Toimintopainikkeet

TUKIHAKUUN ja TUKIIN LIITTYVÄ MATERIAALI

Tukivinkkejä myös MTK Pohjois-Savon Facebook sivulta.

Entisen Mavin ja Eviran sivuille linkittyvät sivut eivät toimi. Asiat löytyvät www.ruokavirasto.fi. Tukihakumateriaali löytyy mavi.fi sivustolta, vuoden 2019 alkaen ruokavirasto.fi .

 
 

leppis ja vilja pienenetty.jpg


TUKITIEDOTUSMATERIAALIT

Muista tarkistaa ajantasaisin tieto ent. Mavin 1.1.19 alkaen Ruokaviraston sivuilta, luentomateriaali perustuu ko. päivän tietoihin.

MTK-Pohjois-Savon YouTube tili sisältää videot

- kaikki piti mennä oikein, miksi kävi näin -tilaisuus

- syysilmoituksen 2018 tekemiseen liittyen

- kaikki oikein tukihaun vinkit, kesäkuu 2018 tilaisuus

 
 

Vuosi 2018 Kohti tulevaa II -hanke


13.11.2018 Kaikki piti olla oikein, miksi kävi näin? Kuopio Hotelli Iso-Valkeinen (ohjelma ja esitykset)

Kevät 2018

Kaikki Oikein! Onnistunut tukihaku ja viljakauppa 7.6.2018

Alueellinen tukitiedotus 2018 ja markkinakatsauskierros kevättalvella 2018 Pohjois-Savossa kaikkien tilaisuuksien materiaalit ja tallenteet

Eu-avustaja, kuntien ja Elyjen viranomaisten tukitiedotustilaisuus 20.3.02018

 
 

Vuosi 2018 Kohti tulevaa -hanke

Eläinten hyvinvointipäivä viljelijöille Iisalmessa Savonialla 24.1.18

Varautuminen kasvukauteen 2018 Kuopiossa 12.2.18 

Miten toimimme yhdessä paremmin? Kuinka tuemme viljelijän ja eläinten hyvinvointia? Kuopio 6.2.18, Sidosryhmätilaisuus (materiaali ei julkiseen jakoon)

 
 

Vuosi 2017

Tukitiedotusmateriaali vuoden 2017 tilaisuuksista

 
 

Vuosi 2016

Tukitiedotusmateriaali syksyn 2016 tilaisuuksista

Tukitiedotusmateriaali kevään 2016 tiedotustilaisuuksista


TUKIKALENTERIT


Kansi pienenetty.jpg
Kohti tulevaa Tukikalenteri 2018-2019 kansi


TUKIKALENTERI 2018-2019 ilmestyy heinäkuun alussa kaikille Pohjois-Savon maataloustukea hakeneille tiloille postin kantamana. Kalenteri ilmestyy myös pohjoiskarjalaisille ja keskisuomalaisille viljelijöille heidän omilla asiantuntija- yhteystiedoillaan. Kaistat ja taulukot liitetiedosto on osa tukikalenteria, mutta se on myös erikseen poimittavissa. 

Tarkista kuitenkin viimeisin ajantasanen tieto viranomaisten mm. Ruokaviraston tai Tukesin sivuilta, koska tieto on voinut muuttua kalenterin painatuksen jälkeen.MUUTOKSIA, joita on tullut tukikalenterin ilmestymisen jälkeen:

  • Tukikalenterin Mavin tai Eviran sivuille viittaavat sivut löytyvät jatkossa (1.1.19 jälkeen) (päiv. 1/19): 
  • Kriisitukien hakeminen puuttuu kalenterista
  • VIRHE, HUOMIOI TÄMÄ: Eu-tukikalenterissa on syyskuun kohdalla virhe: Lukee VÄÄRIN että saisi 1.9. alkaen päättää kemiallisesti kerääjäkasvuston.

    OIKEIN: Sitoumusehtojen mukaan kerääjäkasvikasvuston voi päättää kasvinsuojeluaineilla aikaisintaan 15.9. Kasvuston voi muokata tai kyntää aikaisintaan 1.10. Virhe on korjattu sähköiseen versioon.

  • Maksatusaikataulu muuttuu painetusta versiosta
 


Mansikka kuvapankki.jpg

TUKIKALENTERI 2017-2018 ilmestyi juhannusviikolla kaikille Pohjois-Savon maataloustukea hakeneille tiloille.Kalenterissa on taulukot tukiehdoittain miten peltoa pitää hoitaa. Lisäksi siellä on kuva kaistojen hoidosta ja mittauksesta.

Tarkista kuitenkin viimeisin ajantasanen tieto Mavin/Eviran sivuilta, koska tieto on voinut muuttua kalenterin painatuksen jälkeen.

.

TUKIKALENTERI 2016-2017 ilmestyi kesällä postin kantamana kaikille Pohjois-Savon maataloutukea hakeville tiloille. Siitä voit tarkistaa tukien ehtoina olevat päivämärät.

Tukikalenteriin liittyvä erillinen tiedosto, josta voit tarkistaa mihin tukiehtoon ko. kohta viittaa. Tarkista, jos et muista, mihin tukiehtoihin olet sitoutunut. Eli kaikkia listassa olevia ehtoja ei tarvitse kaikkien tilojen noudatt

.

HYÖDYLLISET LINKIT:

EU-AVUSTAJAT 2018

Pohjois-Savossa MTK:n vakuuttamat EU-avustajalista on ohessa. Huomioithan, että myös avustettavan on oltava MTK:n paikallisyhdistyksen jäsen, jota vakuutus on voimassa.

Uusiin vakuutusehtoihin ei ole tullut suurta muutosta. Olennaisin muutos lisäsi vakuutusmäärää, joka nousi nyt 50 000 euroon per vahinkotapaus. Näin entistä suuremmat tuenhakijalle aiheutetut vahingot mahtuvat korvattavien vakuutustapahtumien piiriin. Käytä sopimuskaavaketta välttääksesi ongelmilta mahdollisissa korvaustapauksissa.

*

Lisäksi EU-tukiavustusta antavat mm. ProAgria ja muut yksityiset palveluntarjoajat:


 
 

Entisen Mavin ja Eviran sivuille linkittyvät sivut eivät toimi. Asiat löytyvät www.ruokavirasto.fi. Linkit korjataan tammikuun aikana. 


Tukihakuun päivittyvät tiedot löydät Ruokaviraston sivuilta

 
 

SITOUMUSEHDOT ja MUITA OPPAITA ja linkkejä aiheeseen liittyen

 
 

VALVONTA

Ennen valvontaa tarkista ohjeista esim. mitä asiakirjamerkintöjä pitää olla muistiinpanoissa. Mahdollisessa valvotatilanteessa kannattaa ottaa EU-avustaja tai muu asiantuntija mukaan valvontatilanteeseen ja tarkistuttaa paperit ennen valvontaa.

 
 

MUUT LINKIT

 Maaseutupalveluyksiköt

Muut hankkeet/muiden hankkeiden/tahojen tukimateriaalit

(Linkit päivitetty 18.4.2018, päivitetään tammikuun 2019 aikana www.ruokavirasto.fi sivuille)

 Kohti tulevaa II-tiedotushanke on Pohjois-Savon Ely-keskuksen  maaseuturahastosta rahoittama hanke.


Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 4.2.2019