Toimintopainikkeet

Syödäänpä sääskiä -miniseminaari tulee Levin Kevätriehan yhteyteen


1.4.2018

Sirkkabuumi on vasta alkusoittoa kotimaiselle hyönteisvillitykselle, jos MTK:n tuleva miniseminaari sääskien kasvattamisen eduista lyö sanomansa läpi maaseutunuorten Kevätriehassa.

hyttynen.jpgMTK lyö löylyä kuumana kihisevään keskusteluun hyönteiskasvatuksesta. Järjestön ruokakehitysajatuspäällikkö Hemppa Kemppainen on nimittäin järjestämässä maaseutunuorten Kevätriehaan Leville miniseminaarin, joka käsittelee sääskien kasvatusmahdollisuuksia proteiinin lähteeksi, aivan heinäsirkkojen tavoin.

Miniseminaari kantaa nimeä Syödäänpä sääskiä, mikä osoittaa sitä, että sääskiä oletetaan pystyttävän syömään ilman, että aiheesta tehdään tieteellisiä tutkimuksia.

Lapissa sääskiä on tunnetusti paljon, joten MTK:n ruokakehitysajatuspäällikön Hemppa Kemppaisen mielestä on luontevaa, että sääskien kasvatus ruuaksi aloitetaan nimenomaan Lapissa.

”Sääskiä on niin paljon, ja lisääntyvät helposti. Ne ovat siten loputon proteiinin lähde, näin minä uskon”, Hemppa Kemppainen vakuuttelee.

Myöhemmässä vaiheessa sääskiä aletaan Kemppaisen mukaan hyödyntää matkailussa, jotenkin. Niinhän kaikki buumit yleensä etenevät.

Miniseminaari järjestetään Kittilän Sirkassa, jossa on samaan aikaan myös kevyt heinäsirkkakonferenssi. Koska seminaareja on yhdellä kertaa näin paljon, ja Kevätriehaakin vietetään, niin Hemppa Kemppainen toivoo niihin ennakkoilmoittautumista hyönteisruokailun järjestämisen vuoksi.

Ilmoittautuminen Syödäänpä sääskiä –miniseminaariin alkaa tänään 1. huhtikuuta.

 
Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää