Toimintopainikkeet

MTK 100

mtk100_net_1.jpg

MTK 100 -juhlavuoden ohjelmasta kasvoi monimuotoinen ja jäsentemme näköinen ohjelmakokonaisuus sisältäen niin asiaa kuin kulttuuria ja taidetta ympäri Suomen. MTK 100 -juhlavuoden ohjelma oli osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Juhlintaamme osallistui väkeä järjestömme kaikilta tasoilta sekä lisäksi sidosryhmiä ja suomalaisia kuluttajia tapahtumien kautta.

Juhlavuosi avattiin valtakunnallisesti LUX Helsinki -valofestivaaleille tuotetulla, taiteilija Teemu Lehmusruusun valotaideteoksella: ”Maa jalkojemme alla”. Lehmusruusulta tilaamamme toinen teos, maa- ja metsätalousyrittäjyyden nykypäivää kuvannut 5,5., projisoitiin näkyvästi julkisten rakennusten ulkopinnoille 11 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Kesäkuussa järjestimme MTK 100 -päätapahtumat: MTK 100 -työkonekavalkadi ja yleisöjuhla Helsingin Rautatientorilla, MTK:n 34. liittokokous iltatilaisuuksineen, MTK 100 -juhlajumalanpalvelus sekä satavuotisjuhla, jonka huipentumana MTK:n juhlanäytelmän sai ensiesityksensä Helsingin Messukeskuksessa. Juhlan yhteydessä julkaistiin myös kirja satavuotisen järjestön liittokokouksista.

Kesäkuussa järjestimme myös Maailman tuottajajärjestöjen WFO:n yleiskokous Finlandia-talolla, MTK 100 maa- ja metsätalouden suurosaston Farmari-näyttelyssä Seinäjoella, osallistuimme Luston Metsäkulttuuripäiville.

Heinäkuussa toteutimme Maaseudun keidas -alueen päättäjille suunnatussa SuomiAreenassa Porissa. Alkusyksystä ohjelmassa oli Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtuma Helsingissä sekä Pohjoismaisten tuottaja- ja osuustoimintajärjestöjen yleiskokous Hämeenlinnassa.

Ruoka- ja metsäpuolen Suomi 100 -yhteishankkeet Syödään yhdessä, Bioaika-tapahtumakiertue sekä Tulevaisuuden Kuusi nivoutuvat osaksi MTK 100 -juhlinnan valtakunnallista ohjelmaa.

Loppuvuonna juhlavuoden toiminnan painotus oli sadoissa alueellisissa ja paikallisissa MTK 100 -tapahtumissa ympäri Suomea.

Maaseudun elinkeinojen ammattiylpeyttä tuotiin esille tapahtumien lisäksi myös kasvutarinoita-videosarjassa, jossa esiteltiin MTK-laisia yrittäjiä ja heidän suhdettaan satavuotiaaseen järjestöön. Julkaisimme myös videon MTK:n satavuotisen historian käännekohdista.

Nostimme osallistavalla viestinnällä MTK:n ja maaseudun elinkeinojen myönteistä profiilia sekä avasimme ovia uusille yhteistöille. Tavoitimme juhlavuoden tapahtumilla ja viestinnällä sekä Suomi 100 -yhteishankkeilla n. 3 milj. suomalaista.

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 26.3.2018