Toimintopainikkeet

MTK-Lokalahti

TULEVAA TOIMINTAA 2018

28.10. SADONKORJUUJUHLA LOKALAHDELLA
Messu kirkossa klo 10.00, jonka jälkeen juhla Paanulassa. Juhlapuhujana Tutkija Lauri Viinikkala.
Uutispuuro- ja kakkukahvitarjoilu!

TERVETULOA!


 
 

KUMMIOPPILAAT TUTUSTUMASSA LAMPAISIIN JA PORKKANAN NOSTOON 24.9.

LammasTL18.jpgYhdistys järjesti Lokalahden koulun 1.-2.lk:n oppilaat opettajineen tutustumaan lampaisiin sekä porkkanan nostoon. Lammastilalla kuultiin lampaista ja lampaiden hoidosta sekä ruokinnasta. Vihannestilalla päästiin näkemään porkkanan nostoa sekä maistelemaan syksyn satoa; porkkanaa, palsternakkaa, sipulia ja tuorepuristettua omenamehua. Bussimatkoihin hyödynnettiin MTK:n kannusterahoja koululaistyöhön.

PorkkananNostoL18.jpg

 
 

LANNOITE- JA SIEMENSÄKKIEN KERÄYSPISTE LOKALAHDELLA

MTK-Lokalahti järjesti yhteistyössä Kalanti-UginSakkikeraysKelo.jpg4H:n kanssa Lokalahdelle ensimmäistä kertaa oman säkkikeräyspisteen kesäkuussa 2018.

Kuvan opaste ohjasi keräyspisteelle Kelossa. Säkkejä kertyi keräykseen runsaasti. 
 

MAITOTILAVIERAILULLA 23.5.
TervetuloaL18.jpg

Yhdistys järjesti kummioppilaansa vierailulle maitotilalle Vehmaan Piettisiin. Tilan isäntä toivotti väen tervetulleeksi ja sen jälkeen päästiin näkemään vasikoiden ja lehmien elämää sekä tutustumaan eläinten ruokintaan, maitohuoneeseen ja kierros päättyi lypsyrobotin äärelle, jossa seurattiin lehmän lypsyä.


Lue lisää

 
 

MAATILAKUMMITOIMINNALLE KUNNIAMAININTA VALTAKUNNALLISESSA HELMI-KILPAILUSSA
KunniakirjaMKL18.jpg

Maatilakummitoiminta on MTK-Lokalahden suunnittelemaa ja toteuttamaa koululaistyötä, jossa Lokalahden alakoulun 1.-2.luokkalaiset tutustutetaan siihen, mistä ruoka tulee. Toiminta alkoi vuoden 2017 alusta.
Kaksivuotisessa kierrossa oppilaat ovat vierailleet mm. sika- ja sokerijuurikastilalla sekä osallistuneet perunanistutukseen ja nostoon. He ovat myös tutustuneet viljan kylvöön ja puintiin. Lisäksi kananmunantuottaja sekä kana ja kukko vierailivat koululla ja oppilaat tekivät vierailun kananmunapakkaamoon. Tutuksi on tehty myös alkuperämerkkejä sekä suomalaista ruokaa.
Tulossa on vielä mm. vierailu maitotilalle sekä tutustumaan lampaisiin ja vihannestilaan.

 
 

KYLVÖT SIUNATTIIN LOKALAHDELLA 2.5.
KylvonsL18.jpg

Lokalahden kylvönsiunaustilaisuus pidettiin Alkion pellon laidalla. Kyläläisten ja viljelijöiden lisäksi paikalle oli kutsuttu Lokalahden eskarit ja alakoululaiset. Kappalainen Arja Kalliopaasi siunasi kylvön ja kanttori Kari Vuola johdatti lauluun. Aino Launto-Tiuttu toi liiton terveiset Lokalahdelle. Tilaisuuden päätteeksi juotiin pellon reunalla pullakahvit.

 
 

KUMMIOPPILAAT VIERAILIVAT MUNAXILLA 27.3.

MunaxillaL18.jpgYhdistys järjesti kummioppilaat vierailulle  
kananmunataloon, jossa he pääsivät tutustumaan kananmunien reittiin sen jälkeen, kun ne kanatilalta kuljetetaan pakkaamoon ja/tai kananmunatuotteita valmistavaan tehtaaseen.
Vierailulla tutustuttiin kananmunatuotteisiin, nähtiin pakkaamon toimintaa ja päästiin maistamaan kananmunaa.
Kuljetukseen käytettiin MTK:n koululaistyöhön myöntämiä kannusterahoja.Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 18.10.2018