Toimintopainikkeet

Salorinteen Säätiö

SalorinneK 002.jpgYlöjärveläisen herastuomari Kalle Salorinteen testamentissaan esittämä toive edistää maatalouden tutkimusta ja koulutusta toteutettiin säätiöimällä. Testamentin mukaan koko Salorinteen omaisuus oli muodostettava Salorinteen säätiöksi. Tämä toteutui vuosi hänen kuolemansa jälkeen vuonna 1983.

Säätiö jakaa stipendejä luonnonvara-alan opiskelijoille. Säätiö voi myöntää varoja myös maaseudun yhteisöjen, kuin yksityisten maatilojenkin kehittämishankkeille.

Myönnetyt stipendit

Säätiön toiminnan aikana on myönnetty runsas 100 opiskelijastipendiä. Vuosina 1985–2004 stipendejä jaettiin vuosittain 2-6 kpl, yhteensä 75. Stipendien keskimääräinen arvo oli 620 euroa ja määrä yhteensä 46 500 euroa. Vuosina 2005–2016 stipendien arvo opiskelijaa kohti oli 1 000 euroa ja stipendejä myönnettiin vuosittain 4 - 10 kpl. Vuonna 2017  säätiö jakoi 6.000 euroa kuudelle (6) opiskelijalle.

Stipendit on tarkoitettu vain MTK-Pirkanmaan alueelta kotoisin oleville luonnonvara-alan opiskelijoille.

Vuoden 2018 stipendien haku on nyt auki 3.4. asti. Stipendit jaetaan MTK-Pirkanmaan kevätkokouksessa Vesilahdella 11.4.2018


Hakemusvuonna hakija voi olla enintään 40-vuotias, ellei säätiön hallitus erityisestä syystä myönnä poikkeusta.

Esitys stipendien saajista tehdään säätiön hallitukselle yhdessä MTK-Pirkanmaan kanssa.

Hakemusajankohta ilmoitetaan vuosittain. Stipendiä voi hakea opiskelija itse, maataloustuottajayhdistys, tai kuka tahansa yksityishenkilö, joka haluaa ehdottaa opiskelijaa stipendinsaajaksi. Hakulomake löytyy oikealla olevista palkeista.

Myönnetyistä stipendeistä tiedotetaan saajalle kirjeitse. Puutteellisia tai myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

 
 

Maaseudun kehittämishankkeet

Salorinteen Säätiö voi myöntää varoja myös maaseudun yhteisöjen tai yksityisten tutkimus- ja/tai maatilatalouden edellytyksiä parantaviin kehittämishankkeisiin.

Kun hakemuksia on saapunut tarkoituksenmukainen määrä, säätiön hallitus päättää varojen myöntämisestä.

Hankkeen tulee liittyä maatilatalouden tai viljelijöiden osaamisen edistämiseen.

Hakulomakkeen löydät oikeasta palkista.

Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 13.3.2018