Toimintopainikkeet

MTK-Pohjois-Karjalan toimintaa

Vuosi 2017

Maatilojen yhtiöttäminen

Aika: 21.3.2017 klo (9.30) 10 - 15
Paikka: Kaislakadun auditorio, Kaislakatu 3, Joensuu

Päivän tarkoituksena on tuoda esiin maatilojen yhtiöittämistä verotuksen, rahoituksen ja MELA - turvan näkökulmasta.

Ohjelma:
Klo 9.30     Kahvitarjoilu
Klo 10.00  Tilaisuuden avaus,
                   toiminnanjohtaja Vilho Pasanen, MTK-Pohjois-Karjala
Klo 10.15  Osakeyhtiöverotus, johtaja Timo Sipilä, MTK
Klo 11.45  Osakeyhtiön MELA - turva, asiamies Asko Ikonen, MELA
Klo 12.15  Ruokailu, omakustanteinen
Klo 13.00  Osakeyhtiön rahoitus,
                   Asiantuntija Tapio Leinonen, P-K:n ELY-keskus
                   Asiakkuuspäällikkö Heljä Pulkki, OP Pohjois-Karjala
Klo 14.00  Kokemuksia yhtiöittämisestä,
                   Maatalousyrittäjä Mari Puustinen, Navettavalkea Oy
Klo 14.15  Maatilan yhtiöittämiseen liittyvät palvelut
                   talousasiantuntija Tapani Keski-Soini, ProAgria Pohjois-Karjala
Klo 14.30  Tilaisuuden päätös,
                   asiantuntija Jorma Pitkänen, Tilitoimisto Jorma Pitkänen

ITilaisuus on MTK-jäsenille ilmainen. Muille 100 euroa. Kahvit tarjoaa OP Pohjois-Karjala. Ruokailu omakustanteinen. Ilmoittautuminen 14.3. mennessä www.ajuri.fi, sirpa.kukkonen ( at) mtk.fi tai 0400695398.

Vuosi 2016

Itä- ja Keski-Suomen MTK-liittojen luottamushenkilökokous 27.-28.1.2016

Vuosi on alkanut kokousten merkeissä. Tuottajayhdistysten puheenjohtajien ja sihteerien kokous pidettiin yhdessä naapuriliittojen kanssa Savonlinnassa.  Päivien aikana kuultiin kannustavia puheenvuoroja järjestötyöhön ja tuotiin esille edunvalvonnan tärkeyttä.

MTK-Etelä-Savon puheenjohtaja Jukka Paajanen toivotti neljän tuottajaliiton alueelta yhdistysten luottamushenkilöt yhteisille päiville muistuttaen, että on virallinen Vainottujen päivä.

Jukka Paajanen avaa.jpg

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila valoi uskoa edunvalvontaan, jonka kenttä on laaja.Marttila_Slinna.jpg

Ryhmätöissä ideat laitettiin jakoon toimintaa kehittämään.

Ryhmätöitä.jpg


Vuosi 2015

Kuluttajatyön koulutuspäivät
pidetään 28-29.10.2015
Hankasalmella. Tervetuloa mukaan hakemaan vinkkejä oman yhdistyksen kuluttajatyöhön!
Kouluttajina toimivat MTK:n asiantuntijat Anni-Mari Syväniemi, Sakari Alasuutari ja Susanna Tauriainen. Lähiruoasta, sen saatavuudesta ja hankinnasta, puhuu Jyväskylän kaupungin ruokapalvelujen johtajaTuija Sinisalo. Ohjelmassa on varattu aikaa myös kokemusten vaihdolle paikallisesta kuluttajatyöstä, sillä  on tärkeää saada vinkkejä ja henkistä vahvistusta tehdä vaativaa kuluttajatyötä.
Ilmoittautumiset 1.10.2015  mennessä 
https://www.lyyti.fi/group/Yhdistysten_ja_liittojen_
kuluttajavastaavien_koulutus_3402. Ohjelma

MTK 2 Työkaluja vaikuttamiseen koulutus
pidetään
22.-23.10.2015 Laukiaassa, Kylpylähotelli Peurungassa
  
Koulutuksessa opetellaan viestimään monilla eri muodoilla ja ottaen huomioon eri kohderyhmät. Hinta: Koulutus on osallistuvalle maksuton Tuottajaliitto laskuttaa osallistujan tuottajayhdistystä, välittää edelleen koulutuksen osalta maksun MTK järjestökoulutukselle.

Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.in/MTK_2_Tyokaluja_vaikuttamiseen_4630

Suositeltavaa on, että MTK2 kurssia ennen on suoritettu MTK1 kurssi. Se on mahdollista suorittaa vielä tänä syksynä verkkokurssina ilman kustannuksia osallistuvalle tai yhdistykselle.

MTK 1 Toimijana järjestössä verkkokurssi ajalla 6.10.-9.11.2015

Ilmoittautuminen https://www.lyyti.fi/group/MTK_1_Toimijana_jarjestossa_verkkokurssi_6109112015_5776
Ei kurssimaksua.

Järjestökoulutukset ovat osallistujalle maksuttomia, mikäli oman MTK-yhdistyksen kanssa on asiasta sovittu. Koulutuksen vastuuhenkilö: Sakari Alasuutari (MTK), sakari.alasuutari(at)mtk.fi

Hyvää mieltä ja hyvinvointia –Päivä Huhmarissa 3.11.2015     

Lomakeskus Huhmari, Huhmarisentie 43, 83700 Polvijärvi

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Melan  ja MTK-Pohjois-Karjalan kanssa. Ohjelma tarjoiluineen on maksuton MYEL-vakuutetuille.

Ilmoittautuminen 30.10.2015 mennessä.

Ilmoittautumislinkki https://www.lyyti.fi/group/HYVAA_MIELTA_JA_HYVINVOINTIA_Paiva_Huhmarissa_3112015_0483

Pohjois-Karjalan maaseutunuorten kummitilatapaaminen

POHJOIS-KARJALAN MAASEUTUNUORTEN KUMMITILATAPAAMINEN pidettiin torstaina 20.8.2015 Liperin Viinijärvellä Revonahon maitotilalla, jossa yrittäjinä ovat Titta Pehkonen ja Mikko Lihavainen. Kummitilatoiminta Pohjois-Karjalan kansanedustajien ja maaseutunuorten kummitilojen kesken on jatkunut vuodesta 1996 lähtien lähes samanmuotoisena ja siihen on kuulunut vuosittainen kansanedustajien ja kummitilojen väen tapaaminen.
Revonahon tilalla keskustelu kulki maatalousyrittämisen asioissa, joista polttavin on tällä hetkellä alan heikko kannattavuus, jota aiheuttaa muun muassa Venäjän pakotteet, markkinoiden toimimattomuus ja halpuuttaminen.

Nuoret toivat päivää osallistuneille kansanedustajille Krista Mikkoselle ja Riitta Myllerille tietoon yrittämistä hiertäviä asioita kuten peltoalojen jatkuvan tarkistamisen ja tarkastamisen,  jotka teettävät turhaan työtä. Nuoria harmittaa myös tärkeän tuotantovälineen, pellon siirtymistä ei- aktiiviviljelijöille EU-säädösten muututtua ja sadonkorjuuvelvoitteen sekä ikärajojen poistuttua. Molemmat kansanedustajat kiittelivät, että kummitilatoiminta mahdollistaa tällaiset vierailut, ja antavat sellaista tietoa, mitä muuten ei saa. Tilavierailun päätteeksi Titta emäntä piti karjan paimennusnäytöksen paimenkoiran hoitaessa työt. Päivään sisältyi vielä Riikka ja Osmo Koposen puintitilanteen katselua. Kansanedustajat saivat evästykseksi koottua tietoa päivänpolttavista maatalouden asioista, ja kutsuja vierailla omilla kummitiloillaan.Jokaisella Pohjois-Karjalan kansanedustajalla on kummitila.
Maaseutunuoret luovuttivat kansanedustajille kirjelmän, jossa on vaatimus erityistoimista maatilojen pelastamiseksi.Kirjelmä alla:


 
 

Pohjois-Karjalassa on ollut tapahtumien kesä. Joensuussa järjestettiin Farmari 2015 maatalousnäyttely, ja MTK-Pohjois-Karjala osallistui MTK:n ja maaseutunuorten osastolla näyttelyyn. Kuvat kertovat tapahtumasta:


http://www.mtk.fi/ajankohtaista/tapahtumat/farmari/fi_FI/farmari2015_2/

MTK_Farmari1.jpg

Vuosi 2014 oli maaseutunuorten vuosi, INTOHIMON VUOSI!

Nuorten toimintaa on facebookissa:
https://www.facebook.com/pages/MTK-Pohjois-Karjala-ry/104977146243944?ref=hl#!/media/set/?set=a.582135611861426.1073741830.104977146243944&type=1


Vuosi 2013 oli yhdistysten vuosi MTK-järjestössä  ja Pohjois-Karjalassa tapahtuu tuottajaliitossa ja yhdistyksissä!

Vuoden aikana oli mielenkiintoisia tilaisuuksia, koulutuksia, retkiä, kokouksia. Opimme toisiltamme, otimme uusia ideoita toimintaamme, välitimme toisistamme. Paransimme yhteydenpitoa.

Yhdistysten vuodenvauhdittamiseksi oli valtakunnallinen MTK:n Helmi-kilpailu, ja sen voitti MTK-Nurmes. Paljon Onnea!

Palkinto luovutettiin 24.1.2014 Vuokatissa.
Lue lisää:

http://www.mtk.fi/ajankohtaista/uutiset/uutiset_2014/fi_FI/yhdistystenhelmi/#.UuOEG_vajzs.facebook


Hyvinvointikoulutusta ja jaksamisen tueksi Yhdistysten vuonna 2013

31.10.2013 Maatilayrittäjän määräaikaishuolto Tohmajärven koulukeskuksessaKuntapäättäjäoppaan luovutus kuntiin  

Joensuun kaupungin alueen MTK yhdistykset ja MHY tapasivat Joensuun kaupungin päättäjät 30.9.2013 luovuttaen heille ”Kuntapäättäjäoppaan” ja  tuoreita Maa- ja metsätalouden indikaattoritietoja MTK-yhdistysten vuoteen liittyvässä kuntatapaamisessa. Tapaamisen henki oli hyvä ja rakentava, niin kuin vastauspuheenvuoroa käyttävä kaupunginjohtaja Kari Karjalainen totesi.

Kuvassa pöydän ympärillä vasemmalta oikealle:
Markku Kauppinen, kaupungin hallituksen pj.(Kesk.), Kari Karjalainen, kaupungin johtaja, Juha Mustonen, kaupungin hallituksen 2.vpj., (Kesk.), Reino Oksman, maatalousyrittäjä ja MTK-Enon pj., Hannes Rossi, valtuutettu (Kesk.), Pentti Keskisalo, kaupungin hallituksen 1.vpj.(SDP), Eero Bogdanoff, valtuutettu ja kaupunkirakennelautakunta jäs. (PS).Tilaisuuteen osallistuivat myös Asko Miettinen maatalousyrittäjä ja MTK-Kiihtelysvaaran pj., Niina Mäntyniemi MTK:n yhdistysten vuoden asiamies sekä Pekka Nuutinen MHY-Pohjois-Karjalan toiminnanjohtaja ja Vilho Pasanen MTK-Pohjois-Karjalan toiminnanjohtaja.

kuva.JPG

Kuntapäättäjäopas on luovutettu jokaisessa Pohjois-Karjalan kunnassa ja kaupungikunnassa kuntapäättäjille talven,kevään ja syksyn aikana.
Tuottajayhdistykset ja metsänhoitoyhdistykset haluavat kertoa kuntapäättäjille, että maatalouden ja metsätalouden tuoma rahavirta kuntaan on merkittävä kunnan elinvoimaisuuden kannalta. Maa- ja metsätalouselinkeinot tarvitsevat myös tekoja kunnilta, on kerrottu kuntapäättäjäoppaan jakotilaisuuksissa. Oppaan tavoite on, että kunnat hankkisivat aiempaa enemmän lähiruokaa, lähienergiaa ja lähipalveluja, sekä edistäisivät puurakentamista.
Opas vetoaa hoitamaan maankäytön sekä rakentamisen lupia nykyistä joustavammin.Oppaasta saa tietoa kuntien hankintoihin, maankäyttöön ja kaavoitukseen sekä ympäristölupiin ja -suojelumääräyksiin. 

Kuntapäättäjät, kunnanhallituksen jäsenet, valtuutetut,kuntien ja kaupunkien johtajat ovat saaneet Kuntapäättäjäoppaan Ilomantsissa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa,Outokummussa, Polvijärvellä,Rääkkylässä,Tohmajärvellä, Valtimoilla ja Joensuussa eli jokaisessa Pohjois-Karjalan kunnassa. Kuntapäättäjäopas on ladattavissa: 

                                      
Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 8.3.2017