Toimintopainikkeet

Alanavigaatio ja haku

Sisältö

Verohyötyä yhtiöittämällä-seminaari UKK:lla 31.10.2016

kuva 3.jpg

5.10.2016

Pääministeri Sipilän hallituksen hallitusohjelman yhtenä punaisena lankana ovat yrittäjyyttä edistävät toimenpiteet. Yksi näistä on hallitusohjelman lupaus poistaa varainsiirtovero tilanteissa, joissa liikkeen- tai ammatinharjoittaja tai maa ja metsätaloudenharjoittaja siirtää omaisuutta henkilö- tai osakeyhtiöön yritysmuodon muutoksessa. Tämä poistaa monen tilan osakeyhtiöittämiseltä ratkaisevan esteen.

Vaikka maa- ja metsätalouden harjoittaminen osakeyhtiömuodossa on meillä toistaiseksi ollut aika harvinaista, on kiinnostus osakeyhtiömuotoiseen maa- ja metsätaloudenharjoittamiseen kasvanut räjähdysmäisesti. Se on ymmärrettävää, kun osakeyhtiön tuloveroprosentti on 20 % tulon suuruudesta riippumatta. Näin ollen 80 % yhtiön tuloksesta jää yhtiön käyttöön, lainojen lyhennyksiin ja uusien investointien tekoon sekä tietysti osingon maksuun. Luonnollisena henkilönä harjoitetun maatalouden osalta pahimmillaan voi investointien hoitamiseen jäädä vain 40 % maatalouden tulosta, jos nettovarallisuus on pieni esim. isojen investointien takia.


Yhtiöittämisellä voi lieventää yrityksen verotusta pääsemällä pois tiukan progressiivisesta ansiotuloverotuksen piiristä. Nykyään yhä useammalla maa- ja metsätalouden harjoittajalla on myös palkka- tai muuta ansiotuloa tilan ulkopuolisista tehtävistä, mikä entisestään kiristää ansiotuloverotusta. Myös näissä tilanteissa yhtiöittäminen monesti on erittäin viisasta verosuunnittelua. Tämän takia ja olemme lähikuukausien aikana järjestämässä osakeyhtiöittämisseminaareja eri puolilla Suomea.

Timo Sipilä, verojohtaja, 040 505 9179, timo.sipila@mtk.fi

MTK-Pirkanmaan TOPI-hanke järjestää
yhtiöittämisseminaarin 31.10.2016 UKK:lla

Kokoustila Talvi

Seminaarissa käydään läpi eri tyyppitilanteita, joissa osakeyhtiöittämisestä voisi olla hyötyä, ja lasketaan eri tilanteiden osalta hyödyt, mitä yhtiöittämisellä voidaan saavuttaa. Tutustutaan yhtiöittämisen juridiikkaan ja verolaskelmiin. 

9:30         aamukahvi

9:55         tilaisuuden avaus, Päivi Fallström TOPI-hanke

10:00       Yhtiöittämisen verohyödyt, Timo Sipilä verojohtaja MTK
                
11:30       Spv yhtiömuotoisella tilalla, Mika Hirvijoki SPV asiatuntija ProAgria Etelä-Suomi
                
12:20       Lounas (omakustanteinen)

13:00       Myel-vakuuttaminen Osakeyhtiöstä, Ville Paulaniemi Mela -asiamies Mela
                
13:50       Maatalouden rahoittaminen, Tuomo Keskinen Nordea

                 keskustelu

15:00       Tilaisuus päättyy

 
Lippu_ja_lause_pieni.jpgElykeskus_logo.jpg


 
Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää