Toimintopainikkeet

MTK-Leppävirta ry                                                AJANKOHTAISTA


Tästä pääset tutustumaan tuettujen lomien tarjontaanPohjois-Savon Liiton syyskokous palkitsi ansiokkaasta ja pitkästä järjestötyöstä 

MTK Pohjois-Savo juhli 100 kasvun vuotta 2.12.2017 Kuopion musiikkikeskuksella. Ennen juhlintaa pidettiin liiton syyskokous, jonka alussa jaettiin MTK:n ansiomerkit.

Leppävirran yhdistyksen puheenjohtaja Hans Hall oli yksi ansiomerkin saaneista. Kuva tilaisuudesta "Kuva ja jutut" välilehdellä.


    

Yhdistyksen syyskokouksessa valittiin uusi jäsen johtokuntaan

MTK kokousti ja jakoi tietoa kuntapäättäjille

MTK-Leppävirta ry:n puheenjohtaja Hans Hall ja Pohjois-Savon liiton toiminnanjohtaja Jari Kauhanen olivat viime viikon valtuuston kokouksen aluksi kertomassa Leppävirran  maatalous yritysten  rahavirroista vuoden 2016 tietojen perusteella. Maatilojen tulot ovat olleet n. 22 milj . euroa vuonna 2016 joka jakautuu maatalouden myyntituloihin n. 6,99 milj. ,tulotuet 4,29 milj., metsätulot 5,31 ja sivuansiot  5,34 milj. Tiloja Leppävirralla on ollut 205 kpl.

Myyntituloista suurimman potin ovat saaneet maidontuottajat 50 % ja muut kasvit eli käytännössä marjatilat 40 %. Loput tuloista ovat jakautuneet lihan ja viljan tuottajille. Suurin kuluerä ovat olleet ostorehut, lannoitteet ja polttoaine. Maatalouden pääostopanoksiin on käytetty 4,47 milj. euroa.

MTK jakoi valtuuston kokouksen aluksi kaikille valtuutetuille ”Kuntapäättäjäoppaan”, jossa kerrotaan suuntaviivat ja toiveet kuinka yrittäminen  ja asuminen maaseudulla mahdollistetaan.  Yrittämistä on myös taajamien ulkopuolella.

MTK-Leppävirta ry piti syyskokouksen 14.11 Harjutalolla. Johtokunnasta erovuorossa olivat Hans Hall, Eija Koponen ja Päivi Räisänen.  17 vuotta yhdistyksen johtokunnassa ja siitä kuusi vuotta puheenjohtajana toiminut Päivi Räisänen luopui paikastaan. Hänen tilalleen valittiin Tuulikki Böhmisch Sorsakoskelta  . Tuulikilla ja hänen miehellään Aloisilla on mm. lammastuotantoa. Yhdistys muisti Päiviä puheenjohtajana toimimisesta standaarilla ja kukkasin. Yhdistys muisti ja onnitteli myös johtokunnassa olevaa Noora Räsästä, hän väitteli tohtoriksi edellisellä viikolla Joensuun yliopistosta.   

Kokouksen päätteeksi aluepäällikkö Sirpa Lintunen MTK:sta kertoi mm. jäsenille tarjolla olevista tuetuista lomista. Lomia on moneen eri elämän tilanteeseen sopiville ryhmille mm. perhelomia tai  tuotannon lopettaneille. Lomat on jaksotettu yleensä muutamaan lyhyempään osaan . Lomista löytyy lisätietoa MTK:n ja Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry:n nettisivuilta. 

  http://www.mtlh.fi/


MTK100logo_etusivun_paautinen.jpg

  

DSC_0229.JPG


MTK-Leppävirta ry:n johtokunta ja naistoimikunnan puheenjohtaja kiittää kaikkia juhlaan osallistuneita!


Sose kiitos.JPG


Leppävirran tuottajajärjestön historiikki

Alla olevasta linkistä aukeaa MTK-Leppävirran historiikki. Sen on koonnut  Jukka Lyytikäinen yhdistyksen arkistoja selaten ja lukien.

Kun avaat linkin, selaa sivua tarpeeksi alaspäin, muuten saattaa tulla mieleen, että jotain meni pieleen .                                                    

                      
UUTTA !!! JÄSENETU KEILAILUUN

Katso jäsenedut sivu

                                                                                                                                                             


Kirjautumalla Reppuun sivun oikeassa yläkulmassa olevan painikkeen kautta pääset Jäsentiedote välilehdelle, josta löydät mm. uusimman jäsenkirjeen ja sääntömääräisten kokousten pöytäkirjat, sekä vuonna 2013 tehdyn jäsenkyselyn raportin

Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 12.2.2018