Toimintopainikkeet

Lammas- ja vuohitalous

Suomessa pääsuuntaisia lammastiloja oli vuoden 2017 lopussa noin 600 kpl ja vuohitiloja reilu 140 kpl. Eniten lammastiloja on Varsinais-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Lammas- ja vuohitilojen lukumäärä oli korkeimmillaan vuonna 1995, jolloin niitä oli koko maassa lähes 1 400 kappaletta. 2000-luvulla lammas- ja vuohitilojen lukumäärät vähentyivät, mutta määrä kääntyi nousuun vuoden 2010 jälkeen.

Lampaanlihaa kulutetaan vuosittain noin 0,7 kiloa henkeä kohti. Viime vuonna hieman vajaa puolet karitsanlihan kulutuksesta oli kotimaista, kokonaiskulutuksesta noin kolmannes oli kotimaista. Uudessa-Seelannissa tuotettua emälammasta tuodaan Suomeen pakastettuna ja se kattaa suurimman osan kotimaisesta kulutuksesta.  


Lisää aiheesta

Tietoa lampaista

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 1.8.2018