Toimintopainikkeet

Maataloustuottajain
Satakunnan liitto
MTK-Satakunta ry.

Itsenäisyydenkatu 35 A

28130 Pori


Puhelin 020 413 3540

Faksi 020 413 3549

www.mtk.fi/satakunta 

Valtakunnallinen hevosenlannan hyötykäyttö -hanke

Helmet.jpg

Olisitko kiinnostunut hyödyntämään hevosenlantaa lannoitteena pelloillasi? Haluaistiko hyödyntää esimerkiksi biokaasulaitoksen mädätysjäännöstä tai kompostoitua materiaalia peltojesi lannoitteena? Oletko kiinnostunut kuulemaan alueellasi suunniteltavista investoinneista ja olemaan kenties mukana niiden suunnittelussa? Valtakunnallinen hevosenlannan hyötykäyttöhanke on käynnistynyt elokuussa ja nyt sinulla on mahdollisuus osallistua sen lähtötietokartoitukseen. Hanke on nimeltään HELMET – Hevosenlanta menestystarinoiksi ja se kuuluu hallituksen kärkihankkeisiin. HELMET:in toiminta-alueena on koko Suomi. Kysely on auki 31.10.2016 saakka.

Osallistu kyselyyn

 
 

MTK-yhdistysten syyskokouskierros alkaa!

Katso oman yhdistyksesi kokousajankohta ja tule mukaan!

 
 

MTK avaa pop up -myymälän ruuan verkkokauppansa jakelun kehittämiseksi

MTK avaa pop up -myymälän Ruokaasuomesta.fi -verkkokaupan yrittäjille Helsingin kauppakeskus Forumiin. Myymälä toimii elokuussa lanseeratun verkkokaupan noutopisteenä niille ruoka- ja juomatuotteille, jotka ovat kyseisellä viikolla esillä myymälässä. Myymälässä voi tehdä ostoksia suoraan maatila- ja pk-elintarvikeyrittäjiltä ilman välikäsiä, tutustua yrittäjiin ja maistella tuotteita.

Lue lisää

 
 

MTK 100 -juhlavuoden uusi, yhteinen sivusto on avattu

MTK_100-v_____B3__CMYK(1).jpgMTK 100 -juhlavuoden tavoitteena on tuoda esille maaseudun elinkeinojen ammattiylpeyttä teemalla 100 vuotta kasvua. Juhlavuosi tehdään yhdessä 2017. Sivusto on juhlavuoden keskeisin viestintäväline. Uusi sivusto toimii juhlavuoden yhteisenä tapahtumakalenterina, johon kootaan yhdessä niin kansainväliset, valtakunnalliset, alueelliset kuin paikallistason tapahtumat ja muu ohjelma liittyen juhlavuoteen. Sivuston tietoja päivitetään sitä mukaan kun uusia tapahtumia ilmoitetaan mukaan, uutta kuva- ja videomateriaalia valmistuu sekä juhlavuoden kumppanuuksia julkistetaan.

Kasvutarinoita.fi

 
 

Maatalousyrittäjien kuntoremonttikurssit syksyllä 2016

Holiday Club Caribiassa Turussa on tarjolla kaksi tämän vuoden puolella alkavaa kuntoremonttikurssia maatalousyrittäjille. Ensimmäisen kurssin aloitusjakso on jo 23.—28.10.2016 mutta vielä ehtii toimi nopeasti!
Kuntoremonttikurssijaksojen ajalta on mahdollista hakea Kelan kuntoutusrahaa, kun osallistujalla on työterveyshuollon tekemä kuntoutuspäätös.

Lue lisää

 
 

MTK avasi ruuan verkkokaupan

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on omistamansa Viestilehdet Oy:n kautta lähtenyt rahoittamaan ja kehittämään ruuan verkkokauppaa, jonka kautta kuluttajat voivat ostaa ruokaa suoraan suomalaisilta maatiloilta ja pk-elintarvikeyrityksiltä.

Lue lisää

 
 

Viljelijöiden hyvinvointi- ja virkistyspäivä Ikaalisissa 9.11.2016

uinti.jpg

MTK-Satakunta ja MTK-Pirkanmaa sekä Varavoimaa Farmarille II -hanke järjestävät Melan ja muiden  yhteistyökumppaneiden kanssa Hyvinvointipäivän, jossa pyritään löytämään keinoja vastata viljelijöiden kuluvan vuoden koviin haasteisiin. Kannattaa ilmoittautua nopeasti, viime vuonna päivä täyttyi nopeasti!

Lue lisää

 
 

Tutkimus: Suomalaisuus tärkeä valintakriteeri ruokaostoksilla

Kotimaisuus on tärkeä ostokriteeri ruokaostoksia tekevälle. Suomalaiset ovat ruuan suhteen aiempaa tiedostavampia, ja kotimaista ruokaa arvostetaan aiempaa enemmän. Maa- ja metsätalousministeriön tilaaman selvityksen mukaan myös tietoisuus kotimaisten valintojen vaikutuksista on noussut. Neljä viidestä muistaa ruokakaupassakin, että suomalaisen elintarvikkeen ostaminen tukee työllisyyttä.

Lue lisää

 
 

MTK tarjoaa jäsenilleen Ruokaasuomesta.fi -verkkokaupan kuukausimaksutta käyttöön syyskuun loppuun asti

MTK:n omistama, Maaseudun Tulevaisuutta kustantava Viestilehdet Oy on osakkaana uudessa verkkokaupassa nimeltä Ruokaasuomesta.fi. Palvelu tarjoaa helppokäyttöisen, kokonaisvaltaisen ja kustannustehokkaan suoramyyntikanavan suomalaisille ruoantuottajille. Tavoitteena on lisätä suoraan tiloilta myytävän lähiruoan menekkiä ja parantaa tuottajien katetta.

Lue lisää

 
 

MTK 100 juhlavuosi osallistaa koko järjestöä

Vuonna 2017 vietetään MTK:n ja valtaosa sen jäsenliittojen ja yhdistyksien iloisia 100-vuotisjuhlia. MTK 100 kokoaa yhteen järjestön kaikkia tasoja ja jäsenistöä juhlistamaan maa- ja metsätalouden yhteiskunnallista merkitystä Suomen itsenäisen historian, nykyhetken ja tulevaisuuden rakentajana.

Lue lisää

 
 

Ohjeita maanomistajille sähkölinjojen maakaapelointihankkeisiin

Myrskyjen aiheuttamien laajojen sähkökatkojen vuoksi sähkömarkkinalakia on tiukennettu sähkönsaannin varmistamiseksi sääoloista riippumatta. Verkkoyhtiöt ovatkin ripeää vauhtia siirtyneet maakaapelointiin. Asia on sinänsä hyvä, mutta uusi tilanne on aiheuttanut hämmennystä maanomistajien keskuudessa korvausten ja muiden käytäntöjen suhteen.  Samalla myös nykyisten johtoalueiden vierimetsien hoitoa on lisätty ja tehostettu sähkökatkojen vähentämiseksi.

Lue lisää

 
 

MTK-Satakunnan lausunto Pirkanmaan maakuntakaavaehdotuksesta 2040

 
 

MTK-yhdistysten jäsenten sähköinen jäsenkortti

MTK:n jäsenet voivat ladata sähköisen jäsenkortin matkapuhelimeensa jäsenverkko Repusta. Sähköisellä jäsenkortilla varmistat, että jäsenedut ovat aina taskussa mukana. Luet helposti ajankohtaiset uutiset ja blogit sekä sosiaalisten kanavien kuumimmat puheenaiheet.

Lue lisää

 
 

MTK-liittojen jäsenmatka Itävaltaan