Toimintopainikkeet

Maatalouspolitiikka

MTK:n tavoitteena on varmistaa, että EU:n maatalouspolitiikka mahdollistaa myös tulevaisuudessa perheviljelmäpohjaisen maatalouden ja takaa viljelijöille kohtuullisen toimeentulon.

Suomalaisten ruokaturvan tae on toimiva ja kannattava kotimainen ruokaketju. Sen perusta on kannattava maatalous, jota harjoitetaan koko maassa. Tutkimuksen ja tuotekehityksen päähuomio ja suurimmat voimavarat tarvitaan parantamaan maatalouden kannattavuutta ja tuotannon kehittämistä.

Kannattavuuden vahvistaminen 

Suomen maatalouden mahdollisuuksiin ja kannattavuuteen vaikuttavat markkinahintojen lisäksi EU:n maatalouspolitiikka ja sen rahoitus. EU:n maatalouspolitiikkaa uudistettiin viimeksi vuonna 2013 ja toimeenpano tapahtui 2015. Seuraavaan ohjelmakauden maatalouspolitiikkaan valmistautuminen ja vaikuttaminen on aloitettu vuoden 2017 alussa.  

Osaava maaseutu 2020 
MTK:n tulevaisuusasiakirja - Osaava maaseutu 2020 - kuvaa tahtotilaa, jossa järjestö toivoo maaseudun ja sen elinkeinojen olevan vuonna 2020. Tulevaisuuden suunta on valittu laajassa järjestön sisäisessä keskustelussa.  


Lisää aiheesta palvelussamme

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 21.8.2017