MTK:n tunnus kuvaa maataloutta, metsää ja maaseutua

Tunnuksen lähtökohtana on MTK:n kolme jäsenryhmää: maanviljelijät, metsänomistajat ja maaseutuyrittäjät.

Tunnuksen kolme kaarta kuvaavat niitä luonnonvaroja, joista järjestön jäsenet saavat toimeentulonsa: peltoa, metsää ja maaseutua.

Keltainen

Keltainen ylös nouseva kaari saa värinsä viljapellosta ja muotonsa sahrasta, ikiaikaisesta maatalouden symbolistamme.

Vihreä

Keltainen kaari kääntyy vihreäksi alakaareksi. Vihreä kaari saa muotonsa metsänomistajien organisaation taimilogon vihreistä kaarista ja värinsä tietysti metsästä.

Sininen

Vihreä kaari kääntyy taas ylöspäin siniseksi kaareksi. Se kuvaa maaseutuyrittäjyyttä, sinivalkoista pääomaamme – maaseutua ja sen mahdollisuuksia, jotka eivät muuta Kiinaan.

Elinvoimainen maaseutu

Kaaret vaihtuvat toiseksi ilman selkeää rajaa niin kuin jäsenkuntammekin elinkeinot ovat lomittain. Maanviljelijässä on metsänomistajaa ja yrittäjää ja yrittäjän ponnistusalustana on maa- ja metsätaloutta. Kaikki ne yhdessä tekevät elinvoimaisen maaseudun.

MTK

Tunnuksen kaaret on limitetty niin, että ne muodostavat tyylitellyn, muhkean ja elinvoimaisen m-kirjaimen. Sen lisäksi kolme kovaa ja hyvin tunnettua kirjainta MTK säilyvät tunnuksessa ja niiden värikin on vihreä niin kuin on totuttu.

Käytännössä uusi tunnus näkyy MTK:n kirjelomakkeissa, käyntikorteissa, banderolleissa, esitteissä ja muussa viestintämateriaalissa. Muhkeaa m-kirjainta voidaan hyödyntää painotuotteiden taitossa antamaan niille yhtenäistä ilmettä ja tunnistettavuutta.

Tunnuksen ja uuden ilmeen on suunnitellut visuaalisen yrityskuvan suunnittelutoimisto Porkka & Kuutsa Oy (suunnittelijat Jonni Kuutsa ja Antti Porkka).

MTK:n historiallinen sahratunnus ei katoa. Se jatkaa arvokasta elämäänsä juhlatunnuksena ansiomerkeissä, lipuissa ja pöytäviireissä.