Toimintopainikkeet

Hyvinvointia arkeen ja yrittämiseen tuetuilta lomilta – hae nyt vuoden 2019 lomia


2.10.2018

Maatalousyrittäjille ja heidän perheilleen suunnatut tuetut lomat vuodelle 2019 ovat nyt haettavissa Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon (MTLH) kautta. Lomia löytyy hyvinvointilomista perhelomiin sekä Työt takana -lomiin.  Ensi vuonna pilotoidaan uutena myös Minilomaa, jossa loma-aika on jaettu kahteen osaan. Lomien aikana on mahdollisuus vahvistaa omaa ja perheen hyvinvointia ja koota eväitä arkeen ja yrittäjyyteen.

Ensi vuonna jatketaan suosittuja parisuhde-teemalla olevia hyvinvointilomia. Niitä on tarjolla Kuortaneen Urheiluopistolla maaliskuussa ja Kylpylähotelli Peurungassa marraskuussa. Nämä hyvinvointilomat ovat tarkoitettu niille, jotka haluavat saada myös keskusteluapua parisuhteeseen liittyvissä asioissa. Työt takana -lomia on ensi vuonna tarjolla kolme, heti vuoden alkupuolella Lehmirannan lomakeskuksessa ja Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä sekä marraskuussa Lapissa Kiilopäällä.  Työt takana-lomat on suunnattu lähiaikoina eläkkeelle jääville sekä jo eläkkeellä oleville maatalousyrittäjille.

Pilotoitava miniloma maatalousyrittäjille toteutetaan Kylpylähotelli Peurungassa ja loman ensimmäinen osa on maaliskuussa, toinen lokakuussa. MTLH:n toteuttamista minilomista on saatu tähän mennessä hyviä kokemuksia. Ensi vuonna on tarjolla myös useita perhelomia, joista kaksi toteutetaan yhdessä Suomen Yrittäjien kanssa kuten aiemminkin. Lomatarjonnasta löytyy myös nuorille maatalousyrittäjille ja yrittäjille suunnattu hyvinvointiloma Kylpylähotelli Peurungassa.

Tuetut lomat ovat hyvä ja edullinen mahdollisuus irrottautua raskaasta arjesta ja työstä. Lomista maksetaan omavastuuosuus, joka on aikuisilta 20 euroa/vrk. Alle 17-vuotiailta ei peritä lainkaan omavastuuosuutta.  Lomat ovat myös täysihoitolomia sisältäen ruokailut, majoituksen ja lomaohjelman. Matkakustannuksista lomalainen vastaa itse. Lomahakemukset tulee perustella huolellisesti. Lomatukea myönnettäessä huomioidaan hakijan elämäntilanne, taloudelliset, terveydelliset ja sosiaaliset syyt. Esimerkiksi tämänhetkinen vaikea taloudellinen tilanne, velkataakka ja raskas työ hyvä tuoda hakemuksissa esille. Lomatukea pitää hakea 3 kuukautta ennen aiottua lomaa.

Tuetut_lomat_logot.jpg

Tuetut lomat toteutetaan yhteistyössä Maaseudun Terveys-ja Lomahuollon (MTLH) kanssa ja STEAn tuella.

 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää