Murupolku

Tiedotteet

Tiedotteet

Lue lisää

Maaltavastaajat-feedi (playlist)

MTK:n yhdistysten Vuoden Helmi -palkinto MTK Savonlinnan seudun ja MHY Etelä-Savon järjestämälle Koululaisten maa- ja metsätalouspäivälle

Uutinen

MTK:n yhdistysten Vuoden Helmi -palkinto MTK Savonlinnan seudun ja MHY Etelä-Savon järjestämälle Koululaisten maa- ja metsätalouspäivälle

17.4.2019

MTK Savonlinnan seutu ja MHY Etelä-Savo järjestivät 4.9.2018 maa- ja metsätalouspäivän kaikille MTK Savonlinnan seudun toiminta-alueen 4-luokkalaisille. Silvaniemen tilalla vieraili yhteensä 320 koululaista ja opettajaa.

Metsätalouden saloihin tutustuttiin seuraamalla metsäkoneen työskentelyä. Paikalla olivat myös metsäammattilaiset kertomassa metsänhoidosta ja istutuksesta. Lisäksi lapsille kerrottiin puun käytöstä ja biotalouden uusista tuotteista.

Maatilarastilla lapset pääsivät tutustumaan monipuolisesti eri maaseudun ammatteihin, jotka liittyvät lypsykarjan pitoon. Tilan isäntä Tuomas Silvaniemi kertoi tilastaan ja eläinlääkäri Taru Hirvonen ja lampuri Otto Makkonen omasta työstään. Maidontuotannon asiantuntija Liisa Heinonen havainnollisti mitä ja miten paljon lehmät syövät ja tuottavat maitoa.

Perustelut Vuoden Helmelle

Tapahtuma oli hyvin organisoitu ja esimerkillinen MTK-MHY-yhteistyö. Lisäksi tapahtuma oli tehty pitkälti talkootyönä ja suunnitteluun oli käytetty paljon aikaa. Päivän järjestelyt toimivat erittäin hyvin. Tapahtumalle on aidosti ollut tarvetta ja sille toivotaan jatkoa. Mukaan oli saatu myös monia ulkopuolisia sponsoreita. Oppilaat ja opettajat olivat innoissaan ja he saivat paljon tietoa tämän päivän maatilasta ja maatilan töistä.

- Koululaisvierailuja järjestää toki moni muukin yhdistys, mutta hyvät järjestelyt tekevät tästä helmen, valintaraadin jäsen Kaisa Pihlaja summasi.

Hakemuksia tuli yhteensä yhdeksän, joista raatiin kuuluneet Jaakko Halkilahti, Matti Heikkilä ja Kaisa Pihlaja valitsivat voittajan.

Kunniamaininnan saivat:

MTK Ilmajoen emeritus-kerho

MTK Kalajoki, MTK Rautio ja  MTK Himanka

MHY Pyhä-kala ja alueen tuottajayhdistyksetTapahtumat

Tapahtumat

Sisältöjulkaisija

Maa- ja metsätalous on osa ilmastokysymysten ratkaisua, ei ongelmanaiheuttaja. Kestävillä maa- ja...

MTK:n, SLC:n ja SML:n yhteinen pölyttäjäseminaari järjestetään 4.4. klo 9:00-12:00. Kiasmassa. Seminaarissa...

MTK:n vaikuttajavalmennuksen viimeinen jakso järjestetään huhtikuussa. MTK:n yhdistysten sihteerivalmennus sekä...

Valtakunnallisessa Maaseutuparlamentti-tapahtumassa kohtaavat kaikki maaseutukeskustelusta,...

Climate Leadership Coalitionin (CLC) järjestämä ilmastoaiheinen vaalikeskustelu järjestettiin ...