Toimintopainikkeet

MTK-Helsinki

Viro.jpg

MTK-Helsinki on maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien etujärjestö.

MTK-Helsingin johtokunta kokoontui

MTK-Helsingin johtokunta kokoontui 24.1.2019 ja raamitti vuoden 2019 toimintaa yhdistyksen syyskokousken hyväksymän toimintasuunnitelman pohjalta.
Kevätkokous sovittiin pidettäväksi 26.3.2019 MTK:n kokoustiloissa ja kokouksen yhteyteen varataan ruokailu kokoukseen osallistujille.
Kevätkaudella käydään myös Hietaniemen hautausmaalla opastetu kierros toukokuussa, to 28.5.2019.
Suunnitteilla lisäksi Viron matka huhti-toukokuulle.
Kaikista näistä infoamme jäsenistöä vielä tarkemmin lähempänä tapahtumia.

Syyskokous 3.12.2018 Valiolla

MTK-Helsingin syyskokous pidettiin 3.12.2018 klo 17 Valion pääkonttorilla, Meijeritie 67. Kutsukirje lähetettiin jäsenille postitse viikolla 47.
Syyskokouksen alussa kahvit, jota varten toivoimme ilmoittautumista jäseniltä kokoukseen.

Eduskuntavierailu 29.11.2018

MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Eerikki Viljanen Uudeltamaalta on kutsunut MTK-Helsingin jäsenet vieraakseen eduskuntaan 29.11.2018 klo 17:15.
Meillä oli varattu iltakierros eduskuntataloon Eerikin itsensä vetämänä. Eduskuntatalo-opastus kesti noin 45 minuutin Eerikin johdolla ja kierroksen jälkeen 45 – 60 minuutin ajankohtaiskatsaus ja meillä oli mahdollisuus kysellä ja kommentoida.


Ilmoittautumiset eduskuntavierailulle viimeistään 12.11.2018 aikana yhdistyksen sihteerille, tuija.rantalainen@mtk.fi tai p. 040 8400850.
Kokoonnumme klo 17:00 ryhmänä eduskuntatalon vierasryhmien sisäänkäynnin eteen, eduskuntatalon pääportaiden pohjoispuolelle. Linkissä ja seuraavan sivun kuvassa ovi on merkitty kirjaimella B.

https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/vierailulle_eduskuntaan/Sivut/default.aspx
Kaikille vieraille tehdään turvatarkastus, joka on samantapainen kuin lentokentillä. Metalliesineet kannattaa ottaa esille jo ennen tarkastusta. Kiellettyjä esineitä eduskuntatalossa ovat esimerkiksi terävät esineet (sakset, monitoimityökalut, veitset), syttyvät ja myrkylliset aineet, kaasusumuttimet (aerosolit, sytyttimet), nesteet, eväät. Turvatarkastuksessa poiskerätyt esineet palautetaan vierailun jälkeen.
Tervetuloa !

Syksyinen maastoretki hotelli Nuuksiolta 18.9.2018

Syksyinen maastoretki Nuuksion maastoihin ti 18.9.2018. Kokoontuminen hotelli Nuuksion pihamaalla klo 17, josta jatketaan yhdessä ryhmänä Soidinsuonkierrokselle, jonka pituus on noin 4 km helppokulkuista maastoa. Matkalla voimme ihailla Nuuksion suurinta suota, Soidinsuota. Maastoretkelle varaamme aikaa noin 2 tuntia.
Patikoinnin jälkeen meille on varattu maittavat kahvit pullan keran hotelli Nuuksion Tuvassa.
Ilmoittautumiset maastoretkelle viimeistään 14.9.2018 mennessä sihteerille tuija.rantalainen@mtk.fi tai p. 040 8400850
Tervetuloa mukaan metsään !
Retki on kahveineen ilmainen MTK-Helsingin jäsenille ja ei-jäseniltä perimme 5 euron osallistumismaksun.

Iloinen saunailta Koivuniemessä ke 8.8.2018

Saunojat_2655.jpg

Saunailta MTK-Helsingin jäsenille keskiviikkona 8.8.2018 Mäntsälässä MTK-Uusimaan säätiön viihtyisällä Koivuniemen kesämökillä. Mökki sijaitsee Keravanjärven rannalla. Koivuniemen mökin osoite on Keravanjärven ranta 188, 04530 Ohkola, Mäntsälä. Käy tutustumassa mökkiin MTK-Uusimaan nettisivuilla,http://www.mtkuusimaa.fi/

Sauna on lämmin klo 17.30 lähtien. Yhdistys tarjoaa saunan yhteyteen pientä iltapalaa. Varaa oma pyyhe mukaan ja peseytymistarvikkeet.

Ilmoittautumiset viimeistään ma 6.8. klo 15 mennessä yhdistyksen sihteerille, tuija.rantalainen@mtk.fi tai puh. 040 8400850

Kesäterveisin MTK-Helsingin johtokunta

"Vahdinvaihto" MTK-Uusimaalla

MTK-Uusimaan toiminnajohtajana jatkaa Matti Perälä Jaakko Holstin siirtyessä hoitamaan MTK-Uusimaan Säätiön sijoitustoimintaa. Viralliset vaihtokahvit juotiin 15.6.2018 MTK-Uusimaan tomistolla ja MTK:n kokoustiloissa.

Vahdinvaihto.jpg

Päiväkotilasten retki maatilalle

MTK-Helsinki oli mahdollistamassa lauttasaarelaisen päiväkoti Daghemmet Tärnän 6-vuotiaiden retken maatilalle Inkooseen toukokuun lopulla. Päivä oli aurinkoinen ja lapset yhtä hymyä kun robotti lypsi heidän juomansa maidon ja vasikat nuolivat pienet kädet märiksi.

Lapset.JPG

Keväinen kylvöreissu Viroon 5.-6.5.2018

Kylvöreissu keväiseen Viroon 5.- 6.5.2018 oli odotetun onnistunut ! Kiitos kaikille mukana olleille !

Viro.jpg

Eduskunta vierailu  ke 18.4. klo 17.30

Teimme eduskuntavierailun ke 18.4.2018. Tutustumiskierroksen jälkeen tapasimme kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan. Kansanedustajan kanssa kävimme mielenkiintoisen keskustelun kansainvälisestä vaikuttamisesta EU:ssa.

MTK-Helsinki 18.4.2018 (2).JPG

MTK-Helsinki johtokunta kokoontui

MTK-Helsingin johtokunta kokoontui suunnittelemaan kevään toimintaan.. Kuvassa  yhdistyksen pj Pirjo Ristola, varapj Ville Mussalo, rahastonhoitaja Kirsi Ervola, Märta Strömberg-Nygård, Kukka Backman ja yhdistyksen sihteeri Tuija Rantalainen. Kuvasta puuttuvat Tanja Rajala ja Meri Remes.
Johtokunta linjasi kevään tapahtumia pitkälle ja laittakaa jo kalentereihinne Kylvöretki Viroon 5.-6.5.2018  Aivan huikea retki tulossa, jota Kukka on sitoutunut suunnittelemaan ja toimimaan matkan johtajana. Olkaa kuulolla, että mahdutte mukaan ! Eduskuntavierailu ministeri Lepän vieraaksi 18.4.2018 - laittakaa kalenteriin.
Aivan mieletön vuosi toiminnan suhteen tulossa, pysykää mukana ja seuratkaa ilmoittelua niin facessa kuin nettisivuilla. Tehdään hyvä vuosi yhdessä !

Helsinki2018.jpg

Jäsenverkko reppuun pääset kirjautumaan sähköpostiosoitteella, mikäli se löytyy jäsenreksiteristä.

Tilaa ja lataa sähköinen jäsenkortti älykännykkään repusta, omista tiedoista !

MTK-Helsingin syyskokous ti 21.11.2017 klo 17

MTK-Helsingin syyskokous pidettiin ti 21.11.2017 klo 17 alkaen MTK:n kokoustiloissa, Simonkatu 6, Helsinki. Paikalla oli mukana reippaasti yli 20 yhdistyksen jäsentä.

Esan kukitus.jpg

Kiitokset syyskokouksen puolesta väistyvälle puheenjohtaja Esa Ala-Kantille. Kukat Esalle ojensi yhdistyksen uusi puheenjohtaja Pirjo Ristola. Varapuheenjohtajaksi syyskokous valitsi Ville Mussalon. Uutena johtokuntaan nousi Kukka Backman.

Kokouksen jälkeen syötiin yhdessä Suomi 100 -teeman mukaisesti herkullinen, hiukan juhlavampi iltapala.

Iltapala.jpg


Ulkoilu- ja sieniretki Valkmusan kansallispuistoon tiistaina 19.9.2017 (lähtö klo 16)

MTK-Helsinki järjesti ti 19.9. ulkoilu- ja sieniretken Valkmusan kansallispuistoon Pyhtäälle.
Mukaan tarvittiin henkilökohtaiset ulkoilu- ja halutessasi sienestysvarusteet.
Teimme Valkmusan kansallispuistossa 2,3 km:n kävelylenkin ja reitin varrella kävimme tornissa ihailemassa suomaisemaa ja levähdyspaikalla nautimme maittavat retkieväät.

Kuva levähdyspaikalta näkötornin juurelta.
Valmusa.jpg

Sieniäkin saatiin

Sienikori.JPG

Hankekuulumisia Nicaraguasta (Heli Heusala)

Lue alta projektikummimme Heli Heusalan kuulumiset hankeen etenemisestä.


Sienten tunnistaminen 6.9.2017 klo 17.30

Sienet.JPG

Viime vuoden sieniretken innostamina päätimme järjestää ennen varsinaista maastoon suuntautuvaa sieniretkeä lyhyen koulutustilaisuuden sienientunnistamisesta (kauppasienet).
Tilaisuus kestää noin 1-1,5 tuntia

Ilmoittautumiset tunnistamisiltaan viimeistään 5.9. klo 12.00 mennessä yhdistyksen sihteerille, tuija.rantalainen@mtk.fi tai p. 040 840 0850


Saunailta jäsenille ti 15.8.2017 Mäntsälässä

Koivuniemi.JPG

MTK-Helsinki järjesti saunaillan jäsenilleen liiton Keravanjärven rannalla Mäntsälässä sijaitsevalla viihtyisällä Koivuniemen kesämökillä. Sauna oli lämmin klo 17.30 lähtien. Yhdistys tarjosi saunan yhteyteen pientä iltapalaa.

Saunottiin ja nautittiin kesästä !

Tervetuloa tutustumaan MTK-Helsingin tekemään kehitysyhteistyöhön ja Oopperan mehiläistarhaajiin tiistaina 20.6.2017 klo 16:30 alkaen.

MTK-Helsinki toimii kummina 2016 käynnistyneessä FFD:n hankkeessa, joka keskittyy osuuskuntien tukemiseen pohjoisessa Nicaraguassa. Hankkeen aikana osuuskuntia tuetaan järjestäytymisessä ja toiminnassa sekä hunajan, kahvin ja ruoan arvoketjujen kehittämisessä ilmastonmuutokseen sopeutuminen huomioiden.

Osuuskuntien jäsenet saavat koulutusta hyviin viljelykäytäntöihin sekä hunajantuotantoon liittyen. Hankkeen aikana hankitaan mehiläispesiä koulutukseen osallistuneille jäsenille, käynnistetään taimitarhatoimintaa (kahvi, hedelmäpuut) sekä kehitetään tarjontaa alueen kuiviin olosuhteisiin soveltuvien pavun ja durran siementen osalta.

MTK-Helsinki jatkaa hankkeella vuonna 2015 alkanutta Nicaraguan osuuskuntien tukemista. MTK-Helsingin seurantaryhmä toimii mukana olevien osuuskuntien kummina hankkeen toteutuksessa ja vastaa hankkeen seurannasta.

Mehiläispesiin tutustuminen ti 20.6.2017 klo 16:30 alkaen. Kokoontuminen Oopperan kyljessä olevalla Amfiteatterilla.

Illan ohjelmasta vastaavat Tuula Lehtonen ja Niina Kangas Oopperan mehiläistarhaajista kertomalla hunajantuotannosta ja samalla pääsemme ohjatusti kurkistamaan mehiläispesiin. Heli Heusala kertoo MTK-Helsingin kummiprojektista kuulumisia.

Varusteina  umpinaiset kengät, jos mielii kurkata mehiläispesään – mitkä vaan tennarit, lenkkarit tai pikkukengät käy.  Mehiläisenhoitohaalareita Oopperan mehiläistarhaajilla on lainata.

Olemme ulkotiloissa, joten varautukaa ulkoiluvaatteilla ja jos epäilette, että ette jaksa seisoa ja hiukan käyskennellä paria tuntia, niin varautukaa omilla retkijakkaraoilla ja vilteillä. Sateen sattuessa voimme siirtyä MTK:n kokoustiloihin keskustelemaan.

MTK-Helsinki varaa mukaan pientä picnic-tyylistä evästä.

Ilmoittautumiset yhdistyksen sihteerille viimeistään 15.6. aikana, tuija.rantalainen@mtk.fi tai 040 8400850

Tule maistelemaan kesäisiä kuohu- ja valkoviinejä

MTK-Helsinki järjestää kesäisten kouhu- ja valkoviinien maistelu-illan 23.5.2017 klo 17.30 alkaen Viinikellarilla, Etelä-Espa 20, Helsinki.

Osallistumismaksu, joska sisältää viinit ja pientä naposteltavaa on 25 euroa/ jäsen ja EI-jäsen 35 euroa. Maksut kerätään paikan päällä tilaisuudessa.

Ilmoittautumiset 21.5. mennessä Tuija Rantalaiselle, tuija.rantalainen@mtk.fi tai puh. 040 8400850

Tervetuloa, MTK-Helsingin johtokunta

MTK-Helsingin suuri ruokakeskustelu 25.4.2017

"Mihin ruokakultturi on meillä menossa - terveellisyys, nautinto vai halpuus ?"

Suuri ruokakeskustelu pidettiin 25.4.2017  Hotelli Presidentin kokoustiloissa.
Keskustelemassa tutkija Pia Jallinoja, kuluttajatutkimuskeskus, Anni-Mari Syväniemi, MTK:n ruokakulttuuriasiamies, Samuli Karjula, satokausilkalenterin luoja ja munaravintoloitsija.

MTK-Helsingin kevätkokous 23.3.2017

Kevätkokous pidettiin 23.3.2017 Ässäkeskuksessa Gebhard-salissa, Fleminginkatu 34, Helsinki. Isäntinä kevätkokouksessa SOK:n puolelta olivat Kai Ovaskainen ja Antti Oksa.

Kokous pidettiin lämminhenkisessä Gebhard-salissa Ässäkeskuksen toisessa kerroksessa.

Ässäkeskus.JPG

3naista.JPG


MTK Helsingin syyskokous 22.11.2016 

Pidettiin  tiistaina 22.11.2016 Isku Interior Stockmannin tiloissa,Pohjoisesplanadi 39, Akateemisen alakerta (nykyinen Kirjatalo). Paikalla oli lähes 20 yhdistyksen jäsentä.

MTK-Helsinki2016.JPG

Maatalouspoliittinen keskustelutilaisuus 3.11.2016

Tilaisuus järjestettiin Kalevala Kartanossa, Strömbergintie 4 A

MTK:n edunvalvontajohtaj Perttu Pyykkönen kertoi maatalouden tämänhetken tilanteesta ja rakennekehityksestä ja vaikutuksista maatalouteen.

Agronomiliiton toiminnanjohtaja Jyrki Wallin maatalouden työpaikkojen kehitysnäkymistä.

Keksutelutilaisuuden jälkeen oli mahdollisuus osallistua samassa paikassa Kekrikemuihin.

Kekri.JPG

Sieniretki Kettulan tilalle to 8.9.2016 klo 15.30

Teimme sieniretken MTK-Säätiön Kettulan tilalle to 8.9.2016. Lähdimme bussilla Kiasman edestä klo 15.30 ja takaisin olimme samassa paikassa noin klo 20. Kettulassa joimme kahvit ja kuulimme Kettulan tilan historian, jonka jälkeen siirryimme sienimetsään.

Sieniretken hinta matkoineen, kahveineen (+sämpylä) ja sieniretkineen oli 20 euroa / henkilö.

Sieniretki.JPG

Mukavaa oli, kiitos

Vierailu Stadin Panimolle

Mtk-Helsinki järjesti jäsenilleen ystävineen tutustumisen oluen panon saloihin 31.5.2016 klo 17 alkaen Stadin Panimolla, osoitteessa Kaasutehtaankatu 1, rakennus 6, www.stadinpanimo.fi

Panimokierros sisälsi panimon esittelyn, kierroksen tuotantotiloihin, oluen valmistuksen vaiheet, humalan ja maltaiden aistinvaraisen arvioinnin  ja kaksi maisteluannosta olutta.

Sähköinen jäsenkortti tuo MTK-tietopaketin taskuusi

MTK:n jäsenet voivat ladata sähköisen jäsenkortin matkapuhelimeensa jäsenverkko Repusta.

Sähköisellä jäsenkortilla varmistat, että jäsenedut ovat aina taskussa mukana. Luet helposti ajankohtaiset uutiset ja blogit sekä sosiaalisten kanavien kuumimmat puheenaiheet.

Sähköinen jäsenkortti oli testikäytössä viime vuonna viidessä MTK-yhdistyksessä. Innostavan palautteen ja hyvien käyttökokemusten myötä sähköinen jäsenkortti päätettiin tarjota kaikille MTK-yhdistysten jäsenille.

Saat tilattua sähköisen jäsenkortin osoitteesta: www.mtk.fi/omattiedot ("Tilaa ekortti" -painike). Sivulle kirjaudutaan Reppu-tunnuksilla eli jäsennumerolla ja salasanalla. Jäsenmaksu tulee olla maksettu ennen tilausta. Tilauksen jälkeen saat matkapuhelimeesi tekstiviestillä latauslinkin, jota kautta jäsenkortti asennetaan matkapuhelimeen. Latauslinkkiä näpäyttämällä jäsenkortti asentuu lähes kaikkiin nykyaikaisiin matkapuhelimiin.

Tuetut puhelinten käyttöjärjestelmät ovat Android (versiosta 2 ylöspäin), iOS (iPhone) ja Windows Phone (versiosta 8 ylöspäin). Jäsenkorttia ei löydy matkapuhelinvalmistajien sovelluskaupoista. Sen asentaminen sekä käyttö vaativat toimivan nettiyhteyden.

Jäsenverkko Repussa otettiin samalla käyttöön automaattinen toiminto, joka ohjaa jäsenen tarkistamaan tietonsa Omat tiedot -sivulle. Automaattinen ohjaus tehdään jatkossa kerran vuodessa sisäänkirjautumisen yhteydessä.


MTK-Helsingin kevätkokous 31.3.2016 klo 17.30

MTK-Helsingin kevätkokous pidetään 31.3.2016 klo 17.30 alkaen SGN Groupilla, Juurakkokuja 4, Vantaa. Kokous alkaa kahvilla.

SGN:stä mukana ovat markkinointijohtaja Antti Anttila ja myyntipäällikkö Pasi Myllymäki.

Tervetuloa !

MTK-Helsinki, johtokunta

Vierailu Itämeren ympäristöystävällisemmälle maatilalle 19.4.2016

Vierailemme Itämeren ympäristöystävällisimmällä maatilalla Hyvinkäällä, Knehtilän tilalla 19.4.2016.  Tilalliset Markus Eerola ja Minna Sakki-Eerola kertovat tilastaan, luomuviljelystä ja ympäristöpalkinnostaan ja yritystoiminnastaan.

Tilan vanhaan navettaan valmistuneessa ravintolassa nautimme maukkaan päivällisen ja ruokailun jälkeen mahdollisuus tehdä ostoksia tilan puodista. Katso lisää Knehtilän tilasta, www. knehtilantila.fi

Olemme varanneet Ventoniemen bussin, johon mahtuu 35 henkilöä ja bussi starttaa Kiasman edestä klo 15.30 (ole ajoissa paikalla) ja takaisin bussi on samassa paikassa klo 20. Matkasta ja ruokailusta perimme 30 euroa / henkilö. Maksu suoritetaan bussissa yhdistyksen edustajalle.

Ilmoittautumiset 15.4. mennessä tuija.rantalainen@mtk.fi tai p. 040 8400850

Tervetuloa !

Vierailu Fazeri suklaatehtaalle  29.2.2016

Pääsemme vierailemaan Fazerin suklaatehtaalle Vantaalle, Fazerintie 6, Vaarala 29.2.2016 klo 14.30.

Kokoonnumme klo 14.30 (kaikki paikalla) Cafe Dacapossa, jossa nautimme yhdistyksen tarjoamat kahvit pasteijan kera. Kahvilasta jatkamme esittelykierrokselle. Vierailu kestää yhteensä 1,5 h. Vierailun onnistumiseksi Fazer pyytää, että sovittua vierailuaikaa noudatetaan ja paikalle saavutaan mahdolllisimman täsmällisesti.

Autolla tulevat ilmoittauvat pääportilla ja julkisilla kulkuneuvoilla/jalan liikkuvat voivat ilmoittautua jalankulkuportilla (ovi 7). Portilla on puheyhteys vartijaan.

Katso saapumisohjeet Fazerille täältä http://www.fazergroup.com/…/tervetuloa…/nain-loydat-perille/

Vierailulle ilmoittaumiset Tuijalle (tuija.rantalainen@mtk.fi tai puh. 040 8400850) viimeistään aamulla 26.2.2016. Ilmoita myös allergiat. Mukaan mahtuu vain rajoitettu määrä - toimi siis pian !

welcome-to-fazer-860x390.jpg


Maa- ja metsätalouden merkitystä ja roolia kehitysyhteistyössä

Tilaisuus järjestettiin Viikissä, B-talossa, luentosalissa 6  (Latokartanonkaari 9) 26.1.2016 klo 15-18.00

Kehy2016.jpg

Seminaarissa oli loistavasti yli 20 henkilöä paikalla, joista jokaista kiinnosti kehitysmaayhteistyö. Kiitos osallistujille ja kiitos kaikille luennoitsijoille !    

MTK-Helsingin syyskokouksen kuulumiset

MTK-Helsingin syyskokous pidettiin 25.11. OP:n uusissa tiloissa Vallilassa. Paikalle saapui rielusti yhdistysväkeä kuulemaan OP:n varallisuudesta vastaavan päällikön Tarja Väisäsen katsausta sijoitusympäristöstä ja varainhoitopalveluista. Liitteenä "Ennusteet osinkotuotoista"

Syyskokous valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi Esa Ala-Kantin, varapuheenjohtajaksi Pirjo Ristolan ja uudeksi johtokunnan jäseneksi järrjestöagronomi Tanja Rajala Helsingistä.

Juttu Kekrikemuista

Kekrikemujen tunnelmia voi  kertailla Talonpoikaiskulttuurisäätiön sivuilla olevasta jutusta,  http://www.talonpoikaiskulttuurisaatio.fi/talonpoikaiskulttuurisaatio/tapahtumat-ja-uutiset/104-kekrikemujen-tunnelmia

MTK-Helsingin syyskokous ke 25.11.2015 klo 17.30

MTK-Helsingin syyskokous pidetään ke 25.11.2015 klo 17.30 alkaen OP:n tiloissa, Teollisuuskatu 1, Vallila.

Tilaisuuden alussa Helsingin OP:n varallisuudesta hoidosta vastaava päällikkö Tarja Väisänen: Miten sijoitan varojani tuottavasti - katsaus tämän hetken sijoitusympäristöön ja varainhoitopalveluihin"

Kutsut on jätetty postin kuljetettaviksi, sähköpostikutsut ovat lähteneet 17.11. ja tieto syyskokouksesta on  MTK-Helsinki fb-ryhmän sivulla. Ilmoita oma sähköpostisoitteesi ja puhelinnumerosi yhdistyksen jäsenrekisteriin, niin varmistat tiedonsaannin tilaisuuksista /tapahtumista ensimmäisenä.

Tervetuloa !

PERUTTU ! Tilaisuus siirtyy tammikuulle 2016 !!

Maa- ja metsätalouden merkitys ja rooli kehitysyhteistyössä 10.11.2015 klo 15 - 18

Tervetuloa MTK-Helsingin, Viikin opiskelijoiden ja FFD:n järjestämään seminaariin, jossa käsitellään maa- ja metsätalouden merkitystä kehitysyhteistyössä.

Tilaisuus järjestetään Viikissä, B-talossa luentosalissa 6 (Latokartanonkaari 9) 10.11. klo 15 -18.

Ennen seminaaria mahdollisuus tutustua Meri Ojasen kanssa kampusalueeseen klo 14 - 14.30. (Lähtö kierrokselle B-talon aulasta, luentosalin B5 edestä.)

Alustava ohjelma:

  • Seminaarin avauspuheenvuoro
  • Kehitysyhteistyötä viljelijältä viljelijälle
  • Maa- ja metsätalous kehitysyhteistyössä
  • - kommenttipuheenvuoro
  • Kahvit
  • Osuustoiminnan kautta kasvua ja hyvinvointia Pohjois-Nicaraguaan
  • Seminaarin yhteenveto ja päätössanat

Tarjoilujen varaamiseksi ilmoittautumiset MTK-Helsingin sihteerille viimeistään 5.11. (tuija.rantalainen@mtk.fi)

Iltalypsy ja Kekrikemut 29.10.2015

Maatalouspolittiinen keskustelu käytiin jälleen Armas Keittiö & Viinituvan tiloissa. Keksutelun virittäjinä toimivat maa- ja metsätalousministerin erityisavustaja Jukka-Pekka Kataja ja MTK:sta johtaja MinnaMari Kaila. Tapahtuma keräsi paikalle mukavasti aktiivista jäsenkuntaa ja tapahtuma jatkui iloisesti Kekrikemuilla.

Kekri1.jpg

Kekri2.jpg

Tervetuloa KoneAgriaan Tampereelle

8.-10.10.2015 !

KoneAgria.jpg

Tervetuloa MTK:n osastoille Farmariin 2.-4.7.2015

Joensuussa

Farmari.jpg

Nicaragua-hankkeen terveiset

Huhtikuussa tehtiin MTK-Helsingin seurantamatka Nicaraguan DECAPROCO- papuhankkeeseen liittyen. MTK-Helsingin hankeseurantaryhmän puolesta seurantamatkalle osallistui Heli Heusala, FFD:tä edusti Tiina Huvio. Kohteena oli Pohjois-Nicaraguan Nueva Segoviassa sijaitseva Mozonte,  jossa FFD-projektia toteuttava osuuskunta COOSMUDESOM sijaitsee sekä lähikunnat, joissa projektia myös toteutetaan. MTK-Helsinki on projektin suomalainen kummijärjestö projektissa, joka tukee pavuntuottajia järjestäytymisessä ja pavun laadun parantamisessa. Toiveissa on, että papua voitaisiin viedä etenkin El Salvadoriin, jonka oma tuotanto ei riitä vastaamaan tämän peruselintarvikkeen kysyntään.

Lue matkasta lisää täältä:

Puutarhakeskus Sofianlehto -vierailu 18.5.

MTK-Helsingin jäseniä vieraili maanantaina 18.5. Puutarhakeskus Sofianlehdossa (www.sofianlehto.com). Loistava puutarhakauppa keskellä kaupunkia: paljon kärhöjä, kotimaisia taimia, luomuyrttejä ja palvelevaa henkilökuntaa (perheyritys).

Sofianlehto3).jpg

Maaseutunuorten saunailta Koivuniemessä 22.5.2015

Luvassa rentoa yhdessäoloa, olutta ja limsaa, saunomista ja hyvää ruokaa! Tule ja ota ystäväsi mukaan! Ilmoittautumiset 18.5 mennessä: leena.saari@mtk.fi. Paikkoja rajoitetusti!

Lue lisää sauna-illasta:http://www.mtkuusimaa.fi/tapahtuma/836/

Koivuniemen mökki sijaitsee osoitteessa Keravanjärven ranta 188, Mäntsälä.

Koulutusmatka Rakvereen Viroon 27.-29.8.2015

Matkalla tutustutaan virolaiseen metsätalouteen ja -luontoon ja kuuntelemme asiantuntijapuheenvuioroja ajankohtaisista aiheista. Vierailemme Luuan arboretumissa, Sagadin kartanossa, Viron suurimmalla ruusutarhalla sekä japanilaisessa puutarhassa. Pääsemme tutustumaan myös Viron metsämuseoon.

kevad3.jpg

Ilmoittautumiset viimeistään 22.5.2015 pekka.kokko@globex.fi                        tai puh. 010 617 1307

Matkaohjelma liitteenä:


Retki Puutarhakeskus Sofianlehtoon ma 18.5.2015

Teemme tutustumiskäynnin Puutarhakeskus Sofianlehtoon maanantaina 18.5. klo 17 alkaen. Sofianlehdonkatu 12, Helsinki, www.sofianlehto.com

Kokoonnumme Sofianlehdon taimipihalla, jossa tapaamme puutarhakeskuksen ammattihenkilön. Sofianlehto on valmistautunut kertomaan meille toiminnastaan ja tuotevalikoimastaan. Voimme tehdä myös ostoksia vierailun aikana.

Ilmoittautumiset sihteerille viimeistään 15.5.2015. tuija.rantalainen@mtk.fi tai 040 8400850

Pensasmustikka001.JPG

MTK-Helsinki mukana sähköisen jäsenkortin pilottissa

MTK on päättänyt pilotoida sähköistä jäsenkorttia vuonna 2015 viidessä tuottajayhdistyksessä. Jäsenkorttisovelluksen MTK:lle tuottaa Intellipocket. MTK-Helsinki on yksi hankkeeseen valituista yhdistyksistä.

Huhtikuun puolessa välissä jäsenet, joilla on kännykkänumero jäsenrekisterissä saavat MTK:lta tekstiviestin, jota klikkaamalla jäsenkortti ladataan puhelimeen ja asennetaan aloitusnäyttöön. Sovelluksen latausvaiheessa tarvitaan nettiyhteys puhelimessa, muutoin jäsenkortti toimii myös offline -tilassa.

Pilotti kestää 6 kk ja siitä kerätään palaute, jota käytetetään kun päätetään sähköisen jäsenkortin jatkosta.

Sähköinen jäsenkortti EI poista pahvikorttia vaan tulee sen rinnalle !

MTK Helsingin kevätkokous 20.4.2015 klo 17

MTK-Helsingin kevätkokous pidetään Eläyhtiö Elossa, Revontulentie 7, Tapiola 20.4.2015 klo 17 alkaen.  Kokouksen alussa kahvi.

Eläkeyhtiö Elossa isäntänä toimii johtaja Lauri Rämö ja asiantuntija puheenvuoron aiheesta "Eläkeuudistuksen tavoitteet ja aikataulu" pitää Mauno Hietikko.

Tarjoilua varten pyydämme ilmoittautumiset 17.4.2015 mennessä, tuija.rantalainen@mtk.fi tai 020 413 2483

Tervetuloa !

Maatalouspoliittinen vaalipaneeli ti 24.3.2015

MTK Helsinki järjestää eduskuntavaalipaneelin ti 24.3.2014 MTK:n kokoustiloissa, Simonkatu 6, Helsinki. Aloitamme tilaisuuden kahvituksella klo 17.30

Mukana keskustelussa: Lauri Kontro, Keskusta, Päivi Lipponen, SDP, Tapani Ruokanen, Kokoomus, Fredrik Sirviö, Vihreät, Jarkko Wallenius, Perussuomalaiset. Tilaisuuden juontaa Paula Viertola.

Ilmoittautumiset 20.3. mennessä, tuija.rantalainen@mtk.fi tai p. 040 8400850


MTK-liittojen: Uusimaa, Häme ja Kaakkois-Suomen jäsenmatka Italiaan 27.10.-31.11.2015

Ohjelmassa mm EXPO 2015 Milanossa, jossa teemana maailman ruokahuolto. Matkaohjelmassa maaseutuohjelmaa ja retki Venetsiaan. Lue matkasta lisää täältä:


Kevään ohjelmassa mm Vaalipaneeli 24.3.2015.

Kutsut tilaisuuteen myöhemmin. Kannattaa seurata yhdistyksen nettisivuja ja facebook-ryhmää.

Maaseutunuorten Sporttistartti 5.-7.2.2015 Levillä

Luvassa oli tutustumista MTK:n toimintaan sekä muihin maaseutunuoriin mukavassa sporttisessa hengessä!

Alla kuvia tapahtumasta:

Kouluttajat.jpg

Myös kouluttajat tuunasivat oman tiimilehmän Sporttistartin alussa.

Lumikenkäkävely.jpg

Viimeisenä päivänä nautittiin vielä lumikenkävelystä tunturissa.

MTK-Helsinki toivottaa kaikille jäsenilleen ja yhteistyötahoilleen menestystä vuodelle 2015!

Kinkkuviinien maistajaiset 16.12.2014

Kinkkuviinejä maisteltiin tiistai-iltana 16.12.2014  MTK:n kokoustiloissa,  Minna Leppikorpi ja Sari Friman Viiniklubilta opastivat valitsemaan maukkaan punaviinin kotimaisen kinkun painikkeeksi.

Kinkkuviinit3.jpg

Syyskokous 20.11.2014

Syyskokous2 2014.jpg

MTK-Helsingin syyskokous pidettiin to 20.11.2014 Elintarviketeollisuusliitossa Länsi-Pasilassa, Pasilankatu 2.

Tilaisuuden isäntänä oli ETL:n toimitusjohtaja Heikki Juutinen. MTK-Uusimaan terveiset kokoukseen toi järjestöagronomi Leena Saari.        


Maatalousbudjetin Iltalypsy 30.10.2014

Maatalousbudjetin Iltalypsy järjestettiin 30.10.2014  Ravintola Armaassa, Kluuvin kauppakeskussa.

Maa- ja metsätalousministeriön valtiosihteeri Risto Artjoki esitteli tulevan vuoden maa- ja metsätalousbudjettia sekä ajankohtaisia linjauksia maa- ja metsätalousasioista. Paikalle oli saapunut lähes 40 budjetista kiinnostunutta jäsentä.

Iltalypsyn jälkeen oli mahdollisuus osallistua Kekrikemuihin. Kekrikemut järjesti Talonpoikaiskulttuurisäätiö.

Iltalypsy2014_2_2.jpg


Stop turhalle byrokratialle -viljelijätilaisuus 4.9.2014 Seinäjoella

MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Lunttila kihisee: Suomi on byrokratian suossa – normitulva pitää pysäyttää

Viljelijöiden mitta on täyttynyt. Maataloustuotannon ja maaseudun yrittäjyyden sääntely, valvonta ja kohtuuttomat sanktiot ovat taloudellinen ja henkinen taakka. MTK:n Lunttila vaatii päättäjiltä todellisia tekoja turhan ja päällekkäisen tuotantoamme rasittavan byrokratian purkamiseksi ja kysyy, onko Suomesta tulossa holhousvaltio.  MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Tommi Lunttila puhuu Stop turhalle byrokratialle -viljelijätilaisuudessa 4.9.2014 Seinäjoella. Lunttila vetoaa viranomaisiin, jotta luottamusyhteiskunta vahvistuisi.

Osallistujat (3).jpg

 

Kahvakuulatunti Leppävaarassa

Kuulaajat2.jpg 

Kahvakuulatunti maanantaina 12.5.2014
Yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia ei unohdeta yhdistystoiminnassa. Järjestimme jäsenille perheineen ja jäsenten ystäville kahvakuulatunnin Leppävaaran terveysasemalla. Ja vihreät kuulat saivat kyytiä !

Mukaan tarvittiin:
* sisäliikuntaan sopivat vaatteet
* hikipyyhkeen
* juomapullon
* paljon iloista mieltä

Ohjaajana meillä toimi Kati Laine (www.kondiskohilleen.com)

Sääntömääräinen kevätkokous 24.4.2014

Gardenia.jpg 

MTK-Helsingin kevätkokous pidettiin torstaina 24.4.2014 klo  Viikin koetilalla, Koetilantie 5, laboratoriorakennuksen 4 krs.

Kokouksen esityslistalla olivat sääntöjen mukaiset aiheet, mm tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2013.

Kokouksen jälkeen koetilan johtaja Miika Kahelin esitteli koetilan toimintaa. Maittavat kahvit nautittiin kokouksen jälkeen Gardenian trooppisessa puutarhassa, johon pääsimme oppaan ohjauksessa tutustumaan.

Eteläisten liittojen nuorten valiokunta kävi vierailulla Yhdysvaltojen suurlähetystössä 3.4.2014

Suurlähetystö 3 4 2014.jpg

Kevätretki Pietariin 16.-18.5.2014

MTK-Helsinki järjestää yhdessä Uudenmaan Agronomien kanssa laivaretken Pietariin, jossa tutustumaan mm Eremitaasin aarteisiin.

Retken ohjelma:
15.5. lähtö St Peters`n laivalla Helsingistä klo 18
17.5. saapuminen Pietariin, jossa kaupunkikierros ja Eremitaasi. Pietarista lähtö laivalla klo 19.00
18.5. laiva Helsingissä klo 8.00

Matkan pakettihinta on 290 euroa ja sisältää laivamatkat, kaupunkikierroksen, Eremitaasin sisäänpääsyn, kaksi illallista laivalla (buffet), aamiaiset ja Shuttle-bussien liput.


Energiaseminaari pidettiin 25.3.2014

MTK-Helsinki järjesti Energiaseminaarin 25.3.2014 Radisson Blu Royal -hotellissa Helsingissä.

Energiaseminaari kiinnosti yhdistyksen omia jäseniä sekä alan opiskelijoita ja erityisosaajia. Seminaariin osallistui reilut 40 henkilöä. Salissa käytiin vilkasta keskustelua ja kysymyksiä riitti asiantuntijoille.

Tilaisuudessa alustivat huippuasiantuntijat: Esa Härmälä, TEM, Jyrki Peisa, Bioenergia ry, Liisa Pietola, MTK.

Alla ympäristöjohtaja Liisa Pietolan tilaisuudessa esittämä kalvosarja:

Energiaseminaarista oli Maaseudun Tulevaisuudessa toimittaja Heikki Vuorelan kirjoitus 28.3.2014.


Energiaseminaari.jpg


Viininmaistajaisissa oli tunnelmaa ...

Viininmaistajaiset2.jpg

Viini-tasting oli niin suosittu tilaisuus, että valitettavasti osalle ilmoittautujista jouduimme sanomaan EI. Toivottavasti pääsemme järjestämään näin suositun viini-illan toisten. Kiitos kaikille osallistujille ja Viiniklubin henkilökunnalle.

Viininmaistajaiset 3.3.2014 klo 17.30,               Eteläesplanadi 20

MTK-Helsinki järjestää viininmaistajaiset 3.3.2014. Sakasalaisia viinejä maistelemme viiniklubilaisten Minna Leppikorven ja Sari Frimanin opastuksella. Illan viinit ovat Rheingaun edustavat Rieslingit ja Spätburgunderit.  Viinejä on viisi ja ne ovat Gerald Ottesin perheen viinitilalta. Viininmaistajaisissa tarjolla myös pientä purtavaa.

Osallistumismaksu 20 €/henkilö.

Yhdistysten Helmi kiertopalkinto MTK-Nurmekselle

Maaseutunuorten vuoden - Intohimon vuoden 2014 iltagaalassa hotelli Katinkullassa 24.1. palkittiin Yhdistyten vuonna ansioituneita yhdistyksiä.  Yhdistysten Helmi -kiertopalkinnon nappasi MTK-Nurmes perunatempauksellaan ja kunniamaininnat jaettiin 3 yhdistykselle:

MTK-Vehmaa, Tour de Velmaa farmipyöräily                                                 MTK Pielavesi, yhdistysken sihteeri Elina Kuhlman                         Pirkanmaan alueen metsänhoitoyhdistykset, joulukuusikätköily

Onnittelut ansioituneille !

MTK-Uusimaa järjestäytyi

MTK-Uusimaan puheenjohtajana jatkaa Kallepekka Toivonen Nurmijärveltä ja varapuheenjohtajana Kimmo Hovi Orimattilasta.

Menestystä vuodelle 2014 !

Yhdistysten vuodesta Maaseutunuorten vuoteen, Intohimon vuoteen

Yhdistysten vuodesta siirryttiin Maaseutunuorten vuoteen, Intohimon vuoteen 24.-25.1.2014 hotelli Katinkullassa, Vuokatissa.

Aloitustilaisuuden tavoitteena oli etsiä uusia ideoita maaseutunuorten ja yhdistysten yhteistoimintaan ja potkaista teemavuosi räväkästi käyntiin.

intohimologo.jpg 

MTK-Helsingin syyskokous pidettiin ti 19.11.2013

Kokous pidettiin Yaran tiloisa Leppävaarassa, Bertel Jungin aukio 9.

Syyskokouksessa valittiin MTK-Helsingin johtokuntaan uusina jäseninä Minni Tapola, Meri Ojanen ja Ville Mussalo Ilpo Mattilan, Kirsi Ervolan Eemeli Linnan tilalle. Eemeli Linna pyyti eroa johtokunnasta kesken kauden työkiireiden vuoksi.

Puheenjohtajana jatkaa Esa Ala-Kantti ja varapuheenjohtajana aloittaa Pirjo Ristola.

Maatalousbudjetin iltalypsy 21.10.2013 klo 17.30

Maatlousbudjetin iltalypsy järjestettin Hotelli Presidentissä Urho-kabinetissa 21.10.2013.

Vieraina tilaisuudessa olivat maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen sekä MTK:n maatalousjohtaja Minna-Mari Kaila ja he houkuttivatkin kabinetin täyteen maatalouspolitiikasta kiinnostuneita jäseniä.

MTK-Helsinki21.10.2013.jpg
Ministeri Koskinen veti salin täyteen.
 

Kunnolla elämänlaatua -hanke on päättynyt

Kunnolla elämänlaatua -hanke päättyi kävelytestiin Eläintarhan kentällä maanantaina 16.9. Kiitos kaikille hankkeen tilaisuuksiin osallistuneille !

kävelytesti.jpg
Kävelytestin tuoksinassa...
 

Retki Iskun tehtaille Lahteen 17.9.2013

Lahden tehtaille lähdettiin pienellä, mutta laadukkaalla ryhmällä Ventoniemen bussilla Kiasman edestä auringon paistaeessa.

Tehtailla pääsimme katsomaan huonekalujen valmistusta, tutustuimme myyntinäyttelyyn ja teimme hyviä kauppoja ja saimme myös suuhunpantavaa.

Kiitos kaikille !

Hyvää kesää kaikille !

Tavataan vielä suunnistuksen opastuksen merkeissä ke 12.6. klo 17 Paloheinänmajalla ennen kesälomia.

Tulkaahan mukaan ja otetaan rennosti !

Vierailu Muhevaisen puutarhaliikkeeseen 22.5.2013 klo 17 Pirkkolaan, Kaarelanvierto 4.

Lähde kuuntelemaan puutarha-asiantuntijaa ja tekemään edullisia ostoksia.

Meillä on hyvä tilaisuus saada vinkkejä puutarhakasveista ja niiden kasvatuksesta asintuntija Kiris Tuomiselta illan aikana.

Ilmoittautumiset retkelle 21.5. mennessä, puh. 020 413 2483 tai tuija.rantalainen@mtk.fi

Tervetuloa !


Sauvaulijat.jpg
Sauvakävelijät
 

MTK-Helsingin jäsenille hyvinvointihanke "Kunnolla elämänlaatua"   

MTK-Helsinki on käynnistänyt ”Kunnolla elämänlaatua” -hankkeen, johon yhdistys on saanut MTK:n säätiöltä toiminta-avustusta.

Hanke kestää toukokuusta syyskuulle ja kokoonnumme  6 kertaa liikunnan, virkistäytymisen ja hyvinvoinnin merkeissä. Tavoitteena on kunnon kohoaminen, kotiseutuun tutustuminen, uusien ystävyyssuhteiden luominen ja mielihyvän löytäminen liikunnan ja ystävien avulla.

Ohjelma ja ohjeet liitteenä:

                                                                          
Tervetuloa liikkumaan, virkistymään ja tapaamaan ystäviä !

MTK-Helsingin kevätkokous pidettiin 15.4.2013 

MTK-Helsingin kevätkokous pidettiin ma 15.4.2013  Elvi Pankin tiloissa, Aleksanterinkatu 19 A. Paikalle oli saapunut runsaati yhdistysken jäseniä.  Kokouksen esityslistalla oli sääntöjen uudistamisen toinen käsittely ja sääntöjen määräämät asiat. Liitteinä säännöt ja toimintakertomus vuodelta 2012.

Illan isäntänä Evli Pankista johtaja Ville Savolainen.

Ilmastoseminaari pidettiin 21.3.2013 Hotelli Presidenttissä, Helsinki

Ohjelmassa olivat seuraavat puheenvuorot:   

Voiko maatalous sopeutua ilmastonmuutokseen ? Professori Pirjo Peltonen-Sainio, MTT

Ilmastonmuutos ja ravinne päästöt  - valuuko pellon tuotto vesistöön ? Johtava hydrologi Esko Kuusisto, SYKE

Tuottajan näkökulma ilmastonmuutokseen, johtaja Liisa Pietola, MTK     

Ilmastoseminaarissa oli runsaasti osallistujia ! Ilmasto-asioista kiinnostuneet opiskelijat olivat löytäneet paikalle myös runsainmitoin. Alla luennoistijoiden esitykset.                

Kiitos luennoitsijoille ja osallistuneille


Yhdistysten teemavuosi 2013YhdistystenVuosi-web.jpg
 yhd_vuosi_150_lev.gif

Paikalliset yhdistykset ovat järjestömme vankka perusta ja voimavara. Ne ovat myös jäsenelle läheisin yhteys MTK-järjestöön. Ilman aktiivisia yhdistyksiä järjestöltämme puuttuu kivijalka.  

Maailma ympärillämme muuttuu ja niin muuttuvat myös odotukset paikallisen tason toiminnalle. Siksi vuosi 2013 on järjestössämme yhdistysten teemavuosi. Vuoden aikana vahvistamme paikallista edunvalvontaa sekä korostamme jäsentemme yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin merkitystä. Aktiivisen tekemisen kautta meillä on edellytykset toimia tehokkaana järjestönä aina paikallistasolta Brysseliin.

Juha Marttila, MTK:n puheenjohtaja

MTK Helsinki toivottaa hyvää alkanutta vuotta 2013 !

Jouluglögit nautittiin ma 17.12.2012 

Syyskokous pidettiin 14.11.2012  MELAn uusissa tiloissa Tapiolassa

Kokouksen esityslistalla olivat sääntöjen 9 §:n mukaiset aiheet ja lisäksi yhdistyksen sääntöuudistus. Sääntöuudistuksen tarkoituksena on päivittää yhdistyksen säännöt MTK:n mallisääntöjen mukaisiksi. Sääntömuutosesitys linkki sivun alareunassa.

Kokouksen jälkeen MELAn johtaja Antti Huhtamäki esitteli MELAn uusia toimitiloja samoin kuin valotti viljelijän sosiaaliturvan viimeaikaisia muutoksia.

Johtokunnasta erovuorossa olivat Antti Meriläinen ja Markus Miekanmaa. Johtokuntaan seuraavalle 3-vuotis kaudelle valittiin Jaakko Jussila ja Eemeli Linna.

Puheenjohtajana jatkaa Esa Ala-Kantti ja varapuheenjohtajana Kirsi Ervola. Toiminnantarkastajiksi valittiin Jorma Suurnäkki ja Pekka Haanmäki sekä varatoiminnantarkastajiksi Kalervo Selander ja Mikko Siitonen. Edustajiksi liiton kokouksiin vuonna 2013 valittiin Esa Ala-Kantti, Erkki Franssila, Jouko Järvinen, Teppo Raininko, Mikko  Siitonen ja Tauno Jouhtimäki.

Kutsut yhdistyksen kokouksiin lähetetään jäsenille kirjeitse jatkossakin.


Kekrikemut ja budjettikokous pidettiin 15.10.2012   Ravintola Perhossa

Aloitimme iltalypsyllä  Ravintolan auditoriossa. MMM:n valtiosihteeri Risto Artjoki selvitti MMM:n budjetin 2013 sisältöä. Budjetin tilannetta oli saapunut kuulemaan suuri joukko jäseniämme ja ilahduttavasti Kekrikemuihin jäi suuri osa nauttimaan hyvästä ruuasta ja ohjelmasta.

Maistuvalla kekribuffetilla jatkettiin Ravintola Perhon kabinetissa. Ohjelmassa oli lähiruokapioneeri Heikki Ahopellon ruokapuhe lähiruoasta. Musiikillisen välipalan tarjosi kansanmusiikkiyhtye Inehmo. Seurasaarisäätiö jakoi Emil ja Lempi Hietasen rahaston stipendit illan kuluessa.

MTK-Helsingin syyskausi alkoi Ruokaseminaarilla 18.9.2012 klo 17.30 

Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm kertoi aiheesta "Ravintosuositukset uudistuvat - mitä meidän nyt pitäisi syödä. Onko karppauksesta ja muista muoti-ilmiöistä hyötyä vai haittaa ?"

Luomuasiantuntija, huippukokki ja MTK:n aiempi ruokakulttuuriasiamies Jaakko Nuutila valotti luomun etuja "Mitä etuja luomuruoasta - kuluttajalle ja viljelijälle ?"

Kevätkokous pidettiin 18.4.2012

Illan pääpuhujaksi olimme saaneet Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Lauri Kontron. Hän kertoi aiheesta "Miten tiedotusvälineet suhtautuvat tällä hetkellä maa- ja metsätalousuutisiin ja löytyykö niille myös palstatilaa ?"

Kiitokset jäsenille, joita oli runsaasti saapunut paikalle seuraamaan kokousta kuin kuulemaan päätoimittaja Lauri Kontroa.

Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 28.1.2019