Toimintopainikkeet

TöitäSuomesta-palvelu

Työvoimapula vaivaa maaseudun yrityksiä ja monen yrittäjän jaksaminen on koetuksella. Samaan aikaan työttömien voi olla vaikea löytää sopivia työtehtäviä. MTK haluaa ratkaista tämän maaseudun työmarkkinoita vaivaavan ongelman julkistamalla maaseudun yrittäjiä ja työnhakijoita yhdistävän TöitäSuomesta-palvelun. Palvelussa esimerkiksi yrittäjät ja yhdistykset voivat löytää hyviä tekijöitä tekemättömille töille. Työttömät voivat työllistyä monipuolisiin tehtäviin ja täyttää aktiivimallin ehdot myös maaseudulla.

Maaseudun yrityksistä löytyy kasvupotentiaalia, mutta työvoiman saatavuus rajoittaa monen yrityksen kehittymistä. Maaseudulle tarvitaan omaa räätälöityä sähköistä työpaikkamarkkinaa. MTK avaa 12.4.2018 www.töitäsuomesta.fi-palvelun. Tämän käyttäjille maksuttoman palvelun toivotaan ratkaisevan maaseudun työmarkkinaongelmia ja luovan edellytyksiä maaseudun elinvoiman yleiselle kehittymiselle.

Työmahdollisuuksia maaseudulla on paljon yrityksillä, yhteisöillä ja yksityishenkilöillä, mutta työllistämisen kynnys pitää saada alemmas. Työllistyminen omalla lähiseudulla pitäisi olla mahdollista ja uusi TöitäSuomesta-palvelu tulee antamaan tähän työkalun. Reformit, kuten maakunta- ja soteuudistus tulevat muuttamaan erilaisten palveluiden tuottamismalleja. Haluamme, että työvoiman ja työpaikkojen saatavuus sekä avoimuus paranee.

Tuore ammattibarometri kertoo, että työvoiman tarve vaihtelee alueittain. Lisäksi tulossa oleva kasvukausi korottaa jälleen työvoiman tarvetta. Tuoretta kausityölakia valmisteltaessa selvisi, että Suomeen tulee vuosittain jopa 15 000 kausityöntekijää, joten työvoimatarve ensi kesänäkin on suuri. Maaseutumatkailu on nousussa ja lisäksi maaseudulla on runsaasti piilotyöpotentiaalia, joka ei tähän saakka ole tarjontakanavaa.

TöitäSuomesta.fi-palvelu voi muuttaa työnteon ja -tarjoamisen kulttuuria. Töitä tullaan tarjoamaan entistä helpommin ja samalla polku työllistymiseen tai vaikkapa työtehtävien vaihtamiseen helpottuu. Pisimmälle mennessään palvelu edistää maalle muuttoa ja maaseudulta työskentelmistä.

CoReorient Oy:n kehittämä karttapohjainen palvelu toimii kännykällä, tabletilla tai tietokoneella, eikä vaadi erillisen mobiilisovelluksen asentamista. Palvelu on kehitetty erityisesti maaseudun yrittäjien ja töiden ehdoilla, ja se tarjoaa myös viranomaisille keinoja työnhaun tukemiseksi. Töitä voidaan tehdä sekä yrittäjänä että palkansaajana. Kirjanpito tai palkkatiedot ja niihin liittyvät verot ja velvoitteet hoituvat suoraan TöitäSuomesta-palveluun yhdistettyjen, erillisten laskutus- ja palkkauspalveluiden avulla.

TöitäSuomesta-palvelu edistää aktiivimallin vaatimusten täyttämistä maaseudulla. Lisäksi sovellusta voidaan tarvittaessa laajentaa vaikkapa vapaaehtoistyöhön. TöitäSuomesta-palvelun avulla TE-toimisto tai KELA voivat varmistaa, että tehty työ on aidosti aktivoivaa ja yhteiskunnallekin hyödyllistä.

Työvoiman määrän kasvusta tietoa myös yritysbarometrissä https://www.yrittajat.fi/sites/default/files/pk_yritysbarometri_kevat_2018_vk_kalvot.pdf (sivut 51-54) tarkemmin. Monilla maaseudun yrityksillä työvoiman saatavuus haittaa jo kasvumahdollisuuksia.

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 12.4.2018