Toimintopainikkeet


 
 

Tervetuloa MTK-Kaakkois-Suomen sivuille!


TULOSSA KEVÄÄLLÄ 2019

MTK-Kaakkois-Suomen Ääni menestyvälle maalle -vaalipaneelit
MTK-Kaakkois-Suomi järjestää yhteistyössä  paikallisten metsänhoitoyhdistysten kanssa kaikille avoimet vaalipaneelit, joissa haastetaan alueen kansanedustajaehdokkaita keskustelemaan maaseudun merkityksestä alueen elinvoimalle.

  • Lappeenranta ma 18.3.2019 klo 18, Kehruuhuone (Kristiinankatu 20, Lappeenranta)
  • Kouvola to 21.3.2019 klo 18, Ravintola Koskela (Koskelankuja 1, Kuusankoski)

Vaalipaneelin juontajina toimivat Maaseudun Tulevaisuuden toimituspäällikkö Jussi Martikainen ja uutispäällikkö Niklas Holmberg.

Paneelien osallistujat ym. lisätietoa:
Tervetuloa tilaisuuksiin!


HYVINVOINTIPÄIVÄ MAATALOUSYRITTÄJILLE 23.3.2019

Virtaa Viljelijälle – hanke ja MTK-Kaakkois-Suomi järjestävät hyvinvointipäivän lauantaina 23.3.2019 Imatran Kylpylässä. Päivän ykkösluennon pitää kirjailija ja puhuja Petri Rajaniemi (lisätietoja: nobs.fi). Ohjelmassa on mm. myös Saimaan kriisikeskuksen järjestämät työpajat. Ennakkoilmoittautumiset sähköpostilla anni.kekki@mtk.fi. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki lähetetään alkuvuodesta. Päivä on maksuton, mutta halukkaat voivat yöpyä kylpylässä omakustanteisesti.VILJELIJÄN OIKEUSTURVA-KOULUTUS 4.4.2019

MTK-Kaakkois-Suomi järjestää oikeusturva-koulutuksen Luumäen kunnan valtuustosalissa to 4.4. klo 9.15-14.00.

Luennoitsijana MTK:n lakiasiantuntija Marica Twerin. Teemoina testamentti, avioehto, edunvalvontavaltuutus, oikeus avio(avo)erotilanteessa sekä vuokra-, myynti- ja ostosopimukset.

Koulutus on MTK:n jäsenille maksuton, muille hinta 100 euroa. MTK-Kaakkois-Suomi tarjoaa aamukahvit, lounas omakustanteinen. Ilmoittautumiset 28.3. mennessä Lyytin kautta:

https://www.lyyti.in/viljelijan_oikeusturvakoulutus

tai eeva.saarikorpi@mtk.fi / 040 545 2079.Tulossa syksyllä 2018:

8.-9.9.2018 Lähiruokamessut Elimäellä, www.lähiruoka.fi

9.9.2018 Lappeenrannan maaseutumarkkinat

15.9.2018 Valtakunnallinen Osta tilalta! -päivä

2.10.2018 Liiketoimintavalmennus, infotilaisuus, Luumäki

11. ja 18.10.2018 Mielenterveyden ensiapukurssi, Lappeenranta

1.-2.11.2018  Mielenterveyden ensiapukurssi, Kouvola

8.11.2018 Kotieläintilojen valvonnat -tilaisuus, Luumäki

14.11.2018 Alkutuottajien säteilyvarautumiskoulutus, Kouvola

20.11.2018 Maaseutuyrittäjien liiketoimintavalmennus, Luumäki

24.11.2018 Viljelijän hyvinvointipäivä, Anjala

30.11.2018 klo 10 MTK-Kaakkois-Suomen syyskokous, Aikuiskoulutuskeskus Kouvola.

Kahvit ja kokousedustajien toteaminen klo 9.30 alkaen. Kokousesitelmän pitää MTK:n vilja-asiamies Max Schulman. 

1.12.2018 Maaseutunuorten pikkujoulut, Kotka 

4.12.2018 Viljamarkkinapäivä, Loviisa

21.12.2018 Maaseutunuorten joulutulet, Parikkala, Lappeenranta, Savitaipale, Kouvola, Hamina, Elimäki

 
 

EU-avustajat 2018

Kaakkois-Suomen alueen EU-avustajat 2018 löydät yläpuolella olevasta pdf-tiedostosta.

 
 

Voimavaratesti maaseutuyrittäjille

Virtaa Viljelijälle-hankkeessa on kehitetty voimavaratesti maatalousyrittäjille. Testi tuotettiin yhteistyössä Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen Socomin kanssa.

Elämän ja hyvinvoinnin eri osa-alueita läpikäyvää testiä voivat käyttää kaikki maatalousyrittäjät ympäri Suomen.

Testin tuloksena selviävät asiat, jotka tuovat elämääsi voimavaroja ja asiat, jotka niitä vievät. Testin voit tehdä kännykällä, tabletilla tai tietokoneella osoitteessa www.voimavaratesti.fi ja sen tekeminen kestää kymmenisen minuuttia.

”Tulokset kuvasivat tilannetta.”, ”Kysymykset laittoivat ajattelemaan.” ”On elämässä muutakin kuin työtä.” Näin maatalousyrittäjät ovat kommentoineet voimavaratestiä ja siitä saatuja tuloksia.

 
 

MTK-Kaakkois-Suomen kevätkokous 27.3.2018 Lappeenrannassa

MTK-Kaakkois-Suomen kevätkokous on ti 27.3.2018 klo 10:00 Etelä-Karjalan Osuuspankissa (os. Kirkkokatu 9, Lappeenranta).

Kahvitarjoilu ja virallisten kokousedustajien toteaminen aloitetaan klo 9.30.
Kokouksessa käsitellään sääntöjen 11 §:n kevätkokoukselle määräämät asiat. Kokousesitelmän pitää johtaja (EU- ja kansainväliset asiat) Simo Tiainen MTK:sta.
Tapahtumakalenteri 2018

Tapahtumista ja koulutuksista saa kätevästi ja nopeimmin tietoa sähköpostitse. Voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi meille liittoon. Yhteystiedot löytyvät tästä.


 
 

Kesätapaaminen Tykkimäellä 29.6.2018

Maaseutunuorten järjestämä kesätapaaminen Tykkimäen Huvipuistossa järjestetään perjantaina 29.6. Tapaamiseen ovat tervetulleita kaikki MTK-Kaakkois-Suomen alueen yhdistysten jäsenet perheineen. Ilmoittautumislinkki on lähetetty sähköpostitse kaikille jäsenille. 

Tykkimäi.jpg


 
 

MTK:n liittokokous ja 100-vuotisjuhla

Kesäkuun 9.-10. päivä vietetään maaseudun elinkeinojen superviikonloppua. MTK kutsuu juhlimaan sekä jäsenet, sidosryhmänsä että suuren yleisön. Samanaikaisesti järjestetään sekä MTK:n liittokokous ja 100-vuotisjuhla Messukeskuksessa että iloinen Kasvun juhla ja sieltä starttaava Työhevos- traktori- ja työkonekavalkadi.

Historia kohtaa nykypäivän Työhevos-, traktori- ja työkonekavalkadissa ja Kasvun juhlassa 9.6. klo 9-15 Helsingin Rautatietorilla. Kello 9 alkaen yleisölle on luvassa historiallinen kone- ja traktorinäyttely, maaseutuaiheisia työnäytöksiä ja kulttuuriohjelmaa ja toiminallinen, osallistava yritysnäyttely. Iloinen traktori-, työkone- ja työhevoskavalkadi lähtee liikkeelle klo 13 Rautatientorilta Mannerheimintietä pitkin kohti Messukeskusta. Yleisöjuhla jatkuu klo 15.00 asti.

Lue lisää täältä.

 
 

Virtaa viljelijälle -hanke alkoi Kaakkois-Suomessa

Virtaa viljelijälle -hanke tarjoaa luottamuksellista ja puolueetonta apua maatalousyrittäjille.

Virtaa Viljelijälle on MTK-Kaakkois-Suomen hallinnoima ja Kaakkois-Suomen Ely-Keskuksen rahoittama kaksivuotinen hanke, jonka tärkeimpänä tavoitteena on tarjota apua maatalousyrittäjille jaksamiseen ja talouteen liittyvien hankalien tilanteiden kanssa.

Hankkeessa tehdään yrittäjän luvalla tilakäynti, pyyntö voi tulla joko yrittäjältä itseltään tai hänen luvallaan tilan kanssa yhteistyötä tekevältä taholta.

Lisätietoja hankkeesta

Yhteystiedot:

Virtaa viljelijälle-hanke

Anni Kekki

Hankepäällikkö

p. 0405930848

anni.kekki@mtk.fi

https://www.facebook.com/virtaaviljelijalle

 
 


Tule ja tuo perheesi laskettelemaan, hiihtämään ja tapaamaan tuttuja Mielakkaan ja Myllymäkeen!

Koko perheen laskiaistiistai Kouvolan Mielakassa 28.2. klo 10-20 (Ojaniityntie 3 Kouvola).

Hissilipun hinta 5€/päivä (ilmoita kassalla olevasi MTK:n ryhmää, saat lipun puoleen hintaan).

Välineet 10€/päivä (ole ajoissa paikalla, välineitä vuokrattavissa rajallisesti!).

MTK-Kaakkois-Suomi tarjoaa laavulla makkaraa ja Valion lämmintä juomaa klo 10-14 välisenä aikana, hissilipputarjous on voimassa klo 10-20.

Myllymäen ulkoilu- ja laskettelupäivä la 11.3. klo 10-14 (Myllymäentie 83, Joutseno)

Jäsenille tarjotaan yhteystietolipukkeen täyttämistä vastaan ilmainen hissilippu paikan päällä. Tarjolla myös grillimakkaraa sekä  kahvia ja pullaa.

Tervetuloa tapahtumiin!

 
 


Juhlavuoden avajaistilaisuus Kuusankoskitalolla ma 13.2. klo 18

MTK 100 vuotta kasvua -juhlavuosi avataan Kaakkois-Suomen osalta Kuusankoskitalolla ma 13.2. klo 18 (Kymenlaaksonkatu 1, Kuusankoski). Tilaisuus on kaikille avoin, lämpimästi tervetuloa paikan päälle!

Installaatio- ja mediataiteilija Teemu Lehmusruusun 5.5. -videotaiteteos heijastetaan Kuusankoskitalon seinään ja teos on esillä 13.2. -19.2. välisen ajan. Avajaistilaisuudessa 13.2. on paikalla myös taiteilija itse.

Avajaistilaisuudessa tarjoillaan hernerokkaa klo 18 alkaen 100 ensimäiselle teemalla "Syödään yhdessä". Hernerokkaa on tarjolla Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä.

5.5 -videotaideteos tutkii visuaalisesti maa- ja metsätalousyrittäjien työnkuvaa, haasteita ja muutospaineita nyky-yhteiskunnassa. Teos tuo maaseudun näkymiä kaupunkeihin suomalaisten pohdittavaksi. Teosesitys on lähtölaukaus MTK:n ja MTK-Kaakkois-Suomen 100-vuotisjuhlavuodelle, joka on myös osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoja juhlavuoden sivustolla www.kasvutarinoita.fi

 
 

MTK avasi ruuan verkkokaupan Ruokaasuomesta.fi - liity mukaan!

MTK on omistamansa Viestilehdet Oy:n kautta lähtenyt rahoittamaan ja kehittämään ruuan verkkokauppaa, jonka kautta kuluttajat voivat ostaa ruokaa suoraan suomalaisilta maatiloilta ja pk-elintarvikeyrityksiltä. Uusi verkkokauppa tuo tuottajille ja pk-elintarvikeyrityksille mahdollisuuden myydä ruokaa ohi päivittäistavarakauppojen ja saada näin suurempi osuus ruuan hinnasta.

Nyt kannattaa liittyä mukaan Ruokaasuomesta.fi -verkkokauppaan, joka on tarkoitettu ruuan suoramyyntitiloille.

Palvelun kautta saat käyttöösi oman profiilisivun, verkkokaupan, maksupalvelut, varastonhallinnan ja kaiken tarvittavan nettimyynnin aloittamiseksi. Palvelu hyödyntää paikkatietoa ja sen käyttö on helppoa myös mobiilipäätelaitteissa.

Tutustu palveluun tarkemmin osoitteessa www.ruokaasuomesta.fi

MTK:n tiedote aiheesta: MTK avasi ruuan verkkokaupan – syynä halpuuttaminen ja tuottajien heikentynyt asema elintarvikeketjussa

Liittymistarjous tuottajille: katso Maaseudun Tulevaisuus -paketti.

 
 

Sähköinen jäsenkortti tuo MTK-tietopaketin taskuusi

MTK:n jäsenet voivat ladata sähköisen jäsenkortin matkapuhelimeensa jäsenverkko Repusta.

Sähköisellä jäsenkortilla varmistat, että jäsenedut ovat aina taskussa mukana. Luet helposti ajankohtaiset uutiset ja blogit sekä sosiaalisten kanavien kuumimmat puheenaiheet.

Saat tilattua sähköisen jäsenkortin osoitteesta www.mtk.fi/omattiedot. Sivulle kirjaudutaan Reppu-tunnuksilla eli jäsennumerolla ja salasanalla. Jäsenmaksu tulee olla maksettu ennen tilausta. Tilauksen jälkeen saat matkapuhelimeesi tekstiviestillä latauslinkin, jota kautta jäsenkortti asennetaan matkapuhelimeen. Latauslinkkiä näpäyttämällä jäsenkortti asentuu lähes kaikkiin nykyaikaisiin matkapuhelimiin.

Tuetut puhelinten käyttöjärjestelmät ovat Android (versiosta 2 ylöspäin), iOS (iPhone) ja Windows Phone (versiosta 8 ylöspäin). Jäsenkorttia ei löydy matkapuhelinvalmistajien sovelluskaupoista. Sen asentaminen sekä käyttö vaativat toimivan nettiyhteyden.

 
 


Orastaa2016! Kevätretki Haminaan 23.4.2016

Maaseutunuorten Orastaa! -kevätretki suuntautui tänä keväänä Haminan seudulle. Matkakohteina oli Metson luomu- ja maatilamatkailutila, Tuija Sipilän hevostila, Reserviupseerikoulu sekä Takaladon liha ja kala. Retkelle osallistui reilut 30 MTK-Kaakkois-Suomen jäsentä.                                                        Lisää kuvia retkestä löydät tämän linkin takaa.

Metson nuori isäntä esittelemässä kalustoa.jpg


 
 


Toimintakertomus 2015

MTK-Kaakkois-Suomen toimintavuosi 2015 oli aktiivinen. Tutustu tarkemmin toimintaan alla olevan toimintakertomuksen kautta.

 
 


MTK-Kaakkois-Suomen viljelijät marssivat Helsinkiin

Noin 90 viljelijää ja heidän perheenjäsentään sekä kymmenkunta traktoria lähtee Kaakkois-Suomesta Helsingissä järjestettävään mielenosoitukseen perjantaina 11.3.2016.  Maatilojen heikko taloustilanne on saanut viljelijät liikkeelle sankoin joukoin. Kaakkois-Suomessa – kuten koko maassa – maatilojen tulot ovat romahtaneet jopa puoleen. Kaakkois-Suomessa tilanne on huolestuttava etenkin nuorilla ja investoineilla tiloilla.

Tästä linkistä pääset lukemaan koko tiedotteen 
 

Viljelijöiden mitta täynnä – traktorimarssi Helsinkiin


traktori_460.jpg

MTK järjestää perjantaina 11.3. Helsingissä mielenilmauksen maatalouden kannattavuuskriisiin liittyen.

MTK-Kaakkois-Suomi järjestää yhteiskuljetuksen bussilla reittiä Parikkala-Imatra-Lappeenranta-Kouvola-Helsinki.

Ilmoittautumiset sähköpostilla eeva.saarikorpi@mtk.fi tai tekstiviestillä 040 545 2079. Ilmoita nimesi ja paikka, mistä lähdet kyytiin.

Matkaan voi varautua tilanteeseen sopivilla kylteillä sekä asusteilla. Viesti tuodaan selkeästi, mutta asiallisesti esille. Meno voi olla reipasta, mutta pysytään kutakuinkin lain ja hyvän maun puitteissa. Kyyti on ilmainen,
muista kuluista jokainen vastaa itse. MTK tarjoaa hernerokkaa ja makkaraa Senaatintorilla.

Jos joku on menossa traktorilla Helsinkiin saakka, niin myös siitä tieto mielellään myös meille liittoon. Verottomalla aineella saa ajaa, kyse on työajosta.

Lisätietoja näiltä netti- ja Facebook –sivuilta:

Liiton Facebook-sivuilla paljon muutakin teemaan liittyvää.

 
 


MTK-Kaakkois-Suomen jäsentiedotteet

Voit käydä lukemassa MTK-Kaakkois-Suomen jäsentiedotteet alla olevista linkeistä. Tiedotteissa on muun muassa edunvalvonnan tuloksia sekä muistutus tulevista tapahtumista.


 
 

MTK-Kaakkois-Suomen puheenjohtajat 2016

MTK-Kaakkois-Suomi valitsi johtokunnan kokouksessaan tammikuussa puheenjohtajaksi Kari Niemen Valkealasta ja uudeksi varapuheenjohtajaksi Janne Kainulaisen Parikkalasta.


 
 

Maaseutuelinkeinot ja kaavoitus -seminaari 2.2.2016 Kouvolassa

ja 17.2.2016 Lappeenrannassa

Kaavoitus-seminaari järjestetään 2.2. Kuusankoskitalolla klo 8.30 - 14.15. Osoite: Kymenlaaksonkatu 1, Kuusankoski (Kouvola). Vastaava seminaari järjestetään 17.2. Lappeenrannassa Teknillisellä Yliopistolla.


 
 


Verokoulutus 14.1.2016 Kouvolassa ja Lappeenrannassa

MTK-Kaakkois-Suomi järjestää maa- ja metsätalouden verokoulutusta torstaina 14.1.2016

Kouvolassa (aikuiskoulutuskeskus, Taitajantie 2) klo 9-14.30

Lappeenrannassa (Viljelystalon kokoustila, Raatimiehenkatu 17C, 3.krs) klo 10-15.30

Päivän ohjelmassa ajankohtaiset veroasiat. Asiantuntijoina:

Hannu Vuoriniemi, MTK-Keski-Suomi

Anna Turunen, ProAgria Etelä-Suomi

Anna-Maija Lahti, Verohallinto

Ilmoittautumiset 11.1.2016 mennessä: eeva.saarikorpi( at )mtk.fi, 040 545 2079

Koulutus on jäsenille maksuton, ei-jäsenille 80€

 
 

Joulutulet 22.12.2015

Maaseutunuorten joulutulet syttyvät  teiden varsille 22.12. 
Joulutulet ovat Maaseutunuorten kiitos kuluttajille kotimaisen ruoan suosimisesta niin joulupöydässä kuin arjessakin. Kaakkois-Suomessa joulutulet loistavat Elimäellä, Anjalankoskella, Lappeenrannassa ja Parikkalassa.

MSN_web_1136x418_joulutulet.jpg

 
 

MTK-Kaakkois-Suomen syyskokous 1.12.2015

MTK-Kaakkois-Suomen syyskokous pidetään tiistaina 1.12.2015 Lappeenrannassa, Etelä-Karjalan Osuuspankin auditoriossa (Pormestarinkatu 4) klo 10.00. Kahvitarjoilu ja kokousedustajien ilmoittautuminen alkaen klo 9.30. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokousesitelmän pitää MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

kuva.jpg

 
 

Lisää panostusta viljamarkkinaedunvalvontaan

MTK-Kaakkois-Suomi on mukana eteläisten MTK-liittojen kanssa viljamarkkinoiden toimivuuden parantamiseen tähtäävässä hankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on selvittää uuden tuottajalähtöisen viljan markkinointiorganisaation perustamista. Selvitys valmistuu helmikuun 2016 loppuun mennessä. Lue lisää aiheesta marraskuun jäsentiedotteesta (linkki ylhäällä).

 
 

Hyvinvointipäivä Kouvolassa 9.11. ja Imatralla 11.11.

Melan ja MTK-Kaakkois-Suomen järjestämässä hyvinvointipäivässä pyritään löytämään keinoja stressin ja talouden hallintaan. Samalla pohditaan, miten työhön voi löytää uusia voimavaroja sekä millaisia työkaluja on olemassa henkisen kuormituksen hallitsemiseen. Tilaisuus on maksuton kaikille MTK:n jäsenille. Kutsu ja ilmoittautumisohjeet löytyvät alla olevista linkeistä:

 
 

MTK 2 Työkaluja vaikuttamiseen 2.11. Lappeenrannassa

Tervetuloa mukaan MTK 2 "Työkaluja vaikuttamiseen" -kurssille, joka järjestetään Lappeenrannassa maanantaina 2.11.2015. Kurssi on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille sekä erityisesti luottamustehtävissä toimiville.

ILMOITTAUTUMINEN

 
 

Kansanedustajat vierailivat maatilalla Rautjärvellä 27.8.

MTK-Kaakkois-Suomi kutsui alueen kansanedustajat Helena Pesosen maatilalle Simpeleelle. Päivän erityisteemana olivat maatalouden kannattavuus ja siihen liittyvät Venäjän pakotteet, tuottajan asema ruokaketjussa sekä juuri alkaneen EU-ohjelmakauden mukanaan tuomat haasteet. Tilaisuuden tarkoitus oli välittää suoraan viljelijältä oman alueen päättäjille tietoa. Paikalla olivat kansanedustajat Suna Kymäläinen, Anneli Kiljunen, Jukka Kopra ja Jani Mäkelä.

Kansanedustajat tilavierailu.jpgLue lisää

 
 

Maaseutunuorten kesätapaaminen Tykkimäellä 26.6.

MTK-Kaakkois-Suomen maaseutunuorten perinteinen kesätapaaminen pidetään Tykkimäellä perjantaina 26.6. klo 12 alkaen. Liitto tarjoaa jäsenilleen sisäänpääsylipun ja lounaan, joten muista ilmoittautua mukaantykkimäki.jpg.

Kutsu tapahtumaan on lähetetty sähköpostitse alueen maaseutunuorille ja sekä MTK-Kaakkois-Suomen Facebook-sivujen kautta.

Tervetuloa mukaan!

 
 


Miksi se joka tekee eniten saa vähiten?

nettiin.jpgKaakkoissuomalaiset tuottajat tarjosivat pyttipannua tuottajahintaan Kouvolan kävelykatu Manskilla 27.4. Pyttipannun hinta oli 30 senttiä / annos tai reilu hinta. Annoksia meni 360 kpl ja annoksen keskihinnaksi tuli 77 senttiä. Keskustelua aiheesta syntyi tapahtumassa paljon.


 
 

 
 

Lomakivi on Vuoden kehittyvä maaseutumatkailuyritys 2015

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry ja Lomalaidun ry antoivat Vuoden kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustuksen Lomakivi Oy:n Virpi ja Ismo Kiviselle Iitistä. Kiviset saavat tunnustusta määrätietoisesta, innovatiivisesta ja rohkeasta otteesta yrityksensä kehittämisessä.

 

 
 

Ulkoilu- ja laskettelupäivä lauantaina 7.3. klo 10-14

Maaseutunuoret järjestävät perinteisen MTK-Kaakkois-Suomen ulkoilu- ja laskettelupäivän Joutsenon Myllymäessä lauantaina 7.3. klo 10-14. Jäsenille tarjotaan yhteystietolipukkeen täyttämistä vastaan ilmainen hissilippu paikan päällä. Tarjolla myös grillimakkaraa sekä  nokipannukahvia ja pullaa. Yhteistyökumppaneina tapahtumassa ovat Valtra, HKScan, Tuottajain Maito, Lähitapiola, MetsäGroup ja Agricenter. Mukaan on myös kutsuttu alueen kansanedustajaehdokkaita. Tervetuloa! Hissijono.jpg

 


 
 

Kymenlaakson maaseutufoorumi Kotkassa 25.3.2015

Leader Sepra järjestää Vellamossa 25.3. klo 9-15 Kymenlaakson 9. Maaseutufoorumin teemalla Hyvinvointia luonnosta. Ohjelmaan pääset tutustumaan oheisesta linkistä:

 

 
 

MTK:n aluekehitysvaliokunta kokousti Oulussa 3.-4.2.

aluekehitysvaliokunta.jpg

Valiokunta laati MTK:n yhteisiä linjanvetoja aluehallinnon uudistamiseen liittyen, tulevaa lausuntoa varten.
Kuvassa Kaakkois-Suomen edustaja Matti Ahvonen, valiokunnan sihteeri Paula Viertola ja Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi.

 
 
 


Jarva-lehmä poiki

Lappeenrannan kaupunginjohtajan Kimmo Jarvan nimikkolehmä Jarva poiki 16.10.2014 kummitilallaan Satu ja Pasi Parvisen luona Joutsenossa. Poikiminen sujui Jarvalta hyvin ilman apua.

Jarva ja vasikka lähikuva pienennetty.jpg 

  
 


Maaseutunuorten valtakunnallinen syysparlamentti 13.-15.11.2014 Lappeenrannassa

Maaseutunuorten vuosittainen valtakunnallinen tapaaminen syysparlamentti järjestetään tänä vuonna 13.–15.11.2014 Holiday Club Saimaalla Rauhassa. Luvassa on monipuolista ammattiohjelmaa hauskanpitoa unohtamatta.

Tilaisuudessa puheenvuoron rohkeasta yrittäjyydestä käyttää Mato Valtonen. Tavattavissa on myös monipuolinen kattaus maatalouden ja yrittäjyyden asiantuntijoita. Imatran valtionhotellilla järjestetään iltajuhla, jonka ohjelmassa on hyvän ruuan lisäksi luvassa mm. elävää musiikkia ja koskinäytös. Toisena päivänä vieraillaan Konnunsuon maatilalla, vastaanottokeskuksessa ja vankilamuseossa.Tilaisuuden tarkka ohjelma ja ilmoittautumislinkki alla.

Tapahtuman omavastuuhinta Kaakkois-Suomen maaseutunuorille on 20.10. mennessä ilmoittautuneille 50 € ja 31.10. mennessä ilmoittautuneille 70 € (norm. hinta 150 €/170 €). Hintaan sisältyy majoitus 2 hh, ohjelma ja ohjelmassa mainitut ruokailut.

Tervetuloa mukaan! Lisätietoja antaa tarvittaessa Eija Paronen, eija.paronen(at)mtk.fi/ 0400 230 580.


Tästä pääset ilmoittautumaan tapahtumaan.

Intohimon vuosi logo.jpg

 

 
 
Tilaisuus tilamyynnin aloittamisesta 12.11.2014 Luumäellä

MTK-Kaakkois-Suomi, Turun yliopiston Brahea-keskus ja ProAgria Etelä-Suomi ry järjestävät tilaisuuden kaikille elintarvikkeiden vähittäismyynnistä suoraan tilalta kiinnostuneille. Ohjelmassa on mm. ohjeistusta tilamyynnin käynnistämiselle ja yritysesimerkkejä jo toimivasta tilamyynnistä. Tilaisuuden alussa on kahvitarjoilu. Tarkka ohjelma ohessa.

Aitoja makuja -hankkeen puitteissa järjestettävä tilaisuus järjestetään ke 12.11.2014 klo 12-15 Luumäellä Palvelukeskus Mäntykodin kabinetissa (Patteritie 7, Luumäki).

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautumiset perjantaihin 7.11. mennessä Eija Paroselle, eija.paronen(at)mtk.fi/ 0400 230 580 tai Tuula Revolle, tuula.repo(at)proagria.fi
Aitoja makuja.jpg 

 


 
 

Kansanedustajilta tukea maataloudelle

MTK-Kaakkois-Suomi kutsui paikalliset kansanedustajat keskustelemaan maa- ja metsätaloustuottajille ajankohtaisista aiheista liiton Lappeenrannan toimistolle elokuussa.

Kansanedustajat pöydän ääressä lähikuva2.jpg

  
 

Viljelijöiden kuulemistilaisuus Seinäjoella 4.9.2014

Yli 500 viljelijää kokoontui 4. syyskuuta Seinäjoelle Törnävä-saliin viljelijöiden kuulemistilaisuuteen. Kaakkois-Suomesta tilaisuuteen osallistui pikkubussillinen viljelijöitä. Päivän teema oli Kotimaista ruokaa –stop turhalle byrokratialle. Tilaisuudessa käytiin vuoropuhelua viljelijöiden ja päättäjien välillä turhan byrokratian purkamiseksi. Lisää tunnelmia Seinäjoelta löydät täältä

Liiton tiedote

seinäjoki Törnäväsali täynnä yleisöä.jpg

 
 
 

Maaseutunuorten Kesäkissa-traktori Kaakkois-Suomessa

Maaseutunuorten teemavuoden Kesäkissa-traktori vieraili Kaakkois-Suomessa elokuussa. Kesäkissa oli nähtävillä Lemin tuottajayhdistyksen järjestämissä Heinätansseissa Jalkosalmen lavalla, Luumäellä Taavetin toritapahtumassa sekä Kouvolan Taiteiden Yössä kauppatorilla.

Lue lisää Kesäkissan liikkeistä liiton alueella täältä.

Okra kesäkissa.jpg

 
 
 

Maaseutunuorten kesätapaaminen Tykkimäessä pe 18.7.2014

Kaakkois-Suomen maaseutunuoret kokoontuvat kesätapaamiseen viime vuoden tapaan Kouvolaan Tykkimäen huvipuistoon.

Ajankohta on perjantai 18.7. Huvipuisto avautuu klo 12, mutta paikan päälle voi saapua myöhemminkin. MTK tarjoaa jäsenilleen sisäänpääsyn huvipuistoon sekä ruuan Ravintola Raveliinissa klo 15.

Tykkimäen päivän jälkeen halukkaat voivat osallistua MTK-Anjalankosken maaseutunuorten saunailtaan Majoniemessä klo 18.30 alkaen (osoite Husunkulmantie 100, Kaipiainen).

Ruokailujen varaamista varten ilmoittauduthan ennakkoon sekä Tykkimäelle että saunailtaan, 11.7. mennessä Eija Paroselle, puh. 0400 230 580 tai eija.paronen(at)mtk.fi

Tervetuloa mukaan koko perheen voimin!Karuselli.jpg

  
 Lähde kesäretkelle Okraan 4.-5.7.2014!

Okra logo.jpgMTK-Kaakkois-Suomen maaseutunuoret järjestää matkan Okraan 4.-5.7.2014. Perjantaina ohjelmassa on maatalousaiheisia tutustumiskohteita Forssan seudulla. Lauantaipäivä vietetään Okrassa Oripäässä.
  
 


Maaseutunuorten Belgian ja Hollannin matkan matkakertomus

Hollantilaista maisemaa, tuulimylly ja bolderi.jpg

Kaakkois-Suomen maaseutunuoret teki maatalousmatkan Belgiaan ja Hollantiin huhtikuun alussa. Tutustu tarkemmin matkan kulkuun alla.
 
 
 


Orastaa 2014 -tapahtuma Kouvolassa 26.4.2014

Laurilan strutsitila yleisöä.jpgKaakkois-Suomen maaseutunuoret kokoontuivat juhlistamaan teemavuotta Kouvolaan lauantaina 26.huhtikuuta.

Tapahtuma keräsi yhteensä kolmisenkymmentä osallistujaa, joista kymmenen oli ensimmäistä kertaa mukana maaseutunuorten tapahtumassa.


Lisää juttua ja kuvia tapahtumasta löydät täältä.

Valokuvia tapahtumasta löytyy lisää MTK-Kaakkois-Suomen Facebook-sivuilta.

 
 
 

MTK-Kaakkois-Suomen kevätkokous ja EU-vaalipaneeli 10.4.2014 Kouvolassa

MTK K-Suomi LOGO.jpgMTK-Kaakkois-Suomen sääntömääräinen vuosikokous pidetään Kouvolassa Kasarmiravintolan auditoriossa (Paraatikenttä 5, Kouvola) torstaina 10.4.2014 klo 12.00. Kahvitarjoilu ja virallisten kokousedustajien toteaminen alkaa klo 9.30. Kokousesitelmän pitää MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi.

Kokouksen yhteydessä järjestetään EU-vaalipaneeli klo 10.00-11.30. Paneeliin osallistuvat talouskomissaari Olli Rehn, Keskusta, europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola, Kokoomus, Kristillisdemokraattien 3. varapuheenjohtaja Laura Peuhkuri, KD, kansanedustaja Juho Eerola, Perussuomalaiset, kansanedustaja Riitta Myller, SDP sekä kansanedustaja Satu Haapanen, Vihreät. Paneelin vetää MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi.

MTK-Kaakkois-Suomen tarjoaman keittolounaan jälkeen alkaa kevätkokous klo 12.00.

Tervetuloa!

 

 
 

Tule tapaamaan viljelijän työhyvinvoinnin ammattilaisia Tuottajain Maidon kevätmarkkinoille 27.3.2014 Kouvolaan!

Navetassa6.JPGNyt on mahdollisuus tavata yhdellä kertaa useita työhyvinvoinnin asiantuntijoita. Olemme mukana Tuottajain Maidon kevätmarkkinoilla 27.3.2014 klo 10-14 (Kaupinkatu 4, Kouvola).

Markkinoilla asiantuntijat esittelevät palvelujaan työterveyshuollosta, maatalouslomituksesta,maatilavakuutuksista, edunvalvonnasta ja maatalousyrittäjän eläke-etuuksista.

Mukana ovat MTK-Kaakkois-Suomi, Kouvolan kaupunki/lomituspalvelut, Kymijoen Työterveys, LähiTapiola, Kouvolan Lääkärikeskus ja Mela.

Nähdään markkinoilla!

 

 
 


Tuottajatapaamisessa yhteisenä tavoitteena saada enemmän paikallista ruokaa kuntalaisten lautasille

MTK:n ja EkoCentrian Kestävät hankinnat -hankkeen yhteinen tuottajatapaaminen järjestettiin Lappeenrannassa 13.2.2014. Tilaisuuden tavoitteena oli saattaa tuottajat ja ammattikeittiöiden edustajat yhteen, ja lisätä vuoropuhelua siitä, millä keinoin paikallisia elintarvikkeita saataisiin enemmän julkisiin keittiöihin. Tapaamiseen Lappeen koululla ja ammattikeittiöllä osallistui yhteensä kolmisenkymmentä henkilöä.
 

 
 Ulkoilupäivä la 8.3.2014 klo 10-14 Myllymäessä Joutsenossa

Väkeä ulkona kuuntelemassa kansanedustajien haastattelusa.jpgMaaseutunuorten perinteisesti järjestämä MTK-Kaakkois-Suomen laskettelu- ja ulkoilupäivä pidetään lauantaina 8.3.2014 klo 10-14 Joutsenon Myllymäessä. Jäsenille tarjotaan yhteystietolipukkeen täyttämistä vastaan ilmainen hissilippu paikan päällä. Tarjolla myös grillimakkaraa sekä kahvia ja pullaa. Tervetuloa mukaan!
 
 
 

Kylpyläloma arvottu kaikkien jäsentietolomakkeen palauttaneiden kesken

MTK K-Suomi LOGO.jpgLoka-marraskuun vaihteessa MTK-Kaakkois-Suomen jäsenkirjeen mukana lähti jäsentietojen päivityslomake ja palautelomake. Kaikkien lomakkeen vuoden loppuun mennessä palauttaneiden kesken arvottiin Holiday Clubin kylpyläloma kahdelle hengelle. Onnetar suosi Tero Ihanaista Valkealan yhdistyksestä. Onnittelut voittajalle!
 
 
 


Tuottajatapaaminen Lappeenrannassa 13.2.2014 klo 12-15

Tervetuloa MTK:n ja EkoCentrian Kestävät Hankinnat -hankkeen tuottajatapaamiseen torstaina 13.2.2014 klo 12–15 Lappeen koululle (Järviniitunkatu 2, Lappeenranta).

Tapaamisen tavoitteena on edistää lähi- ja luomuruoan käyttöä ammattikeittiöissä. Tuottajat ja ammattikeittiöväki tapaavat ja pääsevät keskustelemaan siitä, mitä tuotteita on tarjolla ja mille tuotteille/ raaka-aineille olisi kysyntää. Lisäksi tuottajat voivat esitellä tuotteitaan julkisille ruokapalveluille.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittautumiset torstaihin 6.2.2014 mennessä eija.paronen( at )mtk.fi 0400 230 580.

Liitteessä lisätietoja ja täydellinen ohjelma.

 
 
 Veropäivässä lähes sata osallistujaa

Veropäivä 2014 yleisöä.jpgMTK-Kaakkois-Suomen verokoulutuspäivä järjestettiin 22. tammikuuta Lappeenrannassa Viljelytalon Marttalassa ja Virolahdella Harjun oppimiskeskuksessa. Jäsenille koulutus oli maksuton, ja päivään osallistui yhteensä lähes sata henkilöä.
 

 
 

MTK-Kaakkois-Suomen puheenjohtajana jatkaa Kari Niemi

MTK-Kaakkois-Suomen johtokunta valitsi järjestäytymiskokouksessaan 9.1.2014 puheenjohtajaksi Kari Niemen Valkealasta. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Matti Seitsonen Anjalankoskelta.

Seitsosen lisäksi uusina johtokunnan jäseninä aloittivat Helena Pesonen (Vuoksi) ja Pekka Helkala (Lappee).

Johtokunnan jäseninä jatkavat Jaakko Koskinen (Kaakko), Timo Neuvonen (Parikkala), Risto Sairanen (Luumäki), Antti Suonio (Lemi), Juha Sajomaa (Elimäki) ja Riitta Torikka (Valkeala). Johtokunnan sihteeriksi valittiin toiminnanjohtaja Tuula Dahlman.

 
 
 

Belgian ja Hollannin maatalousmatkan ilmoittautumisaikaa on jatkettu

Kaakkois-Suomen maaseutunuoret järjestää maatalousmatkan Belgiaan ja Hollantiin 1.-5.4.2014.

Vierailukohteina ovat mm. Lelyn ja New Hollandin tehtaat, belgialainen pienpanimo, maito- ja lihakarjatilat sekä luomukanala ja vihannestila. Matka kulkee reittiä Amsterdam-Maassluis-Rotterdam-Brugge-Amsterdam.

Tutustu monipuoliseen matkaohjelmaan alla, ja ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautumisaikaa on jatkettu perjantaihin 17.1.2014 saakka.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Eija Paroselle (eija.paronen( at )mtk.fi tai

0400 230 580).

 
 
 

Veropäivä Lappeenrannassa ja Virolahdella 22.1.2014

MTK-Kaakkois-Suomen verokoulutuspäivä järjestetään keskiviikkona 22.1.2014 Lappeenrannassa Viljelytalon Marttalassa (Raatimiehenkatu 17, Lappeenranta) klo 9.30-13.30 ja Virolahdella Harjun oppimiskeskuksessa (Katariinankuja 19, Ravijoki) klo 10.30-14.30.

Luvassa on ajankohtaisia asioita maa- ja metsätalouden verotuksesta. Luennoitsijoina tilaisuudessa ovat MTK:n veroasiantuntija Timo Sipilä sekä paikallisen verohallinnon ja ProAgrian edustajat. MTK:n jäsenille koulutus on maksuton ja sisältää myös lounaan. Muille hinta on 50 euroa. 

Tervetuloa koulutukseen!

Ilmoittautumiset 14.1. mennessä mieluiten sähköpostilla, eeva.saarikorpi@mtk.fi

 


 
 

Maaseutunuorten joulutulet syttyvät teiden varsille 20.12.2013

Lyhty.jpgMaaseutunuoret sytyttävät valtakunnalliset joulutulet teiden varsille valaisemaan joulunviettoon matkaavien tietä perjantaina 20.12. Kaakkois-Suomessa joulutulet syttyvät Anjalankoskella, Elimäellä, Iitissä, Valkealassa, Haminassa, Lappeenrannassa, Parikkalassa ja Savitaipaleella. Lue tarkemmat paikat ja aikataulut Maaseutunuorten sivuilta!


 

 
 


Lomituksen ongelmat puhuttivat liiton syyskokouksessa

MTK_KS_syys2013_1.jpgMTK-Kaakkois-Suomen syyskokouksessa 10.12. keskustelua herättivät lomituksen ongelmat. Myös maatalouden haasteellinen kannattavuustilanne puhutti.

Kokouksessa liiton johtokuntaan valittiin uusina jäseninä Helena Pesonen Vuoksen yhdistyksestä (nuorten edustaja johtokunnassa), Matti Seitsonen Anjalankosken yhdistyksestä ja Pekka Helkala Lappeen yhdistyksestä. Keskusliiton valtuuskuntaan uutena jäsenenä valittiin Matti Ahvonen Joutsenon yhdistyksestä.

 

 
 

MTK:n Kaila Kaakkois-Suomessa: Ympäristölupiin on saatava vauhtia


-Ympäristölupiin on saatava vauhtia, totesi maatalousjohtaja Minna-Mari Kaila MTK- Kaakkois-Suomen syyskokouksessa Lappeenrannassa 10.12.2013. Lupakäytäntöjen hitaus estää viljelijöiden suunnittelemia maatalouden investointeja. Viljelijä joutuu pahimmillaan odottamaan jopa vuosia ennen kuin ympäristölupapäätös tulee, mikä on täysin kestämätön tilanne. Investointia ei nimittäin saa aloittaa, ennen kuin päätös on saatu.

 
 
 


Maaseutuyrittäjän verkkokoulutus alkaa tammikuussa 2014

Koulutus toteutetaan 14.1.2014 - 31.12.2014 Saimaan ammattiopisto Sampossa (Tukkikatu 2, Lappeenranta).

Koulutus on tarkoitettu maa- ja metsätalouden sekä maaseudun elinkeinojen yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville. Koulutus sopii myös maatalousyrittäjille, jotka tarvitsevat maataloushallinnon vaatiman riittävän ammattitaidon edellyttämän koulutuksen. Koulutuksen laajuus on 20 ov ja se toteutetaan ohjattuna verkko-opetuksena ja lähiopetuksena.

Hakuaikaa koulutukseen on 20.12.2013 asti. Lisätietoja ja hakulomake löytyy alla olevasta esitteestä.
Lisätietoja antaa Mervi Karoniemi,

mervi.karoniemi( at )edusampo.fi tai 0400 164 167

 
 
 


MTK-Kaakkois-Suomen sääntömääräinen syyskokous 10.12.2013

MTK K-Suomi LOGO.jpgMaataloustuottajain Kaakkois-Suomen Liitto MTK-Kaakkois-Suomi ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Lappeenrannassa, Osuuspankin auditoriossa (Pormestarinkatu 4) tiistaina 10.12.2013 klo 10.  Kahvitarjoilu ja virallisten kokousedustajien toteaminen alkaa klo 9.30. Kokousesitelmän pitää MTK:maatalousjohtaja Minna-Mari Kaila.

Tervetuloa!

 


 
 
   

Suosittu sukupolvenvaihdoskoulutus järjestetään myös Etelä-Karjalassa

Spv-päivä yleisöä.jpg
Sukupolvenvaihdostilaisuus Inkeroisissa
Lokakuun lopussa järjestetty koulutus sukupolvenvaihdoksista Kymenlaakson Opistolla Inkeroisissa houkutteli paikan päälle yli sata kiinnostunutta. MTK-Kaakkois-Suomi on mukana järjestämässä myös Etelä-Karjalassa vastaavaa tilaisuutta yhteistyössä ProAgrian, Melan, ELY-keskuksen ja Osuuspankin kanssa.


Koulutus järjestetään Lappeenrannassa Etelä-Karjalan Osuuspankin tiloissa torstaina 28.11.2013 klo 10-15. Lisätietoja ja ohjeet ilmoittautumisesta löytyvät alla olevasta liitteestä. Tervetuloa mukaan!

 
 
 


Maaseudun naistenpäivän seminaarissa aiheina mm. metsä, perhejuridiikka ja luovuus

Sirkka Savukari.jpgKansainvälistä maaseudun naistenpäivää vietettiin tänä vuonna seminaarin merkeissä Kotkassa 15. lokakuuta. Osana Yhdistysten vuotta MTK-Kaakkois-Suomi oli mukana seminaarin järjestelyissä MTK:n keskusliiton, Maaseudun Sivistysliiton ja LähiTapiolan kanssa.
 
 
 MTK:n puheenjohtaja vierailulla Kaakkois-Suomessa

Marttilan_vierailu Risto Talonpojan tilalla.jpgMTK:n puheenjohtaja Juha Marttila vieraili perjantaina 4. lokakuuta Kaakkois-Suomessa. Vierailun tarkoituksena oli tavata paikallisia yhdistystoimijoita ja vaihtaa kuulumisia kaakkoissuomalaisten viljelijöiden kanssa.
 
 
 

Yle Uutiset Etelä-Karjala: Uudistettavalle maataloustuelle varovainen "kyllä"

MTK:n Kaakkois-Suomen liiton toiminnanjohtajan Tuula Dahlmanin mukaan tuen sisältö ja määrä ovat edelleen epäselviä. Järjestö jatkaisi mielummin nykyistä kansallista 141-tukea. Lue koko juttu alla olevan linkin kautta

Uudistettavalle maataloustuelle varovainen "kyllä"

 


 
 

Maaseutunuoret mukana syksyn markkinoilla

Maaseutunuoret lähiruokamessuilla.jpgMTK-Kaakkois-Suomen maaseutunuoret ovat olleet jälleen aktiivisesti mukana syksyn kuluttajatapahtumissa. Lappeenrannan maaseutumarkkinoilla jaettiin yli 500 annosta uutispuuroa, ja Elimäen Lähiruokamessuilla valmistettiin Böndepannua.

Lue lisää tapahtumista sivuiltamme, alla suora linkki.

Kuvia ja tarinoita tapahtumista

 
 
 

Tutustu jäsenetuihin!

MTK:n jäsenyys tarjoaa monia rahanarvoisia etuja. Sivuiltamme löydät MTK:n päivitetyt valtakunnalliset ja MTK-Kaakkois-Suomen jäsenten omat edut. Tutustu ja hyödynnä!

Jäsenedut

 


 
 

Tuula Dahlman toiminnanjohtajaksi

Kuva Tuula Dahlman pienennetty.jpgMTK-Kaakkois-Suomen johtokunta valitsi kokouksessaan 11.9.2013 yksimielisesti Tuula Dahlmanin liiton toiminnanjohtajaksi. Hän on aiemmin hoitanut vt. toiminnanjohtajan tehtäviä liitossa kahden vuoden ajan.


 
 
 

Maaseudun naistenpäivän seminaari Kotkassa 15.10.2013

yhd vuosi.JPGKansainvälistä maaseudun naistenpäivää vietetään lokakuun puolivälissä. Osana Yhdistysten vuotta MTK-Kaakkois-Suomi on mukana järjestämässä maaseudun naistenpäivän seminaaria Kotkassa Datariinassa tiistaina 15.10. klo 11 alkaen.

Seminaarissa on luvassa asiaa muun muassa naisista metsänomistajina sekä naisten yrittäjyydestä maaseudulla. Luovuudesta puheenvuoron pitää Mato Valtonen. MTK järjestää seminaarin yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton ja LähiTapiolan kanssa.

Tilaisuus on maksuton. LähiTapiola tarjoaa osallistujille lounaan. Ilmoittautumiset seminaariin 7.10. mennessä Eija Paroselle sähköpostitse tai puhelimitse, eija.paronen( at )mtk.fi tai 0400 230 580.

Tutustu seminaarin tarkempaan ohjelmaan alla.

Lämpimästi tervetuloa!

 
 
 

Tiedote medialle: Maatilojen vuotuinen rahavirtojen arvo yli 300 miljoonaa euroa


MTK K-Suomi LOGO.jpgMTK-Kaakkois-Suomen edustajat tapasivat maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen keskiviikkona Lemillä. Tapaamisen pääteemana oli maatalouden merkitys ja tulevaisuus Kaakkois-Suomessa.

 
 
 


Maaseutunuoret kokoontuivat Tykkimäelle kesätapaamiseen

Maailmanpyörä.jpgHeinäkuun puolivälissä järjestettyyn MTK-Kaakkois-Suomen maaseutunuorten kesätapaamiseen Tykkimäen huvipuistossa saapui mukavasti väkeä. Kesätapaamisen paikka oli mieluisa myös lapsiperheille. 
 
 


Tiedote medialle: Kaakkoissuomalaiselta keskivertoiselta kotieläintilalta jopa tuhatlappunen kuukaudessa pois

MTK K-Suomi LOGO.jpg

Tutustu MTK-Kaakkois-Suomen kannanottoon maa- ja metsätalousministeriön kaavailuista lakkauttaa Etelä-Suomen kansallinen 141-tuki.

 
 
 

MTK-Kaakkois-Suomen maaseutunuorten kesätapaaminen 19.7.2013 Kouvolassa

vl 161 punaapila ja leinikit.jpgMaaseutunuorten kesätapaaminen järjestetään perjantaina 19. heinäkuuta Kouvolan Tykkimäessä. MTK tarjoaa jäsenilleen sisäänpääsyn huvipuistoon ja ruuan ravintola Raveliinissa. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset alla olevasta linkistä.

Tervetuloa mukaan!

 

 
 

Lehmät laitumelle Jaalassa ja Elimäellä

Juosten navetalta laitumelle4_Jaala.jpgMTK-Kaakkois-Suomi oli mukana Jaalassa Mesiäisen tilalla ja Elimäellä Sorvon tilalla seuraamassa lehmien laitumellelaskua toukokuun loppupuolella.

 
 
 


Opintomatka maatiloille 4.6.2013


Elintarvikkeiden jatkojalostusyrittäjyyden koulutushanke JALO järjestää 4.6.2013 opintomatkan Etelä-Karjalassa, jossa päästään vierailemaan kahdelle maatilalle, Tyynelän tilalle Imatralle ja Heikkisen luomutilalle Ilottulaan Lappeenrantaan. Lisätietoja alla.


 
 
 


Lehmät kesälaitumelle toukokuussa


Laitumellelasku_pieni kuva.jpgMaidontuottajat ja Valio järjestävät toukokuussa yhteensä 21 Laitumellelasku-tapahtumaa, joita voi tulla seuraamaan koko perheen voimin. MTK-Kaakkois-Suomen alueella laitumellelasku järjestetään Elimäellä MTY Sorvon tilalla 24.5. klo 11-14.

 
 
 Parikkalan seudulla ennätysmäärä sukupolvenvaihdoksen tehneitä

MTK_Parikkala18032013_2 pieni.jpgMTK-Parikkalan seutu muisti sukupolvenvaihdoksen edellisvuonna tehneitä kellolla kevätkokouksessaan 18.3. Parikkalassa tilan jatkajia oli ennätysmäärä, sillä Sukupolvenvaihdos 2012 -kelloja jaettiin peräti kahdeksan.

 
 
 

Tilaisuus julkisista hankinnoista ja sähköiseen tarjouspyyntöön vastaamisesta

Tilaisuus julkisista hankinnoista Lappeenrannassa 14.3.2013Julkisten elintarvikehankintojen kilpailutukseen kaivataan mukaan paikallisia tuotteita. Tarjouspyyntöön vastaaminen tapahtuu sähköisesti, ja siksi onkin tärkeää, että tuottajat ja yrittäjät taitavat sähköisen hankintajärjestelmän käytön.


MTK-Kaakkois-Suomi järjestää yhdessä EkoCentrian Kestävät hankinnat –hankkeen kanssa torstaina 14.3. klo 10.00–12.30 tilaisuuden julkisista hankinnoista ja sähköiseen tarjouspyyntöön vastaamisesta Lappeenrannan kaupungintalolla.

Lisätiedot löydät kutsusta. Muistathan ilmoittautua ennakkoon!

 
 
 

Tervetuloa mukaan MTK-Kaakkois-Suomen ulkoilu- ja laskettelupäivään!

MTK-Kaakkois-Suomen laskettelupäivä MyllymäessäPerinteinen MTK-Kaakkois-Suomen ulkoilu- ja laskettelupäivä järjestetään lauantaina 9.3.2013 klo 10-14 Joutsenon Myllymäessä. Maaseutunuoret vastaavat tapahtuman käytännön järjestelyistä.

MTK:n jäsenille tarjotaan yhteystietolomakkeen täyttämistä vastaan ilmainen hissilippu paikan päällä.

Tarjolla on myös grillimakkaraa sekä kahvia ja pullaa. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat HK Agri, Metsä Group, LähiTapiola sekä Valtra.

 
 
 


Kuntapäättäjäoppaat jakoon myös Kaakkois-Suomessa

MTK:n kuntapäättäjäoppaan tavoite on, että kunnat osaisivat hankkia lähiruokaa, -energiaa ja palveluja, edistää puurakentamista ja käsitellä maankäytön sekä rakentamisen lupia nykyistä joustavammin. MTK:n maataloustuottaja- ja metsänhoitoyhdistykset luovuttavat julkaisun kevään aikana jokaisen Suomen kunnan valtuutetuille ja johtaville virkamiehille osana järjestön yhdistysten teemavuoden toimintaa.

Tutustu oppaaseen ja lue lisää aiheesta alla olevista linkeistä.

MTK:lta opas kuntien hankintojen, maankäytön ja rakentamisen tueksi

Kuntapäättäjäopas

Tiedote: Kouvola on Suomen suurin maatalouskunta ja Suomen suurin puunmyyjä

 
 
 

MTK-Kaakkois-Suomi mukana Kestävät hankinnat -hankkeessa

omenat.jpgMTK-Kaakkois-Suomi on mukana Kestävät hankinnat -hankkeessa, jonka tavoitteena on julkisten ruokapalveluiden hankintaosaamisen edistäminen. Pilottipaikkakuntana Kaakkois-Suomen alueella on Lappeenranta.Kestävät hankinnat internetissä
 
 
 

MTK:n Säätiöltä apurahaa maaseudun hyvinvointihankkeisiin

MTK:n Säätiö jakaa toiminta-avustuksia, joilla edistetään maaseudun yrittäjien hyvinvointia ja lisätään maaseudun yhteisöllistä elinvoimaa. Avustusta voivat hakea maataloustuottajien yhdistykset ja muut maaseudulla toimivat yhteisöt. Toiminta-avustusten tarkoituksena on kannustaa maaseudun yhdistyksiä toimimaan fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin parissa sekä lisäämään jäsentensä tietoa ja osaamista hyvinvoinnista. Hakuaika avustuksille päättyy 22.2.2013. 


Lisätietoja ja hakulomakkeen löydät Jäsenverkko Repusta:

Maaseudun hyvinvointihankkeisiin voi hakea toiminta-avustusta

 


 
 

MTK-Kaakkois-Suomen maaseutunuorten valiokunta järjestäytyi

mia.jpgMTK-Kaakkois-Suomen maaseutunuorten valiokunta järjestäytyi lauantaina 26.1.2013. Uutena puheenjohtajana toimii tänä vuonna Mia Ylä-Outinen Elimäen yhdistyksestä ja varapuheenjohtajana Tero Kiviaho Iitin yhdistyksestä.
 
 
 

MTK-Kaakkois-Suomelle uudet puheenjohtajat

kari.jpgMTK-Kaakkois-Suomen johtokunta valitsi järjestäytymiskokouksessaan 9.1.2013 uudeksi puheenjohtajaksi viljelijä, yrittäjä Kari Niemen Kouvolan Valkealasta.

Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin viljelijä, perunantuottaja Antti Suonio Lemiltä.


 
 
 

Kaakkois-Suomen maanviljelijät myivät kotimaista ruokaa tuottajan saamalla hinnalla

kuva 7 14.11.jpg– valtakunnallinen tapahtuma 14.11. nosti esille maataloustuottajan heikon tilanteen Suomen ruokamarkkinoilla

Maa- ja metsätaloustuottajain Kaakkois-Suomen Liitto kampanjoi 14.11.2012 Lappeenrannassa kävelykatu Oleksilla.

MTK-Kaakkois-Suomen alueen tuottajajäsenet myivät Oleksilla naudan paistia, porsaan palapaistia, perunoita ja ruisleipää tuottajahintaan kello 11.00 alkaen. Viljelijät protestoivat tempauksellaan maatalouden heikkoa kannattavuustilannetta ja sitä, että heidän saamansa osuus kotimaisen ruuan hinnasta on elintarvikeketjun pienin, vaikka työmäärä on suurin.

Tuottajat kertoivat paikan päällä kotimaisen ruuantuotannon vaikeasta kannattavuustilanteesta ja lääkkeistään tilanteen korjaamiseksi.

Jonoa Lappeenrannassa muodostui 200 metriä ja ensimmäiset asiakkaat olivat paikalla aamulla jo hyvissä ajoin.

Kampanja järjestettiin samaan aikaan myös Helsingissä, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kokkolassa, Kuopiossa, Seinäjoella, Tampereella ja Ylivieskassa.  Myytävät tuotteet ja niiden määrät vaihtelivat paikkakunnittain.

MTK on avannut tapahtuman verkkosivun osoitteeseen www.mtk.fi/epareilua.

 
 
 

Kuntavaalitilaisuus Kotkassa

kotka 25.9.jpgMTK-Kaakkois-Suomi järjesti yhdessä EK:n, SY:n ja Kauppakamarin kanssa alueellisen kuntavaalitilaisuuden Kotkassa 25.9.2012. MTK:n alustuksen piti Minna-Mari Kaila, joka toi esille mm. kuntien julkiset hankinnat. Minna-Mari totesi, että vastuullinen kunta käyttää verovarat suomalaista tuotantotapaa noudattavien raaka-aineiden ja  elintarvikkeiden hankintaan. Myös uusiutuvan energian ja lähialueen yrittäjien palveluiden hankintaa suositaan.

Ensi vuoden yhtenä tärkeänä  teemana on hankintaosaamisen lisääminen. Minna-Marin mukaan  lain suppeat tulkinnat eivät saa sulkea pois kunnan omia yrittäjiä. Tilaisuudessa oli läsnä runsaasti ehdokkaita eri puolueista, yhteensä viisikymmenpäinen väki.

 
 
 

Terveisiä Parjalasta!

vasikka.jpgLappeenrannan kaupunginjohtaja Jarva sai kaiman kummitilansa navettaan.

Lehmävasikka syntyi 14.07.2012 ja sai nimekseen Jarva, koska tänä vuonna vasikat nimetään J-kirjaimella alkaviksi. Oikein on pirtsakka vasu. Emä on Hilppa ja isä Asmo Ullimulli. Toivottavasti Jarvasta kasvaa hyvä lypsäjä. Terveisin: Satu ja Pasi Parvinen


 
 
 

Etelä-Karjalan hankintapalveluiden maitopäätös on käsittämätön

etusivu.JPGEtelä-Karjalan hankintapalvelut on tuoreessa hankintapäätöksessään syrjäyttänyt Valion, jolle maakunnan maidontuottajat toimittavat maitonsa. Päätös tarkoittaa, että mm. alueen kouluissa ei enää tarjota kotimaista valiolaista maitoa.

 
 
 

Kaupunginjohtaja maatilan kummiksi

heinänteko.jpgLappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva tutustui heinäkuussa uuteen kummitilaansa, joka on Satu ja Pasi Parvisen maitotila Joutsenossa. Kaupunginjohtaja keskusteli hyväntuulisena isäntäväen kanssa ja totesi totesi aikoinaan voittaneensa ministeri Risikon ja Juha Miedon lypsykisoissa Kurikassa. Käynti oli kaikin puolin onnistunut ja puhelinnumeroita vaihdettiin. MTK:n kummitilan kautta kummiksi valittu saa luontevan ja käytännönläheisen kontaktin viljelijään. Toiminta on yleistä koko Suomessa, ja kummeiksi on aiemmin valittu muun muassa kansanedustajia ja europarlamentaarikkoja

 
 
 

Maaseutunuorten kesätapaaminen

nuoret.jpgKaakkois-Suomen maaseutunuorten kesätapaaminen järjestetään Imatran seudulla 13.7. Ohjelmassa on ensin tutustumista metsäteollisuuteen, jonka jälkeen kartingia oikealla karting-radalla sekä illanvietto ruokailun ja saunomisen merkeissä. Muista ilmoittautua tapaamiseen. Kutsu on lähtenyt kaikille alueen maaseutunuorille. Tervetuloa mukaan!

 
 
 

Vierailu Kimmo Tiilikaisen luona eduskunnassa

kimmo tiilikainen.JPGLappeenrannan tuottajayhdistys teki kevätretken Helsinkiin 6.6.2012. Eduskuntavierailun isäntänä oli keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen. Hän kertoi ajankohtaista mm. maatalouspolitiikasta ja kuntauudistuksesta. Hän korosti lähiruuan merkitystä ja kannusti tuottajia tarjoamaan tuotteitaan liikkeisiin, mutta moitti samalla kahden keskusliikkeen korostuneen vahvaa asemaa maassamme. Tiilikainen piti huonona asiana sitä, että liiallinen keskittyminen ja määräysvalta saattaa vaikeuttaa tuotteiden pääsyä kaupan hyllyille. Tilaisuudessa tarjottiin kotimaista mehua Puumalasta ja tuoreita sauvolaisia mansikoita.

 
 
 

Lehmät laitumelle Kaakkois-Suomessa

kansi.JPGLehmien laidunkauden avajaisia vietettiin Johanna ja Kimmo Kaipian tilalla Vainikkalassa lauantaina 19.5. Viikon päästä lauantaina 26.5. laidunkauden avajaisia vietettiin Mikkelä-Rasin tilalla Kouvolassa ja Tiaisten tilalla Parikkalassa. Paikalle saapui runsaasti aiheesta kiinnostuneita lapsiperheitä. Kävijöitä tapahtumissa oli yhteensä arviolta runsaat 600 henkeä. Tapahtumat toteuttivat tilojen isäntäväen kanssa Tuottajain Maito, MTK-Kaakkois-Suomi ja ProAgria.

 
 
 

Toukosiunaus Jaalassa

kevät.jpg MTK-Kaakkois-Suomi oli mukana perinteisessä toukosiunauksessa 15.5. Jaalan Liikasenmäellä. Sää suosi tällä kertaa tapahtumaa, johon myös kylän koululaiset osallistuivat runsaslukuisesti. Suvivirsi kajahti iloisesti ja siunaukseen liittyvä tekstiä kuunneltiin tarkoin. Kappalainen Henrik Koponen toimi sadon siunaajana muistutten siitä, että viljelijän kylvöjen tulos nykypäivänäkin on lopulta Luojan kädessä.

Tapahtuman pääosassa olivat tilan nuoret, Ville ja Juho Poteri, jotka suorittivat kylvön käsin. Keskittyen ja hyvin suoriutuivat pojat vaativasta tehtävästä!

 
 
 

MTK:n ja SEL:n valtakunnallinen kotimaisen ruuan päivä 20.4.


web_Ruokaa%20omasta%20maasta_vaaka_rgb[1].jpgMaataloustuottajat ja elintarviketyöntekijät kampanjoivat Kaakkois-Suomessa 10 ruokakaupan edustalla 20.4. kotimaisen ruuan ja selkeämpien alkuperämerkintöjen puolesta.

 
 
 

Liiton johtokunta tapasi Kymen vaalipiirin kansanedustajia

MTK-Kaakkois-Suomen liitto kutsui alueen kansanedustajia tapaamiseen Lappeenrannan kaupungintalolle 12.3. Tunnin mittaisen tapaamisen aikana käytiin läpi maatalouden tilannetta Kaakkois-Suomessa ja ajankohtaisia maa- ja metsätalouden asioita. Lähestyvien budjettikehysneuvotteluiden alla MTK-Kaakkois-Suomi halusi erityisesti muistuttaa, että maataloustuotannon toimintaedellytyksistä on huolehdittava jatkossakin.

 
 
 

Maatalousyrittäjien työterveyshuolto

rintala29.jpgMTK-Kaakkois-Suomi muistuttaa maatalousyrittäjiä liittymään työterveyshuoltoon.

 
 
 

Europarlamentaarikko Riikka Manner tilavierailulla Kaakkois-Suomessa

Riikka Manner.JPGEuroparlamentaarikko Riikka Manner tutustui kaakkoissuomalaiseen maatalouteen Kimmo ja Johanna Kaipian tilalla Vainikkalassa 3.11.2011

 

 
 

 
 

Maatilojen kannattavuuskerroin Kaakkois-
Suomessa maan keskiarvoa korkeampi

anjala osallistujat14a.JPGMTT:n mukaan Kaakkois-
Suomen maatilat ovat menesty-
neet kannattavuuskertoimella
mitattuna keskimääräistä pa-
remmin.
Kaakkoi-Suomen maatalouden
näkymiä pohdittiin Anjalassa.

 
 
 

Kaakkois-Suomen peruskoululaisille mahdol-
lisuus tutustua ruoan tuottamiseen

vasikka ja tyttö.JPGMTK-Kaakkois-Suomen 
luottamushenkilökokous
päätti tarjota alueen peruskou-
luille mahdollisuutta tutustua
maatilan toimintaan ja ruoan
tuottamiseen.
 


Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 13.3.2019