Toimintopainikkeet

Työssäoppimistilan palkinto Vanha-Kaasilan tilalle Tervolaan


7.5.2018

MTK-Lappi ja Ammattiopisto Lappian Louen yksikkö luovuttivat tämän vuoden esimerkillisen työssäoppimistilan palkinnon Vanha-Kaasilan tilalle Tervolaan. MTK-Lapin kevätkokouksessa luovutetun palkinnon vastaanotti opiskelijoita ansioituneesti ohjaava Eeva-Kaisa Lahti.

IMG_9352.JPG


MTK palkitsee yhteistyössä MTK-liittojen ja ammattiopistojen kanssa niitä maaseutuyrityksiä, jotka ovat esimerkillään opettaneet ja ohjanneet maatalousalan ammattiopistoissa opiskelevia nuoria omissa yrityksissään.

Vanha-Kaasilan tila on palkintoperusteiden mukaan juuri sellainen tila, jonka kanssa yhteistyö sujuu ja jonne opiskelijat ovat tervetulleita. Opiskelijoiden ohjaamisen lisäksi palkittu Eeva-Kaisa Lahti tekee myös opetustöitä Louen yksikössä.

Työssäoppimisella tarkoitetaan maaseutuyrittäjän tutkinnossa nuorten ja aikuisten toisen asteen koulutuksessa työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja harjaantumista tulevaan ammattiin. Työssäoppimispaikkoina toimivat pääasiassa maaseutuyritykset, esimerkiksi maatilat, konekorjaamot tai urakointiyritykset.

Parhaimmillaan työpaikkaohjaaja on kannustava, kärsivällinen ja positiivisessa hengessä nuoren kasvua tukeva. Avoin ja rehti ilmapiiri rakentaa luottamukselliset suhteet. Työpaikkaohjaaja on myös alansa rautainen ammattilainen, kokenut, mutta halukas kehittymään ammatissaan edelleen.

 
Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää