Toimintopainikkeet

Lammas- ja vuohitalous

Suomessa oli lammastiloja 1474 kpl ja vuohitiloja oli 160 kpl vuonna 2016. Eniten lammastiloja on Varsinais-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Lammas- ja vuohitilojen lukumäärä oli korkeimmillaan vuonna 1995, jolloin niitä oli koko maassa lähes 1 400 kappaletta. 2000-luvulla lammas- ja vuohitilojen lukumäärät vähentyivät, mutta määrä kääntyi nousuun vuoden 2010 jälkeen.

Lampaanlihan kulutus oli vuonna 2016 noin 0,7 kiloa henkeä kohti vuodessa.  Viime vuonna puolet karitsanlihan kulutuksesta oli kotimaista, kokonaiskulutuksesta oli kotimaista 35%. Uudessa-Seelannissa tuotettua emälammasta tuodaan Suomeen pakastettuna ja se kattaa suurimman osan kotimaisesta kulutuksesta.  


Lisää aiheesta

Tietoa lampaista

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 23.8.2017