Murupolku

Elintarvikkeiden vientipolku

Elintarvikkeiden vientipolku
 


Suomen elintarvikeviennin potentiaali puhuttaa ja sen kasvattaminen on tunnistettu koko Suomen yhteiseksi tavoitteeksi. MTK:n luotsaamassa RuoKasvu-projektissa on tunnistettu PK-yritysten vientiin liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia.

Elintarvikeviennin kokonaisprosessi on monivaiheinen ja haastava ymmärtää. Epäselvyys askelmerkeistä, sekä auttavista tahoista hidastaa vientiin ryhtymistä ja vaikeuttaa viennissä onnistumisen mahdollisuuksia.

MTK ja Aava & Bang Oy:n ovat nyt mallintaneet viennin kokonaisuuden selkeäksi, visuaaliseksi ja mahdollisuuksia avaavaksi työkaluksi. Vientipolku auttaa yrityksiä konkretisoimaan viennin askelmerkkejä. Vientipolku tuo lisäarvoa erityisesti viennin eri vaiheiden selkeyttämiseen. Kokonaiskuvan ymmärtäminen tuo ryhtiä yrityksen viennin johtamiseen ja nopeuttaa siten etenemistä. Polku on mallinnettu sellaiseksi, että se auttaa myös pidemmällä olevia yrityksiä kirkastamaan omaa toimintaansa.

Vientipolku täydentyy maaliskuussa Iskussa maailmalle Grow Global -tapahtumassa julkaistavalla videolla.

#vientipolku #vientiyhteistyössä

Lisätietoja:
Thimjos Ninios, vientijohtaja, MTK, +358 45 264 7131
Mikaela Vuorisalmi, projektikoordinaattori, RuoKasvu-hanke, +358 50 470 7982
Vilja Laaksonen, liiketoimintajohtaja, Aava & Bang Oy, +358 50 347 2299

 

Vientipolku-oikea-laita

MTK:n vientipolku-sivusto tuo palvelut vientipolulle


MTK:n vientipolkusivusto www.mtk.fi/vientipolku palvelee karttana vientipolulla etenemiseen. Sivustoa laajennetaan alkuvuodesta ”Palvelut vientipolulla” -osiolla. Esittelemme tällöin polun eri vaiheiden toimijoita, selkeyttäen näiden roolia vientipolulla. Sivuston on tarkoitus täten auttaa yritystä löytämään apuja kuhunkin polun vaiheeseen ja tuoda yhteen oikeat tahot oikeaan aikaan.

RuoKasvu – Elintarvikevientiä edistämässä

Elintavikevientiä edistämässä -blogit