Toimintopainikkeet

MTK 2 Viestintäkoulutus goes Puolen-Suomen Maaseutunuorten Kevätrieha @LEVI!


12.4.2018

Nyt jo viidettä kertaa järjestettävä Kevätrieha kerää jälleen yhteen nuoret ja nuortenmieliset Kittilän Leville. Mukana on toista kertaa Lapin Manujen lisäksi Pohjois-Suomen Manut. Viime vuonna debytoi myös MTK-koulutukset MTK:n juhlaseminaarilla. Tänä vuonna kouluttaudutaan MTK 2 Viestintäkoulutuksen merkeissä.

Kuva2.jpg


Puolen-Suomen Maaseutunuoret kokoontuvat viikon kuluttua Leville jo perinteeksi muodostuneen Kevätriehan merkeissä. Mukaan on ilmoittautunut 80 henkeä ja järjestäjäporukkaa on vielä parikymmentä henkeä.

Kevätriehaa ennen vedetään torstaina ja perjantaina MTK 2 Viestintäkoulutus. Lauantaina Kevätriehan merkeissä puhutaan omasta fyysisestä kunnosta ja mitataan kehonkoostumusta.

Vapaa-aikaa on runsaasti sekä torstai-iltana että perjantai-iltana. Luvassa on tietenkin päivällinen perjantaina ja torstaiksikin kehitellään yhteistä ruokailua.

MTK:n viestintäkoulutuksen tavoitteena on vahvistaa osallistujien esiintymis- ja viestintätaitoja luottamustehtävän hoidossa. Lisäksi osallistujat saavat työkaluja median kohtaamiseen ja kuluttajatyöhön.

Levillä viestintäkoulutuksessa jakaannutaan viiteen pienryhmään, joissa pureudutaan eri viestinnällisiin aihepiireihin. Pienryhmät käsittelevät lehdistön kohtaamista, koululähettilästoimintaa, esiintymistä, some- ja tubevideoita sekä kokous- ja neuvottelutekniikkaa. Lauantain ohjelmassa on vielä metsäomaisuuden mittaamista.

”Viime vuosiin verrattuna nämä kolme päivää tulevat olemaan jälleen erilaiset. Nyt pääsemme koulutuksessa kehittämään taitoja, joita jokainen käyttää jo sosiaalisessa mediassa, ymmärtämään viestintää ja sekä harjoittamaan omasta ammatista sekä maaseudusta kertomista”, iloitsee jokaista Kevätriehaa järjestämässä ollut maaseutunuori Aino Kurtti.

Ainon mukaan koululähettiläskoulutuksessa saa evästystä ja varmuutta mennä kertomaan yhteiskuntamme tulevaisuuden tekijöille kotimaisesta ruuantuotannosta. Mukana on myös mahdoton määrä yhteistyökumppaneita, joiden kanssa päästään tekemään mainosmateriaalia suoraan tuotteiden käyttäjien kanssa.

”Eniten Leviltä kuitenkin odotan toisten ihmisten, tuottajien ja yhteistyökumppaneiden kohtaamista. Nauruhermojen tietää olevan tikissä kolme päivää, koulutuksessa opitaan yhdessä ja vapaa-ajalla saa puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tästä tullee jälleen entistä komeampi spektaakkeli”, Aino iloitsee.


 
Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää