Toimintopainikkeet

Maataloustuottajain
Keski-Suomen liitto
(MTK-Keski-Suomi)

Keskustie 20 C

40100 Jyväskylä


Puhelin 020 413 3392

www.mtk.fi/keskisuomi


Tiedotteita, tapahtumia ja muuta ajankohtaista

Seuraa perjantaina Facebookissa live-lähetys klo 10 alkaen!

JariLeppäPeurunkaLive.jpg


 
 Maatalouden tulotuki-infot keväällä 2018

>lue lisää ja ilmoittaudu


 
 

Maatilan sopimukset -infopäivä 24.4.2018

>lue lisää ja ilmoittaudu

 
 


Liiton syyskokous 2017

MTK Keski-Suomi ry:n syyskokous on maanantaina 11.12.2017 klo 10 Kylpylähotelli Peurungassa, Laukaassa. Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu alkaen klo 9. Kokousesitelmän saapuu pitämään MTK:n 2. puheenjohtaja Mauno Ylinen

Tervetuloa!

 
 

MTK Keski-Suomen 100v-juhla kuvina

Khiekka11082017_netti.jpg

Kuvat MTK Keski-Suomen 100v-juhlista on nyt koottu videomuotoon. Videot löydät alta.

Alemmassa videossa ovat Hanne Maneliuksen kuvaamat potrettikuvat.Kiitos vielä kaikille juhlavieraille iloisesta ja lämminhenkisestä juhlasta!

 
 

Vireyttä ja voimaa -maatalousyrittäjän kuntoremontti nyt haettavissa

Kuntoremontti on tarkoitettu maatalousyrittäjille, joilla on fyysisiä oireita tai kuormittumista siten, että se vaikuttaa työkykyyn. Kuntoremontin tavoitteena on tunnistaa oma tämänhetkinen jaksaminen sekä tiedostaa keinot itsehoidon kautta voimavarojen lisäämiseen.

Kuntoremontti toteutetaan kahdessa jaksossa 4+2 vrk kestoisena maaliskuussa ja lokakuussa 2018. Ks. esite ja ohjelmat liitteistä.

Kuntoremonttiin haetaan työterveyshuollon kautta ja Kela maksaa kurssista kuntoutusrahaa. Kuntoremontin ajaksi on myös mahdollista saada sijaisapulomitusta.


 
 


Haemme järjestöagronomia/-agrologia määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.1.–31.12.2018.

Tule töihin monipuolisiin ja vaihteleviin tehtäviin MTK Keski-Suomeen. Työt liittyvät jäsenkunnan yritystoimintaan, toimintaympäristöön ja järjestötyöhön. Tehtävässä toimit käytännön asioiden toteuttajana sekä maatalousalan asiantuntijana mm. maatilayrittäjien sosiaaliturva-asioissa, maaseutunuorten toiminnan innostajana, kuluttajakampanjoissa, ym.

Tehtävän hoitaminen edellyttää erinomaista maa- ja metsätalousyrittämisen ja maakunnan tuntemusta sekä kiinnostusta yhteiskunnalliseen toimintaan. Monipuoliset viestintä- ja organisointitaidot sekä tuloksellinen ja yrittäjämäinen ote työhön auttavat tehtävistä suoriutumista. Eduksi katsotaan järjestöosaaminen ja kyky toimia työtiimissä. Työ vaatii matkustamista sekä joustavuutta työtehtävien hoitamisessa. Edellytämme tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi + cv palkkatoivomuksineen 5.11.2017 klo 15 mennessä, osoitteella anja.kettunen [at] mtk.fi tai Keskustie 20 C, 40100 Jyväskylä.

Järjestöagronomimme tekee vuoden MTK Keski-Suomen Toivo- tiedonvälityshankkeen projektipäällikön tehtäviä, haemme hänen tehtäviinsä sijaista.

 
 

Kiila-kuntoutus nyt haettavissa

Kiila-kuntoutus on Kelan järjestämä, työkykyä ylläpitävä ja parantava ammatillinen kuntoutus, johon haetaan työterveyshuollon kautta. Kuntoutuksessa otetaan huomioon arkityön olosuhteet ja niiden kehittäminen. Kiila-kuntoutuskurssi järjestetään MTK:n maatalousyrittäjille Peurungassa. Kuntoutus koostuu useasta osasta, jotka toteutetaan aikavälillä 4.12.2017-12.4.2019.

Kuntoutuspäätöksen saaneelle kuntoutus on maksutonta.

Kuntoutusta haettavissa 31.10.2017 saakka.

 
 

Ilmoittaudu mukaan maatilan varautumiskoulutukseen!

Maatilan varautumiskoulutus järjestetään tiistaina 24.10.2017 Tikkakosken Ilmasotakoululla. Kurssi antaa valmiudet laatia tai päivittää maatilan turvallisuussuunnitelman.

Ilmoittautuminen kurssille 12.10.2017 mennessä! Voit ilmoittautua liittoon tai alla olevan linkin kautta.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen täältä


 
 

Tarjolla maatilojen avoimet ovet -tapahtumia Keski-Suomessa heinäkuussa 2017

KivijarvenTilaemolehmat_laitumella_240.jpg

Toivo-tiedonvälitys järjestää yhdessä paikallisten toimijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa maatilojen avoimet ovet -tapahtumia heinäkuussa 2017 seuraavasti:

Tervetuloa näkemään ja kokemaan kesäistä keskisuomalaista maaseutua ja maatilojen elämää! Tarkemmat tiedot tilakohteista ja tapahtumista löydät osoitteesta http://bit.ly/toivo-avoimetovet

 
 

Toivo-tiedonvälityshanke selvittänyt Keski-Suomen maatalouden kehitysnäkymiä

Mihin suuntaan kulkee Keski-Suomen maatalous? Toivo-tiedonvälitys -hanke on julkaissut aiheeseen liittyvän ajankohtaiskatsauksen ja kehitysnäkymät kyselyn tulokset. Raportit löytyvät Toivo-hankkeen nettisivuilta.

 
 
Kasvun voimaa -tapahtuma Jyväskylän Kompassilla 19.5. klo 10-14

MTK Keski-Suomi ja Keski-Suomen metsänhoitoyhdistykset tapaavat kuluttajia Jyväskylän kävelykadulla MTK Keski-Suomen 100-vuotisjuhlavuoden merkeissä.
Jaossa 1000 kuusen taimea Suomen juhlavuoden kunniaksi!
Esillä vuoden 1955 Valmet sekä nykypäivän Valtra
Tapahtuman juontaa Jouni Huhtaniemi

Ohjelmassa mm.
- työnäytöksiä: moottorisahan teroitus sekä raivaussahan valjaiden oikeaoppinen sovitus
- puulajien ja ruuan alkuperämerkkien tunnistusta
- elävää harmonikkamusiikkia
- maistiaisena Markkulan Marjatilan mehua
- Possu jakaa lapsille ilmapalloja

Mukana: MTK Keski-Suomi ja MTK metsälinja, Ruokaasuomesta.fi, Metsänhoitohoitoyhdistys Keski-Suomi, Metsänhoitoyhdistys Karstula-Kyyjärvi sekä Päijänteen Metsänhoitoyhdistys


 
 

MTK-liittojen juhlamatka järjestetään Irlantiin lokakuussa 2017

Matkavaihtoehtoja on kaksi: ma-pe 2.-6.10. ja ma-pe 9.-13.10.

Reissulla tutustutaan monipuolisesti Irlannin maatalouden eri puoliin. Matkalla vieraillaan paikallisilla tiloilla ja luvassa on runsaasti tietoa mm. olosuhteista, tuotannosta sekä jatkojalostuksesta.

Majoittuminen on Etelä-Irlannissa Tipperaryn kreivikunnassa ja matkan loppuosan vietetään pääkaupungissa Dublinissa.

Linkki matkan nettisivuille sekä matkaohjelma: 


 
 

Välitä viljelijästä -treffit 26.4.2017 klo 9-15 Kartano Kievarilla

Välitä viljelijästä -projekti on käynnistynyt Keski-Suomessa. Pidetään huoli jatkosta, tule mukaan rakentamaan tulevaa!

 
 

Liiton kevätkokous 2017

MTK Keski-Suomi ry:n kevätkokous on tiistaina 4.4.2017 klo 10 Kylpylähotelli Peurungassa, Laukaassa. Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu alkaen klo 9. Kokousesitelmän saapuu pitämään MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Tervetuloa!

 
 

Isäntäperheeksi kansainväliselle vaihto-oppilaalle kesäksi 2017

AFS vaihto-oppilasjärjestö etsii parhaillaan isäntäperheitä Suomeen tuleville vaihto-oppilaille. Olisitteko kiinnostuneita ottamaan kansainvälisen perheenjäsenen kesällä kotiinne?

AFS-vaihto-oppilaat ovat 15-18 -vuotiaita ja tulevat yli 30 maasta ympäri maailmaa. Vuosi- ja syyslukukausioppilaat käyvät suomenkielistä lukiota ja kesäoppilaat (koko Suomi) viettävät kesäistä arkea isäntäperheensä kanssa. Pääkaupunkiseudulla kuuden viikon Future Leaders kesäoppilaat (USAsta) osallistuvat myös AFS:n järjestämään ohjelmaan ja kolmen viikon kesäoppilaat (Italiasta ja Hong Kongista) osallistuvat englannin kielikurssille vaihtonsa aikana.

Kesäoppilaat ovat perheissä seuraavina ajankohtina:

Kesäohjelma (koko Suomi): 1.-30.7.

Future Leaders (pääkaupunkiseutu): 30.6.-8.8.

Kolmen viikon kesäohjelma (pääkaupunkiseutu): 5.-27.8.

Tarjoamalla kodin vaihto-oppilaalle saatte vastalahjaksi kansainvälisyyttä, kielitaitoa, uusia kokemuksia sekä ystävän maailmalta.

Haluaisitko isäntäperheeksi? Ota yhteyttä AFS-toimistoon Emmi Uutela, ohjelmakoordinaattori, emmi.uutela@afs.org tai 09-25137358

 
 

MTK Keski-Suomi hakee projektipäällikköä

MTK Keski-Suomi hakee projektipäällikköä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman hanketuella rahoitettuun Toivo-tiedonvälitys-hankkeeseen määräajaksi 1.5.2017–31.12.2018.

Hanke välittää ja tuottaa ajantasaista tietoa maaseutuyritysten jatkuvuuden, osaamisen ja toimintakyvyn turvaamiseksi sekä yritystoiminnan kehittymisen tueksi. Toiminta-alueena on Keski-Suomen maakunta.

 
 


Keski-Suomen MTK-yhdistysten kevätkokoukset 2017


 
 

MTK Keski-Suomen Toivo-hanke järjestää tuki-infoja

Ke 5.4. Jämsä, Auvila

To 6.4. Petäjävesi, Miilu

Pe 7.4. Joutsa, Lamminmäentilat

Ma 10.4. Saarijärvi, Saarijärvisali

Ti 11.4. Hankasalmi, Revontuli

Ke 12.4. Kinnula, SRK

Ke 19.4. Kannonkoski, Piispala

Pe 21.4. Kyyjärvi, Kiviranta

Ilmoittautuminen ja alustava ohjelma täältä

Ilmoittautuminen kolme päivää ennen tilaisuutta. Tilaisuudet toteuttaa MTK Keski-Suomen Toivo-tiedonvälityshanke, yhteistyössä Keski-Suomen ELY-keskuksen ja paikallisten YTA-alueiden kanssa.

 
 

MTK 100 -juhlavuoden tapahtumat Keski-Suomessa 2017


 
 

Keski-Suomen maatilojen kehitysnäkymät -kysely käynnissä, käy vastaamassa! [Vastausaika päättyi 22.3.2017]

Tuottajaliiton vetämä Toivo-hanke tekee selvitystä Keski-Suomen maatalouden kehitysnäkymistä. Siihen liittyen teemme maatiloille suunnatun kyselyn, johon olet ehkä jo saanu sähköpostin kautta kutsun. Toivomme, että annat kyselyyn oman vastauksesi, jotta saamme hyvän kokonaiskuvan maakuntamme maatilojen näkymistä.

Kyselyn toteuttaa Suomen Gallup Elintarviketieto Oy ja

Vastaamaan pääsette suoraan oheisen linkin http://www.gallupnet.fi/maatila kautta.

Voitte tutustua etukäteen lomakkeeseen tästä: http://www.gallupnet.fi/maatila/221100530_kysymyslomake.pdf

 
 

EU-avustajakoulutus Äänekoskella 24.3.2017

Paikka: Kartano Kievari, Saarijärventie 434, 44170 Äänekoski

Aika: Perjantai 24.3.2017 klo 9 - 15.30

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/EUavustajakoulutus2017

 
 

Lomituspalveluiden tiedotustilaisuus 21.3. 2017 Laukaassa

MTK-Laukaa järjestää lomituspalveluiden tiedotustilaisuuden ti 21.3.2017 klo 12-14 Puustellin työkylässä Laukassa (Kantolantie 410, 41340 Laukaa). Asiasta kertovat Keuruun lomahallinnosta lomituspalvelupäällikkö Arja Kolu, johtavat lomittajat sekä Keulink Oy:n lomitushankkeen projektipäällikkö Marjukka Kautto. Tilaisuuden avaa MTK-Laukaan puheenjohtaja ja maakuntahallinnon lomituksen alatyöryhmän jäsen Juhana Jalkanen. Osuuskunta Maito-Suomi tarjoaa osallistujille keittolounaan ennen tilaisuuden alkua klo 11 alkaen.

Tilaisuus on tarkoitettu entisen Hankasalmen lomituksen paikallisyksikön asiakkaille ja muille asiasta kiinnostuneille, jotka tarvitsevat Keuruun lomahallinnon palveluita.

Tervetuloa!

Lisätietoja Juhana Jalkanen, p. 0400 665 434

MTK-Laukaa, sihteeri Marianne Huhtala, p. 040 7027 091

 
 

Vuoden Helmi 2016

Vuoden Helmi jaetaan jo neljättä kertaa ja kilpailu komeasta "Poika"-pystistä käydään järjestön kaikkien yhdistysten kesken. Edellisvuosien voittajat ovat MTK-Nurmes Perunatempauksellaan (2013), MTK-Jalasjärvi Traktorien vetokisoilla (2014) ja MTK-Kuusjoki Salon iltatorilla (2015).

Kilpailussa menestyy, kun yhdistys erottuu positiivisella tavalla vuoden 2016 toiminnassa. Menestymisen salaisuus voi piillä suositun tapahtuman tai tapahtumasarjan järjestämisessä, kunnostautumisessa jäsenten kohtaamisessa, kuntavaikuttamisessa tai kuluttajatyössä.

Kilpailuun osallistuvat MTK-yhdistykset lähettävät omat hakemuksensa alueensa MTK-liittoon ja metsänhoitoyhdistykset alueensa MTK:n metsälinjan toimihenkilölle 3.3.2017 mennessä. Liitot ja metsätoimihenkilöt lähettävät jatkoon lähtevän hakemuksen 17.3.2017 mennessä MTK:n järjestöryhmään, tuija.rantalainen@mtk.fi

MTK:n johtokunnan nimeämä työryhmä valitsee tiukalla seulalla palkittavan yhdistyksen. Vuoden Helmi julkistetaan MTK:n valtuuskunnan kevätkokouksessa.

 
 


Melan Välitä viljelijästä -projekti käyntiin Keski-Suomessa

Eila Eerola aloitti tammikuussa Melan Välitä viljelijästä -projektin työntekijänä Keski-Suomessa. Eila tarjoaa maatalousyrittäjille maksutonta keskusteluapua sitä tarvitseville sekä toimii ensiapuna jaksamiseen, hyvinvointiin ja talouteen liittyvissä haasteissa.

Kaikki yhteydenotot, keskustelut ja tapaamiset ovat ehdottoman luottamuksellisia!

Lisää Välitä viljelijästä -projektista liitteestä ja Melan nettisivuilta

 
 


Hae ”VIRTAA FARMARILLE” maatalousyrittäjän kuntoremonttin.

Tilasi arvokkainta ja tärkeintä pääomaa on oma terveytesi ja hyvinvointisi. Oletko huolehtinut siitä yhtä hyvin kuin karjastasi ja koneistasi? Maatalousyrittäjien kuntoremontti on oiva mahdollisuus huoltaa omaa terveyttä ja työkykyä.Osuustoiminta hyvinvoinnin lisääjänä 7.2.2017

Lämpimästi tervetuloa Pellervo-Seuran järjestäämään alueseminaariin Jyväskylässä 7.2.2017 klo 13, tilaisuus on avoin ja maksuton.

Mikäli toimit Keski-Suomen osuustoimintayrityksistä ja järjestöissä on tämä tilaisuus sinulle. Pellervon hallitus osallistuu kokonaisuudessaan tapahtumaan.

 
 

Johtokunta järjestäytyi

Liiton johtokunta on kokouksessaan 9.1.2017 valinnut karstulalaisen maidontuottaja Tero Lahden jatkamaan puheenjohtajana. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin naudanlihantuottaja Juhana Jalkanen Laukaan Lievestuoreelta. Jalkanen on ollut johtokunnan jäsenenä vuodesta 2013.

 
 

Maaseutunuorten reissu Tahkolle 20.-21.1.2017

Keski-Suomen maaseutunuoret, nyt olisi tarjolla hyvä ja edullinen reissu Nilsiän Tahkolle. Lue lisää K-S MaNujen nettisivulta (linkki) ja liiton Facebook-sivulta.

 
 

Valtakunnallinen luomufoorumi Jyväskylässä 1.-2.2.2017

Tutustu ohjelmaan ja tule mukaan. Luomuviljelijän näkökulman tilaisuuteen tuo mm. Martti Mäkelä Pihtiputaalta, joka on myös yksi Keski-Suomen edustajista MTK:n valtuuskunnassa.

>Lisätietoa foorumista                                                                        

 
 
Asetusmuutos liikennetraktoreiden talvirenkaista

Tiedoksi ajoneuvojen käytöstä tiellä tehty asetusmuutos (16 §) siinä säädetään kuorma- ja linja-autojen, yli 60 km/h traktorien sekä yli 3,5 tonnin henkilöautojen talvirenkaista. Lue lisää liitteestä

 
 


Maidontuottajat: Maidontuotannon mukautustuen haku 9.12. mennessä

Voit hakea mukautustukea, jos aiot vähentää maidontuotantoa tammi­–toukokuussa 2017 verrattuna tammi–toukokuuhun 2016.

Hae tukea lomakkeella 467. Ilmoita lomakkeella, kuinka paljon vähemmän maitoa aiot tuottaa 1.1.–31.5.2017 kuin tuotit 1.1.–31.5.2016. Palauta lomake kuntaan viimeistään perjantaina 9.12.2016. (ks, Lisätietoa täältä)

 
 


MTK Keski-Suomi ry:n syyskokous

Liiton syyskokous pidetään keskiviikkona 7.12.2016 klo 10 Kartano Kievarissa Äänekosken Hietamalla, os. Saarijärventie 434. Kokousesitelmän pitää MTK:n edunvalvontajohtaja Perttu Pyykkönen. 
Kahvitarjoilu ja virallisten kokousedustajien ilmoittautuminen alkaen klo 9. Tervetuloa!

 
 

Haussa projektihenkilö auttamaan maatalousyrittäjiä jaksamaan työkykyyn ja talouteen liittyvissä haasteissa

Mela etsii mm. Keski-Suomen alueelle projektityöntekijää viljelijöiden jaksamisen ja hyvinvoinnin pariin, nyt hakemuksia laatimaan, haku päättyy jo 4.12.2016. Nyt kaikki verkot vesille sopivan henkilön löytämiseksi tähän tärkeään tehtävään.

Lisätietoa työn sisällöstä ja hakemisestä löytyy tästä linkistä.

 
 

Keski-Suomen MTK-yhdistysten syyskokoukset 2016

Kokousajat ja -paikat:

www.mtk.fi/liitot/keskisuomi/ajankohtaista/fi_FI/Syyskokoukset2016/

 
 
Jäsenetu Koneagria 2016 -näyttelyyn

MTK Keski-Suomen alueen jäsenenä saat Koneagria 2016 näyttelyn pääsylipun jäsenetuhintaan 12€ (norm. 17€).

Jäsenetuhintaisen lipun saa, kun käteiskassalla esittää voimassa olevan MTK:n jäsenkortin/e-jäsenkortin tai itsepalvelukassalla valitsee MTK Keski-Suomi.
Itsepalvelukassaa käytettäessä jäsenyys tarkastetaan portilla. (2 erikoishintaista lippua/jäsenkortti).

 
 
Maidontuotannon vähentämistuki haettavissa 21.9.2016 klo 13 asti

Maidontuottajille suunnattu kriisituki on haettavissa 21.9.2016 kello 13 asti. Kriisitukea voivat hakea tuottajat, jotka arvioivat vähentävänsä maidontuotantoa tulevan kolmen kuukauden aikana vähintään 1 500 kg.

Hakulomake ja -ohjeet ovat saatavilla osoitteesta www.suomi.fi/lomakkeet. (ks. myös Mavin tiedote)

 
 


Viitasaaren keksintöjen viikolla lähiruokatori 30.9.2016 klo 9-17

 
 

Uusi jäsenetu - ruokaasuomesta.fi -palvelussa

Ruokaasuomesta.fi tarjoaa helppokäyttöisen ja kokonaisvaltaisen suoramyyntikanavan kaikille suomalaisille ruoantuottajille. Nyt voit saada jäsenetuna palvelun käyttöösi ilman kuukausimaksuja syyskuun loppuun saakka! Liity siis heti mukaan, edun arvo jopa 119€. >Lue lisää

 
 
Ehdota Suomelle kansallisruokaa

100-vuotias Suomi saa herkullisen syntymäpäivälahjan: valitsemme Suomelle kansallisruoan ja kaikki suomalaiset pääsevät äänestämään sitä. Suolaista tai makeaa ruokasuosikkiaan voi ehdottaa Suomen kansallisruoaksi 21.6.-30.9.2016 välisenä aikana www.kansallisruoka.fi -verkkosivuilla. >Lue lisää

 
 
Makumatka maalle -teemapäivä maaseutumatkailuyrityksissä

Makumatka maalle -teemapäivää vietetään maaseutumatkailuyrityksissä kautta Suomen 17.9.2016. Maaseutumatkailuyritykset kokoavat herkulliset kattaukset syksyn sadosta ja kotimaisista, lähellä tuotetuista raaka-aineista. Lisäksi tarjolla on erilaisia elämyksiä aktiviteettien, opastettujen ohjelmien ja retkien, ruuanlaiton tai avoimien ovien merkeissä.

Teemapäivän järjestävät Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät Ry ja Lomalaidun Ry.  >Lue lisää matkamaalle.fi - Facebookista

 
 
Maatalouden tukihakemus jätettävä 15.6. mennessä

Hakemuksen palauttamista ei kannata jättää ihan viime tinkaan ja viimeiseen ruuhkaan. Jos hakemuksen omatoiminen täyttäminen tuntuu hankalalta, MTK:n jäsenetuna saat tänäkin vuonna kohtuullisella hinnalla avuksesi koulutetun ja MTK-yhdistyksen vakuuttaman EU-avustajan palvelut:

 
 

Traktorimarssi jälkilöylyt 11.6.2016

Keski-Suomen alueen MTK-jäsenille traktorimarssin jälkilöylyt lauantai-iltana 11.6.2016 Laukaassa Tupaswillan Mahtisaunassa. Tarjolla kotimaista ruokaa. Tarjoilujen järjestämistä varten ennakkoilmoittautumiset 30.5. mennessä: https://www.lyyti.fi/reg16_prev/Tupaswillan_Mahtisauna.
Saunakamppeisiin kannattaa varata uikkarit mukaan.

 
 

Vastaa palautekyselyyn Pohjoisen Keski-Suomen eläinlääkäripalveluiden laajemman päivystysalueen kokeilusta

Pohjoisen Keski-Suomen alueella (Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi ja Viitasaari) toimii kaksi eläinlääkärin päivystysaluetta. Ympäristötoimen lautakunta järjesti ajalla 1.2.-30.4.2016 kokeilun siitä, toimisiko alue yhdellä päivystäjällä. Nyt kaivataan eläinlääkäripalvelujen käyttäjien kokemuksia kokeilusta.

Tutustu asiaan ja käy vastaamassa kyselyyn klikkaamalla tätä kyselylinkkiä. Kyselyyn vastaamisen voi tehdä täysin tuntemattomana, vastauksia ja vastaajaa ei voida yhdistää. Vastausaikaa kyselyyn on 26.5.2016 saakka.

 
 

EU-tuki-infot Keski-Suomessa keväällä 2016

Tuki-infotilaisuudet, ohjelma ja luentomateriaalit tästä linkistä

 
 

MTK-yhdistysten kevätkokoukset 17.3. alkaen

Kokousten ajankohdat ja paikat tästä linkistä.

 
 

Kasvun vuosi - vauhtia yritysrahoituksesta -tilaisuudet

17.3.2016 Laukaa, Varjola, Vilppulantie 51, Kuusa
23.3.2016 Jämsä, Savion Hovi, Juokslahdentie 836, Juokslahti
5.4.2016 Kannonkoski, Vesiliikuntakeskus PiiSpa, Kurssitie 40, Kannonkoski

 
 

Lomituksen ajankohtaistilaisuudet

Järjestämme maatalouslomituksen ajankohtaispäiviä tänä keväänä maakunnan lomitusyksiköiden alueella. Näissä päivissä on tavoite avata uuden lomituspalvelulain tuomia muutoksia käytäntöihin ja tulkintoihin sekä kuulla kuntien näkemyksiä lomitushallinnosta ja paikallisyksiköiden, lomittajien ja palvelunkäyttäjien näkökulmia.

Tilaisuudet ovat klo 9-15

  • 22.3. Keuruun lomitusyksikkö, Porkkalan kylätalo, Keuruuntie 766, KOSKENPÄÄ
  • 29.3. Hankasalmen lomitusyksikkö, Varjola, Vilppulantie 51, KUUSA
  • 30.3. Karstulan lomitusyksikkö, Wanhat Wehkeet, Erämäentie 368, KARSTULA

Ilmoittautuminen viikkoa ennen https://www.lyyti.fi/reg/Lomitus_2016

Ohjelma: www.mtk.fi/liitot/keskisuomi/toiminta/fi_FI/lomituspvt2016/

 
 

Tietoa 11.3.2016 mielenosoituksesta MTK:n
tuottajayhdistyksille ja jäsenille

 
 

Ajankohtaista maa- ja metsätalouden verotuksesta

Lue ajankohtaiset verohallinnon antamat ohjeet maa- ja metsätalouden veroilmoituksen tekemisen avuksi.

 
 

Keski-Suomen maaseutunuoret Satakuntaan 19.-20.2.2016

Tervetuloa mukaan nuorekkaalle maa- ja biotalousteemaiselle reissulle Satakuntaan 19.-20.2.2016.

Porissa Sampo-Rosenlewin tehtaalla näemme mistä niitä puimureita tulee ja iltaa vietämme saunoen Prihtin kartanossa. Finnamyl Oy:n  tehtaalla näemme kuinka perunaa jatkojalostetaan. Ohjelmassa on myös mm. maatilavierailu monialaisella nuorten yrittäjien isännöimällä Taatilan tilalla ja tutustuminen biokaasun tuotantoon Huittisissa. Ja tietenkin pidämme hauskaa mukavassa porukassa!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
https://www.lyyti.fi/reg/KSManut-matkaHelmi2016

 
 

Maatilatalouden veroinfot Keski-Suomessa, tammikuu 2016

MTK-Keski-Suomi ja alueen maataloustuottajayhdistykset järjestävät neljä veroinfotilaisuutta tammikuussa 2016. Ilmoita alla, mihin tilaisuuteen olet tulossa. Tilaisuudet ovat to 21.1. Petäjävesi, pe 22.1.Joutsa, ma 25.1. Äänekoski, ti 26.1. Pihtipudas klo 10-15.

Tilaisuuksien lisätiedot ja  ilmoittautumislinkki:
https://www.lyyti.fi/group/Veroinfo2016

 
 

Tero Lahti MTK-Keski-Suomen puheenjohtajaksi

Maanviljelijä, maidontuottaja Tero Lahti Karstulan Kimingiltä on valittu johtokunnan puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajana jatkaa viljanviljelijä Kalle Hankamäki Jämsän Koskenpäältä

 
 

MTK-Muurasjärvi ja MTK-Pihtipudas yhteen 1.1.2016 alkaen

Pihtiputaalla kaksi MTK-yhdistystä teki viime vuoden lopulla päätöksen yhdistää voimansa yhteen yhdistykseen. MTK-Muurasjärven yhdistys purettiin ja sen jäsenet siirtyivät MTK-Pihtiputaan jäseneksi 1.1.2016 alkaen.

 
 

Keski- ja Itä-Suomen tuottajaliittojen yhteinen luottamushenkilöneuvosto 27.-28.1.2016 Savonlinnassa

MTK-yhdistysten puheenjohtajat ja sihteerit Keski- ja Itä-Suomen alueelta kokoontuvat yhteisille neuvottelupäiville Savonlinnaan.

 
 


Maaseutunuorten joulutulet syttyvät teiden varsille 22.12.


Joulutulet ovat Maaseutunuorten kiitos kuluttajille kotimaisen ruoan suosimisesta niin joulupöydässä kuin arjessakin.

Täältä löytyvät vuoden 2015 joulutulien syttymispaikat ja ajat

 
 

Tuetut lomat vuodelle 2016 haettavissa

Vuoden 2016 tuetut lomat maatalousyrittäjille ovat haettavissa Maaseudun Terveys ja Lomahuollon kautta www.mtlh.fi.

Luetuista lomista löytyy tietoa myös MTK:n Reppu-uutisista ja jutun lopussa on linkki MTK-lomiin ja sähköiseen lomatukihakemukseen.

https://www.mtk.fi/reppu/repun_jasenpalvelut/reppu_uutiset/reppu_uutiset_2015/fi_FI/vuoden_2016_tuetut_lomat_maatalousyrittajille_haettavissa/


Virtaa farmarille-kuntoremonttikurssit 2016

Virtaa farmarille-kuntoremonttikurssien aikatauluista ja hakuohjeista löytyy tietoa Reppu-uutisista.

https://www.mtk.fi/reppu/repun_jasenpalvelut/reppu_uutiset/reppu_uutiset_2015/fi_FI/virtaa_farmarille_kuntoremonttikurssit_vuonna_2016/

 
 


Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 26.4.2018