Toimintopainikkeet

Alanavigaatio ja haku

Sisältö

Maatilojen avoimet ovet -tapahtumat kesällä 2018

Toivo-tiedonvälityshanke järjestää yhdessä paikallisten toimijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa maatilojen avoimet ovet -tapahtumia kesällä 2018 seuraavasti:

Paikka (tila ja osoite)LisätietojaMateriaaleja

la 12.5.2018 Jämsä, Ilomäen tila / Leena ja Antti Ilomäki

(Viialantie 176, 42220 Kaipola)

Ilomäen maitotilalla järjestetään yksi viidestä Valion laitumellelaskutapahtumasta. Tapahtuman pääohjelmana on lehmien laskeminen laitumelle ensimmäistä kertaa talven jälkeen. Lisäksi tapahtumapaikalla on muun muassa yhteistyökumppaneiden esittelypisteitä, leikkilehmän lypsyä, polkutraktorirata ja jogurttimaistiaisia. Tapahtuma on avoinna vieraille kello 11-15.Kuvia

la 19.5.2018 Jyväskylä, Aijasahon taidefarmi / Eveliina ja Aapo Aijasaho

(Oravasaarentie 694, 41630 Oravasaari)

Aijasahon taidefarmi on siemenviljatuotantoon eritkoistunut maatila, jossa on lisäksi taidetoimintaa ja erilaisia tapahtumia.

Päivän ohjelmassa on muun muassa elämyksellinen kylvönäytös vanhaan ja uuteen tyyliin, Traktorimiehen taitorata lapsille, Aijasahon talon yläkertaan rakennettu Tarinoiden maatila-näyttely, Myötätunto - Kristiina Leinon retrospektiivinen näyttely ja uusia teoksia sekä farmikahvila avoinna tapahtuman ajan. Tapahtumassa pääsee myös istuttamaan oman perunan, jonka pääsee nostamaan elonkorjuun-tapahtumassa syksyllä. Tapahtuma-aika on kello 11-15.

Kuvia

Nettisivut

su 27.5.2018 Saarijärvi, Ohrasen tila / Mikko Kallio

(Karajoentie 172, 43480 Pääjärvi)

Ohrasen tilalla järjestetään laitumellelaskutapahtuma, jossa tilan 130 liharotuista nautaa päästetään laitumelle. Tapahtumassa on kahvio paikallisen urheiluseuran hyväksi. Eläimiä päästetään laitumelle useaan otteeseen tapahtuman aikana, tapahtuma-aika on kello 11-15.Kuvia

la 9.6.2018 Karstula, Suoniemi Highland / Teija ja Eero Suomäki

(Suomäentie 260, 43490 Kangasaho)

Ylämaankarjatila Suoniemi Highland järjestää avoimet ovet-tapahtuman, jossa  voi tavata tilan ylämaannautoja, kanoja, hevosia ja minipossun. Tapahtumassa on mahdollisuus ostaa ylämaankarjan lihaa suoraan tilalta. Kahvio palvelee asiakkaita, tunnelmaa tuo elävä haitarimusiikki ja lapsille on tarjolla talutusratsastusta. Tapahtuma on osa valtakunnallista ylämaankarjatilojen avoimet ovet-päivää. Tapahtuma-aika on kello 11-15.

Kuvia

Facebook-sivut

ke 20.6.2018 Konnevesi, Juonolan tila / Piia Kauppinen ja Antti Hytönen

(Lahdenkyläntie 250, 44300 Konnevesi)

Juonolan emolehmätilalla järjestetään avoimet ovet- iltatapahtuma, jossa on mahdollisuus tutustua tilan eläimiin ja tilan toimintaan sekä ostaa juhannuksen grilliherkut lähiruokana suoraan tuottajilta! Tapahtumassa on lisäksi kahvio, polkutraktorirata lapsille ja talutusratsastusta. Tapahtuma-aika on kello 15-19.

Kuvia

Facebook-sivu

la 30.6.2018 Pihtipudas, Vehkalan tila / Sohvi ja Markus Heinonen

(Lehontie 66, 44880 Muurasjärvi)

Wehkalan tilalla Pihtiputaalla on 80 lehmää ja lypsy tapahtuu kahdella lypsyrobotilla. Tilalla voi tavata nautojen lisäksi myös lampaita ja hevosia. Tapahtumassa on yhteistyökumppaneiden Valion ja Snellmanin tarjoamia maistiaisia. Tila on avoinna vierailijoille kello 11-15.

Esittelyvideo

Kuvia

la 14.7.2018 Saarijärvi, Halkolahden tila /
Minna ja Esa Markkula

(Jokihaarantie 15, 43240 Lehtola)

Halkolahden maitotilalla on noin 50 lypsylehmää. Tilalla on siirrytty keväällä 2018 robottilypsyyn. Vierailu on osa Päivä Onnenlaaksossa- tapahtumaa. Tapahtumassa on kahvio, josta voi ostaa makkaraa ym. pientä syötävää. Lapsille on rakennettu tilan pihaan heinäpomppulinna. Markkulan tila on avoinna vierailijoille kello 10-19.

Tapahtumavideo

Kuvagalleria

su 15.7.2018 Jämsänkoski,

Uusi-Riihijärven tila / Heli ja Iiro Raunio (Riihijärventie 600, 42300 Jämsänkoski)

MTK Keski-Suomen Jämsän yhdistys järjestää yhteistyössä Uusi-Riihijärven tilan kanssa Päivä Maalla- tapahtuman. Tilalla on myynnissä mansikkaa, vadelmia, herneitä ja perunoita. Pihapiiristä löytyy myös hevonen, lampaita, kanoja ja kaneja. Lapsille on keppihevosrata. Tapahtumassa on kahvitarjoilu ja yhteistyökumppaneiden Valion ja Atrian tuotteita tarjolla. Tapahtuma-aika on kello 10-14.

Nettisivut

Facebook-tapahtuma

to 19.7.2018 Karstula, Paavolan tila /
Outi ja Tero Lahti

(Ruukintie 545, 43520 Karstula)

Paavolan maitotilalla on noin 60 lehmää ja lypsy tapahtuu robotilla. Tapahtumassa on yhteistyökumppaneien maistiaisia ja lapsille polkutraktorirata. Lisäksi eläintaiteilija Päivi Latvala on tapahtumassa mukana tuotostensa kanssa. Tila on avoinna vieraille kello 11-15.

Esittelyvideo

Kuvagalleria

la 21.7.2018 Luhanka, Mäentalon Lammas&Highland / Anna Huuskola ja Heikki Peltonen

(Tammijärventie 208, 19910 Tammijärvi)

Mäentalon tilalla Luhangassa on lampaita ja tänä kesänä tilalle on saapunut myös ylämaankarjaa. Tapahtumassa on mahdollisuus ostaa lampaan- ja naudanlihaa tilan tilamyymälästä. Lisäksi paikallisia tuottajia on paikalla myymässä tuotteitaan. Tapahtumassa on yhteistyökumppaneiden kustantama kahvi- ja makkaratarjoilu. Tila on avoinna vierailijoille kello 11-15.

Nettisivut

Facebook-sivut

Kuvagalleria

la 4.8.2018 Petäjävesi, Karjokosken tila Sirkku ja Marko Kuukkanen

(Kuitulantie 859, 41900 Petäjävesi)

Karjokosken maitotilalla on 25 lypsylehmää ja lisäksi tilalla voi tavata harraste-eläiminä lampaita, kanoja, ankan, hevosen ja koiran. Tapahtumassa on tarjolla Valion maistiaisia ja Petäjäveden yläkoulun 8A-luokan kahvio palvelee vierailijoita. Lapsille on tapahtumassa polkutraktoreita ja lisäksi arvontaa ym. aktiviteettiä. Tila on avoinna vieraille kello 11-15.

Esitttelyvideo

Kuvagalleria

la 11.8.2018 Viitasaari, Kautian tila / Elina ja Heikki Kinnunen

(Kautiantie 56, 44480 Niinilahti

Kautian tila Viitasaarella on maitotila, jossa on 70 lehmää. Tila on ollut nykyisen isäntäparin omistuksessa vuoden 2017 alusta saakka. Tilalla on käytössä robottilypsy. Nautojen lisäksi tilalla voi tavata ja rapsutella kaneja. Yhteistyökumppanit Valio ja Snellman tarjoavat tapahtumassa maistiaisia ja lisäksi Viitasaaren Maa- ja kotitalousnaiset paistavat lettuja. Envitecpolis esittelee maatilojen kannattavuuslaskenta Maatilan voittoa. Tila on avoinna vierailijoille kello 11-15.

Esittelyvideo

Kuvagalleria

la 25.8.2018 Viitasaari Ruuska Hereford / Tiina ja Heikki Vihava

(Kokkolantie 951 B, 44740 Keitelepohja)

Ruuska Hereford kasvattaa luomunaudanlihaa ja jalostuseläimiä. Tilalla on lisäksi kaksi paimensukuista lapinkoiraa. Tapahtuma on osa valtakunnallista Luonnon päivää, jossa luomutilat ympäri Suomea avaavat ovensa vierailijoille. Tila on avoinna kello 12-15.

Facebook-sivut

Esittelyvideo

Kuvagalleria

la 25.8.2018 Pihtipudas Tuomelan tila / Jukka, Martti ja Markku Mäkelä (Mäkeläntie 83, 44880 Muurasjärvi)

Tuomelan luomumaitotilalla on 90 lehmää pihatossa. Lypsy tapahtuu lypsyasemalla. Pelloilla viljellään luomunurmea ja -viljaa sekä erikoisuutena luomumaissia. Tilalla voi nähdä lehmiä ja lisäksi pihapiirissä on hevonen ja lampaita. Liisankankaan tilajäätelö myy tapahtumassa Tuomelan tilan maidosta valmistettua jäätelöä ja kahvio palvelee vierailijoita.Tapahtuma on osa valtakunnallista Luonnon päivää, jossa luomutilat ympäri Suomea avaavat ovensa vierailijoille. Tila on avoinna kello 12-15.

Esittelyvideo

Tilaesittely

Kuvagalleria

Tapahtumavideo

la 1.9.2018 Jyväskylä, Aijasahon taidefarmi / Eveliina ja Aapo Aijasaho

(Oravasaarentie 694, 41630 Oravasaari)

Sadonkorjuun päivä Aijasahon taidefarmilla sisältää urheilua, taidetta ja perinteisiä maalaistalon hommia. Ohjelmaan kuuluu lasten kesäkisat, valokuvaajien Pop Up-printtikauppa, taidetta, hyvänolonpuoti Vihreän Uunin Aarteet avoinna, peräkonttikirppis, lähiruokaa myytävänä sekä farmikahvila. Tapahtuma on avoinna kello 11-16. 


Nettisivut

Facebook-tapahtuma

Kuvagalleria

Tapahtumavideo

su 2.9.2018

Muurame, Syrjälän tila / Minna Häkkinen (Syrjäläntie 63, Muurame)

Tervetuloa tutustamaan ruuan alkuperään Syrjälän tilalle. Syrjälän tilan maatilatapahtumassa on mukana myös muita paikallisia tuottajia, ainakin Pukkimäen lammastila.
Mahdollisuus myös ostaa joitakin tuotteita matkaan ilman ennakkovaraamista. Lapset saavat rapsutella lammasta ja lehmät laitumella nähtävänä.

Faceook-sivu

Facebook-tapahtuma

Kuvagalleria

la 8.9.2018

Petäjävesi

Kokkilan tila / Otto ja Topi Kokkila (Töysänperäntie 185, 41900 Kuivasmäki)

Kokkilan maitotilalla on 170 lypsylehmää ja lypsy tapahtuu kolmella robotilla. Tapahtumassa pääsee näkemään lehmiä. Tarjolla on Valion maistiaisia ja Atrian makkaraa. Paikalla myös Veli-Pekka Kauppinen Metsäkeskuksen Lähienergialla Omavaraisuuteen-hankkeesta esittelemässä hakelämpökeskusta ja Envitecpolis esittelemässä maatalouden laskentapalveluja. Pihapiirissä on pässipoikia rapsuteltavina ja lapsille polkutraktoreita. Kuivasmäki-Kumpu kyläyhdistyksen kahvio palvele vierailijoita. Tila on avoinna kello 12-16. 

Kuvagalleria

Tapahtumavideo

Oikaisu:
Avoimien ovien touko-elokuun ajan tapahtumissa  jaetussa vihkosessa "Elintarvikkeiden erilaiset merkinnät - Mitä merkki kertoo ruoan alkuperästä?" on ollut painovirhepaholainen Eurolehti – EU:n luomutunnus -merkin alla olevassa tekstissä. Merkkiselosteessa alimman täpän kohdalla on esitteen taittovaiheessa jäänyt virheellisesti teksti ”S-ryhmän oma lanseeraus”. Pahoittelemme virhettä.

EU:n luomutunnus on perustettu ja tunnuksen käytön säännöt vahvistettu Euroopan Unionissa.

https://ec.europa.eu/agriculture/organic/downloads/logo_en
https://www.evira.fi/yhteiset/luomu/markkinointi-ja-merkinnat/eun-luomutunnus/

Tervetuloa näkemään ja kokemaan kesäistä keskisuomalaista maaseutua ja maatilojen elämää!

Lisätietoa kaikista tapahtumista:

Saara Patama, puh. 044 0539 285 / saara.patama@mtk.fi

Pertti Ruuska, puh. 040 551 5769 / pertti.ruuska@mtk.fi

Antti Waris, puh. 044 709 0109 / antti.waris@mtk.fi


Lippu ja lause suomi.jpg

ToivologoLiputon.JPG


2032
2031
Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 28.9.2018