suoraan Ulla Kanaselle (044 780 1438, ulla.kananen@hollola.fi) ja Lotta Köllille (044 780 1439, lotta.kolli@hollola.fi)

 
 


Johtokunta järjestäytyi vuodelle 2016

MTK Hämeenkosken johtokunta järjestäytyi tammikuussa vuodelle 2016.

Puheenjohtajana jatkaa Laura Hämäläinen ja varapuheenjohtajana Kari Kivinen. Sihteeriksi valittiin Saara Kukkonen ja taloudenhoitajaksi Seija Puhakka.

Yhdistyksen vastuuhenkilöt:
Ympäristövastaava: Risto Salli
Lomitusvastaava Markku Korvenoja, varalla Ville Löyttyniemi
Työterveysvastaava: Laura Hämäläinen
Maaseutunuorten vastaava: Saara Kukkonen

Johtokunnan yhteystiedot löytyvät täältä.

 
 


Maaseutunuorten joulutulet poltettiin 22.12.2015 Koskikartanolla

lakana.jpg

tuli.jpg

Joulutulet poltettiin kolmatta kertaa Koskikartanoa vastapäätä ja Koskikartanon pihalla tarjottiin HK:n lahjoittamaa makkaraa ja kuumaa glögiä.

Kaikki sata makkaraa menivät viimeistä pötköä myöten ja 10 litraa glögiä samoin. Tulemme saivat myös mukavasti näkyvyyttä ja kuuluvuutta Yle Lahden ja Keski-Hämeen toimesta.

Kiitos kaikille talkoolaisille!

Tervetuloa vuosikokoukseen 17.11.2015

Yhdistyksen vuosikokous pidetään ti 17.11. klo 18.30 alkaen seurakuntatuvalla. Aiheena sääntömääräiset asiat. Vierailevana tähtenä MTK Hämeen toiminnanjohtaja Päivi Rönni.

MTK Hämeenkosken lausunto kunnan osayleiskaavan ehdotuksesta


Kunnan osayleiskaavan ehdotukseen voi jättää muistutuksia vielä ma 14.9.2015 asti kuntaan. Kaava-aineisto kunnan sivuilla.

 
 

MTK Hämeenkosken lausunto Päijät-Hämeen maakuntakaavaehdotuksesta 2014

Puheenjohtaja ja sihteeri ottavat kommentteja ja huomioita lausuntoon vastaan 11.8. asti. Siiten se lähtee eteenpäin Päijät-Hämeen liittoon.

 
 


MTK Hämeenkosken lausunto kunnan osayleiskaavan luonnokseen

 

Hämeenkosken osayleiskaavaan voi vaikuttaa 23.2.2015 asti

Kaavaluonnokseen on mahdollista jättää mielipide kunnalle maanantaihin 23.2.2015 asti.

Kaavaluonnoksen asiakirjat ja varsinainen kartta löytyvät kunnan nettisivuilta ja kunnan toimistolta.

Kannattaa kiinniittä erityisesti huomiota, kuinka esimerkiksi oma talouskeskus on piirretty kartalle. Talouskeskuksen alueella mahdollinen maatalousrakentaminen ja muut muutokset on osayleiskaavan alueella helpompi toteuttaa kuin sen ulkopuolella.

MTK Hämeenkoski jättää kaavaluonnoksesta myös oman lausuntonsa kunnalle.


 
 
 

Johtokunta järjestäytyi vuodelle 2015

MTK Hämeenkosken johtokunta piti järjestäytymiskokouksensa 20.1.2015. Edunvalvonnallisestikin haastavaan vuoteen lähdetään tutulla kokoonpanolla.

Puheenjohtajana jatkaa Laura Hämäläinen ja varapuheenjohtajana Kari Kivinen. Sihteerinä toimii varsinaisen johtokunnan ulkopuolelta Saara Nikkari ja taloudenhoitajana ja samalla johtokunnan jäsenenä Seija Puhakka.

Johtokunnan jäseninä jatkavat Aino Aarnikoivu, Markku Korvenoja (lomitusvastaava), Ville Löyttyniemi, Janne Nisula, Risto Salli (ympäristöasiamies) ja Vesa Tuloisela.

Työterveysvastaavana toimii puheenjohtaja Laura Hämäläinen ja maaseutunuorten vastaavana Saara Nikkari.

Johtokunnan yhteystiedot löytyvät vasemman palkin yhteystiedot - välilehdeltä.

 

Veropäivän 3.2.2015 metsäverotuksen materiaali

Mhy Päijät-Hämeen Timo Hannosen veropäivän luentomateriaali löytyy alta.

Pääomaveron kiristyessä kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti verosuunnitteluun.


 

 
 
Lausunto on luettavissa alla.
Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 6.2.2019