Toimintopainikkeet

Maataloustuottajain
Keski-Suomen liitto
MTK-Keski-Suomi ry.

Keskustie 20 C

40100 Jyväskylä

Puhelin 020 413 3392

Hinta 0204-numeroihin soitettaessa on 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min (lankapuhelimella) tai 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min (matkapuhelimellaSähköposti: keski-suomi( at )mtk.fi

www.mtk.fi/keskisuomi


FB-f-Logo__blue_50.jpg


www.facebook.com/keskisuomimtk

www.facebook.com/Toivohanke

Keski-Suomen tuottajaliitto

Hyvää alkanutta vuotta 2018 - jo tammikuussa tapahtuu!

Tuottajaliiton hallinnoima Toivo-tiedonvälityshanke toimii myös vuonna 2018. Maatilayrittäjille on jälleen tarjolla monenlaista tietopuolista apua hankkeen järjestämissä tilaisuuksissa jo tammikuussa

Yllä olevien alleviivattuja sanoja klikkaamalla pääset ilmoittautumaan itseäsi kiinnostavaan tilaisuuteen, myös ohjelmat ovat nähtävissä ilmoittautumissivulla.

Kannattaa käyttää hankkeen tarjonta hyväksi!

 
 


Joulukortti 2017-1.jpg

MTK-Keski-Suomi ry toivottaa kaikille hyvää joulua. Joulukortteja emme ole lähettäneet, niistä säätyneet rahat olemme lahjoittaneet Maaseudun tukihenkilöverkostolle.

 
 

Jani Rantanen Joutsasta MTK-Keski-Suomen johtokuntaan 2018

MTK-Keski-Suomen syyskokous pidettiin Laukaassa 11.12. Järjestön rakenneuudistus sekä tulevaisuuden edunvalvonnan turvaaminen alue- ja paikallistasolla puhutti paljon kokousväkeä. Keskustelua käytiin myös mm. ruokamarkkinoiden epäreilusta kilpailusta ja markkinaedunvalvonnan haasteista.

Syyskokouksessa tehtiin henkilövalintoja. Liiton johtokuntaan tulee vuoden 2018 alusta uutena jäsenenä Jani Rantanen Joutsasta.

 
 

Liiton 100-vuotisjuhla 11.8.2017

MTK-Keski-Suomi juhli 100-vuotista taivaltaan Saarijärven Kukonhiekassa lähes 900 jäsenen ja kutsuvieraan voimin perjantaina 11.8. Sää suosi juhlijoita ja tunnelma oli loistava!

Kiitokset kaikille mukana olleille juhlavieraille ja liittoa lahjoituksin muistaneille sekä tuolinkuljetus- ym. juhlan järjestelytalkoissa mukana olleille.

Alla muutama kuva juhlatunnelmasta (lisää kuvia: klikkaa tästä).

MTK_100v_18_netti.jpg

MTK_100v_44_netti.jpg

MTK_100v_23_netti.jpg

 
 


Juhlamainos_11.8..JPGAjankohtaisimmat päivitykset löydät MTK Keski-Suomen facebook-sivuilta

 
 
 


 
 
Juhlajumalanpalvelus Jämsässä 19.3.2017

Olet lämpimästi tervetullut 19.3.2017 Jämsän kirkossa pidettävässä juhlajumalanpalveluksessa, jossa saarnan pitää Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura. Jumalanpalveluksen jälkeen on kirkkoväelle tarjolla kenttäolosuhteissa ruispuuro. Ruokamäärän varaamiseksi toivomme ennakkoilmoittautumista 10.3. mennessä https://www.lyyti.fi/reg/Jamsa100 tai tekstiviestillä Elina Jokela 040 570 7628.

 
 

Tero Lahti MTK Keski-Suomen puheenjohtaja

MTK Keski-Suomen johtokunta valitsi järjestäytymiskokouksessaan 9.1.2017 maidontuottaja Tero Lahden Karstulasta jatkamaan johtokunnan puheenjohtajana. Varapuheenjohtajaksi valittiin uutena naudanlihantuottaja Juhana Jalkanen Laukaan Lievestuoreelta. Jalkanen on ollut vuodesta 2013 johtokunnassa.

 
 

Tuottajaliiton syyskokous 7.12.: Suomalaiselle laadukkaalle ja vastuulliselle ruoantuotannolle saatava oikea arvo

Ruoan selkeämpien alkuperämerkintöjen puolesta täytyy edelleen tehdä työtä. Kuluttajan on vaikea tehdä kaupassa aitoa valintaa ruoan alkuperämaan tai tuotantotavan puolesta, jos tuotteiden alkuperä ei ole merkitty selvästi näkyviin. Suomalainen ruoantuottaja ei koe saavansa lisäarvoa vastuulliselle, läpinäkyvälle ja hyvin valvotulle työlleen. Suomalaisella elintarvikkeilla on vaikeuksia pysyä kilpailussa mukana myös julkisissa hankinnoissa, kun tuotantotavat ja sen ehdot ovat erilaiset jopa Euroopan sisällä. Näin todettiin MTK-Keski-Suomen liiton syyskokouksessa Äänekoskella.

Syyskokouksessa tehtiin myös henkilövalintoja

PHienola.jpg

MTK-Keski-Suomi ry:n syyskokouksessa johtokuntaan seuraavaksi kolmevuotiskaudeksi valittiin uudeksi jäseneksi Paavo Hienola Jämsästä (kuvassa).

Erovuoroisista jäsenistä jatkokaudelle johtokuntaan valittiin Ari Hautsalo Viitasaarelta ja Juhana Jalkanen Laukaasta.

MTK:n valtuuskuntaan valittiin edelleen jatkamaan Tommi Lunttila Äänekoskelta.

 
 


Ehdota Suomelle kansallisruokaa

100-vuotias Suomi saa herkullisen syntymäpäivälahjan: valitsemme Suomelle kansallisruoan ja kaikki suomalaiset pääsevät äänestämään sitä. Suolaista tai makeaa ruokasuosikkiaan voi ehdottaa Suomen kansallisruoaksi 21.6.-30.9.2016 välisenä aikana www.kansallisruoka.fi -verkkosivuilla. >Lue lisää

 
 
Tuottajaliiton kevätkokousväki tuskaili politiikka- ja hallintokoneiston kankeutta maatalouden talouskriisin hoitamisessa.

Ruokamarkkinoiden epäreilu tulonjako potuttaa

KevKok2016_rajattu.jpg

MTK-Keski-Suomen vuosikokouksessa vieraillut MTK:n kansainvälisten asioiden johtaja Seppo Kallio totesi, että elintarvikemarkkinoiden vaikeasta tilanteesta huolimatta Suomen on ollut tärkeää pysyä EU:n linjoilla Venäjän kauppapakotteissa. Maatalouden vaikea taloustilanne ja byrokratian paine puhutti kokousväkeä (lue lisää).

 
 
 
 


Paikallisten MTK-yhdistysten kevätkokouskierros käyntiin 17.3.

Keski-Suomen paikallisten MTK-yhdistykset pitävät kevätkokouksensa maalis-huhtikuun aikana. Kierros käynnistyi torstaina 17.3. MTK-Korpilahti-Muuramen ja MTK-Kivijärven kokouksilla. Sääntömääräisten asioiden lisäksi tänä keväänä kokouksissa keskusteluttaa mm. maatalouden poikkeuksellisen vaikea taloudellinen tilanne, siihen liittyvät kriisitoimet sekä maakunnan maatalouslomitusjärjestelmää ja aluehallintoa lähiaikoina kohtaavat muutokset.

Kokousten ajankohdat ja paikat tästä linkistä.

 
 
Viljelijöiden mielenosoitus Helsingin Senaatintorilla 11.3. keräsi väkeä yli odotusten.


IMG_0359.JPGYli 3000 viljelijää ja 600 traktoria on saapuit paikalle. Keski-Suomesta mielenosoitukseen lähti mukaan liki 200 viljelijää ja parikymmentä traktoria.

Määrä osoittaa tilanteen vakavuuden. Tämä on hätähuuto ja vakava viesti päättäjille siitä, että nyt tarvitaan välittömiä toimia kotimaisen ruoantuotannon pelastamiseksi.

 
  
 

Tero Lahti valittu MTK-Keski-Suomen liiton puheenjohtajaksi

terolahti.jpeg
Tero Lahti

Tuottajaliiton johtokunta on järjestäytymiskokouksessaan 13.1.2016 tehnyt luottamushenkilövalintoja:

Johtokunnan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Tero Lahti Karstulasta.

Varapuheenjohtajana jatkaa Kalle Hankamäki Jämsän Koskenpäältä.

Syyskokouksen valitsemina uusina johtokunnan jäseninä tänä vuonna aloittivat Paula Pusa (Keuruu), Kari Ilmonen (Korpilahti-Muurame) ja Tomi Ahonen (Uurainen) sekä jatkokaudelle valittu Juhana Jalkanen (Lievestuore).


 
 

Muurasjärven ja Pihtiputaan MTK-yhdistykset yhdistivät voimansa - Keski-Suomessa nyt  23  MTK-yhdistystä

Pihtiputaalla kaksi MTK-yhdistystä teki viime vuoden lopulla päätöksen yhdistää voimansa yhteen yhdistykseen. MTK-Muurasjärven yhdistys purettiin ja sen jäsenet siirtyivät MTK-Pihtiputaan jäseneksi 1.1.2016 alkaen.

 
 

Maaseutunuorten perinteiset joulutulet syttyvät 22.12.

MTK:n maaseutunuoret sytyttävät teiden varsille joulutulet tiistaina 22.12.2015. Joulutulilla maaseutunuoret toivottavat matkailijat lämpimästi tervetulleiksi joulunviettoon maaseudulle. Joulutulet ovat maaseutunuorten kiitos kuluttajille kotimaisen ruoan suosimisesta niin joulupöydässä kuin arjessakin. Joulutulet syttyvät noin seitsemässäkymmenessä kohteessa eri puolilla maata.

 


Samalla haluamme toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2016

 
 


MTK-Keski-Suomen syyskokouksessa 10.12.2015 valittiin uusia jäseniä liiton johtokuntaan

Tuottajaliiton syyskokouksessa valittiin uusia jäseniä liiton johtokuntaan. Jukka Kauppinen ilmoitti jättäytyvänsä pois johtokunnasta vuoden 2015 lopussa. Erovuoroisista Juhana Jalkanen Lievestuoreelta valittiin jatkamaan edelleen seuraavalle kolmevuotiskaudelle. Uusina jäseninä valituksi tulivat Paula Pusa Keuruulta, Tomi Ahonen Uuraisilta ja Kari Ilmonen Korpilahti-Muuramen yhdistyksestä.

 
 


Tuottajayhdistysten syyskokoukset

Keski-Suomen alueen 24 tuottajayhdistystä pitivät syyskokoukset 26.10.-26.11. 2015.

Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 3.1.2018