Toimintopainikkeet

MTK-Lokalahti

TULEVAA TOIMINTAA 2018

25.6.-8.7. LANNOITE- JA SIEMENSÄKKIEN KERÄYSPISTE LOKALAHDELLA Maulan Markon kuivurilla os. Kelontie 20.

Lue lisää

 
 

KYLVÖT SIUNATTIIN LOKALAHDELLA 2.5.

KylvonsL18.jpg

Tänä vuonna kylvöt siunattiin koleassa säässä, ennen varsinaisia kylvötöitä. Paikka oli tuttu Alkion pelto ja Lokalahden koululaiset sekä eskarit olivat kutsuttuina tilaisuuteen. MTK-Lokalahden puheenjohtaja Tiina Ketola avasi tilaisuuden, Aino Launto-Tiettu piti liiton puheenvuoron, Arja Kalliopaasi siunasi kylvön ja kanttori Kari Vuola johdatti virteen. Kylvön suoritti Juha Penkkala.

 
 

MAATILAKUMMITOIMINNALLE KUNNIAMAININTA VUODEN HELMI 2017-KILPAILUSSA

Helmi-kilpailun tarkoitus on palkita ansiokasta yhdistystoimintaa MTK:ssa. Yhdistysten esitykset vuoden helmeksi lähetettiin ensin liittoon, josta raati valitsi Lokalahden esityksen Varsinais-Suomen edustajaksi valtakunnalliseen kisaan.
MTK-Lokalahden maatilakummitoiminnassa
Lokalahden alakoulun 1.-2.luokkalaisia opettajineen (n.30 henkilöä) on tutustutettu siihen, mistä ruoka tulee ja millainen on ruuan matka maatiloilta ruokapöydille. Tämä on tehty kutsumalla oppilaita maatiloille, vierailemalla koulussa sekä lähettämällä tietoiskuja sähköpostiviesteinä ja PowerPoint-esityksinä. Toiminta jatkuu ja suunnitelmissa on jatkaa kaksivuotista ohjelmaa edelleen.

 
 

LIITON KEVÄTKOKOUS PIDETTIIN LOKALAHDELLA 12.4.
-LOKALAHTI TOIMINTAKILPAILUN YKKÖNEN!

LiitKevKokL18.jpgLiiton kevätkokous pidettiin ensimmäistä kertaa, yhdistyksen 72-vuotisen historian aikana, Lokalahdella. 133 kokousosallistujaa täytti SRK-koti Paanulan ääriään myöten. MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila piti kokousesitelmän.

PoikaKotikyl.jpgToimintakilpailussa menestyneet yhdistykset palkittiin perinteisesti liiton kevätkokouksessa. Nyt jo toistamiseen MTK-Lokalahti oli 2017 toiminnallaan aktiivisin yhdistys Varsinais-Suomessa, voittaen myös suuret yhdistykset. Lokalahti otti voittonsa Suomen ennätyspisteillä ja sai vuodeksi haltuunsa komean pokaalin. Kiitos jäsenet toimintaamme osallistumisesta!

 
 

TEATTERIRETKI LALLIS-MUSIKAALIIN 10.4.

MTK-Lokalahden ja MTK-Taivassalon yhteinen virkistysreissu tehtiin Rauman kaupunginteatteriin. Ennen näytöstä nautittiin Lallis-menu seisovasta pöydästä.

 
 

MAATALOUDEN TUKIHAKUKOULUTUS 3.4. TANHUANTUVALLA

Tukikoulutus.jpg

MTK-Lokalahden ja MTK-Vehmaan yhteinen tukihakukoulutus pidettiin Vehmaan Tanhuantuvalla. Kouluttajana olivat Vakka-Suomen maaseututoimesta Anne Virtanen ja Ari Rotonen. Illassa oli myös Satu Puustinen kertomassa MELA-asioita.

 
 

KEVÄTKOKOUS PIDETTIIN 27.3. TURUN KONEKESKUKSESSA

KevatkokousL18.jpg

Sääntömääräinen kevätkokouksemme pidettiin Turun Konekeskuksessa, kolmen MTK-yhdistyksen yhteisessä kevätkokousillassa. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2017 toimintakertomus sekä vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus johtokunnan jäsenille. Kokouksessa onniteltiin myös merkkipäiväänsä viettänyttä pitkäaikaista luottamushenkilöä sekä muistettiin uutta jäsentilaa.

Kokouksen lisäksi kuulimme esittelyn Turun konekeskuksesta ja sen tuotteista sekä liitosta Eila Tamminen oli kertomassa Menestyvä Maatilayritys-hankkeesta ja sen tarjoamasta avusta viljelijöille.

 
 


MTK-Lokalahti on järjestäytynyt

MTK-Lokalahden johtokunta on valinnut vuodelle 2018 puheenjohtajaksi Tiina Ketolan, varapuheenjohtajaksi Taneli Jussilan ja sihteeriksi Veera Aulasen. Jäsensihteeriksi valittiin Maaret Tukiainen ja rahastonhoitajaksi Mika Viljanen.

 
 

VUOSI 2017

 
 

JOULUTULILLA LOKALAHDELLA 22.12.

SuulisL17.jpg

MTK-Lokalahden sytyttämät joulutulet paloivat 22.12. Länsipaltan suulinmäessä klo 16.00 alkaen. Suulin tunnelmassa nautittiin makkarasta, glögistä ja piparkakuista.

 
 

MTK ON MYÖNTÄNYT ANSIOMERKKEJÄ LOKALAHDELLE

AnsiomerkL17.jpg

Liiton syyskokouksessa 25.11. jaettiin MTK:n johtokunnan myöntämät ansiomerkit järjestömme päämäärien hyväksi suoritetusta arvokkaasta toiminnasta. Lokalahdelta ansiomerkin vastaanottivat tänä vuonna Minna Länsipaltta ja Maaret Tukiainen.


 
 

KOLMEN MTK-YHDISTYKSEN SYYSKOKOUSILTA LOKALAHDELLA 21.11.

syyskokL17.jpg

MTK-yhdistykset Lokalahti, Vehmaa ja Taivassalo kokoontuivat yhteiseen kokousiltaan Lokalahden Vihreään Valoon 21.11. Illan aluksi kuultiin Vakka-Suomen riistanhoitoyhdistyksen Seppo Lohimiehen katsaus riistatilanteesta ja keskusteltiin varsinkin peurakannan vähentämistarpeesta ja -keinoista sekä kyseenalaistettiin talviruokinnan tarve. Lantmännen Argon Turun kauppias Kari Mylen esitteli yhtiötä sekä kertoi ajankohtaisasioita maatalouskaupasta. Aino Launto-Tiuttu liitosta kuvasi maataloustulojen jakautumista kunnittain sekä kävi läpi uuden ohjelmakauden valmistelutilannetta. Syyskokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.

Lue lisää

 
 

SADONKORJUUJUHLAA VIETETTIIN LOKALAHDELLA 22.10.

VarsSuomL17.jpgTämän vuoden sadonkorjuujuhlassa kerrattiin mennyttä kasvukautta ja kiitettiin sadosta. Juhlapuhujana ollut Menestyvä maatilayritys-hankkeen asiantuntija Lauri Poso käsitteli ajankohtaista ja tärkeää aihetta; maatalousyrittäjän jaksamista. Juhlan päätteeksi kajautettiin seisaaltaan Varsinaissuomalaisten laulu.


Lue lisää

 
 

KUMMIOPPILAAT SOKERIJUURIKASTILAVIERAILULLA 12.10.

JonoaNostoonL17.jpg

Yhdistys oli kutsunut alakoulun 1.-2.luokan oppilaat sokerijuurikastilalle. Vähäinen tihkusade ei menoa haitannut, kun Mika ja Marko kahden koneen voimin nostivat juurikasta ja oppilaat pääsivät pareittain nostotraktorin kyytiin. Oppilaat saivat myös tietoutta suomalaisesta sokerista ja vierailun päätteeksi paistettiin makkarat ja syötiin eväät. Kuljetus tilalle järjestettiin MTK:n kannusterahalla.

Lue lisää

 
 

YHDISTYKSEN KUMMIOPPILAAT NOSTIVAT PERUNAA 20.9.

PerunanNostoL17.jpg

Yhdistyksen kummioppilaat, alakoulun 1.-2.luokkalaiset kävivät Vesolassa nostamassa keväällä istuttamansa perunat. Työt sujuivat suurella innostuksella ja ripeällä vauhdilla. Kukin oppilas sai pussillisen perunoita mukaansa kotiin vietäväksi.

 
 

KESÄTEATTERIRETKI NAANTALIIN 19.7.

MTK-Lokalahti ja MTK-Taivassalo järjestivät kesäteatteriretken Emma Teatteriin katsomaan Fingerpori-esitystä. Esityksen jälkeen nautittiin buffet-illallinen Merisalissa. Retkellä oli mukana 38 yhdistysten jäsentä.

RuokailumerisL17.jpg


 
 

SILAKRYSÄYKSESSÄ 8.7.

RysaysL17.jpg

Muutama MTK-Lokalahden johtokuntalaisista oli tekemässä kuluttajatyötä  MTK-Taivassalon vahvistuksena Taivassalossa Silakrysäyslauantaina. Osastolla oli aitauksissaan nähtävillä possuja ja lampaita sekä jaossa mm. tarroja ja kortteja.

 
 

MAATILOJEN SIIVOUSVIIKKO LOKALAHDELLA 26.6.-2.7.2017

SakkikIL17.jpg

MTK-Lokalahti järjesti jäsentiloilleen siivousviikon kesä-heinäkuun vaihteessa. Tiloilta kerättiin lannoite- ja siemensäkkejä sekä kuljetettiin ne 4H:n keräyspisteeseen. Säkkejä noudettiin neljältätoista tilalta yhteensä 2310 kappaletta.

SakkikL17.jpgLisäksi yhdistys oli tilannut Lokalahdelle muovikanisterien ja -purkkien keräyslavan, johon tilat saivat tuoda puhtaaksi huuhdeltuja pakkauksia viikon ajan. Remeo toimitti lavan sekä käsitteli keräyksen jätteet materiaalien hyötykäyttöön muovin raaka-aineeksi.KanisteritL17.JPG


 
 

KUMMIOPPILAAT ISTUTTIVAT PERUNAA 23.5.17

PerunanIstL17.jpg

Yhdistyksen kummioppilaat, alakoulun 1.-2.luokkalaiset pääsivät istuttamaan Vesolan tilalle perunoita. Pienen perunainfon ja istutusohjeistuksen jälkeen jokainen oppilas pääsi vuorollaan työhön. Ja valmista tuli! Syksyllä oppilaat lupasivat tulla nostamaan istuttamansa perunat.

 
 

KYLVÖT SIUNATTIIN LOKALAHDELLA 3.5.2017

KylvosL17.JPG

Tänä vuonna kylvönsiunaustilaisuus vietettiin aurinkoisessa, ja hetkittäin jopa lämpimässä, säässä. Tyynelän tilan pellon laidalle oli kutsuttu myös alakoululaiset sekä eskarit ja olihan paikalla myös joukko viljelijöitä. Puheenjohtaja Taneli Jussila lausui avaussanat ja Eila Tamminen MTK-Varsinais-Suomesta piti pienen puheen. Kirkkoherra Esa Mierlahti siunasi kylvön ja Joona Virtanen kylvi vakasta vehnän peltoon.

Lisää kuvia

 
 

KANA JA KUKKO VIERAILIVAT 1.-2.LK:N OPPILAIDEN LUONA

KananML17.jpg

Kananmunantuottaja Taneli vieraili kummioppilaidemme luokassa kanan ja kukon kanssa. Oppilaille kerrottiin suomalaisesta kananmunan tuotannosta ja havainnollistettiin mm. kanojen ruokintaa ja elämää tilalla sekä tutkailtiin kananmunaa ja siitä saatavia tuotteita. Oppilaille myös lahjoitettiin maalattavaksi keitettyjä kananmunia.

 
 

TUKIHAKUKOULUTUS TANHUANTUVALLA 12.4.

TukikoulTanhuaL17.jpg

MTK-Lokalahden ja MTK-Vehmaan yhteinen tukikoulutus pidettiin Vehmaan Tanhuantuvalla. Kouluttajina olivat Turkka Heikkilä ja Petri Puustinen Vakka-Suomen maaseututoimesta. Kahvit tarjosi Vehmaan PK-Puu. Koulutukseen osallistui 44 tuottajayhdistysten jäsentä.

 
 

MTK-LOKALAHTI TOIMINTAKILPAILUN YKKÖNEN

PystiL16.jpg

MTK-Varsinais-Suomen kevätkokouksessa Liedossa 6.4. jaettiin yhdistysten välisen toimintakilpailun palkinnot.

MTK-Lokalahti oli vuoden 2016 toiminnallaan koko liiton alueen ykkönen pisteillä 620. Näin ollen saimme pystin vuodeksi haltuumme.

KIITOS YHDISTYKSEN JÄSENET MUKANAOLOSTA SEKÄ OSALLISTUMISESTANNE TOIMINTAAMME!

 
 

KEVÄTKOKOUS PIDETTIIN 29.3.

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin ensimmäistä kertaa yhteisessä kokousillassa Vehmaan ja Taivassalon kanssa. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2016 toimintakertomus ja tilit. Lisäksi kokouksessa muistettiin uusia tilanpidon aloittajia, Jaakko Kittamaata ja Joona Virtasta, sahra-kellolla.

KevatkokousL17.jpg

 
 

LOKALAHDEN 1.-2.lk:n OPPILAAT VIERAILIVAT SIKATILALLA 22.3.17

Yhdistys järjesti Lokalahden alakoulun 1.-2.lk:n oppilaat opettajineen sikatilavierailulle Penkkalaan. Päivä oli oikein onnistunut ja oppilaat olivat haltioissaan näkemästään ja kokemastaan. Koululle palasi 27 possun tuoksuista oppilasta ja kolme opettajaa. Vierailulla oppilaat saivat tietoa suomalaisesta ruuantuotannosta sikatilalla ja näkivät miten eläimiä hoidetaan maatilalla.

SikalaEsitysL17.JPG

Ensimmäisenä kuultiin tilan emännän esittely tilasta sekä katsottiin MTK:n koululähettiläsmateriaalin esitys sikatilalta. Yhdistys hyödynsi MTK:n koululaistyöhön suunnattuja kannusterahoja bussin kustannuksiin.

Lisää kuvia

 
 


KUNTOJUMPPA ON STARTANNUT.
Perjantaisin klo 19-20.30 jumpataan Lokalahden koulun liikuntasalissa ja porukkaan voi tulla edelleen mukaan!

 
 

VUOSI 2016
HyvaaJoulL16.JPG MTK-Lokalahti kiittää jäseniään sekä yhteistyötahoja vuodesta 2016 ja toivottaa kaikille HYVÄÄ JOULUA JA MENESTYSTÄ VUODELLE 2017!

 
 

JOULUTULET LOKALAHDELLA 22.12.

Tien196L16.JPGTien 196 varrella poltettiin MTK-Lokalahden sytyttämät joulutulet kolmannen kerran. Konehallin jouluisessa tunnelmassa tarjottiin jäsenillemme ja tulilla vierailijoille makkaraa ja kuumaa juomaa.


Kuvia

 
 

SYYSKOKOUS PIDETTIIN 22.11.

HankeKL16.jpg

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja liittokokousedustajien valinta. Tilaisuudessa puheenvuoron pitivät Mela-asiamies Satu Puustinen sekä liiton Menestyvä maatilayritys-hankeen asiantuntija Eila Tamminen.

Lue lisää

 
 

PIKKUJOULUT JUHLITTIIN Kartanon Karkurissa 19.11.

PikkujYlL16.jpg

Seitsemän Vakka-Suomen alueen MTK-yhdistyksen yhteisiä pikkujouluja vietettiin tänä vuonna tunnelmallisessa Kartanon Karkurissa Uudessakaupungissa. Yhdeksänkymmenen hengen voimin juhlittiin perinteisen jouluruokailun, ohjelman ja karaoketanssien merkeissä. "Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa!"

 
 

JUHLAVUOTEMME VALOKUVAKISAN VOITTAJAT ON JULKISTETTU!

Voittajat julkistettiin sadonkorjuujuhlassa ja voittajakuvien ottajat palkittiin valokuvausliikkeen lahjakortilla. Yleisen sarjan voitti kuva Kauran puinti; kuvaaja Katri Isotahdon ja lasten sarjan voittokuva oli Auringonlasku; kuvaaja Matias Jussila. Kiitos jokaiselle osallistujalle; kaikki kuvat olivat hienosti teeman mukaisia, oivaltavia ja maaseutua kuvaavia!

Katso voittajakuvat

 
 

SADONKORJUUJUHLASSA 23.10.

Juhla aloitettiin perinteisin menoin kiitosmessussa.Srk-koti Paanulassa muisteltiin MTK-Lokalahden 70 vuotista toimintaa historiakatsauksessa ja syötiin uutispuuron sijaan ruispuolukkapuuroa 1946-luvun hengessä. Ruokailun aikana kankaalta seurattiin kuvia sadonkorjuujuhlista vuosien varrelta.

JuhlaYlL16.JPG

Lue lisää


 
 


KUNTOJUMPPA ON ALKANUT

Lokalahden koulun liikuntasalissa jumpataan tuttuun tapaan perjantaisin Noora Mannosen ohjauksessa. Syyskausi startattiin 14.10., mutta edelleen mukaan pääsee tulemalla paikalle perjantaina klo 19.00. Jumppa kestää 1,5tuntia. Osallistumismaksu kaikilta 5euroa/kerta.

 
 

VILJAN TIE LOKALAHDELLA 14.10.

MTK-Lokalahti hyödynsi MTK:n koululaistyöhön suunnattuja kannusterahoja ja tarjosi Lokalahden alakoululaisille ja eskareille Viljan tie-toimintaradan. Yhteensä 80 lasta pääsi perjantaipäivän aikana Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Mari Mäenpään ohjaamalle ruokaradalle.

VijanTieL16.jpg

Lue lisää

 
 

TaustaKamL16.jpgKIITOS OSALLISTUMISESTA!   VALOKUVAKISA ON PÄÄTTYNYT
Yhdistyksemme juhlisti merkkivuottaan järjestämällä lokalahtelaisen ja
maalaishenkisen valokuvakisan.
Voittajat julkistetaan sadonkorjuujuhlassa.

Kilpailun säännöt ja ohjeet

 
 

SUVIPÄIVILLÄ 9.7.

SuvipOsastoL16.jpg

Yhdistys osallistui Lokalahden Suvipäiville osastolla, jossa oli esillä maamoottoreita ja jaossa Maaseudun tulevaisuus-lehtiä. Lisäksi osastolla pääsi kisaamaan heittotarkkuudessa, kun tehtävänä oli heittää alkuperämerkkikiekkoja kantoon.

Lue lisää

 
 


KYLVÖT SIUNATTIIN 28.4.

KSLVIII16.JPG

Lokalahden kylvönsiunaus järjestettiin tutulla paikalla Tyynelän tilan pellon reunalla. Tilaisuuden kylvötyö tehtiin juhlavuotemme kunniaksi yhdistyksen perustamisvuoden, 1946, hengessä hevosella.

Lisää kuvia

 
 

KEVÄÄN JUMPPA PÄÄTTYI PALKINTOJEN JAKOON

Yhdistyksen järjestämä kuntojumpparyhmä on syys- ja kevätkauden ollut osa Noora-ohjaajan opiskeluprojektia. Osallistujien kunto testattiin syyskauden alkaessa ja kehittyminen nyt kevätkauden päätyttyä. 14 nais- ja mies-
jumppaajan joukosta viimeisellä kerralla parhaasta kunnon kehittymisestä palkittiin Armi Isotahdon, Marja Isotahdon ja Susanna Jussila. Aktiivisimman jumppaajan palkinnon sai kevätkaudesta Susanna Jussila.

 
 

TUKIHAKUKOULUTUS järjestettiin 5.4. Vehmaan Kuva-Tähdessä

TukikoulL16.jpg

Yhdistyksemme jäsenet saivat maatalouden tukihakuoppia yhdessä MTK-Vehmaan kanssa järjestetyssä tilaisuudessa Vakka-Suomen maaseututoimen Anne Virtaselta ja Henna-Maija Vesolalta. Tilaisuudessa oli 64 osallistujaa.

 
 

KOKO PERHEEN KEVÄTKOKOUS pidettiin 20.3. Kelokalliolla

KevatkokVakiL16.JPG

Yhdistys juhlisti 70 vuotista toimintaansa myös kevätkokouksessa, johon kutsuttiin kaikki jäsenet perheineen. Kokouksen lisäksi ohjelmassa oli ulkoilua, luontopolku ja mukavia aktiviteetteja koko perheelle.

Lisää kuvia

 
 

TEATTERIMATKA Linnateatteriin tehtiin 9.3.

Teimme yhdessä MTK-Taivassalon kanssa Turkuun ja kävimme katsomassa komedian Otto vai pano, jossa näyttelijöinä olivat Jukka Rasila ja  Kalle Lamberg. Ennen esitystä nautimme suolaista teatterin tapaan. Matkalla olleet 30 teatterin ystävää saivat nauttia ratkiriemukkaasta esityksestä.

 
 

KUNTOJUMPAN kevätkausi starttasi 15.1.2016

Naiset ja miehet jumppaavat perjantaisin klo 19.00-20.30 Lokalahden koulun liikuntasalissa Noora Mannosen ohjauksessa. Mukaan jumppamatto ja vesipullo. Jumppa jatkuu aina perjantaisin.

 
 

MTK-Lokalahti 70 v

1946-2016

-ain vaa virkune-

 
 

VUOSI 2015

 
 

TulillaL1t15.jpg

 
 

Joulutulet poltettiin 22.12.2015

MTK-Lokalahti sytytti joulutulet toista kertaa yhdistyksen historiassa, kuitenkin jo perinteiseen tapaan Länsipaltan suulin mäessä. Kunnon nuotio ja kuutamo valaisivat tienoota ja tiellä liikkujille toivotettiin hyvää joulua. Konehallin lämpimässä tunnelmassa tarjottiin makkaraa, juotavaa ja joulumaistiaisia. Jouluisesta hetkestä tulilla kävi nauttimassa nelisenkymmentä ihmistä.

Kuvia

 
 

Pikkujoulut juhlittiin 5.12.

PikkujouluissaL15.jpgViiden MTK-yhdistyksen yhteiset pikkujoulut vietettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Illan aikana nautittiin jouluisesta ruuasta, mukavasta ohjelmasta sekä tanssittiin karaoken tahdissa. Laitilan, Pyhärannan, Kodisjoen, Kalanti-Uudenkaupungin ja Lokalahden yhdistysten pikkujouluissa Wallilan kartanossa oli yhteensä reilut 80 osallistujaa.

Laitilalaisten tiernapoikaesityksessä paikalla vierailivat mm. "Mavin johtaja Leena Tenhonen" ja "MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila".

 
 

Syyskokous pidettiin 25.11.

Syyskokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Kokouksen jälkeen kuultiin Kristian Mikolalta Berneristä ja Bernerin tuotevalikoimasta. Illan päätteeksi Aino Launto-Tiuttu esitteli tilastoja Varsinais-Suomen maatalouden luvuista sekä kävi läpi ajankohtaisia asioita maataloustuista.

Lue lisää

 
 

Sadonkorjuujuhlaa vietettiin 25.10.JuhpuhL15.JPG

Lokalahden kirkossa vietetyn messun jälkeen, sadonkorjuujuhlaa vietettiin srk-koti Paanulassa. MTK:n johtokunnan jäsen, maanviljelijä Jaakko Halkilahti piti juhlapuheen. Juhlassa nautittiin marttojen laittamasta uutispuurosta ja täytekakkukahveista.

Lue lisää

 
 

Kuntojumpan syyskausi käynnissä

Yhdistyksen järjestämä jumppa käynnistyi 16.10. ja syksy jumpataan aina perjantaisin klo 19.00-20.30 Lokalahden koulun liikuntasalissa. Ohjaajana on Noora Mannonen. Jumppaan voi edelleen tulla mukaan!

 
 

Kalankäsittelykurssilla 12.10. valmistui kalasta herkkuja

KalakursL15.JPG

Lokalahden marttojen kanssa yhteistyössä järjestetyllä kurssilla saatiin  vinkkejä kalankäsittelyyn sekä valmistettiin pienryhmissä maistuvia kalaruokia. Kurssin ohjasi kotitalousneuvoja Emmi Lukkarila. Kurssille osallistui 20 kalaruuan ystävää.

 
 

Kesäteatteriretki Raumalle tehtiin 2.7.

Yhdistys järjesti yhdessä MTK-Taivassalon kanssa retken kesäteatteriin, katsomaan Tankki täyteen-maallamuuttajat 2 esitystä. Ritva Oksasen, Mikko Kivisen ja Jukka Rasilan tähdittämää näytöstä saatiin seurata, kuluneelle kesälle poikkeuksellisessa, erittäin kesäisen lämpimässä illassa. Viihdyttävän esityksen näki 39 yhdistystemme jäsentä ja esityksen jälkeen nautittiin Etappi 22- ravintolassa maittava, esityksen henkeen valmistettu,Tankki täyteen menu.

 
 
 

Lannoite- ja siemensäkkejä kerättiin 29.6.

lannoitesakitL15.jpgYhdistys nouti neljältätoita tilalta yhteensä 1895 säkkiä ja toimitti ne 4H:n keräyspisteeseen.

 
 
 

Kylvöt siunattiin Lokalahdella 29.4.

KylvonsL15.jpegMTK-Lokalahti järjesti kylvönsiunauksen perinteisessä paikassa Tyynelän tilan pellon laidalla huhtikuun 29. päivänä. Tuolle päivälle osunut rankka sade teki paikkakunnan kuiville pelloille hyvää, mutta koululaiset jäivät sateen takia tulematta tilaisuuteen. Tilaisuudessa oli kuitenkin hyvä joukko viljelijöitä.  
 
 
 

KIITOS JÄSENET- Lokalahti on ykkönen!

KunniakL15.jpegLokalahden yhdistyksen vuoden 2014 toiminta on palkittu liiton kevätkokouksessa Vehmaalla pienten yhdistysten ykkösenä. Kiitos jäsenistölle, joka osallistuu toimintaan ja on hengessä mukana! Johtokunta toivoo jäseniltä jatkossakin toiveita ja palautetta toiminnasta.

 


 
 

Kuntojumpan kevätkausi päättyi, syksyllä jatketaan

Kevätkauden aktiivisuuspalkinnon sai Joona Virtanen. Kiitos kaikille jumppaajille ja Nooralle! Lokakuun puolessa välissä kuntojumppa jatkuu jälleen. Syyskausi poikkeaa aiemmasta ja tarjoaa jumppaajille uusia välineitä kunnon kohottamiseen. Ensimmäisellä kerralla on kuntotesti ja jouluna kunto testataan uudelleen. Syksyllä kannattaa kaikkien uusienkin jumppajien lähteä mukaan!!

 
 
 

Tukihakukoulutus 1.4.

MTK-Lokalahti ja MTK-Vehmaa järjestivät jäsenilleen tukihakukoulutuksen huhtikuun 1.päivänä Vehmaan Kuva-Tähdessä. Korvausjärjestelmistä ja tukihausta oli kouluttamassa Anna Setälä. Tilaisuuteen osallistui 72 viljelijää.

 
 
 

Kevätkokous 26.3.2015

KelokL15.jpgYhdistyksen kevätkokous pidettiin Kelokallion metsästysmajalla ja kokouksessa hyväksyttiin toimintakertomus vuodelta 2014 sekä vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus johtokunnalle. Lisäksi kokouksessa muistettiin tilanpidon aloittajia. MTK-Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Paavo Myllymäki puhui uusien korvausjärjestelmien mahdollisuuksista ja haasteista sekä yleisestä markkinatilanteesta.

LOKALAHDEN ALUEEN UUDET METSÄASIANTUNTIJAT
MHY Lounametsästä paikalla olivat Markku Haapaniemi ja Kari Laiho. He ovat Lokalahden alueen uudet metsäasiantuntijat, kun Lokalahti on nyt siirtynyt Vakka-tiimin alueeksi. Lounametsän tavoitteena on vakiinnuttaa samat henkilöt palvelemaan lokalahtelaisia pidemmäksi aikaa. Karkea jako maastossa on Uudenkaupungin tiessä, Kari hoitaa Ugin tien sisämaan puoleista aluetta, ja Markku tien rannikon puoleisen alueen. Miehet toivoivat rohkeasti yhteydenottoja ja lupasivat puille kilpailukykyistä hintaa ja jäsenille ilmaista neuvontaa.

 
 
 

HYVÄÄ VUOTTA 2015!!


 
 
 

Joulutulilla 22.12.2014

JoulutuletLO14.JPG

MTK-Lokalahti sytytti Nuorten vuoden kunniaksi joulutulet tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Länsipaltalla, tien 196 varrella, roihusi sakeassa lumisateessa komea nuotio ja joululiikenteen kulkijoille toivotettiin hyvää joulua. Tulilla vierailikin mukavasti väkeä nauttimassa makkara- ja kahvitarjoilusta.

 

 
 

Syyskokous pidettiin 17.11.2014

ALTLSK14.JPGSyyskokouksessa Osuuspankin kokoustiloissa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Kokousten jälkeen Raimo Rantanen esitteli Ukipoliksen toimintaa ja Ulla Kallio kertoi Ravakasta. Illan päätti aluepäällikko Aino Launto-Tiutun esitys uuden korvausjärjestelmän pääkohdista.
 
 
 

Elokuvailta Uudessakaupungissa 7.11.2014

MTK-Lokalahti, Lokalahden maamiesseura ja MTK-Taivassalo järjestivät syystalven elokuvaillan Uudessakaupungissa. Viisikymmentä yhdistysten jäsentä oli katsomassa Mielensäpahoittajaa Kuvalassa ja sen jälkeen Pookissa syömässä saaristolaispöydän antimia.
 
 
 

Sadonkorjuujuhlaa vietettiin 19.10.2014

PuhujaL14.JPGSadonkorjuujuhla aloitettiin messulla Lokalahden
kirkossa, minkä jälkeen juhla jatkui Paanulassa.
Juhlapuheen piti professori Rainer Huopalahti.
Lisäksi juhlassa nautittiin marttojen laittamasta
paikallisesta ruuasta sekä kuultiin musiikkiesityksiä.
Juhlaan osallistui 64 henkilöä.
  
 

Lokalahden Suvipäivillä 12.7.2014

Yhdistys osallistui Suvipäiville tällä kertaa huolehtimalla tapahtuman liikenteenohjauksesta yhdessä maamiesseuran kanssa.
 
 
 

Kylvöt siunattiin Lokalahdella 24.4.2014

Kylvos14e.jpgLokalahdella kylvönsiunauskylvö suoritettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa traktorilla. Kappalaisen, Arja Kalliopaasin, suorittaman siunauksen jälkeen, 
koululaiset, eskarilaiset sekä joukko viljelijöitä ja kyläläisiä pääsivät seuraaman Tyynelän tilan isännän kylvötyötä. 
  
 

Kouluvierailu 16.4.2014

IMG_5724-6 (160x99).jpgYhdistys teki pääsiäisen alla kouluvierailun, jonka aiheena oli tällä kertaa kana. Lokalahden ala-astelaisille ja eskarilaisille vietiin nähtäväksi kana ja kukko sekä lahjoitettiin maalattavaksi
kananmunia. Samalla kerrottiin kananmunan tuotannosta ja tuottajan työstä.

 
 
 

Kuntojumpan kevätkausi on päättynyt

Lokalahden koulun liikuntasalissa jumpattiin jälleen kevätperjantaisin n.15 jumppaajan voimin.  Syksyllä taas jatketaan! Aloittamisesta ilmoitetaan lähempänä, ja myös uudet jumppaajat ovat silloin tervetulleitaUutisteksti tähän
 


 
 

MTK-Lokalahti menestyi toimintakilpailussa

Kunniak14.jpg Lokalahden vuoden 2013 toiminta palkittiin lauantaina 12.4. liiton kevätkokouksessa Alastarolla. Lokalahti oli MTK-Varsinais-Suomen toimintakilpailussa pienten yhdistysten ykkönen. 

 
 
 

Teatteriretki 25.3.2014

Yhdistys järjesti keväisenä tiistai-iltana, yhdessä maamiesseuran ja Taivassalon tuottajien, kanssa teatteriretken Turkuun. LInja-autollinen jäsenistöä nautti Linnateatterin Mieletön Turun tulevaisuus esityksestä ja iltapalasta.

 
 
 

Kevätkokous 17.3.2014

Kevätkokouksessa Kelokalliolla hyväksyttiin toimintakertomus vuodelta 2013 sekä vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus johtokunnalle. Kokouksessa muistettiin myös tilanpidon aloittajaa. Kokousillassa kuultiin lisäksi työterveyshoitaja Katriina Jalosen esittely maatalouden työterveyshuollosta sekä Henna-Maija Vesolan kokemuksia ASLAK-kurssilta. K-Maatalous Turun uusi kauppias Sami Saarikallio esittäytyi ja maatalousmyynnin myymäläpäällikkö Juha Siltovuori kertoi maatalouskaupan ajankohtaiskuulumisia. Paavo Myllymäki liitosta sai ensimmäisenä vastattavakseen yleisöaiheen: maatalous v. 2030. Sen jälkeen hän toi esille näkökulmia maailman tilanteesta, jossa nyt viljamarkkinat ja viljelijät elävät; haasteita ja epävarmuutta riittää. Myös kotosuomen säitä pohdittiin sekä suositeltiin kaikille sähköistä tukihakua.
 
 
 

Tuottajien energiailta 13.3.2014

MTK-Kalanti-Uusikaupunki ja MTK-Lokalahti järjestivät Uudenkaupungin tuottajille energiaillan, jossa kuultiin asiantuntija-alustuksia uusiutuvan energian lähteistä sekä energiatehokkuuden seurannasta.
Aiheet ja asiantuntijat olivat:
       - Hinku kansallisena toimintana, Prof. Jyrki Seppälä Syke
       - Aurinkoenergiaa maatiloille? Johan Åminne REPS Oy
       - Maalämpö osana tilojen energiaa, Jussi Ojala Robert Bosch Oy
       - Hakelämpölaitokset, Jukka Kontulainen Pro Agria
       - Energiatehokkuuden seuranta, Reijo Laine Hinku Hanke
Kaupunginjohtaja Atso Vainio avasi tilaisuuden ja tuottajayhdistysten puheenjohtajat luovuttivat kaupunginjohtajalle tilastoaineiston maa- ja metsätalouden rahavirroista Uudessakaupungissa. Tilaisuudessa oli reilut kolmekymmentä osallistujaa.

 
 
 

Veroneuvonta- ja metsäilta 5.2.2014

Metsä.jpgLokalahden, Vehmaan ja Taivassalon tuottajien yhteinen neuvontailta pidettiin TOP Vehmaan kokoustiloissa. Veroasioita esitteli ja kysymyksiin vastaili Marita Lahti Varsinais-Suomen verotoimistosta. Puukauppa-asiaa ja MHY Lounametsän kuulumisia kertoivat Harri Tasanen ja Maija Viirros. 
 
 
 

Aiempien vuosien tapahtumia ja toimintaa

 
 
  
Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 17.5.2018