Toimintopainikkeet

Vastuullinen maataloustuotanto

Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus (MTT) jakaa elintarvikeketjun vastuullisuuden seitsemään ulottuvuuteen: ravitsemus, eläinten hyvinvointi, tuoteturvallisuus, paikallisuus, ympäristövastuullisuus, työhyvinvointi ja taloudellinen vastuullisuus.

Maataloudessa vastuullinen toiminta on aina ollut tärkeää. Suomessa ruokaa on aina tuotettu tulevista sukupolvista huolehtien.

MTK:n johtokunta hyväksyi 21.3.2017 järjestön periaatteet koskien kestävää ja vastuullista maataloustuotantoa. Periaatteissa korostuvat ympäristönsuojeluun, eläinten hyvinvointiin, tuoteturvallisuuteen, työhyvinvointiin ja työnantajavelvoitteisiin sekä vastuulliseen taloudenhoitoon liittyvät näkökohdat.


Lisää aiheesta


Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 5.6.2017