Sisältöjulkaisija

_header_image

Ruuantuotanto ja viljely Suomessa

Suomalainen ruoka tulee maalta maanviljelijöiden ja maataloustuottajien työn tuloksena. MTK:n työllä huolehditaan siitä, että kotimainen ruokatuotanto säilyy laadukkaana ja kilpailukykyisenä globaalin toimintaympäristön muutosten keskellä.

Murupolku

Sisältöjulkaisija

Uusi kasvisvuosi pyörähtää Suomessa...

Varhaisperunakausi alkoi tänä vuonna erityisen varhain. Jo ennen...

Lauantai-iltana 1.6.2019 palkittiin pohjoismaisen ruokakilpailun EMBLA:n voittajat Islannin...

FAO organisoi maitopäivän korostaakseen maidon tärkeää asemaa maailmanlaajuisena elintarvikkeena.

Ruuantuotanto ja viljely Suomessa

Ruuantuotanto ja viljely Suomessa

Suomalainen kestävästi tuotettu ruoka tulee maalta maanviljelijöiden ja maataloustuottajien työn tuloksena. MTK:n työllä huolehditaan siitä, että kotimainen ruokatuotanto säilyy laadukkaana ja kilpailukykyisenä globaalin toimintaympäristön muutosten keskellä.

Kansalaisilla on oikeus mahdollisimman lähellä tuotettuun ruokaan ja sesongin mukaisiin raaka-aineisiin.

MTK:n tavoitteena on myös maaseutuelinkeinojen kannattavuudesta ja arvostuksesta huolehtiminen, jotta maanviljelijät ja maataloustuottajat pystyvät tekemään arvokasta työtään.

Turvallista ruokaa perhetiloilta

Turvallista ruokaa perhetiloilta

Suomalainen ruoka tuotetaan Euroopan puhtaimmassa maassa ja ympäristössä. Talvi puhdistaa pellot taudeista ja tuholaisista. Viileä, valoisa kesä antaa makua. Perheviljelmät tuottavat turvallista ruokaa kestävin menetelmin. Suomessa ei typistetä lintujen nokkia eikä sikojen saparoita. Antibiootteja käytetään vain sairauksien hoitoon, ei ennaltaehkäisevästi. Kotimaiset kananmunat ovat salmonellavapaita.  

Vuonna 2017 Suomessa oli 48 562 maatilaa. Maatilojen keskipeltoala oli 47 hehtaaria.  Luomutuotanto on osa monimuotoista maataloutta. Kaikista maatiloista luomutiloja on noin 9,5 %.

Suomalainen ruoka on turvallista, puhdasta ja sen alkuperä tiedetään pellolta pöytään. Korkeat laatuvaatimukset yhdessä valvonnan kanssa takaavat koko ketjun toimivuuden. Suomalaiset viljelijät ovat halukkaita osallistumaan ympäristönhoidon tavoitteisiin ja omaksumaan entistä kestävämpiä viljelymenetelmiä. Suomalaistiloista lähes 90 % kuuluu EU:n hyväksymään maatalouden ympäristöohjelmaan.