Toimintopainikkeet

Hankkeen esittely

Eläintiloille näkyvyyttä

MTK Varsinais-Suomi kokoaa näyttelyn, jossa navetan ulkopuolella elävät ihmiset saavat kokea elämää lehmien parissa. Jos lehmät puhuisivat -näyttelyn teokset syntyvät sekä  ITE-lehmähaasteella että  kuva- ja tarinakilpailuilla. Kuvakilpailu päätyi 30.8. Siihen lähetettiin yli 300 kaunista ja puhuttelevaa kuvaa. Valokuvakilpailun parhaat teokset voi nähdä ensimmäistä kerta KoneAgriassa, jossa kilpailun tuloksetkin julkistetaan.

Syyskuussa  käynnistyi hankkeen lehmätaide-haaste. Haasteeseen voi osallistua yksin tai ryhmässä lähettämällä lehmäaiheisen valokuvan, runon, tekstin, videon tai veistoksen. Haaste heitetään myös kouluille, kansalaisopistoryhmille ja ikäihmisten kerhoille. Opettajien ja ohjaajien työn helpottamiseksi järjestämme kursseja ja  luomme opetusmateriaalia.

Vuonna 2019 näyttely kiertää ensin Saksassa ja sen jälkeen Varsinais-Suomessa. 2020 se on tilattavissa muualle Suomeen. Tavoitteena on, että jokaisen näyttelypysäkin yhteydessä järjestetään oheistapahtuma, jossa paikalliset kulttuurivaikuttajat, MTK-yhdistykset ja MTK-nuoret nostavat lehmät parrasvaloihin.

Hankkeen ensimmäinen puolitoista vuotta toteutetaan Varsinais-Suomen Leader-ryhmien avulla. Suurin osa rahoituksesta tulee EU maaseuturahastosta. Tärkeässä roolissa ovat myös yritysten avustukset ja säätiöiden apurahat. Ensimmäisen apurahan on myöntänyt MTK-säätiö, muiden päätöksiä vielä odotetaan. Kilpailun palkinnot saatiin hyvälle tasolle sponsorien ansiosta.  Sponsoreina toimivat mm. Ruokatieto-yhdistys, Pellervo-lehdet, DeLaval, KMVet-lehti, K-Mylen Oy ja Eurofins Agro


Lisätietoa hankkeesta, kilpailusta, haasteesta ja näyttelyaikataulusta löydät hankkeen omilta nettisivuilta: www.lehmat.fi ja facebookissa: jos lehmat puhuisivat@nayttelytapahtuma.

Näyttelyn tuottajana toimii:

Katja Mahal

Huom sähköposti:  info( at )lehmat.fi

p.050-4906636

Lehmähaastekoulutukset ja oppimateriaalitilaukset: 

Marika Sarha 

sähköposti: materiaalijakoulutus( at )lehmat.fi

p.050-5394974


Yhteystiedot:

Jos lehmät puhuisivat -näyttelyhanke/MTK-Varsinais-Suomi
Hintsantie 3, 21200 Raisio


lehma_hanke_logot.jpgSivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 26.9.2018