Toimintopainikkeet

MTK-Lokalahti

TULEVAA TOIMINTAA VUONNA 2019

9.4. TUKIKOULUTUS klo 18.00 Tanhuantuvalla Vehmaalla
       Kouluttajana Anna Setälä.
       Alustuksen ja kahvit tarjoaa Turun Seudun Osuuspankki.
       Esillä myös lomitusasiat ja Etsivä Nuorisotyö.
       Tilaisuus MTK.n jäsenille maksuton. Osallistumismaksu muilta 50e,
       joka maksetaan käteisellä tilaisuuteen tultaessa.

9.5. KYLVÖNSIUNAUS klo 12.00

TERVETULOA MUKAAN TOIMINTAAN JA TILAISUUKSIIN!

 
 

KEVÄTKOKOUS 12.3.2019 Vihreässä Valossa

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Vihreässä valossa. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2018 toimintakertomus sekä vahvistettiin vuoden 2018 tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus johtokunnan jäsenille. Lisäksi kokouksessa muistettiin uutta tilanpidon aloittajaa kellolla sekä luottamushenkilöä merkkipäivän johdosta.

KevatkL19.jpg

MTK-Lokalahden, MTK-Vehmaan ja MTK-Taivassalon yhteisessä kokousillassa myös asiaa työterveydestä. Mehiläisen edustajan sairastuttua, paikan päällä Päivi Suikkanen Ugin terveyskeskuksen työterveydestä. Aino Launto-Tiuttu liitosta käsitteli maatalousyrittäjän työterveyshuoltoa, Karhisen raporttia sekä MTK:n markkinatoimia.

 
 

JOULUTULILLA 21.12.2018

JoulutulL18.jpgMTK-Lokalahti sytytti joulutulet tänäkin vuonna, 194 tien varteen, Suojaston suulinmäelle. Komean nuotion myötä toivotimme ruuantuottajina kaikille tiellä liikkujille hyvää joulua. Suulin tunnelmassa oli tarjolla makkaraa ja mehua. Paikalla kävi jälleen mukavasti väkeä, n. 60 vierasta nautti joulutulista.

JoulutuL18.jpg

 
 

PIKKUJOULUJA VIETETTIIN 1.12.

Neljän MTK-yhdistyksen yhteisissä juhlissa Pollin pihassa nautittiin jouluisesta ruoasta ja mukavasta ohjelmasta. Mukana olivat Lokalahti, Taivassalo, Kalanti ja Laitila. Karaokelaulannan ja tanssimisen lisäksi oli loppuillassa mahdollisuus nauttia myös Pollin pihan saunasta ja paljusta.

Pollissa18.jpg

 
 

SYYSKOKOUS PIDETTIIN 20.11

AniL18.jpg

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin Vehmaan kirkonkylän koululla, yhteisessä kokousillassa Vehmaan ja Taivassalon tuottajayhdistysten kanssa. Kokouksessa uudeksi johtokunnan jäseneksi valittiin Veera Aulanen.  Taneli Jussila sekä Mika Viljanen valittiin jatkamaan johtokunnassa. Lisäksi hyväksyttiin mm. talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2019.
Kokousasioiden lisäksi Esa Heikkilä HKScanilta valotti illassa yhtiön kuulumisia sekä lihamarkkoinoiden tilannetta. Anita Karppinen Menestyvä Maatilayritys-hankkeesta esitteli hankkeen uusimpia toimintamuotoja ja tilaisuuksia sekä kehoitti viljelijöitä huolehtimaan itsestään ja toisistaan.


 
 

SADONKORJUUJUHLA LOKALAHDELLA 28.10.

LauriL18.jpg

Sadonkorjuujuhla aloitettiin kiitosmessulla Lokalahden kirkossa ja juhlaa jatkettiin Paanulassa uutispuurosta nauttien. Martat olivat keittäneet puuron lokalahtelaisesta rukiista. Juhlapuheen piti historiantutkija Lauri Viinikkala. Hän vei puheessaan juhlavieraat 1700-luvun katovuosiin ja sen ajan varautumisjärjestelmiin. Mielenkiintoisella tavalla puhuja yhdisti aiheen tämän vuoden heikkoon satovuoteen ja muistutti puheensa lopuksi erityisesti siitä, että ratkaisuja tämän päivän ongelmiin saattaa hyvin löytyä myös menneisyydestä. Juhlatilaisuus päätettiin Varsinaissuomalaisten lauluun sekä kakkukahveihin.

 
 

KUMMIOPPILAAT TUTUSTUMASSA LAMPAISIIN JA PORKKANAN NOSTOON 24.9.

LammasTL18.jpgYhdistys järjesti Lokalahden koulun 1.-2.lk:n oppilaat opettajineen tutustumaan lampaisiin sekä porkkanan nostoon. Lammastilalla kuultiin lampaista ja lampaiden hoidosta sekä ruokinnasta. Vihannestilalla päästiin näkemään porkkanan nostoa sekä maistelemaan syksyn satoa; porkkanaa, palsternakkaa, sipulia ja tuorepuristettua omenamehua. Bussimatkoihin hyödynnettiin MTK:n kannusterahoja koululaistyöhön.

PorkkananNostoL18.jpg

 
 

LANNOITE- JA SIEMENSÄKKIEN KERÄYSPISTE LOKALAHDELLA

MTK-Lokalahti järjesti yhteistyössä Kalanti-UginSakkikeraysKelo.jpg4H:n kanssa Lokalahdelle ensimmäistä kertaa oman säkkikeräyspisteen kesäkuussa 2018.

Kuvan opaste ohjasi keräyspisteelle Kelossa. Säkkejä kertyi keräykseen runsaasti. 
 

MAITOTILAVIERAILULLA 23.5.
TervetuloaL18.jpg

Yhdistys järjesti kummioppilaansa vierailulle maitotilalle Vehmaan Piettisiin. Tilan isäntä toivotti väen tervetulleeksi ja sen jälkeen päästiin näkemään vasikoiden ja lehmien elämää sekä tutustumaan eläinten ruokintaan, maitohuoneeseen ja kierros päättyi lypsyrobotin äärelle, jossa seurattiin lehmän lypsyä.


Lue lisää

 
 

MAATILAKUMMITOIMINNALLE KUNNIAMAININTA VALTAKUNNALLISESSA HELMI-KILPAILUSSA
KunniakirjaMKL18.jpg

Maatilakummitoiminta on MTK-Lokalahden suunnittelemaa ja toteuttamaa koululaistyötä, jossa Lokalahden alakoulun 1.-2.luokkalaiset tutustutetaan siihen, mistä ruoka tulee. Toiminta alkoi vuoden 2017 alusta.
Kaksivuotisessa kierrossa oppilaat ovat vierailleet mm. sika- ja sokerijuurikastilalla sekä osallistuneet perunanistutukseen ja nostoon. He ovat myös tutustuneet viljan kylvöön ja puintiin. Lisäksi kananmunantuottaja sekä kana ja kukko vierailivat koululla ja oppilaat tekivät vierailun kananmunapakkaamoon. Tutuksi on tehty myös alkuperämerkkejä sekä suomalaista ruokaa.
Tulossa on vielä mm. vierailu maitotilalle sekä tutustumaan lampaisiin ja vihannestilaan.

 
 

KYLVÖT SIUNATTIIN LOKALAHDELLA 2.5.
KylvonsL18.jpg

Lokalahden kylvönsiunaustilaisuus pidettiin Alkion pellon laidalla. Kyläläisten ja viljelijöiden lisäksi paikalle oli kutsuttu Lokalahden eskarit ja alakoululaiset. Kappalainen Arja Kalliopaasi siunasi kylvön ja kanttori Kari Vuola johdatti lauluun. Aino Launto-Tiuttu toi liiton terveiset Lokalahdelle. Tilaisuuden päätteeksi juotiin pellon reunalla pullakahvit.

 
 

LIITON KEVÄTKOKOUS LOKALAHDELLA 12.4.
LiitKevKokL18.jpg

MTK-Varsinais-Suomen kevätkokous täytti Paanulan salin ääriään myöten. Yhdistys vastasi kokouspaikan järjestelyistä ja Lokalahden martat kahvittivat kokousvieraat. Sääntömääräisten asioiden lisäksi, kokouksessa palkittiin toimintakilpailussa menestyneet. Yhdistyksemme vuoden 2017 toiminta palkittiin MTK-yhdistysten välisessä toimintakilpailussa Varsinais-Suomen parhaana. Kokousesitelmän piti MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

 
 

TUKIHAKUKOULUTUSTA TANHUANTUVALLA 3.4

Tukikoulutus.jpg

MTK-Vehmaan ja MTK-Lokalahden järjestämässä tukihakukoulutuksessa Lokalahden ja Vehmaan maataloustuottajat kuulivat ajankohtaista tukiasiaa Vakka-Suomen maaseututoimen Anne Virtaselta ja Ari Rotoselta.
Lisäksi Satu Puustinen oli illassa kertomassa MELA:n ajankohtaisasioita. 

 
 

KEVÄTKOKOUS PIDETTIIN 27.3. TURUN KONEKESKUKSESSA

KevatkokousL18.jpg

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin yhdessä MTK-Taivassalon ja MTK-Vehmaan kanssa vierailukokouksena Turun Konekeskuksessa. Kokouksessa käsiteltiin vuoden 2017 toimintakertomus ja tilit sekä myönnettiin vastuuvapaus johtokunnalle. Lisäksi muistettiin uutta jäsentilaa liiton seinäkellolla sekä merkkipäiväänsä viettänyttä luottamushenkilöä kukkasin.
Kokouksen lisäksi kuulimme esittelyn Konekeskuksesta ja sen tuotteista. Illan päätteeksi MeMa-hankkeen Eila Tamminen puhui hankkeen tarjoamasta avusta tiloille ja maatalousyrittäjille.

 
 

KUMMIOPPILAAT VIERAILIVAT MUNAXILLA 27.3.

MunaxillaL18.jpgYhdistys järjesti kummioppilaat vierailulle  
kananmunataloon, jossa he pääsivät tutustumaan kananmunien reittiin sen jälkeen, kun ne kanatilalta kuljetetaan pakkaamoon ja/tai kananmunatuotteita valmistavaan tehtaaseen.
Vierailulla tutustuttiin kananmunatuotteisiin, nähtiin pakkaamon toimintaa ja päästiin maistamaan kananmunaa.
Kuljetukseen käytettiin MTK:n koululaistyöhön myöntämiä kannusterahoja.Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 21.3.2019