Toimintopainikkeet

 
 

2018

2017

Joulutervehdys 2017

Joulutervehdyksen lähetimme jäsenillemme jäsentiedotteen yhteydessä:


 
 


Vuoden viimeisessä kokouksessa kiitimme johtokunnan jättävää Jouni Tuomolaa (kuvassa vas.). Hän on toiminut yhdistyksen johtokunnassa pitkään, myös sihteerinä. Jouni jatkaa edelleen MTK:n Keskusliiton valtuuskunnassa Varsinais-Suomen edustajana.

Jouninmuistaminenb.jpg


 
 

Syyskokous 2017

Loimaan, Mellilän ja Alastaron yhteinen syyskokous pidettiin Eviralla 23.11.

yleisö.jpg

Lue lisää

 
 

Sadonkorjuun kiitosjuhla 2017

Vietimme Sadonkorjuujuhlaa 22.10. perinteisin menoin Kanta-Loimaan kirkossa. Messun jälkeen jatkoimme juhlaa nauttimalla Kanta-Loimaan srk-talolla uutispuuroa lisukkeineen. Juhlapuhujana saimme kuulla kotiseutuneuvos Raija Kouria.

Lue lisää

 
 


Koululaisvierailu

Loimaan Keskuskoulun neljäsluokkalaiset vierailivat syyskuussa Satu ja Tuomas Levomäen koulutilalla tutustumassa ruuantuotantoon.

kv1.jpg

Koululaiset ovat tutustuneet viljelykasveihin ja elintarvikkeisiin ja ovat mehutauolla.

Lue lisää

 
 

Paalit maaliin

Loimaan alueen yhdistysten, Loimaan Lehden ja Sarka-museon yhteistyönä järjestettiin Paalit maaliin -tapahtuma Sarka-museolla 22.7. Innokkaita taiteilijoita oli runsaasti liikkeellä.

paalit maaliin.jpg

paalit maaliin2.jpg

 
 


MTK 100 vuotta -toritapahtuma

Loimaan, Alastaron, Mellilän ja Metsämaan yhdistykset juhlivat satavuotiasta MTK:ta Syödään yhdessä -teemalla Loimaan torilla 14.7. tarjoamalla kotimaista lähiruokaa, asiantuntijapuheenvuoroja ja muuta ohjelmaa. Samalla oli mahdollisuus tavata alueen tuottajia. Herkullinen paella teki loistavasti kauppansa. Annoksia tarjoiltiin 450 kappaletta.

yleisö.jpg

Lue lisää

 
 

Peltopäiväretki Inkoon Västankvarniin

Retki kasvinviljelyn ammattitapahtumaan järjestettiin 6.7. Loimaan, Mellilän ja Alastaron yhdistysten sekä Kylvösiemenyhdistyksen yhteistyönä. Saimme retkelle koko bussin täyteen retkeläisiä.

 
 

Kylvöjen siunaus 2017

Ritva Szarek siunasi 28.5.2017 Sarka-museolla järjestetyn kylvön siunauksen kylvöt. Osallistujia oli Loimaan ja Mellilän yhdistyksistä yhteensä yli 70.

siunausporukkab.jpg

Lue lisää.

 
 

Kevätkokous 2017

kokousväkeä.jpg

MTK-Loimaan Seudun, Mellilän ja Alastaron yhteinen kevätkokous pidettiin 29.3.2017 Juhlapaikka Mellilän Kunnantalolla 34 osallistujan voimin.

Lue lisää.

 
 


2016

Joulutervehdyksen postitimme tänä vuonna jäsenkirjeenä:


 
 


Katsastusjäsenetu

Loimaalla aloittanut uusi katsastusasema Loimikatsastus tarjoaa MTK:n jäsenille katsastuksen päästömittauksineen nettihintaan. Diesel 69 e (norm. 85 e) ja bensa + OBD 72 e (norm. 89 e). Osoite on Turuntie 26, juna-aseman vieressä. Puhelin 040 1408000.

Muista myös Vesihovin 2 e alennus ja 1 e kuntosalialennus 1 kerta/viikko.

 
 


Syyskokous 2016

Loimaan, Alastaron ja Mellilän yhteinen syyskokous pidettiin Alastaron Maamiesseuran talolla torstaina 10.11.2016. Mukana oli kolmesta yhdistyksestä yhteensä 34 jäsentä.

yleisö.jpg

Syyskokouksen osallistujia

Lue lisää

 
 


Sadonkorjuun kiitosjuhla 2016

Sadonkorjuun kiitosjuhlaa vietimme 23.10.2016 lähes sadan osallistujan voimin. Vuorossa oli jälleen tilanjatkajien ja luopujien muistaminen. Heitä oli kahden vuoden ajalta 16.

spv1b.jpg

Lue lisää

 
 


Pekka Ahokas 50 vuotta

pekka50b.jpg

Yhdeksättä vuotta yhdistyksemme puheenjohtajana toimiva Pekka Ahokas täytti 26.9. vuosia. Hän juhli ja juhlapöydällä näkyy yhdistyksen lahjaksi viemä vihreä viiri vasemmalla. Pekka on toiminut myös liiton kokousedustajana vuodesta 2003 ja EU-avustajana koko EU-ajan.

 
 
Retki Salon iltatorille 28.7.

julisteb.jpg

Loimaan yhdistys yhdessä Mellilän ja Alastaron yhdistysten kanssa järjesti retken Salon iltatorille 28.7. Isäntinä toimivat Salon alueen tuottajayhdistykset ja kutsun saimme Kuusjoelta. Mukana oli myös kotimaisia elintarvikealan yrityksiä.

yleisöb.jpg

Illan solisti Laura Voutilainen veti torin täyteen yleisöä.

 
 

Jouni Tuomola 60 vuotta

Jouni60vb.jpg

Johtokunnan jäsenemme Jouni Tuomola (kuvassa oikealla) täytti 60 vuotta 14.2.2016. Johtokunnassa Jouni on toiminut vuodesta 1994, joista sihteerinä vuosina 1994-1995. Hän on vaikuttanut myös MTK:n valtuuskunnassa vuodesta 2010 sekä liiton valiokunnassa vuodesta 2012.

 
 


Retki Suolahteen

Loimaan alueen yhdistykset (Loimaa, Mellilä, Alastaro, Metsämaa) yhdessä Agco Suomi Oy:n kanssa järjestivät retken tutustumaan Agcon tehtaille Suolahteen 6.4.2016. Lähtijöitä oli 34.

suolahtic.jpg

Retkeläisiä.

 
 

Kylvöjen siunaus 2016

Loimaan ja Mellilän yhdistysten yhteinen Kylvöjen siunaus järjestettiin su 29.5. Sarka-museolla. Kappalainen Ari Pääkkönen siunasi kylvön.

siunaajatb.jpg

Lue lisää

 
 


Kevätkokous 2016

Loimaan, Mellilän ja Alastaron tuottajien yhteinen kevätkokous pidettiin 5.4.2016 Loimihuollon ja Loimitraktorin uusissa toimitiloissa Pehtoorinkujalla. Osallistujia oli 36.

yleisö2.jpg

Lue lisää

 
 


Traktorimarssi ja suurmielenosoitus Helsingissä 11.3.2016

Viljelijöiden romahtaneet tulot saivat liikkeelle yli 5000 viljelijää ja 700 traktoria Helsingin suurmielenosoitukseen. Loimaalta traktoreilla lähti kuusi ja mielenosoitukseen bussillinen tuottajaväkeä. Seuraavassa yleisönosastokirjoitus mielenosoituksen herättämistä ajatuksista:

traktorilavetitb.jpg


2015

Syyskokous 2015

MTK-Loimaan Seudun, Mellilän ja Alastaron yhteinen syyskokous pidettiin Dino Liftillä 1.12.2015. Osallistujia oli kolmesta yhdistyksestä yhteensä 36. Kokous teki kannanoton lomitusleikkauksista. Loimaan johtava rakennustarkastaja Harri Salminen kertoi Laajarunkoisten rakennusten tarkastusvelvoitteista. Hänen esityksensä sekä kokouksen kannanotto löytyvät  Lue lisää -kohdasta.

kokousväkeä.jpg

Kokousväkeä.

Lue lisää

 
 


Sadonkorjuujuhla 2015

Kokoonnuimme lokakuun toisena sunnuntaina 11.10. kiittämään kuluneesta sadonkorjuusta ensin jumalanpalvelukseen Kanta-Loimaan kirkolle. Juhla jatkui seurakuntatalolla nauttimalla maatalousnaisten keittämää uutispuuroa.

yleisö.jpg

Sadonkorjuujuhlayleisöä

Lue lisää

 
 


Ministeri Tiilikaisen tapaaminen

Maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen oli 6.9. lähdössä neuvottelemaan Brysseliin maataloustukien maksuvaltuuksien aikaistamisesta ja lisäämisestä. Varsinais-Suomesta lähdettiin mukaan MTK:n järjestämään tilaisuuteen lentokentälle evästämään ministeriä matkalle.

tiilikainen.jpg

Jouni Tuomola kertoo etelän kotieläintukien alenemisen vaikutuksista yrittämiseen.

loimaaniskuryhma.jpgLoimaan vahvistettu iskuryhmä Pekka Ahokas, Kalle Vähä-Piikkiö Ruskolta, Pekka Saarinen ja Jouni Tuomola.

 
 

Västankvarn 2015

Kasvinviljelyn ammattipäivä, Västankvarnin Peltopäivä järjestettiin jälleen tänä vuonna 9.7. Inkoossa. Saimme bussin lähtijöitä täyteen, kun järjestimme matkan yhdessä Mellilän ja Alastaron tuottajien sekä Varsinais-Suomen kylvösiemenyhdistyksen kanssa.

bussi.jpg

Lue lisää


 
 


Laitumelle lasku

Olimme mukana yhdessä MTK-Varsinais-Suomen liiton kanssa järjestämässä lehmien Laitumelle lasku -tilaisuutta Tiirin luomumaitotilalla 16.5.2015.

lehmät.jpg

Lue lisää

 
 

Kylvöjen siunaus 2015

Kylvöt siunattiin jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan Sarka-maatalousmuseolla 31.5. viileässä kevätsäässä.

yleiso.jpg


 

Lue lisää

 
 


Kevätkokous 2015

MTK-Loimaan Seudun, Mellilän ja Alastaron yhteinen kevätkokous pidettiin 25.3. Multivalla Hirvikoskella 39 osallistujan voimin.

kokousvakea.jpg


 

Lue lisää


2014

 
 

Syyskokous 2014

MTK-Loimaan Seutu ja Mellilä pitivät yhteisen syyskokouksen 45 osanottajan voimin Hirvikosken Kunnantalolla 17.11.2014. Tarjolla oli asiaa syyskokousasioiden lisäksi maatalouspolitiikan muutoksista, traktoriliikennöinnin vaatimuksista, uusista kasvilajikkeista. Aloitimme illan Peltosiemenen tarjoamalla iltapalalla.

yleisö.jpg

Syyskokouksen osanottajia

  
 

Sadonkorjuujuhla 2014

Vietimme Sadonkorjuun kiitosjuhlaa perinteiseen tapaan lokakuun toisena sunnuntaina, joka osui tällä kertaa 12.10. Saimme nuorta väkeä runsaasti paikalle, kun muistimme tilakaupan tehneitä jatkajia ja luopujia. Heitä oli yhdistyksen alueella kahden vuoden ajalta kahdeksan.
spv.jpg

2013-2014 vuosina tilakaupan tehneet luopujat ja jatkajat

 

 
 

Heinähulinat 2014

Kesäistä yhdessäoloa vietimme 19.7.2014 kesätanssien merkeissä. Loimaan, Mellilän ja Alastaron yhdistysten jäseniä yhdessä nauttivat palvipossua ja tanssivat paikallisen Rock`n Roll Cirkuksen tahtiin. Mukana oli 94.

possu.jpg

Loimaalainen mehevä palvipossu oli todella maittavaa.

 

 
 

Avoimet ovet 2014

Helinä ja Pauli Sosin tila sekä Minna ja Jyrki Pullisen nautakasvattamo olivat kesän avoimien ovien maatilakohteina 4.7.2014. Tiloilla kävi tutustumassa lähes 200 vierailijaa.
 


 
 

Kylvöjen siunaus 2014

kylvö.jpg
 


 
 

Kevätkokous 2014

MTK-Loimaan Seudun, Mellilän ja Alastaron yhteinen kevätkokous pidettiin ma 31.3.2014 Mellilän Hirsityön tiloissa.

kokousväkeä.jpg Kokoukseen osallistui 41 jäsentä.

 
 
 

Toimintakertomus vuodelta 2013 on ilmestynyt

 
 
 

MTK-Varsinais-Suomen liiton salibandyturnaus Alastarolla

Loimaa voitti vuoden 2013 turnauksen, jonka johdosta turnaus järjestettiin 15.3.2014 Alastarolla. Turnaukseen osallistui seitsemän joukkuetta, joista Vehmaa vei tällä kertaa voiton. Loimaa sijoittui hopealle. sählyj.jpg

Loimaan alueen yhteisjoukkueen pelaajat vas. Henri Holm (Mellilä), Samuli Suvila, Hannu Eskola, Tero Nurmi, Juuso Hulmi (Alastaro), takana Heikki Riihimäki, Antti Talvi, Eero Räisänen, Artturi Eklund ja Heikki Suksi. Edessä maalivahti Ilkka Mäkitalo (Koski).

 
 
 

Muistutus Loimaan osayleiskaavaan

MTK-Loimaan Seutu ja MHY Loimaan Seutu lähettivät kaupunginhallitukselle muistutuksen koskien Loimaalla valmisteilla olevaa keskeisten alueiden osayleiskaavaa. Uudet määräykset eivät saa rajoittaa maan normaalia maa- ja metsätalouskäyttöä. Muistutus alla liitteenä.

 
 
 

Intohimon vuosi 2014

intoh.gif

MTK:ssa vuosi 2014 starttasi käyntiin nuorten vuotena. Tavoitteena on innostaa nuoria mukaan toimintaan järjestämällä erityisesti heille suunnattua toimintaa.

Loimaalla nuorten valiokunta kutsui loimaalaisia nuoria viettämään iltaa hohtokeilauksen ja hyvän ruuan merkeissä 15.2.2014. 70 kutsutusta 30 tuli mukaan viettämään rentoa iltaa samanhenkisten seurassa.

keilailta.jpg Keilauksen jälkeen kuunneltiin Varsinais-Suomen nuorten lähettilään, Stiina Lerkin esittelyä nuorten vuoden toiminnasta.

 
 
 

Syyskokous 2013

Pidimme syyskokouksen Säkylän sokerijuurikastehtaalla Sucroksella 19.11.2013 yhdessä Mellilän tuottajain kanssa. Osanottajia oli 21. Ennen kokousta Tero Tanner kertoi meille sokerijuurikkaan viljelystä ja esitteli tehdasta.

sk13a.jpg

Sucroksen tehdaskierroksella

 
 
 

Sadonkorjuujuhla 2013

sadonk.jpg

Sadonkorjuujuhla vietimme lähes sadan osanottajan voimin 13.10.2013.

 
 
 

Jäsenten kohtaamista traktorikynnön SM-kisoissa

sm1.jpg

Minna Pullinen, Päivi Vanha-Perttula ja Heli Niinikoski valmiina tervehtimään MTK:n osastolle poikkeavia jäseniä.


 
 
 

Retki Inkoon Peltopäivään 11.7.2013

Järjestimme matkan yhdessä Mellilän ja Alastaron tuottajayhdistysten sekä Varsinais-Suomen kylvösiemenyhdistyksen kanssa. Saimme bussiin 28 osallistujaa.

peltopäiväa.jpg

 
 
 

Kylvöjen siunaus 2013

kylvö.jpgMatti Lintula kylvää Sarka-museon pellolla 26.5.2013 siunattavan kylvön.
 
 
 

MTK-Loimaan Seutu vuoden 2012 toimintakilpailun voittoon


MTK-Loimaan Seutu voitti yhdessä Vehmaan tuottajayhdistyksen kanssa MTK-Varsinais-Suomen tuottajayhdistysten välisen toimintakilpailun 166 pisteellä. Kolmanneksi sijoittui Laitilan yhdistys127 pisteellä. Kaikkiaan MTK-Varsinais-Suomen liiton alueella toimii 49 tuottajayhdistystä. Tulokset julkaistiin MTK-Varsinais-Suomen kevätkokouksessa la 13.4.2013 Halikossa.

Pisteitä sai mm. kuluttajatyöstä ja paikallisesta edunvalvonnasta. Loimaa osallistui mm. Helsingissä marraskuussa järjestettyyn Epäreilun kaupan päivään, jossa kuluttajille myytiin elintarvikkeita tuottajahinnalla. Yhdistys järjesti heinäkuussa Avoimet ovet kahdella maatilalla. Loimaan osayleiskaavansuunnittelussa yhdistys on järjestänyt tiedotus- ja neuvottelutilaisuuksia jäsenilleen.

toimintakilpailu2012.jpg

 Voittokiertopokaalia vastaanottamassa sihteeri Eeva Taneli ja oikealla pj Pekka Ahokas.

Yksityiskohtaisemmin toiminnastamme on kerrottu jäsenille postitetussa toimintakertomuksessa:

 toimk12.jpg

 
 
 

Kevätkokous 2013

kokousväkeä.jpgMTK-Loimaan Seudun, Mellilän ja Alastaron yhteinen kevätkokous pidettiin ma 25.3.2013 Sallila Energian tiloissa 34 osanottajan voimin.  

 
 
 

Kommentti Loimaan Lehden koppeihin 16.3.2013:

Moottorikelkkailijat, muistakaa kysyä maanomistajilta ja viljelmän haltijalta lupa, kun ajatte peltoja pitkin. Varsinkin oraiden ja heinämaiden päällä ajaminen tuottaa vahinkoa kasvustolle.


  
 
 

MTK-Loimaan Seutu salibandyn maakuntavoittoon 8.3.2013!

Loimaan seudun tuottajayhdistysten yhteisjoukkue kolmella koskelaisvahvistuksella voitti salibandyturnauksen. MTK-Varsinais-Suomen 8.3.2013. Vehmaalla järjestämään turnaukseen osallistui kuusi joukkuetta. Runkosarjan voittanut Karjala kaatui finaalipelissa 3-0. Pronssipelissä Vehmaa kaatoi Ruskon 5-2. Kiikala-Suomusjärvi ja Laitila olivat myös turnauksessa mukana.

sbandyj.jpgVoittajajoukkue:
Vas. Petteri Urmas, Eero Räisänen, Ilkka Mäkitalo (maalivahti), Ville Niiranen, Antti Virtanen, Artturi Eklund, Hannu Eskola (takana), Mauno Mäkitalo, Samuli Suvila, Henry Holm (takana), Mauri Kuusela ja Sakari Kojo. Edessä Juuso Hulmi, Tero Nurmi ja Heikki Suksi. Joukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin maalivahti Ilkka Mäkitalo.

 
 
 

Kuntapäättäjä-oppaan luovutus Loimaan päättäjille 4.3.2013 

pekkaesittelee.jpg Pj Pekka Ahokas esittelee oppaan sisältöä.

 
 
 

Tilavierailu ja kansanedustajatapaaminen 14.1.2013

Saimme tutustua nykyaikaiseen kananmunatuotantoon, kun Agrikumppanit Juuso Hulmin ja Martti Tytykosken johdolla esittelivät MTK-Loimaan Seudun johtokunnalle ja MTK-Varsinais-Suomen nuorille kanalaansa. Mukana oli myös loimaalaislähtöinen kansanedustaja Annika Saarikko, jolta saimme tuoreimmat kuulumiset eduskunnasta.kanalassaa.jpg
  
 
 

Tuottajainpuuro 2012

 puuro.jpg

Tuottajat tarjoilivat jälleen kotimaista veteraanien keittämää ohrapuuroa Heimonlinnan Wanhan ajan joulumarkkinoiden yhteydessä 15.12. Kolmessa tunnissa soppatykillisestä sai annoksensa yli 400 markkinavierasta.  

puuronjakajat.jpg

Johtokunnan puuronjakajia pitämässä tuulta.

 
 
 

Syyskokous 2012

MTK-Loimaan Seudun ja Mellilän yhteinen syyskokous pidettiin Metsägroupin vieraina Kyrön sahalla ja Helahovissa ke 14.11.2012 klo 18.00. Kokous aloitettiin tehdaskierroksella.

syysk12.jpg 

 
 
 

Sadonkorjuun kiitosjuhla 2012

spv.jpgMuistimme juhlassa kahden vuoden aikana sukupolvenvaihdoksen tehneitä jatkajia ja luopujia.
 
 
 

Pekka Saarinen 50 vuotta

saarinen50v.jpgJo vuodesta 1991 alkaen eri luottamustehtävissä toiminut Pekka Saarinen täytti 2.10.2012 50 vuotta. Yhdistyksen puheenjohtajana hän on ollut 2005-2007. Nykyinen pj Pekka Ahokas kiittämässä ja onnittelemassa.


 
 
 

K-Citymarketin avajaiset

citymavaj.jpgMTK-Loimaan Seudun pj ja sihteeri kävivät tervehtimässä K-Citymarketin avajaisissa 6.9.2012 kauppiaspari Jyrki ja Mari Koenkytöä. Halusimme kiittää yhteistyöstä ja kannustaa kauppiasta kotimaisen ja lähellä tuotettujen tuotteiden myynnissä ja niiden puolesta puhumisessa.
 
 
 

Avoimet ovet 2012

Riuttaskorven luomumaitotilalla ja Poutakesän Pienmeijerillä vietettiin avoimia ovia heinäkuisena lauantaina. Vierailijoita oli liikkeellä toista sataa.riuttulkoa.jpg

Päivi Vanha-Perttulan ja Jouni Tuomolan tarjoilema makkara maistui Riuttaskorvella vierailleille.

 
 
 

Kylvöjen siunaus 2012

siunaus.jpg

Kirkkoherra Oiva Alanen siunaa, Jouni Tuomola lukee tekstin, Tuomas Tammelin kantaa ristiä ja Pekka Eskola kylvää.

 
 
 

Kuluttajakampanja 20.4.2012

trio.jpgEeva Taneli, Juuso Hulmi ja Stiina Lerkki

 
 
 

Kevätkokous 2012


kevätkokous12.jpg

MTK-Loimaan Seudun, Mellilän ja Alastaron yhteinen kevätkokous järjestettiin ke 28.3. Hunajayhtymällä.

 
 
 

Syyskokous 2011

sk2011.jpgLoimaan Lehdessä pidettiin 1.12.2011 Loimaan Lehdessä MTK-Loimaan Seudun, Mellilän ja Oripään yhteinen syyskokous 34 osanottajan voimin. Kokouksesta annettiin myös kannanotto.

 
 
 

Tuottajainpuuro

tuott.puuro22011.jpgMTK-Loimaan Seutu tarjosi jälleen ohrapuuroa Wanhan ajan joulumarkkinoiden yhteydessä Heimonlinnan pihalla la 10.12.2011 klo 10. Yli 500 annosta puuroa teki kauppansa ennätysajassa.

Tuott.puuro2011.jpgPuuron syönnin lomassa sai ottaa osaa kotimaisen kinkun arvontaan. Onni suosi Harri Kahilakoskea.
 
 
 

Sadonkorjuun kiitosjuhla 2011

sadonkorjuu.jpgSadonkorjuun kiitosjuhla aloitettiin perinteiseen tapaan juhlajumalanpalveluksella Kanta-Loimaan kirkossa.
 
 
 

Kylvöjen siunaus 29.5.2011

ksulko.jpg Kylvöt siunasimme sateisessa säässä yhdessä Loimaan seurakunnan ja Mellilän yhdistyksen kanssa.

 
 
 

Keväkokous 4.4.2011

Loimaan, Mellilän ja Alastaron yhteinen kevätkokous pidettiin entisen maamieskoulun, nykyisen Loimaan ammatti- ja aikuisopiston luonnonvara- ja ympäristöalan yksikössä.

kevätkokous2011.jpg

 
 
 

Tuottajainpuuro 2010

tuottajainpuuro2010.jpgTuottajien tarjoama sotaveteraanien keittämä ohrapuuro maittoi viidelle sadalle Vanhan ajan joulumarkkinoiden kävijälle Heimonlinnan edustalla la 11.12. Kävijöiden kesken arvottiin kotimainen lähiruokajoulukinkku. Keskusteluissa heräteltiin puuron syöjiä mm. kysymyksin:

* Tiedätkö mitä syöt?
* Kysytkö kaupassa, mistä ruoka tulee?
* Millä perusteella valitset ruokaa?
* Mitä ajattelet kotimaisuudesta?

 
 
 

Syyskokous 2010

skok2010b.jpgMTK-Loimaan Seutu ja Mellilä kokoontui Eviralle syyskokoukseen 18.11.2010.
 
 
 

MTK-Loimaan Seutu 90 vuotta

 MTK-Loimaan Seudun 90-vuotista edunvalvonnan taivalta juhlistettiin Sarassa 31.10.2010.

yleiskuva.jpg

Juhlakutsun otti vastaan 80 yhdistyksen jäsentä ja yhteistyötahoa.
 
 
 

Tilanpidonjatkajia muistettiin Sadonkorjuun kiitosjuhlassa

Kanta-Loimaan srk-talolla vietettiin 17.10.2010 perinteistä Sadonkorjuun kiitosjuhlaa. Joka toinen vuosi tuottajat muistavat juhlassa sukupolvenvaihdoksen tehneitä jatkajia ja luopujia.

pekka.jpgPekka Ahokas antaa kunniakirjan ja tuottajakellon Heli ja Mikko Niinikoskelle, jotka ovat yksi jatkajapari MTK-Loimaan Seudun yhdistyksen alueella kahden vuoden aikana tilakaupan tehneistä 13 muistetusta.

 
 
 

Avoimet ovet 24.7.2010

poni.jpgRiika ja Eero Räisäsen maatila kiinnosti yli 350 tutustujaa kesän avoimissa ovissa. Suosio oli taattu etenkin talutusratsastuksella, jonka Loimaan Ratsastajat järjestivät pikkuväen iloksi.
 
 
 

Kylvöjen siunaus 2010

odottelu.jpg

Sateinen sunnuntaipäivä mahdollisti viljelijöiden runsaan osallistumisen helluntaina pidettyyn kylvöjen siunaukseen.
 
 
 

Kevätkokous 6.4.2010

MTK-Loimaan Seudun, Alastaron ja Mellilän yhdistysten kevätkokous pidettiin ti 6.4.2010 Alastaron Osuuspankissa.

kevätkokous (2).JPG

Kokoukseen osallistui 30.

 
 
 
 
 

Saviseutu (S)oi 21.11.2009

Tarjosimme jäsenillemme Haaran kyläyhdistyksen esittämän Saviseutu (S)oi -teatteriesityksen yhdessä Alastaron, Mellilän ja Oripään tuottajayhdistysten kanssa. Näytös tuli täyteen.

 teattrauli.jpg

MTK-Loimaan Seudun jäseniä osallistui 110.
 
 
 

Kannanotto

Teimme yhdessä Mellilän yhdistyksen kanssa kannanoton (liitteenä) tämän hetken ylituotantotilanteesta erityisesti ohra ja rehuvehnämarkkinoilla. Suosittelimme vaihtoehtokasveja vuoden 2010 viljelysuunnitelmien tekoon. Kannanotto julkaistiin marraskuussa Maaseudun Tulevaisuudessa, Turun Sanomissa ja Loimaan Lehdessä.

 
 
 

Syyskokous pe 30.10.2009

Pidimme syyskokouksen yhdessä Mellilän yhdistyksen kanssa Loimaan Valtralla 26 osanottajan voimin. Jännitystä kokoukseen toi äänestäminen uuden kolmivuotiskauden  johtokunnan jäsenistä. Liiton puheenvuoron piti toiminnanjohtaja Paavo Myllymäki.
 
 
 

Avoimet ovet kiinnosti jälleen lähes 300 vierailijaa

olli.jpg
Vähä-Hakulan tilalla (Olli toinen oikealta) saimme tutustua mm. 500 kW hakelämpölaitokseen.


Kesän Avoimissa ovissa 25.7. saimme tutustua Vähä-Hakula Oy:n tilaan ja Heikki Rantasen klapiyritykseen.

 
 
 

MTK-Loimaan Seutu toimintakilpailun voittoon

Yhdistyksemme on voittanut Varsinais-Suomen tuottajayhdistysten välisen toimintakilpailun vuodelta 2008. Kaikkiaan 51 yhdistyksen välisessä kilpailussa MTK-Loimaan Seutu sai 906 pistettä. Toiseksi sijoittui Laitila (639 pistettä) ja kolmanneksi Vehmaa (584).

Pisteitä sai mm. jäsenille järjestetystä toiminnasta. Kiertopalkintopokaali luovutettiin MTK-Varsinais-Suomen liiton kevätkokouksessa 4.4.2009 Naantalissa.

toimkilp09.jpg Palkintoa vastaanottamassa yhdistyksen vpj Juho Pietilä (vas) ja pj Pekka Ahokas. Oikealla Laitilan yhdistyksen edustajat.

 
 
 

Kevätkokous 25.3.2009

Loimaan, Mellilän ja Alastaron yhteinen kevätkokous pidettiin HK-Ruokatalon Mellilän toimipisteessä 25.3. Osanottajia oli 31.kk09.jpgEeva Laukka, Juho Pietilä, Tuomas Levomäki, Rauli Selinheimo ja Pekka Saarinen osallistuivat kokoukseen.

                                                                    
 
 
 

Toimintakertomus vuodelta 2008 on ilmestynyt

toimkert08.jpgJäsenillemme on postitettu kertomus MTK-Loimaan Seudun toiminnasta vuodelta 2008. Tutustu!

Sisältö ilman mainoksia myös liitteenä. 

 
 
 

Mielipidekirjoitus Maaseudun Tulevaisuuteen

Vuoden ensimmäisessä kokouksessa 27.1.09 johtokunta pohti keinoja päätuotantoalueiden kotieläintuotannon tukierojen vähentämiseen. Ainoa maaseudun elinkeinojen puolesta puhuja on MTK, sitä vahvempi mitä suurempi osa viljelijöistä on sen jäseniä. Päädyttiin tekemään Maaseudun Tulevaisuudessa julkaistava kannanotto, joka on liitteenä.

 
 
 

Tehdasvierailu Valtralle 23.1.2009

Valtrareissu ryhmä.jpgTraktorin synty tuli tutuksi, kun pääsimme Suolahden tehtaille Valtran vieraiksi. Kiitos Valtralle reissusta ja makoisista purtavista!  
 
 
 

Tuottajain puuro 14.12.2008

arvonta.jpgLoimaan maataloustuottajat toivottivat Vanhan ajan joulumarkkinoilla vierailleille hyvää joulua 350:lle maittaneen sotaveteraanien keittämän ohrapuuron kera.

Kotimaisen joulunkinkun arvonnassa onni suosi Anja Nurmea.  

 
 
 

Syyskokous 4.12.2008 Kieku Oy:ssä

kieku.jpgSyyskokouksen osanottajat kuuntelivat tarkkaavaisena, kun Sulho Lehto esitteli Kieku Oy:n, Loimaan kananmunapakkaamon toimintaa.
 
 
 

Vanhan koulun oppilaat maatilalla

Pekka Ahokas toivotti Vanhan koulun 1-2 luokan 32 oppilasta tervetulleiksi tutustumaan maatilan elämään 29.9.2008. Vierailu oli oppilaille ikimuistoinen.

Kissanpentu.jpg

Saattaa olla, että mieleen jäivät parhaiten oppilaita ihastuttaneet vastasyntyneet kissanpennut. Päivän antiin sisältyi niin tietoa, kokemuksia kuin tunteita herättäneitä asioita.  

 
 
 

Sukupolvenvaihdoksen tehneitä muistettiin sadonkorjuun kiitosjuhlassa 12.10.2008

Tuottajat muistivat yhtätoista vuosina 2007-2008 sukupolvenvaihdoksen tehneitä jatkajia tuottajakellolla ja kunniakirjalla sekä luopujia kunniakirjalla sadonkorjuun kiitosjuhlassa Kanta-Loimaan seurakuntatalolla.spv08.jpgTuottajien pj Pekka Ahokas luovuttaa kunniakirjan muistoksi luopujille, Anni ja Tapio Räisäselle.

 
 
 

Avoimet ovet 26.7.08

Erkki Tapion rakenteilla olevalla nautakasvattamoon ja Juho Pietilän isännöimään maitotilaan oli halukkailla mahdollisuus tutustua avoimien ovien päivänä. Tavoitteena avoimilla ovilla on paitsi tehdä maatilojen elämää tutuksi kaupunkilaisille myös antaa uusia vinkkejä investoiville aktiiviviljelijöille.

avovet08, Pietilä.jpg
Johanna Pietilän tarjoama kahvi maittoi vierailijoille kuulumistenvaihdon lomassa.

 
 
 

Kylvöjen siunaus 8.5.2008

kylvsiun08,1.jpgVesikosken koulun oppilaat ja kolmisen kymmentä muuta kerääntyi Sauli ja Kirsi Koiviston tilalle kylvöjen siunaukseen. Yhdistyksen pj Pekka Ahokas toivotti tervetulleeksi, Marita Koivunen siunasi jo tehdyn kylvötyön ja Karoliina Kirvelä 4H-yhdistyksestä kertoi koululaisille maatalousasioista.kylvsiun08, 5.jpg
 
 
 

Valiokuntien muistiot

Yhdistyksen syyskokouksessa 20.11.2007 tehtiin ehdotus valiokuntien kokoontumisesta vähintään kerran vuodessa. Näin on toimittu. Liitteenä muistiot, joista viljavaliokunnan kirjeeseen myös liiton johtokunnan vastaus.

 
 
 

Kasvinsuojelukoulutus

Loimaan Maatalousoppilaitoksella sai viisivuotispäivityksen kasvinsuojeluun la 24.5.2008 24 osallistujaa. Kiitos osallistujille!

 
 
 

Kevätkokous 18.3.08                                              Loimaan Maatalousoppilaitoksella

08kevätkokous.jpgLoimaan, Mellilän, Alastaron ja Metsämaan yhdistysten kevätkokousväkeä
 

 
 

Pekka Ahokas tuottajien puheenjohtajaksi

Pekalle taulu.jpgSihteeri Eeva Taneli luovuttaa Pekka Ahokkaalle olkitaulun, jonka yhdistys sai 85-vuotislahjaksi Alastaron, Mellilän ja Metsämaan yhdistyksiltä v. 2005. Yhdistys päätti, että taulu kulkee puheenjohtajalta seuraavalle.

                                                                     Lue lisää 
 
 
 
                                                                                        

Loimaan maatalousväki tapasi piispa Kari Mäkisen Sarka-museolla 11.1.08


 

 
piispanvierailu.jpg                                                                      Lue lisää
 
 
 

Nuoret tervehtivät joulumatkalaisia 21.12.07 joulutulilla

joulutulet07.jpg
 

 
 
 

Johtokunta kokoontui vuoden viimeiseen kokoukseen Saariselle 11.12.2007

Pekan muistaminen.jpg

Varapuheenjohtaja Juho Pietilä ja sihteeri Eeva Taneli muistavat viirillä ja sahrakellolla puheenjohtajana kolme vuotta ja johtokunnan jäsenenä 16 vuotta toiminutta Pekka Saarista.

 
 
 

Tuottajat toivottivat Hyvää Joulua tarjoamalla ohrapuuroa

joulupuuro.JPGLoimaan tuottajat tarjosivat ohrapuuroa ke 5.12. K-raudan pihalla. Puuro maistui 450 vierailijalle. Ruokakorin arvontaan sai osallistua vastaamalla kysymyksiin mm. tarjotun ohrapuuron tuottajan saamasta hinnasta ja sen tuotantokustannuksista. Lisäksi piti valita vaihtoehdoista, mitä Joutsenlippu ja Avainlippu tuotteessa merkitsevät. Lahjakorin voitti kysymyksiin oikein vastannut Nina Linnalahti. 

 
 
 

Syyskokous 20.11.07 Hirvikosken OP:n kokoustilassa

syyskokous07.jpg
Kokousväkeä tutkimassa toimintasuunnitelmaa.
 

Kokous hyväksyi  toimintasuunnitelman, talousarvion, jäsenmaksut ja luottamushenkilöiden palkkiot. Pekka Saarinen jäi pois johtokunnasta. Hänen tilalleen valittiin Pekka Ahokas.

 
 
 

 

Juhlimassa 90-vuotiasta Varsinais-Suomen liittoa

iltamat.jpgKymmenen yhdistyksemme jäsentä oli mukana liiton 90-vuotisiltamissa Pöytyällä 6.10.07. Kuvassa Pekka ja Irmeli Saarinen, Jouni Tuomola ja Eeva Taneli vaihtamassa kuulumisia. 
 
 
 

Heinähumpissa ohranjyvien painonarvauskisan voitti Maire Anttila

mtk.jpg

Maire Anttila (vas.) arvasi lähimmaksi ohranjyvien painon kesän Heinähumpissa. Yhdistyksen sihteeri Eeva Taneli luovuttaa Oraitten päälle -kirjan palkinnoksi.
 
 
 

MTK-Loimaan Seutu toiseksi liiton yhdistysten toimintakilpailussa

Yhdistyksemme on jälleen toiminut aktiivisesti. Liiton yhdistysten toimintakilpailussa sijoituimme toiseksi. Toimintaa on ollut jos jonkinlaista. Lue tarkemmin vuoden 2006 toimintakertomuksesta.

 


Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 12.3.2018