Toimintopainikkeet

Vastuullinen maataloustuotanto

Luonnonvarakeskus Luke jakaa elintarvikeketjun vastuullisuuden seitsemään ulottuvuuteen: ruuantuontannon ja -kulutuksen vaikutukset ympäristöön ja ilmastoon, ruokahävikki ja ruokajärjestelmän kiertotalous, elintarvikkeet ja ihmisen ravitsemus, ruokaketjun vastuullisuus, lähiruoka, luomutuotanto ja -ruoka sekä ruokaturvaa kehittyviin maihin. 

Maataloudessa vastuullinen toiminta on aina ollut tärkeää. Suomessa ruokaa on aina tuotettu tulevista sukupolvista huolehtien.

MTK:n johtokunta hyväksyi 21.3.2017 järjestön periaatteet koskien kestävää ja vastuullista maataloustuotantoa. Periaatteissa korostuvat ympäristönsuojeluun, eläinten hyvinvointiin, tuoteturvallisuuteen, työhyvinvointiin ja työnantajavelvoitteisiin sekä vastuulliseen taloudenhoitoon liittyvät näkökohdat.


Lisää aiheesta

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 2.2.2018