Toimintopainikkeet

Teemme työtä pohjoiskarjalaisten maanviljelijöiden asialla maataloutta ja yrittäjyyttä edistäen samalla maaseutua kehittäen.

MTK-yhdistysten kevätkokouskierros 19.3.-13.4.2018

MTK-yhdistysten kevätkokouskierros alkaa MTK-Kiihtelysvaaran kokouksella 19.3. Vaara-Karjalan Op:n Kiihtelysvaaran kokoustiloissa. Kokouksissa käsitellään sääntöjen 10 §:n määräämät asiat; mm. hyväksytään toimintakertomus ja vahvistetaan tilinpäätös vuodelta 2017. Tarkempi kokousaikataulu löytyy täältä

 
 

Paalitaidekilpailu

MTK-Pohjois-Karjalan 100. toimintavuoden yhtenä tapahtumana oli MTK-yhdistysten jäsenille Paalitaidekilpailu. Yhteistyökumppaneina olivat Osuuskunta ItäMaito, Lihakunta ja MSL.

Kilpailuun osallistui 4 eri kilpailijaa. Voittajana Aino ja Hanna Tanskasen luoma taideteos. Kunniamainninan saivat seuraavat osallistujat:
- Suvi Mäkisalo ja Viivi Salminen
- Sirpa ja Jouni Romppanen, Liisa Kuusipalo ja Timo Roschier
- Mikko Lehvonen

Kilpailun taideteosten kuvat löytyvät Paalitaide-kilpailun sivulta

Kiitos kilpailuun osallistujille ja yhteistyökumppaneille. Kilpailun jatkosta tiedotetaan myöhemmin.

 
 


Maatilatalouden veropäivä 2.2.2018 klo 9-15, Joensuu

MTK-Pohjois-Karjalan järjesti maatilatalouden veropäivan 2.2.2018 klo 9-15. Joensuu. Paikka: Karjalaisen auditorio, Kosti Aaltosen tie 9.

Veropäivän luennoitsijana oli Tilitoimisto Jorma Pitkänen. Ruokailu ja kahvi omakustanteinen. Koulutus oli MTK-yhdistysten jäsenille ilmainen, MUILLE 100 €.

MTK-Pohjois-Karjalan syyskokous 4.12. klo 9.00

Maataloustuottajain Pohjois-Karjalan liitto MTK-Pohjois-Karjala r.y:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin maanantaina 4. joulukuuta 2017 klo 9.00 Kulttuurikeskus Karjalantalo (Kerubi), osoite: Siltakatu 1, Joensuu.

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen 11 §:ssä mainitut syyskokoukselle kuuluvat asiat. Liiton johtokunnan puheenjohtajana jatkaa Jouni Mäkisalo ja varapuheenjohtaksi valittiin Osmo Koponen Viinijärveltä. Johtokunnan jäsenistä erovuoroisista Jouni Mäkisalo ja Osmo Koponen valittiin jatkamaan. Uutena valittiin Suvi Peiponen Lieksasta. Valtuuskunnan jäseneksi valittiin Kari Pennanen Kesälahdelta ja varajäseniksi Ilkka Romppanen Kiteeltä ja Heikki Raerinne Värtsilästä.

Edunvalvontakatsauksen piti MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila. Virallisten kokousedustajien ilmottautuminen ja kahvitarjoilu alkavat klo 8.30.


 
 


MTK-Pohjois-Karjala ja MTK-Liperi 100 vuotta Elämän eväitä -seminaari 29.9.2017 klo 13.00

MTK-Pohjois-Karjala ja MTK-Liperi 100-vuotta Elämän eväitä -seminaari pidettiin SM-kyntöjen yhteydessä 29.9. klo 13 alkaen Liperin Maaseutumuseossa Tähkässä, osoite: Koulukuja 1, 83100 Liperi.

Ohjelmassa oli

  • Tervetuloa, maanviljelijä Jouni Mäkisalo, MTK-Pohjois-Karjala
  • MTK-Pohjois-Karjalan 100 vuotta historiakirja - Elämän eväitä, historiakirjan kirjoittaja, dosentti Jarkko Kemppi
  • Uuden ohjelmakauden eväät, pääsihteeri Pekka Pesonen, Euroopan tuottaja- ja osuuskuntajärjestö, Copa-Cogega
  • Maitomarkkinat myllerryksessä, hallituksen jäsen, maanviljelijä Jarno Kämäräinen, Valio
  • Päätössanat, puheenjohtaja, maanviljelijä Outi Hännikäinen, MTK-Pohjois-Karjalan maaseutunuorten valiokunta

Tilaisuuden juonti maanviljelijä, agronomi Jari Rouvinen, MTK-Liperi

Kahvitarjoilu oli seminaarin päätyttyä.

Seminaarin osallistujilla oli mahdollisuus tutustua MTK-Pohjois-Karjala 100 vuotta "Puutteesta yltäkylläisyyteen" -valokuvanäyttelyyn Tähkä-museossa.

Tilaisuuteen osallistui 40 ihmistä.

 
 


MTK:n maakunnallinen pikkujoulu 24.11.2017

MTK-Pohjois-Karjalan maakunnallinen pikkujoulu pidettiin 24.11.2017 klo 18:30 alkaen Lomakeskus Huhmarissa, Polvijärvellä. Illan tähtiesiintyjänä oli Henkka ja kulkurit.

 
 


MTK-Pohjois-Karjalan ja MTK-yhdistysten 100 vuotta - juhlailtamat 4.8.2017 Lemmenlava, Hammaslahti


MTK-Pohjois-Karjalan ja MTK-yhdistysten 100 vuotta - juhlailtamia vietettiin 4.8.2017 klo 18 alkaen Lemmenlavalla Hammaslahdessa. Ohjelmassa oli syödään yhdessä - ruoka- ja kahvitarjoilu, MTK:n johtokunnan jäsenen, kansanedustajan Pertti Hakasen iltamapuhe, Motoran tanssiesityksiä, maanviljelijä Jari Rouvisen runonlausuntaa sekä illan päätteeksi Blue Notesin tahdittamat tanssit. Tilaisuudessa oli n. 280 osallistujaa.

Tapahtuman yhteistyökumppaneita olivat LähiTapiola Itä, Lihakunta, Nordea ja Valtra.

Lämmin kiitos kaikille järjestäjille ja osallistuville.

 
 


MTK-Pohjois-Karjalan kevätkokous 26.4.2017

Maataloustuottajain Pohjois-Karjalan Liitto MTK-Pohjois-Karjala r.y:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin keskiviikkona 26.4.2017 klo 10 alkaen Karjalaisen auditoriossa, Kosti Aaltosen tie 9, Joensuu.

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen 11 §:n kevätkokoukselle määräämät asiat. Kokouksessa edunvalvonnan ajankohtaiskatsauksen piti MTK:n edunvalvontajohtaja Perttu Pyykkönen.

Kokouksessa oli useita huomionosoituksia:

Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan ansioristi luovutettiin Maija Kakriaiselle ja Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein Varpu Törröselle.

Esimerkillisenä työssäoppimispaikkana ja yhteistyökumppanina palkittiin Kaija ja Jukka Rummukaisen Sulkaman karjatila Viinijärveltä. Liperin lomatoimen vuoden lomittajana palkittiin Matti Ovaskainen.

Liiton_kevatkokous_toimintakilpailu.jpg

MTK-yhdistyksen toimintakilpailun voitti MTK-Juuka, toinen oli MTK-Joensuun Seutu ja kolmas MTK-Lieksa.


 
 


Vipuvoimaa viljelijälle-hanke on aloittanut toimintansa 1.3.2017 (ESR-hanke)

eu[1].jpgESR-lippu.jpg

MTK-P
ohjois-Karjala on saanut maatalousyrittäjien avuksi rahoituksen Vipuvoimaa viljelijälle-hankkelle.
Asiantuntija-apua on tarjolla maatilayritysten ja yrittäjien talouden ja jaksamisen avuksi. Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen ESR-rahastosta myöntämä hanke on ajalle 1.2.2017- 31.1.2019 sen rahoitukseen osallistuvat lisäksi kaikki Pohjois-Karjalan kunnat, ja yksityisrahoitukseen ovat lupautuneet Osuuskunta Itä-Maito, Arla Oy Itä-Suomi, Osuuskunta Maitomaa, Osuuskunta Lihakunta, Pohjois-Karjalan osuuspankit ja LähiTapiola Itä.

Toiminta hankeessa on luottamuksellista  ja yhteydenotot hankkeen ulkopuolisille asiantuntijoille aina asiakkaan luvalla.
Huom! Avun saannin ehtona ei ole MTK:n jäsenyys. Vipuvoimaa viljelijälle-hanke tekee yhteistyötä Melan Välitä viljelijästä-hankkeen kanssa.

MTK-Pohjois-Karjalan johtokunta on valinnut projektipäälliköksi Maija Kakriaisen, agronomi, työnohjaajaSTOry ja hän on siirtynyt kokonaan hankkeen palvelukseen järjestöagronomin toimesta 1.3.2017 alkaen.
Ota yhteyttä; etsitään yhdessä avunkanavia talouteen, tuottavuuteen ja omaan jaksamiseen liittyvissä asioissa: 
Maija Kakriainen, p. 0405758813, sähköposti: maija.kakriainen(at)mtk.fi

Vipuvoimaa viljelijälle-hankkeen esite on ladattavissa linkistä.


Maatilojen yhtiöittäminen 21.3.2017 klo 10 - 15, Kaislakadun auditorio, Kaislakatu 3, Joensuu

Aika: 21.3.2017 klo (9.30) 10 - 15
Paikka: Kaislakadun auditorio, Kaislakatu 3, Joensuu

Päivän tarkoituksena oli tuoda esiin maatilojen yhtiöittämistä verotuksen, rahoituksen ja MELA - turvan näkökulmasta.

Ohjelma:
Klo 9:30    Kahvitarjoilu
Klo 10.00  Tilaisuuden avaus,
                   toiminnanjohtaja Vilho Pasanen, MTK-Pohjois-Karjala
Klo 10.15  Osakeyhtiöverotus, johtaja Timo Sipilä, MTK
Klo 11.45  Osakeyhtiön MELA - turva, asiamies Asko Ikonen, MELA
Klo 12.15  Ruokailu, omakustanteinen
Klo 13.00  Osakeyhtiön rahoitus,
                   Asiantuntija Tapio Leinonen, P-K:n ELY-keskus
                   Asiakkuuspäällikkö Heljä Pulkki, OP Pohjois-Karjala
Klo 14.00  Kokemuksia yhtiöittämisestä,
                   Maatalousyrittäjä Mari Puustinen, Navettavalkea Oy
Klo 14.15  Maatilan yhtiöittämiseen liittyvät palvelut
                   asiantuntija Tapani Keski-Soini, ProAgia Pohjois-Karjala
Klo 14.30  Tilaisuuden päätös,
                   asiantuntija Jorma Pitkänen, Tilitoimisto Jorma Pitkänen

Tilaisuus on MTK-jäsenille ilmainen. Muille 100 euroa. Kahvit tarjoaa OP Pohjois-Karjala. Ruokailu omakustanteinen. Ilmoittautuminen 14.3. mennessä www.ajuri.fi, sirpa.kukkonen ( at ) mtk.fi tai 0400 695 398.

 
 


Sähköinen jäsenkortti tuo MTK-tietopaketin taskuusi

MTK:n jäsenet voivat ladata sähköisen jäsenkortin matkapuhelimeensa jäsenverkko Repusta. Sähköisellä jäsenkortilla varmistat, että jäsenedut ovat aina taskussa mukana. Luet helposti ajankohtaiset uutiset ja blogit sekä sosiaalisten kanavien kuumimmat puheenaiheet.

Saat tilattua sähköisen jäsenkortin nettiosoitteesta: www.mtk.fi/omattiedot. Sivulle kirjaudutaan Reppu-tunnuksilla eli jäsennumerolla ja salasanalla. Jäsenmaksu tulee olla maksettu ennen tilausta. Klikkaa sivulla ”Tilaa e-kortti” –painiketta, minkä jälkeen saat matkapuhelimeesi tekstiviestillä latauslinkin, jota kautta jäsenkortti asennetaan matkapuhelimeen. Latauslinkkiä näpäyttämällä jäsenkortti asentuu lähes kaikkiin nykyaikaisiin matkapuhelimiin.

Tuetut puhelinten käyttöjärjestelmät ovat Android (versiosta 2 ylöspäin), iOS (iPhone) ja Windows Phone (versiosta 8 ylöspäin). Jäsenkorttia ei löydy matkapuhelinvalmistajien sovelluskaupoista. Sen asentaminen sekä käyttö vaativat toimivan nettiyhteyden.

 
 

MTK-Pohjois-Karjalan syyskokous 2.12.2016 klo 10 alkaen Tiedepuiston Louhela-sali, Joensuu

MTK-Pohjois-Karjala r.y:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin perjantaina 2. joulukuuta 2016 alkaen klo 10.00 Tiedepuiston Louhela-salissa, osoite: Länsikatu 15, Joensuu

Kokouksessa käsiteltii sääntöjen 11 §:ssä mainitut syyskokoukselle kuuluvat asiat. MTK-Pohjois-Karjalan puheenjohtajana jatkaa maanviljelijä Jouni Mäkisalo (Kontiolahti) ja varapuheenjohtajana jatkaa maanviljelijä Outi Sirola (Tohmajärvi).

Johtokuntaan valittiin Kalle Myllynen (Nurmes), Ilkka Romppanen (Kitee) ja Pekka Partanen (Kitee) uusi.

MTK:n valtuuskuntaan toimikaudeksi 2017-2018 jatkavat Kalle Myllynen Nurmes ja varajäsen Anu Haapalainen Lieksa.

MTK-Pohjois-Karjalan syyskokouksen kannanotto

 
 

MTK:n maakunnallisen pikkujoulun paikka vaihtui

MTK:n maakunnallista pikkujoulua vietettiin perinteisesti marraskuun viimeisenä perjantaina 25.11.2016 klo 18:30 alkaen. Paikkana tänä vuonna on Lomakeskus Huhmari, osoite: Huhmarisentie 43, 83700 Polvijärvi.

Ohjelmassa pääravintolan joulupöytä, elävää musiikkia ravintolassa
Illan hinta: (sis. pikkujoulunoutopöytä, sisäänpääsy Huhmariin sekä illan tähtitanssit) MTK-yhdistyksen jäsenet: aikuiset 30 €/hlö, 5-12 vuotiaat 15 €/hlö, 2-4 vuotiaat 10 €/hlö. Ei-jäsenet: aikuiset 60 €/hlö.

Illan tähtiartistina Joonas Erkkilä ja Hehku.

Pikkujouluun ilmoittautuminen: liiton toimistoon 11.11.2016 mennessä puh. 0400 695 398, sähköpostiin: sirpa.kukkonen ( at ) mtk.fi.

Majoitustarjous: 45 €/hlö/vrk (2 henk/lomakaksio). Hintaan sisältyy aamiainen sekä Vesimaailma-kylpylän käyttö. Majoitusvaraukset: Lomakeskus Huhmari puh. 020 769 1230. Varaustunnus MTK.


 
 

 
 

Sankarikoulutus kiertue 2016

LähiTapiola järjesti vuonna 2016 Sankarikoulutus kiertueen ympäri Suomea. Koulutus oli maksuton.

Sankarikoulutus koostui teoriaosuudesta ja käytännön sammutusharjoituksista. Teoriaosuuden pystyi suorittamaan joko harjoitusten yhteydessä tai etukäteen verkkokurssina.

Sankarikoulutus täyttää Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön SPEKin ja Suomen Palopäällystöliiton AS1-koulutuksen vaatimukset. LähiTapiolan alkusammutuskoulun käyneet saavat AS1-kortin, joka on voimassa 5 vuotta.

Lisätietoa: www.sankarikoulutus.fi

 
 

MTK-liittojen jäsenmatka Itävaltaan to 6.10. - ti 11.10.2016

MTK-liitoista Keski- ja Etelä-Pohjanmaa, Pohjois-Savo ja -Karjala, Pohjois-Suomi ja Lappi järjestivät yhdessä Trio Travelsin kanssa jäsenmatkan Itävaltaan. Matka suuntautuu Salzburgin liittomaahan. Matkalla tutustuttiin alppialueen maatalouteen, pienyrittäjyyteen ja bioenergiatuotantoon. Matka tarjosi mahdollisuuden vierailla Hitlerin Kotkanpesällä ja Mozartin hurmaavassa synnyinkaupungissa.

Matkan hinta oli jaetussa kahden hengen huoneessa 1345 eur/hlö, yhden huoneen lisämaksu 130 eur/hlö, Trio Travelsin palvelumaksu 15 eur/hlö. Ennakko- ja varausmaksu 250 eur/hlö laskutettiin eräpäivällä n. 10 vrk ilmoittautumisesta. Trio Travelsin palvelumaksu 15 eur/hlö laskutettiin ennakkomaksun yhteydessä. Loppumaksu laskutettiin eräpäivällä n. 45 vrk ennen lähtöä. 
 

MTK-Pohjois-Karjalan kevätkokous 22.4. klo 10 alkaen

MTK-Pohjois-Karjalan sääntömääräinen kevätkokous pidettiin perjantaina 22.4.2016 klo 10 alkaen Aikuisopiston auditoriossa, Kaislakatu 3, Joensuu

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen 11 §:n kevätkokoukselle määräämät asiat. Maatalouspoliittisen katsauksen piti MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi.

 
 

Pääministeri Joensuussa 14.3.2016


Paaministeri_14032016.jpg

Pääministerin tapaamisen aiheena Pohjois-Karjalan viljelijöiden ja yleensä maatalouden taloudellisesta tilasta. Tilaisuudessa keskusteltiin myös viljelijöiden jaksamisesta. Pääministeri vakuutti, että hallitus etsii yhdessä MTK:n kanssa ratkaisuja viljelijöiden talousahdinkoon. Kuvassa vas. Anu Vehviläinen, Hanna Huttunen, Juha Sipilä, Jouni Mäkisalo, Outi Sirola ja Vilho Pasanen

 
 

Senaatintorin 11.3. mielenosoituksen videotallenne

Viime perjantain mielenosoituslähetys Senaatintorilta on nyt katsottavissa tallenteena täältä:

http://platform.goodmood.fi/mtk/tv/traktorimarssi-2016

 
 

Kiitokset ikimuistoisesta mielenosoituksesta 11.3.2016 Senaatintorilla Helsingissä

Traktrorimarssi_11032016.jpg
MTK-Pohjois-Karjala kiittää kaikkia mielenosoitukseen osallistujia!


Osanotto ja mielenosoituksen tunnelma oli sanoin kuvailematonta! Kaupunkilaisten vastaanotto oli niin hienoa. Tulemme muistamaan tämän päivän kuin eilisen vielä pitkään. Jäämme odottamaan nyt miten hallitus ja päättäjät saavat aikaan, me olemme hätämme esiin tuoneet niin positiivisesti kuin vain voimme!

Kiitokset vielä ikimuistoisesta mielenosoituksesta järjestökoulutuksen filmin kera!

https://dreambroker.com/channel/jl2veg1z/cucyaxmc

 
 

Maanviljelijöiden suurmielenosoitus 11.3. Helsingin Senaatintorilla

traktori_460.jpg

MTK järjesti maanviljelijöiden suurmielenosoituksen Helsingin Senaatintorilla perjantaina 11.3. kello 11-14. Mielenosoituksen pääkohde oli maamme hallitus ja eduskunta, joilta halutaan lääkkeitä ja vauhtia maatilojen akuutin taloustilanteen parantamiseksi sekä EU:n että kansallisen politiikan kautta. Maatilojen taloustilanne on nyt katastrofaalinen ja useat tilat talousahdingossa, maksatusviiveet ovat viimeinen pisara.

Lisää tietoa:

MTK-Pohjois-Karjala ja yhdistykset järjestivät yhteiskuljetuksen.
Matkareitit: 
Linja-auto 1) Klo 3.30 Joensuu Tokmanni, klo 3.50 Honkavaaran Gulf, klo 4.05 Onkamon tiehaara, klo  4.25 Kitee Tolosenmäki, 4.50 Kesälahti Pivanka (ei Karjalan Kievari).

Mukana oli 33 hlöä.

Linja-auto 2) Juuka ABC klo 3.30, Nurmes ABC klo 4.00. Linja-auto 2 menee Helsinkiin Kuopion kautta. Lisätietoja Kalle Myllynen 050 537 7801.

Mukana oli 20 henkilöä.


 
 

Yritysten rahoitus maaseutuohjelmasta

Klo 17:30-20:00
21.3.
Sivistys- ja kulttuurikeskus Ilmarisen kabinetti, Koulutie 3, Kitee PERUTTU
22.3. Hyvärilä, Lomatie 12, Nurmes PERUTTU
18.4.2016
Kaislakadun auditorio, Kaislakatu 3, Joensuu

Tapahtuma oli MTK-Pohjois-Karjalan, Pohjois-Karjalan Yrittäjien ja Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen yhteinen tilaisuus maaseutuohjelman hyödyistä!  Maaseutuohjelma on monelle yrittäjälle hyödyllinen rahoitusinstrumentti oman yritystoiminnan kehittämiseen ja investointien rahoitukseen.

Ohjelma
17.30 Kahvitarjoilu
18.00 Avaussanat: Maaseutuohjelma on mahdollisuus kaikille yrittäjille
          Toimitusjohtaja Matti Vuojärvi, Pohjois-Karjalan Yrittäjät
18.20 Maaseutuverkoston puheenvuorto
          Yrittäjyystyöryhmän edustaja
          Pohjois-Karjalan maaseutuohjelma Pekka Tahvanainen
18.40 Innostunut ja onnistunut yrittäjä
18.50 Mihin rahaa voi käyttää ja kuinka sitä haetaan?
          Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja Leader-ryhmät
19.10 Yrittäjät kertovat omista hyvistä kokemuksistaan
19.40 Päätössanat: Miten muuttuvat maaseutu ja yrittäjyys?
          Toiminnanjohtaja Vilho Pasanen, MTK-Pohjois-Karjala
20.00 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja: Vilho Pasanen 0405504848 ja Matti Vuojärvi 0500170600

 
 

Metsänomistajan maalislauantai 12.3.2016 klo 10-16 Pärnävaaran kodalla

Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjala ja MTK-Pohjois-Karjala järjestivät yhdessä koko perheen talvitapahtuman Pärnävaaran kodalla Pärnävaarantie 32, Ylämylly.

Mhy_parnavaara_2016_netti.jpg

 
 

 
 

Maatilatalouden veropäivä 29.1.2016 klo 9-15 Karjalaisen auditorio, Kosti Aaltosen tie 9, Joensuu

MTK-Pohjois-Karjala järjesti maatilatalouden veropäivän 29.1.2016 klo 9-15. Paikkana Karjalaisen auditorio, osoite: Kosti Aaltosen tie 9, Joensuu

Veropäivän luennoitsijana oli Jorma Pitkänen. Ruokailu ja kahvi oli omakustanteinen. Koulutus oli MTK-yhdistysten jäsenille ilmainen, muille 100 euroa.

 
 

MTK-Pohjois-Karjalan syyskokous 7.12.2015 klo 10, Aikuisopiston auditorio, Kaislakatu 3, Joensuu

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen 11 §:ssä mainitut syyskokoukselle kuuluvat asiat. Maatalouspoliittisen katsauksen piti MTK:n maatalousjohtaja Minna-Mari Kaila. Kokouksen alussa Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän johtaja Ilkka Pirskanen piti ammatillista koulutusta koskevan katsauksen.

MTK-Pohjois-Karjalan syyskokouksen valinnat:

Erovuoroisten johtokunnan jäsenten tilalle valittiin jatkamaan maanviljelijä Kari Pennanen Kitee/Kesälahti. Uutena jäsenenä valittiin emäntä Suvi Juopperi Juuasta ja emäntä Mari Puustinen Joensuun Pyhäselästä.

Muut johtokunnan jäsenet ovat: Osmo Koponen Viinijärvi, maanviljelijä Kalle Myllynen Nurmes, maanviljelijä Jouni Mäkisalo Kontiolahti, maanviljelijä Merja Sahlman Polvijärvi, maanviljelijä Ilkka Romppanen Kitee ja lampuri Outi Sirola Tohmajärvi.

MTK – Pohjois-Karjalan puheenjohtajana jatkaa maanviljelijä Jouni Mäkisalo ja varapuheenjohtajana Outi Sirola.

MTK:n valtuuskuntaan valittiin maanviljelijä Otto Saikkonen Tohmajärvi ja Kalle Myllynen Nurmes. Varalle Ilkka Romppanen Kitee ja Outi Sirola Tohmajärvi. Sääntöjen mukaan liiton puheenjohtaja kuuluu valtuuskuntaan.

 
 

Maatilojen ympäristöpäivä 9.12.2015 klo 8.30 - 16.00

Joensuun kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö järjesti maatilojen ympäristöpäivän 9.12.2015 klo 8.30 - 16.00 Carelicumin auditorio, Koskikatu 5, 80100 Joensuu.

Tilaisuudessa käsiteltiin maatiloja koskevaa ympäristölainsäädäntöä, maatilojen ilmastoasioita, uusiutuvaa energiaa sekä hyviä käytäntöjä ja ratkaisuja.

Lisätietoja: ympäristönsuojelupäällikkö Jari Leinonen puhelin 050 376 8584.

Esitelmät löytyvät Joensuun nettisivuilta http://www.joensuu.fi/ajankohtaista5

 
 

Hyvää mieltä ja hyvinvointia - Päivä Huhmarissa 3.11.2015 Lomakeskus Huhmari

Ohjelma:
Klo 09:30 - 10:00 Tulokahvi
Klo 09:45 - 10:00 Tervetuloa
                             Merja Sahlman, MTK-Polvijärven sihteeri/
                             MTK:n hyvinvointivaliokunnan jäsen/MTK-Pohjois-Karjalan
                             johtokunnan jäsen
Klo 10:00 - 11:00  Mielen hyvinvointi
                             Psykologi Merja Raassina
Klo 11:00 - 12:00  Hyvinvointia Melasta
                             Märtha Strömberg-Nygård,asiantuntija Melan
                             hyvinvointitiimistä
Klo 12:00 - 12:45  Lounas
Klo 13:00 - 14:30  Aktiviteettejä ulkona Huhmarin tuottamana ohjelmana
Klo 14:30              Iltapäiväkahvi makealla

Tervetuloa!

Tilaisuus järjestettiin  yhteistyössä Melan ja MTK-Pohjois-Karjalan kanssa. Ohjelma tarjoiluneen oli maksuton MYEL-vakuutetuille.


MTK-Pohjois-Karjalan maakunnallinen pikkujoulu

MTK-Pohjois-Karjalan maakunnallinen pikkujoulu pidettiin 27.11.2015 klo 18:30 alkaen Sokos Hotel Kimmel Riverside. Illan tähti esiintyjänä oli Tomi Markkola ja Fernet.

Illan hinta: MTK-yhdistyksen jäsenet 40 euroa/aikuinen, 4 - 12 vuotiaat 20 euroa/hlö, alle 4-vuotiaat ilmaiseksi, muut (Ei-jäsenet) 60 euroa/aikuinen.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sirpan Kukkonen 040 069 5398 tai sirpa.kukkonen ( at ) mtk.fi

Majoitustarjous: 79 euroa/ 2 hh/vrk, 69 euroa/1 hh/vrk. Varaukset Sokos Hotel Kimmel myyntipalvelu, puh. 020 1234 663 tai sokoshotel.kimmel ( at ) sok.fi merkillä " BMTK "

 
 

Miten jaksat, millä maksat? - Maatalousyrittäjien työturvallisuuspäivä 3.12.2015 siirretty ensivuoteen vähäsen ilmoittautumisen vuoksi.

Uudesta ajankohdasta ilmoitetaan ensi vuoden alussa. Lisätietoja Maija Kakriainen,p. 0405758813              

 
 

Miksi se joka tekee eniten, saa vähiten? -kampanja 27.4. klo 11 Joensuun kauppatorilla

Banneri_kampanja_27.4.2015.jpg
MTK-Pohjois-Karjala kampanjoi maanantaina 27.4. klo 11 alkaen Joensuun kauppatorilla reilun tuottajahinnan puolesta. Myimme torilla pyttipannua, kananmunaa ja lasillisen maitoa tuottajahintaan 0,3 euroa/annos. Annoksia oli varattu n. 320 henkilölle. Myynti oli vain käteisellä ja kolikoilla.

Samanlaisia tilaisuuksia järjestettiin 20 eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Pohjois-Karjalan alueella MTK-Lieksa järjesttiin samaan aikaan oman tapahtumansa Lieksan Retkiaitan pihassa, osoite: Pielisentie 33 myymällä lihakeittoa, ruisleipää ja maitoa tuottajahintaan.

Lue lisää


 
 

MTK-Pohjois-Karjalan kevätkokous 17.4.2015 klo 10

Maataloustuottajain Pohjois-Karjalan Liitto MTK-Pohjois-Karjala r.y:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin perjantaina 17. huhtikuuta 2015 alkaen klo 10.00 Aikuisopiston auditoriossa, Kaislakatu 3, Joensuu

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen 11 §:n kevätkokoukselle määräämät asiat. Kokouksessa piti maatalouspoliittisen katsauksen MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sekä elintarvikemarkkinoista ja PKO:n elintarvikekaupasta PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä.

Kokouksessa oli useita huomionosoituksia:

Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein luovutettiin Jarmo Turpeiselle ja Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin Päivikki Otroselle.

MTK-yhdistyksen toimintakilpailun voitti MTK-Lieksa, toinen oli MTK-Keski-Karjala ja kolmas MTK-Juuka.

Esimerkillisenä työssäoppimispaikkana ja yhteistyökumppanina palkittiin Maito Suoni Oy Kiteeltä. Palkintoa vastaanottamassa oli Ari Hänninen.

Liperin lomatoimen vuoden lomittajana palkittiin Irja Karttunen Liperistä

 
 

Tukikoulutusmateriaali

Pohjois-Karjalan Eu-tukikoulutusmateriaali löytyy ProAgria Pohjois-Karjalan nettisivuilta ajankohtaista -linkin alta.

https://pohjois-karjala.proagria.fi/ajankohtaista/eu-tukihakuun-liittyvia-lomakkeita-ja-koulutusmateriaalit-4836

 
 

MTK jäsenmatka Italiaan 15.-19.10.2015

MTK-Pohjois-Karjala järjesti yhteistyössä MTK-Pohjois-Savon, MTK-Etelä-Savon ja Trio Travelsin Ltd Oy:n kanssa MTK jäsenmatkan Italiaan. Ohjelmassa mm. EXPO 2015 Milanossa, jonka teemana oli maailman ravintohuolto. Matkaohjelmassa on myös maaseutuohjelmaa ja lisähintainen retki Venetsiaan. Matka-aika: 15.-19.10.2015. 

Ilmoittautumiset ja tiedustelut 30.6.2015 mennessä: Trio Travels Ltd Oy Irene Hiltula puh. 020 756 7610, irene.hiltula( at )triotravels.fi, www.triotravels.fi. Paikkoja on rajoitetusti ja ne myydään varausjärjestyksessä.

Matkan hinta: jaetussa kahden hengen huoneessa 1285 eur/hlö, yhden hengen huoneen lisämaksu: 140 eur, Trio Travelsin palvelumaksu: 15 eur/hlö. Lapset alle 12 vuotta yhdessä aikuisen kanssa: 1000 eur/lapsi. Majoitus lisävuoteessa, enintään kaksi lasta/perhe.

Jäsenmatkasta tarkempaa tietoa alla olevassa pdf:ssä.


 
 

MTK-yhdistysten kevätkokoukset 25.2.-28.3.2015

MTK-yhdistysten kevätkokouskierros alkoi 25.2.2015 MTK-Enon kokouksella. Katso oman alueesi kokousaika ja paikka Lue lisää -kohdasta.

Kokouksissa käsiteltiin sääntöjen 10 § kevätkokoukselle määräämät asiat; mm. hyväksyttiin toimintakertomus ja vahvistettiin tilinpäätös vuodelta 2014.

Kaikki jäsenet, tervetuloa kokoukseen!

Maataloustuottajain yhdistysten johtokunnat

Lue lisää

 
 

Verokoulutuspäivä 10.2.2015 klo 9-15

MTK-Pohjois-Karjala järjesti maatilatalouden veropäivän 10.2.2015 klo 9-15. Kokouspaikkana oli Karjalaisen auditorio, Kosti Aaltosen tie 9, 80140 Joensuu.

Veropäivän luennoitsijana toimi Tilitoimisto Jorma Pitkänen. Ruokailu ja kahvi olivat omakustanteisia. Koulutus oli MTK-yhdistysten jäsenille ilmainen, MUILLE 100 €.

Koulutuspäiville osallistui 66 hlöä.

 
 

MTK-Pohjois-Karjalan syyskokous 2.12.2014 klo 10

Maataloustuottajain Pohjois-Karjalan liiton MTK-Pohjois-Karjala r.y:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin tiistaina 2.12.2014 klo 10 Aikuistopiston auditoriossa, Kaislakatu 3, Joensuussa.

MTK – Pohjois-Karjalan syyskokouksen valinnat:

Erovuoroisten johtokunnan jäsenten tilalle valittiin jatkamaan maanviljelijä Jouni Mäkisalo Kontiolahdelta ja lampuri Outi Sirola Tohmajärveltä. Uutena jäsenenä valittiin maanviljelijä Osmo Koponen Liperin Viinijärveltä.

Muut johtokunnan jäsenet ovat: agronomi Ilona Alhoniemi Valtimo, maanviljelijä Kalle Myllynen Nurmes, maanviljelijä Outi Ryynänen Juuka, maanviljelijä Merja Sahlman Polvijärvi, maanviljelijä Kari Pennanen Kitee/ Kesälahti ja maanviljelijä Ilkka Romppanen Kitee.

MTK – Pohjois-Karjalan puheenjohtajana jatkaa maanviljelijä Jouni Mäkisalo ja varapuheenjohtajana Outi Sirola.

MTK:n valtuuskuntaan valittiin puheenjohtaja Jouni Mäkisalo, agronomi Ilona Alhoniemi ja maanviljelijä Otto Saikkonen Tohmajärveltä. Varalle valittiin Kalle Myllynen, maanviljelijä Anu Haapalainen Lieksa ja Ilkka Romppanen.

Maatalouspoliittisen katsauksen piti MTK:n valtuuskunnan 2.varapuheenjohtaja Harri Peltola. Syyskokous julkaisi tiedotteen, joka on luettavissa lue lisää kohdasta.

Lue lisää

 
 


Kohti uutta ohjelmakautta -tilaisuus 23.10.2014

Kohti uutta ohjelmakautta -tilaisuus järjestettiin Joensuussa Tiedepuiston tiloissa 23.10.2014. Tilaisuudessa keskityttiin tulevaan ohjelmakauteen 2014-2020 ja Manner-Suomen maaseutuohjelman toimeenpanoon Pohjois-Karjalassa. Ohjelman aineisto on keskitetysti koottuna Maakaista.fi nettisivuilla osoitteessa. Kaikkia aineistoja siellä ei ole vielä, mutta aikanaan ne päivittyvät sinne.

http://www.maakaista.fi/etusivu/ajankohtaista/item/942-kohti-uutta-ohjelmakautta

 
 

Kummitilatapaaminen 15.8.2014

Pohjois-Karjalan maaseutunuorten kummitilalliset ja kansanedustajat kokoontuivat Marita ja Asko Miettisen maitotilalle Joensuun Kiihtelysvaaraan. Kokoontumisen aiheena olivat maaseutuyrittäjien jaksaminen ja sen tukeminen sekä maatalouden ajankohtaiset asiat.

Lue lisää

 
 

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen Joensuussa

koskinen.jpg
Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen vieraili Joensuussa 12.5. Kuvassa MTK-Pohjois-Karjalan puheenjohtaja Jouni Mäkisalo ja ministeri Koskinen.
 

Lue lisää

 
 

MTK-Pohjois-Karjalan sääntömääräinen kevätkokous ja EU-vaalipaneeli 28.4.2014 klo 10 Tiedepuiston Louhela-sali, Joensuu

Maataloustuottajain Pohjois-Karjalan Liitto MTK-Pohjois-Karjala r.y:n sääntömääräinen kevätkokous ja EU-vaalipaneeli pidettiin maanantaina 28.4.2014 klo 10 Tiedepuiston Louhela-salissa, Länsikatu 15, Joensuu.

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen 11 §:n kevätkokoukselle määräämät asiat.

Kokouksessa oli useita huomionosoituksia:

Järjestöagronomi Maija Kakriainen suoritti yhdistysten toimintakilpailun palkintojen jaon. Ensimmäiseksi tuli MTK – Lieksa, toiseksi MTK – Juuka ja kolmanneksi MTK – Viinijärvi. Pohjois-Karjalan OP-liitto ja MTK – Pohjois-Karjala palkitsivat kolme parasta.

Toimintakilpailu.jpg
Yhdistysten toimintakilpailu vuoden 2013 voittajat: kuvassa vasemmalta 3.sija MTK-Viinijärvi Päivikki Otronen ja Asmo Miinalainen, 2. sija MTK-Juuka: Arto Tanskanen ja Pekka Kokkonen ja 1. sija MTK-Lieksa: Anu Haapalainen ja Hannu Kiiskinen

Yhdistysten Vuoden Helmi -kilpailun MTK-Pohjois-Karjalan ehdokkaita MTK-Nurmesta ja MTK-Juukaa muistettiin huomionosoituksin. MTK-Nurmeksen perunatempaus voitti valtakunnallisen Vuoden Helmi 2013 -kilpailun.

Esimerkillisenä työssäoppimispaikkana ja yhteistyökumppanina palkittiin Hanne ja Jukka Kinnunen Puromäen Puutarhalta Liperistä. Palkinnon luovuttivat tiimikoordinaattori Pirjo Korhonen Pohjois-Karjalan aikuisopiston luonnonvara-alojen palvelut -tiimistä ja toiminnanjohtaja Vilho Pasanen MTK-Pohjois-Karjalasta.

Yhteistoimintaryhmän jäsen mv. Keijo Jolkkonen palkitsi Liperin lomatoimen vuoden lomittajana Elvi Maksimaisen. Valinnan olivat tehneet lomaanoikeutetut viljelijät.

Kokouksen yhteydessä järjestettiin EU-vaalipaneeli klo 13-15. Paneelin juonsi MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila ja siihen osallistuivat
- tutkijatohtori Harri Auvinen, Vihreät
- Markku Eestilä, Kokoomus
- kansanedustaja Elsi Katainen, Keskusta
- kansanedustaja Pirkko Mattila, Perussuomalaiset
- MEP Mitro Repo, SDP

 
 

MTK-yhdistysten kevätkokoukset Pohjois-Karjalassa

MTK-yhdistysten kevätkokoukset pidettiin 24.2.-3.4.2014. Kokouksissa käsiteltiin sääntöjen 10 § kevätkokoukselle määräämät asiat; mm. hyväksytään toimintakertomus ja vahvistetaan tilinpäätös vuodelta 2013. Katso oman alueesi yhdistyksen kevätkokous aika ja paikka Lue lisää kohdasta.

Lue lisää


 
 
MTK-Pohjois-Karjalan toimisto muutti

MTK-Pohjois-Karjalan toimisto muutti toisiin toimitiloihin 19.12.2011 osoitteeseen Siltakatu 20 A 21 B, 80100 Joensuu. Meidät tavoittaa uudesta paikasta 20.12.2011 alkaen.

 
 


 Esityksiä,annettuja lausuntoja, kannanottoja

Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 16.3.2018