Toimintopainikkeet

MTK-Pirkanmaan kevätkokouksen julkilausuma

MTKkevatkokous.jpg

19.4.2012

MTK-Pirkanmaan kevätkokous pidettiin 17.4. Hämeenkyrössä Kylätoimintakeskus Heiskalla. Kokous teki julkilausuman puolustaakseen ihmisten oikeutta asua ja muuttaa maaseudulle.

Julkilausuman viesti on, että maaseuturakentamista ei voi ohjata keskusseudun ehdoilla.

Pirkanmaalla ovat viranomaiset ottaneet tehtäväkseen estää maaseudulla asumisen ja sinne rakentamisen. Perusteena uudisrakentamisen voimakkaalle keskittämiselle käytetään ilmastomuutosta ja maaseudulla asuvien ihmisten taloudellista rasitetta kuntatalouteen.  Molemmat väitteet ovat perusteettomia ja ne ovat tieteellisesti näytetty vääriksi.  Ihmisen hiilijalanjäljen suuruus riippuu elämäntavasta eikä asuinpaikasta.  Kun kaikki kustannukset otetaan huomioon, ovat keskuksessa asuvan kustannukset kunnalle suuremmat kuin haja-asutusalueella asuvan.

Yhdyskuntarakenteen tiivistämistä tai ylipäätään yhdyskuntasuunnittelun tarvetta ns. kaupunkiseudun lievealueella ei kiistä kukaan.  Nyt suunnitellut toimet eivät kuinkaan tunnista maaseutumaisten alueiden erilaisuutta.  Tapahtui kuntauudistuksessa mitä tahansa on ilmeistä, että yhdyskuntarakennetta ohjataan yhä enemmän jatkossa. Ilmeinen vaara on se, että maaseutu autioituu lopullisesti kun rakentaminen tapahtuu vain keskusseudun ehdoilla. MTK-Pirkanmaan kevätkokous pitää välttämättömänä, että maaseudun ihmiset huomaavat tämän kehityksen ja käyvät puolustamaan elämäntapaansa puoluekannasta riippumatta.

 
Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää