Toimintopainikkeet

Metsätalous

metsa_net_1.jpg

Vuosi 2017 muistetaan erityisesti Brysselin metsäväännöistä. Yli 300 hengen voimin evästettiin ministeri Tiilikaista ja meppejä, että laskun kanssa ei Brysselistä saa tulla. Nyt näyttää siltä, että Suomi onnistui EU trilogissa vääntämään komission huonosta pohjaesityksestä sellaisen LULUCF-ratkaisun, joka täyttää tämän vaateen. Tärkein saavutus on se, että metsien käytön takavuosikymmeniin sidottu intensiteettivertailu saatiin pois.

Puumarkkinoilla puunkäytön kasvu alkaa näkyä. Metsänhoitoyhdistysten puumarkkinaedunvalvonta nojaa valtakirjakauppaan. Pelimerkit sen markkinointiin ja erityisesti katkonnan ja korjuun valvontaan ovat erinomaiset. Valtakirjakaupan korkeampaa puunhintaa tulee saada tiedotettua enemmän ja siksi yhdistyksiin on vedottu, että Reppuun tulisi tallentaa kaikki valtakirjakaupat.

Alkuvuodesta yhdistykset ja MTK päätyivät myymään oman tietotekniikkatalonsa, Silvadatan, amerikkalaiselle Trimblelle. Aika näyttää, kuinka osuva oli päätös. Siitä voi olla kuitenkin varma, että panostuksia digitalisaatioon ja sähköisiin palveluihin on vääjäämättä lisättävä tulevina vuosina.

Metsäalan yhteinen sähköinen kauppapaikka Kuutio starttasi, mutta kaikki ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. Se on harmillista, koska eittämättä se on tulevaisuuden työkalu. Nyt tarvitaan sitkeyttä ja kaikkien osapuolten sitoutumista ja kaukokatseisuutta.

Kemera saatiin jälleen toimimaan alkuvuodesta. Kaikkia tälle vuodelle budjetoituja rahoja ei saatu käytettyä ja ensi vuodelle kannattaa laittaa erityinen kirivaihde päälle. Erityisesti tie- ja ojahankkeet ovat jääneet kauas tavoitteista. Nykyisellä Kemeralla mennään vuoden 2020 loppuun, mutta ensi vuoden aikana paalutetaan uuden tukijärjestelmän perusteet.

Hirvituhokorvausjärjestelmään saatiin parannuksia ja ensi vuonna yritämme saada lainsäädäntöön muutoksia hirven metsästyksen helpottamiseen metsästysaikojen suhteen ja tammikuulle jatkettavalla kohdennetulla jahdilla tihentymäalueille.


Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 26.3.2018