Miten liityn MTK:n jäseneksi?

MTK:hon kuuluu 14 maataloustuottajien liittoa ja 62 metsänhoitoyhdistystä. Liitot ja yhdistykset ovat maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien alueellisia etujärjestöjä ja vaikuttajia. Paikallisten maataloustuottajien yhdistysten ja metsänhoitoyhdistysten kautta MTK:ssa on kaikkiaan noin 320 000 jäsentä.

MTK:n jäseneksi liitytään paikallisyhdistykseen täyttämällä tällä sivulla oleva lomake. Jäsenasiasi käsitellään mahdollisimman nopeasti. Voit kysellä lisätietoja jäsenyydestä oman alueesi MT-liitosta tai paikallisesta MTK-yhdistyksestä. Metsänhoitoyhdistykseen liitytään täyttämällä lomake Mhy:n sivuilla.

Kuka voi liittyä MTK:n jäseneksi?

MTK:n jäseneksi voivat liittyä kaikki 15-vuotta täyttäneet. Jos sinulla ei ole omaa tilaa tai yritystä, voit liittyä henkilö- tai opiskelijajäseneksi. 

Miten jäsenmaksut määräytyvät?

Maataloustuottajien yhdistyksen jäsenmaksun päättää yhdistyksen syyskokous maataloustuottajien liiton johtokunnan esityksestä. Jokainen taloudellinen yksikkö (maatila, metsätila tai maaseutuyritys) maksaa samansuuruisen perusmaksun. Käytännössä se on ko. yksikön ”maatilamaksu”, ”metsätilamaksu” tai ”maaseutuyritysmaksu” riippuen päätuotantosuunnasta. Perusmaksu kattaa yrittäjän/yrittäjäpariskunnan sekä kaikki perheen yli 15 -vuotiaat jäsenrekisteriin merkityt henkilöjäsenet eli perheenjäsenet. Tähän ryhmään kuuluu myös tilan yhteydessä tai välittömässä läheisyydessä asuva ns. ”vanha sukupolvi”.

Maatilan jäsenmaksu

koostuu perusmaksusta ja hehtaarimaksusta tai Myel-tulon mukaisesta maksusta. Hehtaarimaksun perustana ovat peltohehtaarit ja metsähehtaarit.

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksu

muodostuu talousyksikkökohtaisesta perusmaksusta ja metsähehtaarimaksusta, joka voi olla porrastettu. Henkilöjäsenmaksu on vuotuinen tasamaksu.

Maaseutuyrittäjä

maksaa perusmaksun sekä pellon ja metsän maksun, jos peltoa on. Jos ei ole peltoa, maaseutuyrittäjä maksaa perusmaksun + yritysmaksun + metsähehtaarien perusteella määräytyvän maksun.

Henkilöjäsen

maksaa vain henkilöjäsenmaksun.

Opiskelijat

Opiskelijat voivat liittyä MTK:n jäseneksi henkilöjäsenmaksua edullisemmin. Suositus opiskelijoiden jäsenmaksuksi on 20 euroa.Opiskelijajäsenenä saat kaikki jäsenedut ja pääset mukaan MTK:n maaseutunuorten toimintaan. Maaseutunuoret ovat alle 35-vuotiaita jäseniä. Voit liittyä opiskelijajäseneksi, kun

  • opiskelet missä tahansa oppilaitoksessa

  • olet vähintään 15-vuotias

  • sinulla ei ole tilaa tai yritystä

Lisää tietoa jäsenmaksuista liittymislomakkeen alapuolella.

Lisätietoa

Lisätietoja jäsenyydestä

Kysy jäsenyydestä alueellisesta liitosta tai paikallisesta yhdistyksestä:

Metsänomistajat

MTK uudisti metsäpuolen järjestökokonaisuuttaan,vuoden 2015 alussa, jolloin metsänomistajien liitot lakkauttivat toimintansa osana järjestöä, ja metsänhoitoyhdistykset liittyivät suoraan MTK:n jäseniksi. Metsänomistajat-järjestön jäsenenä saat käyttöösi yhdistyksesi kattavat palvelut jäsenalennuksineen sekä yhdistyksesi paikalliset että MTK:n valtakunnalliset rahanarvoiset jäsenedut.

Metsänomistajat-järjestön jäsenenä saat käyttöösi yhdistyksesi kattavat palvelut jäsenalennuksineen sekä yhdistyksesi paikalliset että MTK:n valtakunnalliset rahanarvoiset jäsenedut.


​​​​​​​Keskusliitossa jäsenasioissa neuvovat:

  • asiakkuusassistentti Tiina Harju, puh. 020 413 2253/040 672 4106
  • jäsenpalvelusuunnittelija Susanna Palkkimäki, puh. 040 832 1866
  • jäsensihteeri Tuija Rantalainen puh. 020 413 2483/040 840 0850
  • järjestöassistentti Taina Nylund, puh. 020 413 2304/040 753 2020
  • järjestöjohtaja Matti Voutilainen, puh. 020 413 2476/0400 672 807