Toimintopainikkeet

MTK 100 SuomiAreenassa

SuomiAreena_paneeli.jpg

MTK:n paneelikesusteluun "Biotalous - ilmastomuutoksen syntipukki vai ratkaisu? 10.7 klo 15.15-16.30 osallistuivat MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, johtaja Mari Pantsar Sitrasta ja suojeluasiantuntija Otto Bruun Suomen luonnonsuojeluliitosta. Keskustelun juonsi Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja Eija Mansikkamäki.

Biotalous on hallituksen kärkihankkeita. Miksi siirtyminen pois fossiilisista polttoaineista takkuaa? Miksi meillä edelleen rakennetaan niin paljon muusta kuin puusta? Onko lihansyönnin vastainen ilmastokampanjointi mennyt överiksi Suomessa?

Paneelikeskustelu on katsottavissa
https://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001006/suomiareena/784668/22-biotalous-ilmastonmuutoksen-syntipukki-vai-ratkaisu

SuomiAreena_keidas.jpg

Maaseudun Keidas Rumpalipuistossa 10.-12.7.2017

MTK:n 100-vuotisjuhlinta näkyy, kuuluu ja maistuu toiminnallisella Maaseudun Keidas -alueella SuomiAreenassa yhdessä järjesö- ja yrityskumppaneiden kanssa. Tarjolla maistiaisia, kilpailuja, kuusentaimia, asiaa ja viihdettä.

Keidasalueella esittäytyvät myös MHY-Satakunta,  MTK-Satakunta, Satakunnasta Sikses parasta -hanke, Lomalaidun ja Ruokatieto Yhdistys ry / Hyvää Suomesta. Lisäksi mukana on joukko yrityskumppaneita: HK Scan, Valio, Sampo Rosenlew ja Valtra.

MTK 100 -torivartit 11.7. ja 12.7.

Torivartti_puustavaimuusta.jpg

MTK:n torivartti ”Puusta vai muusta - kuka tunnistaa mitkä tuotteet on valmistettu puusta ja miten?” pidettiin 11.7.2017 MTV-lavalla. Torivartin materiaalituntemustestiin osallistuivat Markus Nissinen, kenttäpäällikkö, MTK, Antti Rajakangas, kansanedustaja, Hanna Hilden, Porin kaupunginvaltuutettu ja Esa Halonen, metsäasiantuntija, MHY Satakunta. Torivartin juonsi MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi.

Torivartti_kesaakeitossa.jpg

MTK:n torivartti "Kesää keitossa - kuka poimii nopeimmin maukkaimmat ja kotimaisimmat raaka-aineet ja käsittelee ne soppakuntoon?" esitettiin 12.7.2017. Maaseutunuorten kesäkeittoaineksia olivat hämmentämässä Marja Karvonen, Satakunnan ELY-keskuksen ylijohtaja, Jan Koskinen, K-Supermarket-kauppias ja Erika Koivumäki, maanviljelijä, MTK-Satakunnan johtokunnan jäsen. Maaseutunuorten asiamies Heidi Siivonen ohjeisti kisaajia ja leikkimielisen kisan juonsi MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi.

Torivartit ovat katsottavissa myös MTV-katsomossa: 
https://www.katsomo.fi/#!/ohjelma/33001006/suomiareena

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 12.7.2017