Toimintopainikkeet


MTK-Pirkanmaa

 
 

Tukikoulutuskierros 2019

MTK-Pirkanmaan TOPI-hanke, kuntien maataloushallinnot ja Pirkanmaan ELY-keskus järjestävät  tukikoulutustilaisuuksia viljelijöille. Koulutuksissa käsitellään tukihaun ajankohtaiset asiat ja muutokset, Vipu-päivitykset ja karttasovellus, valvontakauden havainnot jne.

Koulutukset alkavat viikolla 13.

Kotieläintuotannon tuet käsitellään kokonaisuudessaan vain 27.3. ja luomutuotannon tuet vain 15.4. ja tilaisuudessa. 12.4. Virroilla käsitellään ainoastaan C-alueen tuet.


Lue lisää

 
 

Laske Ystäväsi Ellivuoressa 8.2.2019

WP_Ellivuori_2017_002a.jpg

Perinteinen Laske Ystäväsi ulkoilupäivä perjantaina 8.2. Ellivuoressa!
Rinteet avoinna klo 12 - 21. Hissilippu on jäsenille maksuton.

Huom! Välinevuokraus 15 €/hlö.

Varaa lyyti-linkistä: www.lyyti.fi/reg/MTKlaskettelu2019
Makkara- ja mehutarjoilu klo 15 – 20
Kansanedustajaehdokkaita tavattavissa tapahtuman ajan

Tervetuloa!

 
 

Verouudistus ja tulorekisteri

Moni on ollut siinä virheellisessä uskossa, että veronpalautukset poistuvat kokonaan. Näin ei kuitenkaan ole, mutta se milloin veronpalautukset maksetaan, muuttuu uudistusten myötä.

Jatkossa veronpalautukset maksetaan keskitetyn päivän sijaan elokuun ja joulukuun välisenä aikana. Veronpalautusten maksupäivä vuonna 2019 voi siis olla huomattavasti aikaisemmin kuin tähän asti on totuttu.

Myös jäännösveron maksupäivät, eli mätkyjen maksupäivät, muuttuvat ja eräpäivät ovat jatkossa helmikuun ja elokuun välisenä aikana.

Aikaisemmin omat veronpalautukset on voinut käyttää puolison hyväksi. Toisin sanoen jos itse on saanut palautusta ja puoliso mätkyjä, on omilla palautuksillaan voinut kuitata toisen mätkyjä pois. Tämäkin muuttuu nyt eikä toisen veronpalautus enää voi kuitata toisen puolison jäännösveroa.

Tuntuvin muutos koskee veronpalautusten määrää. Koska verotuksen luonne muuttuu ja voimaan astuu yhtenäinen veroprosentti kaikille tuloille koko vuoden ajaksi ja käyttöön on otettu tulorekisteri, suuret veronpalautukset jäävät historiaan.

Tulorekisterin käyttöönotto tarkoittaa, että palkkatulot ilmoitetaan aina heti maksutapahtuman yhteydessä, jolloin verotus on aiempaa tarkempaa. Aikaisemmin palkkatulot on ilmoitettu vuosi-ilmoituksina.

Tulorekisteri lyhyesti

Tulorekisteri on sähköinen tietokanta kaikille tulotiedoille. Tulorekisteristä voi käydä tarkistamassa omat reaaliaikaiset tulotietonsa, joihin tallentuvat kaikki palkkatulot, etuudet ja eläketulot.

Samasta rekisteristä voi palkansaajana tarkistaa, onko oma työnantaja hoitanut velvollisuutensa ja ilmoittanut tulotiedot oikein. Aikaisemmin palkansaajilla ei ole ollut tällaista mahdollisuutta. Eikä toisaalta tulotietojen reaaliaikainen kokonaiskuvan hallinta ole ollut mahdollista.

TOPI-hankkeen veropäivä 2.1.2019 Ahlmanilla. Lue lisää ja ilmoittaudu

 
 

Johtamisella aika rahaksi – koulutuspäivä maatalousyrittäjille

Tervetuloa 13.12.2018 Tampereelle kuuntelemaan asiantuntijoiden vinkkejä maatilan ja itsensä johtamisesta.

Voimaa farmarille- ja TOPI-hankkeet sekä Melan Välitä viljelijästä-projekti järjestävät johtamistaitoihin keskittyvän koulutuspäivän. Hyvällä johtamisella voidaan karsia hukkatyöt pois ja säästää näin sekä aikaa että rahaa. LEAN-johtaminen on menetelmä, jolla voidaan järkeistää päivittäistä toimintaa tilalla ja samalla tehostaa tuotantoa. LEAN-johtamisen työkaluja koulutuspäivässä esittelee maatilan johtamisen asiantuntija Anu Ellä ProAgria Länsi-Suomesta.

Käytännön työtoimintojen tehostamisen lisäksi on tärkeää osata johtaa myös itseään ja työntekijöitään. Itsensä johtamisesta ja oman johtamistyylin kompastuskivistä puhuu Maija Pispa Voimaa farmarille -hankkeesta. Lisäksi koulutettu työnohjaaja ja psykoterapeutti Terhi Viskari kertoo, mitä työnohjaus on ja mitä hyötyä työnohjauksesta voisi olla yrittäjälle.


Katso ohjelma ja ilmoittaudu tästä

 
 TOPI-hankkeen
Verosuunnittelu- ja tilipäätös- sekä yhtiöittämispäivä
29.11.2018 Ahlmanilla Selinin Salissa

Millainen maatila kannattaa yhtiöittää ja miksi?
Kuullaan veropoliittinen katsaus ja kurkistetaan ensi vuonna tuleviin verouudistuksiin.

Verosuunnittelu osana maatilan talouden hallintaa. Päivän aikana käsitellään verosuunnittelua talouden hallinnan apuna (nettovarallisuus, poistot, tasausvaraukset jne.) sekä käydään läpi veroennakoiden hallintaa sekä arvonlisäverotuksen eri vaihtoehdot (kk-menettely jne.)

Lue lisää

 
 

Vetoomus ministeri Annika Saarikolle                      maatalousyrittäjien oikeusturvan puolesta!

Painokelpoinen ryhmäkuva hyvinvointihankkeet.jpgMaatalousyrittäjien oikeusturvassa etenkin sosiaali-, terveys- ja työttömyysturva -asioissa samoin kuin lomituksessa on epäkohtia, jotka vaikuttavat suoraan yrittäjien jaksamiseen ja toimeentuloon, osin jopa dramaattisesti. MTK-liittojen hyvinvointihankkeissa työskentelevät Maija Pispa Pirkanmaalta, Riitta Seppälä Satakunnasta ja Niina Suorsa Pohjois-Savosta luovuttivat yhteisen vetoomuksen ongelmien ratkaisemiseksi ministeri Saarikolle.

Lue lisää

 
 

TOPI-hanke järjestää
Maatilan turvallisuuspäivän Tampereella 8.10.2018

Paikka: UKK-instituutti, kokoustila Talvi
Kaupinpuistonkatu 1, Tampere

Rikollisuus ja kutsumattomat vieraat – mitä tuottajan kannattaa tietää oikeuksistaan, mitä kannattaa varoa. Miten maatilan turvallisuutta voidaan lisätä sekä pelastusvalmiuksia kehittää maatiloilla. Samalla voit tuoda sammuttimet tarkastettavaksi, LähiTapiola Pirkanmaa tarjoaa sammuttimen tarkastuksen. Yhteistyökumppaneina LähiTapiola ja turvallisuustalo Tamrex.

Lue lisää

 
 

Peruutettu!
TOPI-hanke järjestää
Viljamarkkinapäivän 25.9.2018 Tampereella

Valitettavasti viljamarkkinapäivä on peruutettu osallistujien vähyyden vuoksi.

Harvinaisen kuiva ja kuuma kasvukausi heikensi viljan kasvua koko maassa. Keskisadot jäivät normaalia pienemmiksi kaikilla kasveilla ja koko maassa, heikon tilanne lienee Etelä-Suomessa.
Haastava tilanne vaatii uusia toimintatapoja ja uutta ajattelua koko alalla.

Viljamarkkina vahvistumassa – ajoita myynti oikein!

Tule kuuntelemaan millainen on viljamarkkinatilanne ja miten tästä eteenpäin. Miten hiljattain avattu Viljatori toimii ym. ajankohtaista vilja-asiaa.

TOPI-hankkeen viljamarkkinapäivä pidetään 25.9. 2018 alkaen kello 9:30
Paikka Setlementti Tampere, Pyhäjärvenkatu 1 B. Pyynikki-sali.

Lue lisää


 
 


 
 

HYVINVOINTI- JA VIRKISTYSPÄIVÄ - suhteet sujuviksi,
arki paremmaksi


Maatalousyrittäjille suunnattu hyvinvointi- ja virkistyspäivä järjestetään keskiviikkona 7.11. tuttuun tapaan Ikaalisten kylpylässä. Teemana on tänä vuonna ”suhteet sujuviksi - arki paremmaksi”. Järjestäjätahoina ovat Varavoimaa Farmarille ja Voimaa farmarille -hankkeet sekä maatalousyrittäjien eläkelaitos. Tilaisuus ja tarjoilut ovat osallistujille maksuttomia.  Lisätietoa ja päivän ohjelma liitteenä. Ilmoittaudu pian, sillä tämä täyttyy nopeasti!

Lue lisää ja ilmoittaudu täältä

 
 

MTK-Pirkanmaan syyskokous 12.12.Tampereen Raatihuoneella


Maataloustuottajain Pirkanmaan Liiton – MTK-Pirkanmaa ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin Tampereen raatihuoneella
tiistaina 12.12.2017.
Liiton puheenjohtajana jatkaa Jukka Niittyoja ja varapuheenjohtajana Sirkku Mäkelä. Johtokunnasta jäi pois Tiina Jokela ja hänen tilalleen valittiin Tuomas Potila, molemmat Hämeenkyröstä.
Kokouksen jälkeen julkistettiin MTK-Pirkanmaan 100 v-historiikki, kirjan esitteli kirjailija Juha Kuisma.

IMG_0370.JPG
Juha Kuisma jakaa omistuskirjoituksia liiton uunituoreeseen 100 v-historiikkiin.


 
 


TOPI-hankkeen sopimusoikeuspäivä 14.12.2017 UKK:lla

Infopäivä sopimusoikeudesta pidetään torstaina
14.12.2017 klo 9:30 alkaen

UKK-instituutin auditoriossa
Kaupinpuistonkatu 1, Tampere

Oikein laaditut sopimukset ja yrityskohtaisesti harkitut sopimuskäytännöt ovat olennainen osa yritysten ennakoivaa riskienhallintaa.  Mitä pitää tietää sopimusoikeudesta, pitääkö viljelijän ja yrittäjän ostata sopimusoikeuden perusteita? Mitä ovat perheoikeudelliset sopimukset?

Lue lisää

 
 


Tilipäätös- ja verosuunnittelupäivä 14.11.2017

TOPI-hankkeen
Verosuunnittelu- ja tilipäätöspäivä 14.11.2017 Ahlmanilla Selinin Salissa

Verosuunnittelu osana maatilan talouden hallintaa.
Päivän aikana tutustutaan oman tilan kirjapitoaineistoon: mitä aineistosta saa irti ja miten aineistoa luetaan. Käydään läpi peruskäsitteet ja tutustutaan mm. kirjanpito-ohjelman tarjoamiin analyysivälineisiin.

Lue lisää

 
 

Lihaseminaari 1.11.2017 Helsingissä

Tervetuloa MTK lihavaliokunnan järjestämään lihaseminaariin
aika: 1.11.2017 klo 9.00-16.30
paikka: Hotelli Presidentti, Eteläinen Rautatienkatu 4, Helsinki

Aiheina mm:

  • Lihatilojen kannattavuus on edelleen surkea, löydämmekö lääkkeitä parempaan?
  • Lihaketjussa on rahaa, mutta tuottajalle jää vain muruset. Voiko tätä korjata?
  • Maailman parhaan lihan vientiä pitää lisätä nopeasti

Seminaarin juontaa
Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen.

Lue lisää

 
 


Hyvinvointi- ja virkistyspäivä Ikaalisten Kylpylässä 1.11.2017

Parina viime vuonna suuren suosion saanut Hyvinvointipäivä saa jatkoa: tarjolla eväitä omaan ja läheisten hyvinvointiin, kannustavaa kuntotestausta, mielenkiintoisia luentoja, elävää musiikkia ja huumoria, minimessut, joilla paljon hyvinvointi- ja talousvinkkejä sekä keskustelua ja yhdessäoloa.

Lue lisää

 
 


MTK:n liittokokous ja 100-vuotisjuhla 9.-10.6.2017 Helsingissä

Katso suora lähetys 100-vuotisjuhlasta.

Katso lähetys tästä:

 
 

TOPI-hankkeen EU-tukikoulutukset 2017

MTK-Pirkanmaan TOPI-hanke, kuntien maataloushallinnot ja Pirkanmaan ELY-keskus järjestävät  tukikoulutustilaisuuksia viljelijöille.

Koulutuskierros on käynnissä. Tämän kevään viimeinen koulutuspäivä ensi perjantaina, kotieläintukien päivä 6.4. UKK-instituutilla.
Koulutuksissa käsitellään mm. kevään 2017 tukihaun ajakohtaisuuksia ja mahdollisia muutoksia. Havaintoja valvonnoissa vuonna 2016 ja huomioitavaa vuonna 2017. 

Lue lisää

 
 

Pirkanmaan maakunta ruokaa etsimään 15.2.-15.3.

ruoka.jpg

Lähde mukaan etsimään Pirkanmaan parasta ruokaa

Onko ruoanlaitto intohimosi? Onko mielessäsi erinomainen ruoka, jonka haluaisit jakaa muiden kanssa? Tämä voi olla tilaisuutesi, sillä etsimme helmi-maaliskuun aikana reseptejä, joista paras valitaan toukokuussa MTK-Pirkanmaan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi pirkanmaalaiseksi juhlaruoaksi. Annoksen tulee olla valmistettu pääosin pirkanmaalaisista raaka-aineista ja olla riittävän juhlava tarjottavaksi esimerkiksi kesän juhlissa.
Voittajalle luvassa 500 euron palkinto!!

Lähetä valokuva ehdottamastasi annoksesta perusteluineen osoitteeseen vesa.laitinen@aamulehti.fi tai Vesa Laitinen, Aamulehti, PL 327, 33101 Tampere. Lisätietoja visa.merikoski@mtk.fi
Kilpailuaika on 15.2.-15.3.2017.

 
 


Laske Ystäväsi Ellivuoressa 10.2.2017

KOKO PERHEEN LASKETTELUTAPAHTUMA 
SASTAMALAN ELLIVUORESSA 
PERJANTAINA 10.2.2017 KLO 12 - 21

Tule mukaan MTK:n jäsenten ja heidän ystäviensä yhteiseen laskettelutapahtumaan.

Ellivuoren kaikki rinteet ovat käytössämme ja hiihtohissit ovat ilmaiset.

•    Hissit avoinna klo 12 - 21
•    Makkara- ja mehutarjoilu klo 15 - 20.
•    Tapahtuman aikana välinevuokraus tarjoushinnalla 13 €/hlö. Kypärä sisältyy hintaan. Välinevaraukset etukäteen ensisijaisesti sähköpostilla ski@ellivuori.fi tai puh. 010 839 5414 jos ennakkovaraukset täyttyvät voi välineitä vuokrata tiskiltä klo 12 alkaen. Varatutut välineet on noudettava viimeistään klo 18

Ruokaa, kahvia ja virvokkeita on mahdollisuus ostaa rinneravintolasta.

Tervetuloa mukaan - juuri Sinä ja Ystäväsi!

MTK-Pirkanmaa, MTK-Satakunta, MTK-Varsinais-Suomi ja
MTK-Metsänomistajat

 
 


Maatalouden veropäivä Tampereella 14.2.2017

Maatalouden verotus, veroilmoituksen täyttö. Mitä uutta verotuksessa? Jälleen paikalla parhaat veroasiantuntijat, Timo Sipilä ja Suvi Niittyoja

Varavoimaa farmarille II -hankkeen terveiset tuo Maija Pispa. Mikä on Melan ostopalvelusitoumus: millaisiin asioihin ja mistä sitä voi hakea? 

Lue lisää

 
 

Tarjolla ruokaa keholle ja videotaidetta kulttuurinälkään

MTK100_Lehmusruusu_lampaat_600x338px_72res.jpg


MTK-Pirkanmaa tarjoaa juhlavuotensa alkamisen kunniaksi ilmaista ruokaa ja ravintoa kulttuurinälkään tuomalla taiteilija Teemu Lehmusruusun videotaideteoksen Tampereen Keskustorille. Avajaispäivänä 17.1. on tarjolla hernekeittoa niin kauan kuin sitä riittää

Lue lisää

 
 


MTK-Pirkanmaa sääntömääräinen syyskokous 9.12.2016 


Syyskokous pidetään UKK-instituutin auditorio Kaupinkoivussa, Kaupinpuistokatu 1, perjantaina 9.12.2016 alkaen klo 10:00. Kahvitarjoilu ja kokousedustajien ilmoittautuminen klo 9:15 – 10:00.
Kokouksessa käsitellään liiton sääntöjen 11. §:n syyskokoukselle määräämät
asiat, mm. henkilövalinnat, talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2017.
Maatalouspoliittisen ajankohtaiskatsauksen pitää MTK:n toiminnanjohtaja
Antti Sahi.
Kokouksen päätteeksi ruokailu. Tervetuloa!

johtokunta

 
 


Onko tuottajayhdistykselläsi sähköpostisoitteesi?

Anna sähköpostisoitteesi linkistä niin saat jäsentiedotteemme sähköpostiisi kerran kuukaudessa.

lue lisää

 
 


TOPI-hankkeen infopäivä UKK:lla 2.12.2016
Sopimusoikeus, välitilinpäätös ja verosuunnittelu


Mitä on sopimuosoikeus, pitääkö viljelijän ja yrittäjän osata sopimusoikeuden kiemurat. Mikä on edunvalvontavaltuutus, tarvitaanko testamentti?

Yrittäjä itse on sekä maatilan suurin voimavara, että myös suurin riski. Yrittäjän toimintakyvyttömyys sairauden tai onnettomuuden vuoksi, muutokset parisuhteessa (alku tai loppu) ja läheisen kuolema vaikuttavat myös yritystoimintaan ja sen jatkamiseen. Muuttuviin elämäntilanteisiin valmistautuminen kannattaa.


Milloin ja miksi tehdä välitilinpäätös, miten onnistun talous- ja verosuunnittelussa, ehdinkö vielä tehdä korjausliikkeen tälle vuodelle? Miten ensi vuoden verotus?

Lue lisää

 
 Verohyötyä yhtiöittämällä-seminaari UKK:lla 31.10.2016

Seminaarissa käydään läpi eri tyyppitilanteita, joissa osakeyhtiöittämisestä voisi olla hyötyä, ja lasketaan eri tilanteiden osalta hyödyt, mitä yhtiöittämisellä voidaan saavuttaa. Tutustutaan yhtiöittämisen juridiikkaan ja verolaskelmiin.

Lue lisää

 
 

Viljelijöiden hyvinvointi- ja virkistyspäivä Ikaalisissa 9.11.2016

MTK-Satakunta ja MTK-Pirkanmaa sekä Varavoimaa Farmarille II -hanke järjestävät Melan ja muiden  yhteistyökumppaneiden kanssa Hyvinvointipäivän, jossa pyritään löytämään keinoja vastata viljelijöiden kuluvan vuoden koviin haasteisiin. Kannattaa ilmoittautua nopeasti, viime vuonna päivä täyttyi nopeasti!

Lue lisää

 
 

Avoimien ovien Maaseudun Päivä 6.8.2016 klo 10-15

1.jpg


Avointen ovien Maaseudun Päivä järjestetään lauantaina 6.8.2016 Kangasalan, Pälkäneen, Oriveden ja Juupajoen kuntien alueella. Päivän aikana ovensa avaavat maatilat kutsuvat kaikki halukkaat tutustumaan maaseudun arkeen ja yritystoimintaan. Mukaan lähteviä tiloja on 11 kappaletta pitkin Itä-Pirkanmaata eri tuotantosuunnittain ja kaikki ovat omaa toimintaansa kehittäviä ja monialaisia yrityksiä. Tiloilla on mahdollisuus nähdä monia maatalouskoneita, tutustua tilojen kotieläimiin, osallistua kilpailuihin, tehdä ostoksia suoramyyntinä ja nauttia maaseudun tunnelmasta tarjoilujen parissa. Päivän järjestämisestä vastaavat osallistuvat maatilat ja alueen MTK-yhdistykset.

Lue lisää Maaseudun Päivän facebook-sivuilta ja alta ladattavasta info-lehdestä!

https://www.facebook.com/maaseudunpaiva/

 
 


Viljelijämatka Itävaltaan 11. - 16.10.2016

lataus.jpg

MTK-Satakunnan, -Pirkanmaan ja -Varsinais-Suomen yhteinen viljelijämatka suuntautuu Keski-Euroopan sydämeen Itävaltaan 11. - 16.10.2016.

Itävalta Keski-Euroopan sydämessä lumoaa kauneudellaan. Maisemaa hallitsevat upeina kohoavat metsäiset rinteet ja lumihuippuiset vuoret, vehreät laaksot ja hyvin hoidetut alppitalot. Katso ohjelma ja lisätietoja linkistä.

Lue lisää

 
 

MTK-PIRKANMAAN KEVÄTKOKOUS YLÖJÄRVEN KOIVUPUISTOSSA

Maataloustuottajain Pirkanmaan Liiton  -  MTK-Pirkanmaa ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään keskiviikkona 20. päivänä huhtikuuta 2016, klo 10:00, (kahvi klo 9:15 alkaen)

Koivupuisto, Petäjäntie 137, 33480 Ylöjärvi

Kokouksessa käsitellään liiton sääntöjen 11. §:n kevätkokoukselle määräämät asiat, mm.

  • tilinpäätös 2015
  • vuosikertomus 2015 
  • Kokouksen alussa jaetaan Salorinteen Säätiön stipendit sekä palkitaan vuoden työssäoppimistila. Maatalouspolitiikan ajankohtaiskatsauksen pitää MTK:n edunvalvontajohtaja Perttu Pyykkönen

Kokouksen jälkeen ruokailu.  Tervetuloa!

 
 

Traktorimarssikuva16.jpg

Viljelijät valmistelevat mielenilmausta ensi viikon perjantaiksi 11.3. Maatilojen tilanne on heikoin vuosikymmeniin.

Käy ilmoittautumassa mukaan vaatimaan maamme päättäjiltä toimia, joilla helpotetaan tilojen taloudellista ahdinkoa ja edistetään byrokratian purkua!

Katso traktorimarssin kuvia täältä


Suuret kiitokset kaikille traktorimarssilla mukana olleille!! 

 Lue lisää

 
 

TOPI-hankkeen tukikoulutuskierros Pirkanmaalla 2016

Tukikoulutus Viialassa 2015

MTK-Pirkanmaa, TOPI-hanke, kuntien maataloushallinnot ja Pirkanmaan ELY-keskus järjestävät 10 koulutustilaisuutta viljelijöille. Kevään tukikoulustuskierros jatkuu Pirkanmaalla 06.04. Virrat, Marttinen, 07.04. Ruovesi, Väärinmaja Tapiola, 08.04. Lempäälä, Manttaalitalo

Lue lisää

 
 

Koko perheen ulkoilu- ja laskettelutapahtuma Ellivuoressa 12.2.2016

MTK Pirkanmaa järjestää yhdessä MTK Satakunnan, MTK Varsinais-Suomen ja Metsänhoitoyhdistyksen kanssa koko perheelle tarkoitetun ulkoilutapahtuman Sastamalan Ellivuoressa perjantaina 12.2.2016 klo 12.00-21.00. 

Tule viettämään mukavaa ulkoilupäivää perheen ja ystävien kanssa sekä tapaamaan muita MTK:n jäseniä!

Lue lisää.

 
 

Veropäivä Tampereella 25.1.2016

MTK-Pirkanmaan TOPI-hanke järjestää
Maatalouden veropäivän Tampereella 25.1.2016

Ahlmanin Selinin Salissa
Hallilantie 24
33820 Tampere

Veropolitiikka, maatilatalouden rahoitus, verotus ja veroilmoituksen täyttö. Tilaisuudessa myös varavoimaa farmarille II -hankkeen esittely. Katso ohjelma ja lisätiedot ao. linkistä.

Lue lisää

 
 

Viljelijämatka konehuutokauppaan Saksan Meppeniin 16.-19.3.2016

Matka peruuntui osallistujien vähyyden vuoksi.

Järjestämme viljelijämatkan/konehuutokauppavierailun Saksan Meppeniin yhteistyössä huutokauppakamari Richie Brosin kanssa.
Matkan ajankohta on 16.-19.3.2016

Ritchie Bros. Auctioneers on maailman johtava raskaan kaluston konehuutokauppojen järjestäjä. Yhtiö on perustettu Kanadassa vuonna 1958 Ritchien veljesten toimesta ja tänä päivänä yhtiö järjestää lähes 350 huutokauppaa vuosittain ympäri maailman. Huutokaupoissa myydään maanrakennus- ja maatalouskoneita, kaivoskalustoa sekä kuorma-autoja. Yhtiö on pitänyt huutokauppojaan myös Suomessa vuodesta 2013.
MTK:n jäsenillä on mahdollisuus kokea suuren maailman kansainvälinen huutokauppa ja lähteä opastetulle huutokauppamatkalle Meppenin maataloushuutokauppaan Saksaan. Oppaana matkalla toimivat Ritchie Brosin suomalaiset työntekijät auttaen ja opastaen huutokaupan saloihin.

Lue lisää

 
 


Liiton syyskokous pidettiin 11.12.2015 UKK-Instituutissa

puheenjohtajat.jpg

Tuottajaliittoa vuodesta 2009 luotsannut Heidi Tanhua ja uusi puheenjohtaja Jukka Niittyoja kokousväen onniteltavina

MTK-Pirkanmaa ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin Tampereella UKK-Instituutissa auditorio Kaupinkoivussa perjantaina 11.12.2015. Käsiteltävänä oli huomattava määrä henkilövalintoja ja kokousväki pääsikin antamaan äänensä useaan otteeseen.

Liiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Jukka Niittyoja, maanviljelijä ja tilitoimistoyrittäjä Viljakkalasta ja liiton varapuheenjohtajaksi maanviljelijä Sirkku Mäkelä Ruovedeltä. MTK:n valtuuskuntaan valittiin uudeksi edustajaksi Jani Hevonoja Akaan Viialasta. Uudeksi jäseneksi MTK- Pirkanmaan johtokuntaan nousee Anu-Maarit Välikoski Vilppulasta.

Kokousesitelmät pitivät MTK:n Brysselin toimiston johtaja Juha Ruippo ja Pirkanmaan maakuntajohtaja Esa Halme.

 
 


Haemme Varavoimaa Farmarille II -hankkeeseen kahta hankepäällikköä ja osa-aikaista hankekoordinaattoria

MTK–Satakunta ja MTK-Pirkanmaa ovat käynnistämässä maatilayrittäjien jaksamiseen, työkyvyn ylläpitämiseen ja talouden tasapainottamiseen liittyvän Varavoimaa Farmarille II–hankkeen osana EU-osarahoitteista maaseudun kehittämisohjelmaa 2015-2018. Avoinna olevat määräaikaiset paikat täytetään syystalvella 2015, kun hankepäätös on saatu. Hankeaika päättyy vuoden 2018 lopussa.

Lue lisää

 
 

Tervetuloa maksuttomaan Hyvinvointipäivään 15.10. Ikaalisten kylpylään löytämään keinoja stressin ja talouden hallintaan

Tarjolla neuvoja, luentoja,  minimessut, mittauksia, arvontaa, virkistäytymistä ja yhdessäoloa

Kuluva vuosi on ollut poikkeuksellisen vaikea viljelijöille.

Taloutta ja hermoja ovat koetelleet monenlaiset asiat: niin Venäjän pakotteet ja laskeneet tuottajahinnat kuin tukipolitiikka sekä harvinaiset kylmä ja sateinen kesä. Tänä vuonna jos koskaan moni viljelijä joutuu miettimään erityisellä herkkyydellä yrityksen kannattavuutta ja maksuvalmiuttaan. Eurojen vähetessä myös oma hyvinvointi voi olla koetuksella.

Mela, MTK-Satakunta ja MTK-Pirkanmaa sekä Varavoimaa Farmarille -hanke järjestävät yhteistyökumppaneiden kanssa maksuttoman Hyvinvointipäivän, jossa pyritään löytämään keinoja vastata kuluvan vuoden haasteisiin. Hyvinvointipäivillä etsitään keinoja talouden riskien hallintaan ja maksuvalmiuden ylläpitämiseen. Toisena tärkeänä teemana käsitellään sitä, millaisia työkaluja meillä on hallita henkistä kuormitusta ja luoda uskoa tulevaan.

Paikalla on pankkien ja vakuutuslaitosten edustajia vastaamassa siihen, millaisia keinoja he tarjoavat tällä hetkellä maatilan talouden avuksi. Myös ProAgrian asiantuntija on kertomassa talouden hallinnasta ja suunnittelusta ja Varavoimaa farmarille -hankevastaavat esittelevät, millaista apua palvelu viljelijöille tarjoaa. 

Lue lisää

 
 

Miksi se joka tekee eniten, saa vähiten?

Valtakunnallinen tapahtuma 27.4.2015 nosti esiin epäreilun alhaisen tuottajahinnan. Ruoan tuotantoketjussa suurin työmäärä tehdään 
maatiloilla, mutta kauppa ja teollisuus kahmaisevat ruoan hinnasta jopa 80 %.

Tuotamme Suomessa laadukkaimpia raaka-aineita EU:n alhaisimmilla tuottajahinnoilla. Yhtälö ei toimi.

DSC06200.JPG


MTK-Pirkanmaa kampanjoi 27.4.2015 klo 11-14 Tampereen keskustorilla. Samaan aikaan tilaisuuksia järjestettiin 20 paikkakunnalla ympäri Suomen. Myimme torilla pyttipannua ja lasillisen maitoa hintaan 0,3 euroa annos. Hinta lounasannoksesta on se, jonka tuottaja siitä saa. Hintaa sai "reiluuttaa" ylöspäin, jos tuottajan saama osuus hinnasta tuntui liian alhaiselta. Annoksia myytiin kaikenkaikkiaan yli 450 annosta 45 sentin keskihintaan.

                                                                                                   Lue lisää

MTK-Pirkanmaan kevätkokous 10.4.2015 UKK-instituutissa

Maataloustuottajan Pirkanmaan Liiton MTK-Pirkanmaa ry:n sääntömääräinen

KEVÄTKOKOUS

pidetiinn Tampereella UKK-instituutin Auditorio Kaupinkoivussa, Kaupinpuistonkatu 1, perjantaina 10.4.2015 alkaen klo 10.00.

Kokouksessa käsitetiin liiton sääntöjen 11. §:n kevätkokoukselle määräämät asiat.

Toimintakertomuksen vuodelta 2014 hyväksyttiin. Toimintakertomus löytyy täältä (oikea palsta, pdf).

Tilinpäätös 2014 vahvistettiin sekä vastuuvapaus johtokunnan jäsenille, toiminnanjohtajalle ja muille tilivelvollisille vuoden 2014 tileistä ja hallinnosta  
myönnettiin.

Kokousesitelmän piti MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen.

Kokouksen jälkeen pidettiin vaalipaneeli.

 
 

Verokoulutusta Ahlmanilla

Verokoulutusta MTK-Pirkanmaan jäsenille 10.2. Tampereella Ahlmanilla, Selinin salissa. Veropäivä alkaa aamukahvilla klo 9:30 ja päivän aikana alustavat Antti Haapamäki TSOP:sta, Timo Sipilä MTK:sta ja Suvi Niittyoja Verohallinnosta. Aamukahvin tarjoaa TSOP.

Lue lisää

 
 

Palkka ajallaan - kutsu Seinäjoelle!

Saatetaan joukolla ministeri Orpo Maviin Seinäjoelle, tiistaina 25.11. klo 9.00. Olemme kaikki tyrmistyneinä kuulleet ennakkotietoja, joiden mukaan merkittävä osa vuoden 2015 tukimaksatuksista siirtyisi seuraavan vuoden puolelle. Pahimmillaan tämä tarkoittaa lähes 600 miljoonaa euroa eli yli kolmannesta kokonaistuen määrästä. Markkinahintojen alhaisen tason ja tukien alenemisen lisäksi tämä on isku vyön alle. Emme tätä voi hyväksyä, vaan vaadimme tukien eli palkkamme maksamista ajallaan.
 
 
 

STOP TURHALLE  BYROKRATIALLE 4.9.2014

Byrokratia näännyttää viljelijän. Suunnitelmallisuudelle ja luovuudelle ei jää tilaa, kun suurin huoli on yhä tarkemmaksi käynyt valvonta. Nyt jos koskaan asialle on tehtävä jotain!

Viljelijät ovat kutsuneet maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpon ja viranomaisia 4.9. Seinäjoelle kuulemaan, mikä mättää eniten. Tavoitteena on suora vuoropuhelu, ongelmien esittely ja asioiden vieminen eteenpäin. Paikalle odotetaan viitisensataa viljelijää. Pirkanmaalta pääsee yhteiskuljetuksella joko eteläistä tai pohjoista reittiä.

Ohjelma torstaina 4.9.2014, Koulutuskeskus Sedun Törnävä –sali,
Törnäväntie 24, Seinäjoki.

 
 
 

Kesäkissa Pirkamaalla elokuun lopussa!

WP_20140704_004.jpgVuosi 2014 on MTK:ssa valtakunnallinen Maaseutunuorten teemavuosi, Intohimon vuosi. Teemavuoden hengessä kesäistä tunnelmaa luo Maaseutunuorten Kesäkissa. OKRA:n julkistuksen jälkeen tämä Maaseutunuorten vaaleanpunainen maskottitraktori on lähtenyt pitkälle

Lauantai 30.8:

Vesilahti, Maaseutuväen Elonkorjuutapahtumamaakuntakiertueelle. Kesäkissa vierailee jokaisen MTK-liiton alueella erilaisissa tapahtumissa ja päättää matkansa lokakuussa KoneAgriaan.

Kesäkissa tavattavissa mm. seuraavissa tapahtumissa: Perjantaina 29.8. Orivedellä Taiteiden Yössä ja lauantai 30.8. Vesilahdessa Maaseutuväen Elonkorjuutapahtumassa.

Lue lisää

 
 

Okra-näyttely Oripäässä 4.7.2014

Kesän Okra-maatalousnäyttely pidetään Oripäässä 2.-5.7.2014.Tule mukaan Kasvukausi-hankkeen opintomatkalle Okraan 4.7.2014. Lähdöt aamulla Parkanosta, Virroilta ja Luopioisista, perillä Oripäässä noin klo 10:00. Paluumatkalle lähdetään viimeistään kello 17 näyttelyn sulkeuduttua.
Matkapäivä on perjantai 4.7.2014 ja matkan hinta on 20 euroa/hlö, alle 12-vuotiaat 10 euroa. Hintaan sisältyy bussikyyti + näyttelylippu + kahvit menomatkalla.

Lue lisää

 
 

MTK-Pirkanmaan keväkokous 11.4.2014 Ikaalisissa

MTK-Pirkanmaan kevätkokous pidettiin Ikaalisissa, Ikaalisten Oma Tuvalla perjantaina 11.4.2014. Kokouksessa oli 68 osallistujaa.

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen 11 §:n kevätkokoukselle määräämät asiat: vuoden 2013 toimintakertomuksen hyväksyttiin, tilinpäätöksen vahvistettiin ja vastuuvapaus myönnettiin liiton johtokunnan jäsenille.

Salorinteen säätiön stipendit luovutettiin kokouksen aluksi. Stipendien saajat:
Heikki Karjainen Vesilahti, Timo Kivilahti Vilppula, Lauri Kokkola Pälkäne, Juha-Matti Nuora Vesilahti, Anna-Maria Pajukivi Luopionen, Juho-Matti Sorri Vesilahti, Jessica Uusitalo Ylöjärvi.

J.Marttila3.jpg

Kokousesitelmän piti MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila. Lue lisää

 
 

Maatilojen tuotantorakennusten saneeraus ja vuokraus hevostalli- ja pieneläintoimintaan

Voidaanko eläinharrastustoiminnan mahdollisuudet ja tilan käyttämätön rakennusresurssi yhdistää tuloa tuottavalla tavalla? Aiheesta tarjolla tiivis tietopaketti koulutuspäivässä Sastamalan Ellivuoressa 27.3.2014

Lue lisää

 
 

Toteutuessaan uusi ympäristökorvausjärjestelmä kohtelee Pirkanmaata todella kaltoin.

Vuosien 2015-2020 maatalouspolitiikan periaatteet ratkaistaan kansallisesti maaliskuun aikana. EU-tason päätökset on tehty jo aikaisemmin. Valmisteluista on kantautunut erittäin huolestuttavia tietoja. Toteutuessaan ehdotetun kaltaisena uusi ympäristökorvausjärjestelmä kohtelee Pirkanmaata todella kaltoin.

Lue lisää

 
 

Viljelijöiden tukihakukoulutukset Pirkanmaalla keväällä 2014

Aika ja paikka

18.3.         Lempäälä, Manttaalitalo, Manttaalitie 1
20.3.         Orivesi, Oriveden Opisto, Koulutie 5
25.3.         Hämeenkyrö, Koskilinna, Koskilinnankuja 3
26.3.         Virrat, Nuorisokeskus Marttinen Vanha Pappila, Herrasentie 16
27.3.         Tampere, UKK-instituutti, Kaupinpuistonkatu 1
28.3.         Ruovesi, Kylätalo Tapiola Hanhontie 10, Väärinmaja

Lue lisää

 
 

Maatalousverotuksen koulutuspäivä UKK:lla 11.2.2014

Tiistaina 11.2.2014 veropäivä UKK-instituutissaverologo.gif
Osoite: Kaupinpuistonkatu 1, 33500 Tampere

Veropolitiikka, maatilatalouden verotus ja veroilmoituksen täyttö
Rakennusalan ilmoittamisvelvollisuus

Timo Sipilä, MTK
Suvi Niittyoja, Verohallinto

Paikalle voi saapua ilmoittautumatta!

Lue lisää

 
 

Laske Ystäväsi jälleen Ellivuoressa 7.2.2014

Ellivuori 12.2..JPGKoko perheen laskettelutapahtuma Sastamalan Ellivuoressa perjantaina
7.2.2014 klo 12:00 - 21:00
Tule mukaan MTK:n ja Metsänomistajien liiton jäsenten sekä heidän ystäviensä yhteiseen laskettelutapahtumaan. Ellivuoren kaikki rinteet ovat käytössämme ja hiihtohissit ovat jäsenille ilmaiset.

Hissit avoinna klo 12 – 21

Makkara- ja mehutarjoilu klo 15 - 20.
Tapahtuman aikana välinevuokraus tarjoushinnalla 12 € / hlö.

Välinevaraukset etukäteen puh. 010 839 5414 tai ski@ellivuori.fi

Varaa ajoissa, välineitä on saatavana rajoitetusti. Varatut välineet on noudettava viimeistään klo 18.

Ruokaa, kahvia ja virvokkeita on mahdollisuus ostaa rinneravintolasta.

Tervetuloa mukaan - juuri Sinä ja Ystäväsi!

 
 

MTK-Pirkanmaan syyskokous UKK:lla 11.12.2013

WP_20131211_001.jpgMaataloustuottajain Pirkanmaan Liiton – MTK-Pirkanmaa ry:n sääntömääräinen syyskokous Tampereella, UKK-instituutissa keskiviikkona 11.12.2013.

Lue lisää

 
 

Verokoulutuspäivä 13.11.2013 UKK:lla

verologo.gifHyvä verosuunnittelu säästää euroja. Tule kuuntelemaan maatalousverotuksen ammattilaisia Tampereelle keskiviikkona 13.11.2013
alkaen klo 9:30. Pitopaikka on UKK-instituutin kokoustila Kesä. Päivän aiheita ovat verosuunnittelu, maatalousverotus sekä tilinpäätös. Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa!

Päivän ohjelma- ja ilmoittautumissivulle pääset tästä

 
 

Vajaakäytössä olevan tuotantorakennuksen jalostaminen vuokrattavaksi varastotilaksi – opintoretki / koulutuspäivä 3.12.2013

Lähde mukaan opintoretkelle tutustumaan, miten viljelijät ovat jalostaneet rakennuksiaan uuteen käyttötarkoitukseen ja saaneet lisätuloa rakennusten vuokrauksesta. Päivän aikana viljelijät kertovat, miten ovat hyödyntäneet toimintaympäristön muutoksia,   miten hankkineet asiakkaita vuokrakohteelleen ja mitä kaikkea tulee huomioida mietittäessä rakennuksille uutta käyttöä tilavuokrauksesta.


 
 

Maaseutuyrittäjän riskienhallintapäivä 5.11.2013
Avioehto, testamentti, edunvalvontavaltakirja ja vakuuttaminen

perhe terava.jpgMaatilayrityksen toimintaan vaikuttavat monet eri tekijät. Yrittäjän oman elämäntilanteen vaikutus tilanpitoon jää usein liian vähälle huomiolle. Sairastumisen tai onnettomuuden seurauksena et ehkä voi tehdä itsenäisiä päätöksiä – kuka silloin puolestasi allekirjoittaa? Perhesuhteiden muutos, avioituminen tai eroaminen tai läheisen kuolema johtavat muuttuviin omistusoikeuksiin tai osituksiin. Perinnönjaon seurauksena tila voidaan joutua pahimmillaan pilkkomaan tai se voi periytyä yllättävälle taholle. Muuttuviin elämäntilanteisiin valmistautuminen kannattaa. Tule kuuntelemaan muuttuvien elämäntilanteiden hallinnasta Kasvukausi-hankkeen

Lue lisää

 
 

Maaseutuvirasto kerää maatilojen ajantasaiset tiedot.

mavilogo.jpgMaaseutuvirasto päivittää syksyn aikana maatilojen tiedot ja viljelijätukien asiointioikeudet. Tarkoituksena on, että jatkossa allekirjoittaminen ja valtuutusten antaminen hoituvat viljelijöiltä entistä toimivammin. Viljelijöille lähetetään lomake, joka on palautettava täytettynä lokakuun loppuun mennessä. Lomakkeen palauttaminen varmistaa sujuvan tukihaun vuonna 2014.
Lomake 455 lähetetään viljelijöille syyskuun loppupuolella. Varmistaakseen sujuvan tukihaun vuonna 2014 viljelijän tulisi palauttaa lomake 455 täytettynä 31.10.2013 mennessä. Uudistus koskee sekä paperilomakkeella tukea hakevia että sähköisiä hakijoita. Lomakkeen voi palauttaa palautuskuoressa tai sen voi viedä kuntaan.

Lue lisää

 
 

Opintomatka Jyväskylän KoneAgriaan 10.10.2013

koneagria-logo.jpg

Kasvukausi-hankkeen opintomatka Jyväskylän KoneAgriaan järjestetään torstaina 10.10.2013. Pirkanmaalta Jyväskylään mennään viidellä bussilla (toteutuu, jos 20 hlöä ilmoittautuu/bussi). Jyväskylässä ollaan perillä noin klo 11 ja paluumatkalle lähdetään viimeistään näyttelyn sulkeuduttua klo 17, lähtöaika sovitaan yhteisesti menomatkalla. Matkan hinta on 20 euroa. Vapaaliput eivät alenna matkan hintaa.

Lue lisää

 
 

Selvityspyyntö jo tilalla olevien peitattujen öljykasvien siementen osalta

Arvoisa viljelijä
Euroopan komissio antoi vastikään asetuksen, jonka mukaan rypsin ja rapsin siementen peittaus neonikotinoideja (klotianidi, tiametoksaami, imidaklopridi) sisältävillä valmisteilla on koko EU:n alueella kielletty väliaikaisesti (kahden vuoden ajan).

Neonikotinoideilla peitatun rypsin ja rapsin siemenen kylvö on kielletty 1.12.2013 lähtien.

Toisin kuin syysmuotoisilla rypsillä ja rapsilla, kevätmuotoisilla ei jää ennen kylvökiellon voimaantuloa yhtään kylvökautta, jonka aikana voitaisiin järkevällä tavalla käyttää jo tilalla olevat peitatut siemenet. Samalla on myös muistettava, että syyskylvettävien öljykasvien kylvöikkuna on todella pieni ja myös näitä jo tilalla olevia siemeniä voi jäädä käyttämättä.

Viljelijät, siemenala ja viranomaiset selvittävät yhdessä mitä keinoja olisi käytettävissä, jotta varastot voitaisiin käyttää komission asettamasta ehdottomasta kiellosta huolimatta. Luvan saaminen on epävarmaa.

Viljelijöillä olevien, omaa viljelyään varten hankkimiensa, varastojen määrästä pyydetään MTK:lta ja SLC:ltä arviota.

Tieto varastojen kokonaismäärästä tarvitaan kesäkuun loppuun mennessä, jotta tieto saadaan eteenpäin MMM:lle.

 
 

Opintomatka Seinäjoen Farmariin 4.7.2013

Kasvukausi-hanke järjestää opintomatkan
Seinäjoen Farmari-maatalousnäyttelyynFarmari13.jpg torstaina  4.7.2012.
Matkaan lähdetään neljällä bussilla: Lähdöt Pälkäneen Kyynäröstä ja Laitikkalasta, Urjalasta sekä Vesilahden Narvasta. Matkan hinta on 30 €/osallistuja. Bussikyydit toteutuvat mikäli lähtijöitä on 15 hlöä /auto.

Lue lisää


 
 

Minkintuotannon uudet tuulet  - opintoretki

Vanhat tuotantorakennukset ja uusi tuotantoteknologia hyötykäyttöön

Aika: Perjantai 7.6.2013 klo 7.00 – 20.30
Lähtö opintoretkelle bussilla, ABC-Huittinen, Loimijoentie 89
Vierailukohteita ovat Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto / Vaasa
Turkistuotantotila, Suomen Yrittäjäopisto / Kauhava

Lounaan tarjoaa Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry.
Osallistumismaksu 40 € / hlö. Opintomatkan järjestää
AF-Innova / Tyhjät Tuotantorakennukset Tehokäyttöön -hanke


 
 

Kaavoituksella kyliä kehittämään -tilaisuus 22.5.2013

Kutsu kyläkaavoitusseminaariin!
Toimiiko kyläkaavoitus maaseudun rakentamisen ohjaajana, milloin ja millä resursseilla työ etenee?  Kehittyvätkö vai taantuvatko asemakaava-alueiden ulkopuoliset alueet? Mistä elementeistä muodostuu kasvupainealueiden problematiikka? Asemakaava-alueiden ulkopuoliset alueet?
Maaseudulla rakentamisen haasteet jne. Tule kuuntelemaan ja osallistumaan. Paikka: Tampereen kaupungin kirjasto, Pirkankatu 2
Aika: 22.5.2013 klo 13 -16

Lue lisää

 
 

MTK-Pirkanmaa ry:n sääntömääräinen kevätkokous 17.4. klo 10:00.

Kokousväki kahvilla.jpg
Kokousväki aamukahvilla Oriveden Suojalla
MTK-Pirkanmaa kevätkokous pidettiin 17.4.2013 klo 10:00 Oriveden Suojalla. Kokousesitelmän piti MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi.
- Maailmanlaajuinen ruokatrendi näkyy voimakkaasti myös Suomessa. Ruoka on pop ja reseptien vaihtaminen trendikästä. Hyvä niin, koska suomalainen ruokakulttuuri kukoistaa, elää arjessa ja kehittyy. Ruokavillityksen rinnalla näkee ilmiön siitä, että kansalaisten tieto ja ymmärrys siitä, mistä ruoka tulee ja miten sitä tuotetaan, on vieläkin hataralla pohjalla. Osa kuluttajista on vieraantunut ruoan alkuperästä ja luonnontuntemuksessa olisi parantamisen varaa.

Lue lisää

 
 

EU-tukikoulutuksia viljelijöille keväällä 2013

Kasvukausi-hankkeen järjestämät tukikoulutukset ovat päättyneet. Koulutustilaisuuksissa esitetyt materiaalit löytyvät sivuiltamme. Sähköisen tukihaun koulutuksia ATK-luokissa pidetään mm. Lempäälän maaseutuhallinnon alueella 17.4. alkaen. Lue lisää ao. linkistä.

Lue lisää

 
 

Maatalousverotuksen koulutuspäivä 13.2.2013 Tampereella.

Keskiviikkona 13.2.2013 veropäivä UKK-instituutissaverologo.gif
Osoite: Kaupinpuistonkatu 1, 33500 Tampere

Veropolitiikka, arvonlisäverotus ja veroilmoituksen täyttö

Timo Sipilä, MTK
Suvi Niittyoja, Verohallinto
Jukka Mattila, Verohallinto

Kahvitarjoilu klo 9:30.
Tervetuloa!

Lue lisää

 
 

Maaseutuyrittäjän riskienhallintapäivä 31.1.2013 Tampereella.

01032012573.jpgElämäntilanteen vaikutus tilanpitoon jää usein liian vähälle huomiolle. Yrittäjä itse on sekä maatilan suurin voimavara, että myös suurin riski.
Yrittäjän toimintakyvyttömyys sairauden tai onnettomuuden vuoksi, muutokset parisuhteessa (alku tai loppu) ja läheisen kuolema vaikuttavat myös yritystoimintaan ja sen jatkamiseen. Muuttuviin elämäntilanteisiin valmistautuminen kannattaa. Tule kuuntelemaan oman elämäntilanteiden hallinnasta Kasvukausi-hankkeen tilaisuuteen Tampereen kylpylään.

Lue lisää

 
 

Tukioikeus ja vuokrasopimusinfo 28.1.2013

järjestetään Mouhijärven Osuuspankilla (Uotsolantie 43 A) 28.1. klo 14-16.
Asiantuntijana videoyhteyden avulla on MTK:n maatalouslinjan lakimies Marica Twerin. Tule päivittämään tietosi ja tee sopimukset oikein.
Etukäteen ilmoittauneille jaetaan materiaali ja päivitetty vuokrasopimusmalli.

Lue lisää

 
 

Veroilta Vesilahdessa 28.1.2013

Maataloudenharjoittajien ja metsänomistajien alueellinen veroilta
Vesilahden yläasteen Ateena-auditoriossa ma 28.1. klo 18.30 - 21.30. Luennoitsijat: agronomi MMM Tarja Ylä-Viteli ProAgria Etelä-Suomi, metsätalousininööri Matti Äijö Suomen metsäkeskus.verologo.gif

Tule päivittämään tietosi verolomakkeiden täyttöä varten.

Kahvitarjoilu
Tervetuloa kaikki asiasta kiinnostuneet!

Järjestäjinä:
MTK-Vesilahti ja MTK-Lempäälä, MTK-Pirkanmaan Kasvukausi-hanke ja Vesilahden kunta


 
 

MTK-Pirkanmaan syyskokous 13.12.2012 UKK:lla

Maataloustuottajain Pirkanmaan Liiton – MTK-Pirkanmaa ry:n sääntömääräi-
nen syyskokous pidettiin Tampereella, UKK-instituutissa
torstaina 13.12.2012  alkaen klo 10.00. hannukarppila.JPG

Syyskokoustunnelmia 13.12.2012.
Hannu Karppila Kangasalta herättelee kuntien luottamustoimen haltijoita. Omalle maalle pitää saada rakentaa.

Lue lisää

 
 

Järjettömät hinnat - epäreilun kaupan tapahtuma Tampereen Keskustorilla

ruokakamppisreppuun.jpg
Tampereen Keskustorilla myytiin leipää ja porsaanlihaa tuottajahinnalla.

Pirkanmaalaiset viljelijät myivät Tampereen Keskustorilla kotimaista ruokaa tuottajahintaan 14.11. kello 11-13. Tempauksella haluttiin kiinnittää huomioita maatalouden heikkoon kannattavuustilanteeseen ja siihen, että tuottajien saama osuus kotimaisen ruuan hinnasta on elintarvikeketjun pienin, vaikka työmäärä on suurin.
Jonoa alkoi muodostua jo ennen puolta kymmentä. Leipää ja porsaanlihaa oli varattu 300:lle ensimmäiselle. Tuotteet loppuivat noin klo 12:30. Ilman jääneet eivät turhasta jonotuksesta kimpaantuneet vaan ymmärsivät tilanteen. Monet tulivat torille antaakseen tukensa viljelijöille. Reippasti myös paikalla olijat myönsivät, että halpa ruoka houkutti.

leipäpiirakka.jpg 

Lue lisää

 
 

Veropäivä Tampereella 22.11.2012

Hyvä verosuunnittelu säästää euroja. Tule kuuntelmaan maatalousverotuksen ammattilaisia Tampereelle Ahlmanille, osoite Hallilantie 24, Tampere. Päivän aiheita ovat verosuunnittelu maatalousverotus sekä tilinpäätös. Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa!

Lue lisää

 
 

SPV-päivä Lempäälässä 12.11.2012

Maatilojen sukupolvenvaihdospäivä Lempäälän Manttaalitalolla
maanantaina 12.11.2012 kello 9:00-15:00. Tilaisuus on osallistujille maksuton.

Tervetuloa!

Lue lisää

 
 

Katso 10.10. pidetyn vaalipaneelin tallenne verkossa!

Muista äänestää sunnuntaina 28.10.2012

MTK-Kuntav-banneri-460x220.jpg


Lue lisää

 
 

Osta oikein - säästät euroja! Kilpailutuspäivät maaseudun ammattilaisille

euroja (setelit).jpgOstamisen oppia maatilalle ja maaseudun yrityksiin Valkeakoskella 11.10.2012. Päivän aikana käydään läpi kilpailuttamiseen liittyvää juridiikkaa sekä maaseutuyrityksen investointien kilpailutusta. Lisäksi kuullaan saarijärveläisen viljelijärenkaan kokemuksista yhteisostoista ja viljelijöiden omistaman maatalouskaupan kuulumisia.  Tervetuloa!

Lue lisää

 
 

Nautojen sähköinen tunnistus etenee hiljalleen

Euroopan Parlamentin istunnossa äänestettiin mietinnöstä, joka sallii sähköiset tunnistimet naudoille, jatkossa sähköiset tunnistimet olisivat virallisia tunnistimia korvamerkkien ohella.

Lue lisää

 
 

Harhautetaanko kuluttajaa lähiruokatermillä?

Farmari_Maatalousnayttely_Pori_2011 080.JPGMitä lähiruoka on ja mistä sitä saa, tiedätkö onko ostamasi lähiruoka oikeasti lähellä tuotettua? Muuttuuko puolalainen vehnä lähiruoaksi, kun siitä leivotaan leipää Tampereella?
Keskustelutilaisuus lähiruoasta pidetään Tampereella tiistaina 18.9.2012 kello 17:00 Työväenmuseo Werstas, auditoriossa. Illan aikana kuullaan ruokaketjumme merkittävimpiin kuuluvien toimijoiden puheenvuoroja. Illan päätteeksi paneelissa pohditaan lisää aihetta "Harhautetaanko kuluttajaa lähiruokamerkinnöillä". Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Lue lisää

 
 

Vastaa kyselyyn - Kilpailuvirasto selvittää alkutuotannon kilpailuolosuhteita.

DSCF5715.JPG 

 Kilpailuvirasto tekee selvityksen alkutuotannon kilpailuolosuhteista. 
Kysely koskee etenkin lihatuotantoa, kalankasvatusta sekä kasvihuone- ja avomaaviljelyä. Kyselyllä halutaan selvittää alkutuottajien tuotanto-olosuhteita ja näkemyksiä elintarvikeketjun toiminnasta.Selvityksen tueksi kootaan kilpailuolosuhteita koskevaa tietoa eri markkinaosapuolilta.

Lue lisää

 
 

Kilpailutuspäivä maaseudun yrittäjille Osaralla 27.9.

kuva 3.jpgOstamisen oppia maatilalle ja maaseudun yrityksiin.
Päivän aikana käydään läpi kilpailuttamiseen liittyvää juridiikkaa sekä maaseutuyrityksen Investointien kilpailutusta. Lisäksi kuullaan saarijärveläisen viljelijärenkaan kokemuksista yhteisostoista.

Lue lisää

 
 

Maatilojen kehitysnäkymät Pirkanmaalla

Tutkimustuloksen julkistamistilaisuus pidettiin 22.8.2012, tilaisuudessa oli 40 kuulijaa. Seminaarissa julkistettiin Pirkanmaan ELY-keskuksen ja MTK-Pirkanmaan Kasvukausi-hankkeen teettämän kyselyn tulokset maatilojen kehitysnäkymistä Pirkanmaalla. Suomen Gallup Elintarviketieto teki alkuvuodesta 2012 valtakunnallisen Maatilojen kehitysnäkymät -kyselyn 4 000 maatilalle, Pirkanmaalta tiloja oli otannassa mukana 537. Pirkanmaan osalta kyselyyn lisättiin myös osuus koskien luomutuotannon ja lähiruoan näkymiä.

Lue lisää

 
 

Vaihtoehdot vuonna 2012 märkyyden vuoksi kylvämättömillä pelloilla

Pitkään jatkuneet sateet ovat viivästyttäneet kylvöjä etenkin Itä-Suomessa. Tästä johtuen kaikkia peltoja ei voitu kylvää 30.6. mennessä. Viljelijän tulee yksittäisten kylvämättömien lohkojen tilanteessa perua lomakkeella 145 tuet niiltä lohkoilta, jotka vielä ovat kylvämättä 30.6. jälkeen. Erityisessä tilanteessa tuenhakija voi vedota ylivoimaiseen esteeseen.
Jos viljelijä ei ole voinut täyttää velvollisuuksiaan ylivoimaisen esteen tai poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi, hän säilyttää oikeutensa tukeen. Viljelijän tulee osoittaa, että alueen kylvö ei ole ollut mahdollista 30.6.2012 mennessä. Vapaamuotoinen kirjallinen selvitys on toimitettava kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle 10 työpäivän kuluessa siitä, kun tukiehtoa ei ole voinut täyttää (viimeinen kylvöpäivä 30.6.) eli viimeistään 13.7.2012.

Lue lisää

 
 

Opintomatka Okra-näyttelyyn 4.7.2012

OKRA2012logo[1].jpgOkra-näyttely kutsuu heinäkuun alussa. Tule mukaan Kasvukausi-hankkeen Opintomatkalle Okraan 4.7.2012. Lähdöt aamulla Parkanosta, Virroilta ja Luopioisista. Perillä Oripäässä noin klo 10:00. Matkan hinta 20 €/hlö.

Lue lisää

 
 

MTK-Pirkanmaan kevätkokous teki julkilausuman maaseuturakentamisen puolesta

MTK-Pirkanmaan kevätkokous pidettiin 17.4. Hämeenkyrössä Kylätoimintakeskus Heiskalla. Kokous teki julkilausuman puolustaakseen ihmisten oikeutta asua ja muuttaa maaseudulle.

Julkilausuman viesti on, että maaseuturakentamista ei voi ohjata keskusseudun ehdoilla.

Lue lisää

 
 

MTK ja SEL kampanjoivat yhdessä suomalaisen ruoan puolesta

MTK ja SEL kampanjoivat kotimaisen ruoan ja selkeämpien alkuperämerkintöjen puolesta perjantaina 20.4.2012. Iltapäivän aikana MTK:n ja SEL:n jäsenien iskujoukot tekevät kuluttajagallupia ruoan alkuperämerkinnöistä 120 ruokakaupan edustalla ympäri Suomen.

340_rajattu.jpg 

Lue lisää

 
 

MTK-Pirkanmaassa harjoittelija

MTK-Pirkanmaan toimistossa työskentelee kuluvan kevään ajan agrologiopiskelija Jenny Siren, joka opiskelee Hämeen ammattikorkeakoulussa Mustialassa ja suorittaa liitossa opintoihinsa liittyvää erikoistumisharjoittelua.

Sirenin toimenkuvaan kuuluu muun muassa alueen hevostallien jäsenkartoitusta ja markkinointiviestinnän suunnittelua.

 
 

Miksei maalle saisi muuttaa?

MW6 173 ratsastus.jpgTilaisuus maaseutuasumisen puolesta!
Keskiviikkona 25.4.2012 klo 18 Tampereen Lue lisääammattikorkeakoulun juhlasalissa (D1-04)
os. Kuntokatu 3, Tampere.
Tilaisuus on kaikille avoin — jokainen asiasta kiinnostunut on lämpimästi tervetullut!

Lue lisää

 
 

Tukihakukoulutusta viljelijöille 2012

Kasvukausi-hanke järjestää kevään EU-tukihakukoulutusta Pirkanmaalla Tampere Vapriikki 3.4. ilta klo 17:30 - 21:00, Virrat Marttinen 4.4. ja Akaan Toijala 5.4. klo 9:30 -16:00. Tervetuloa koulutukseen!

Lue lisää

 
 

Ympäristötuen jatko 2012-2013

Ympäristötukiohjelmaan jatketaan kahdella vuodella kuluvan kevään tukihaun yhteydessä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että päättyviä ohjelmaa jatketaan. Jokaisen ohjelmassa mukana olevan tilan on perustelua tehdä tämä jatkosopimus.  Muutoksien tekeminen sopimukseen on hyvin rajallista. Tarkemmat tiedot löydät www.mavi.fi sivuilta.

Hakuopas ja täyttöohjeet valmiit

Vuoden 2012 hakuopas ja täyttöohjeet löytyvät tällä viikolla verkosta osoitteista www.mavi.fi/hakuopas ja www.mavi.fi/tayttoohjeet.

EU-avustajien koulutuspäivä pidettiin 15.3.2012 UKK:lla. Päivän luentoaineisto löytyy ao. linkin sivulta.

Lue lisää

 
 

Osallistu kuntauudistus-keskusteluun

Hallitus on tehnyt esityksen kuntarakenteen perinpohjaisesta muuttamisesta. Keskusteluun kannattaa osallistua paikan päällä tai seurata netissa. Kuntauudistuksen aluekierroksen tilaisuudet (Pori ti 6.3., Tampere ke 7.3., Turku ti 20.3.) lähetetään suorana verkossa valtiovarainministeriön nettisivuilla www.kuntauudistus.fi 

Lue lisää

 
 

Muuttuuko kunta ja mihin suuntaan?

Tampereella toimiva, itsenäinen Maaseudun Sivistysliiton Tampereen opinto- ja kulttuuriyhdistys ry. järjestää Kunta-uudistusseminaarin 16.2.2012 kello 18:00 Tampereen Yliopiston Linna-rakennuksessa (Kalevantie 5), Väinö Linna-salissa. Tervetuloa!

Lue lisää

 
 

Veropäivä 16.2.2012

verologo.gifKasvukausi-hankkeen järjestämä veropäivä pidetään UKK-instituutissa Tampereella 16.2.2012.
Päivän aikana kuullaan veropolitiikan ajankohtaiskatsaus sekä maatilatalouden verotusasiaa ja käydään läpi veroilmoituksen täyttöä. OP-liiton pankit tarjoavat aamukahvit. Tervetuloa!

Lue lisää

 
 

Tuottaja-illat Tampereella 26.1. ja 2.2.2012

MTK-Pirkanmaa ja Kasvukausi-hanke järjestävät tuottajillensa alkuvuodesta kaksi jäseniltaa ohjelman, jäsenetuesittelyjen ja yhteisen illanvieton merkeissä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lue lisää

 
 

Maanmittauslaitoksen kartta-aineistojen ja ilmakuvien käyttöoikeus maksuttomaksi

Maa- ja metsätalousministeriö on antanut 21.12.2011 uuden asetuksen maanmittauslaitoksen maksuista vuonna 2012. Asetuksen mukaan kiintopiste-, ilmakuva- ja laserkeilaus- sekä maastotietoaineistojen käyttö muuttuu maksuttomaksi. Asetuksen odotetaan tehostavan merkittävästi karttatietojen käyttöä ja se astuu voimaan 1.5.2012.

Aineiston maksuttomuudesta päättänyt maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen muistuttaa nyt tehdyn linjauksen olevan hallitusohjelman mukainen ja merkityksellinen.

Lue lisää

 
 

MTK-Pirkanmaan syyskokous perjantaina 9.12.

MTK-Pirkanmaan syyskokous 9.12.2012Liiton sääntömääräinen syyskokous pidettiin perjantaina 9.12.2011 UKK-instituutin auditoriossa. Liiton johtokuntaan uutena jäsenenä valittiin Tiina Jokela Hämeenkyröstä.

Kokousesitelmän piti MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Aarno Puttonen.

Puttonen pitää vähintäänkin arveluttavana sitä, että jalostava ruokateollisuus joutuu maksamaan kaupalle markkinointirahaa saadakseen tuotteensa kaupan valikoimiin. Kaupan kova peli kohdistuu myös tuottajiin. Esimerkiksi perunantuottaja maksaa kaupan hävikin. Jos perunoita jää myymättä, laskun maksaa tuottaja. Missä menee kaupan härskiyden raja, Puttonen kysyy ja vaatii epäkohtiin puuttumista lainsäädännöllisin keinoin.

Lue lisää

 
 

Maatalous mukaan raamiratkaisuun

Hallitus on sopinut ns. raamiratkaisun yhteydessä myös toimenpiteistä maatalouden kannattavuuden ja työllistämisen varmistamiseksi. Sen mukaisesti eduskunnassa jo oleva esitys maatalouden energiaveropalautuksen pienentämisestä jäädytetään tulopoliittisen raamisopimuksen voimassaoloajaksi.

Lue lisää

 
 

Investointituen ehdot v. 2012; mm. maitokiinti

Valtioneuvosto hyväksyi 1.12.2011 asetuksen vuoden 2012 maatilan investointituen tukikohteista, enimmäismääristä ja hakuajoista. Pääosin tukikohteet, tukimuodot ja tukitasot säilyvät ennallaan, mutta maitokiintiövaatimusta ei enää aseteta uusiin lypsykarjanavetoiden tukipäätöksiin.

Lue lisää

Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 4.3.2019