Jäsenelle - kaikki hyödyt samalla sivulla

Tältä sivustolta löydät jäsenenä järjestön jäsenpalvelut ja edut keskitetysti sekä ajankohtaiset markkinakatsaukset ja järjestön tapahtumat. Kirjautumalla jäsenenä sivustolle, pääset katsomaan ja lukemaan vain jäsenille tarkoittettuja sivuja ja materiaaleja. Ohjeet jäsenkirjautumiseen

MTK:n jäsenmaksu

MTK: jäsenmaksu koostuu perusmaksusta, edunvalvontamaksusta sekä yhdistyksen omasta jäsenmaksusta. Lisätietoa ja tarkemman kuvauksen jäsenmaksusta löydät jäsenmaksuperusteista

MTK suosittelee jäsenlaskulle laskutustapana sähköisiä laskutuskanavia. Jäsenlaskuun tulee vuonna 2024 5€ paperilaskutuslisä. Vältät laskutuslisän tilaamalla laskun sähköisenä tammikuun 2024 loppuun mennessä. Yrityslaskutus on nyt mahdollista.  

 

Oiva-jäsenportaali  

Oiva-jäsenportaalista löydä omat tietosi, sähköisen jäsenkorttisi ja jäsenlaskusi. Lisäksi löydät sieltä suorat linkit koulutuskalenteriin, jäsenetuihin, puukauppatilastoihin ja sopimusmalleihin. Portaalissa on myös valtakunnallisten medioiden mediaseurannat eli isoimpien lehtien ja medioiden uutiskoonti keskitetysti MTK:n, maatalouden ja metsätalouden uutisten osalta. Lisäksi portaalista löydät hiililaskurin ja voit olla yhteydessä suoraa keskusliiton asiantuntijoihin. Jäsenportaaliin kirjaudutaan omalla jäsentunnuksella, joka on jäsenrekisterissä oleva sähköpostisi ja itse luomallasi salasanalla.  

Lakineuvonta ja sopimusmallit

MTK:n omat juristit tarjoavat jäsenille monipuolista yritys- ja elinkeinotoimintaan liittyvää opastusta ja neuvontaa. Lisäksi jäsenenä saat valmiita lakimiesten laatimia sopimusmalleja, joita voit suoraa hyödyntää. 

Aurinko- ja tuulivoimahankkeet

Jäsenille suunnattu kattava materiaalipaketti maanomistajalle aurinko- ja tuulivoimahankkeiden tueksi. Materiaalipaketista löydät mm. Maanomistajan muistilista aurinko- tai tuulivoimahankkeissa, valmiita vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, MTK:n mallisopimukset tuuli- ja aurinkovoimalle, tulivoimaoppaan, asiantuntijawebinaarit ja - koulutukset aiheeseen liittyen. 


Markkinakatsaukset 

Päivittyvät tuotantosuunnittain jaotellut maatalouden markkinahinnat ja puukauppatilastot ovat jäsentemme käytössä. Vaatii jäsenkirjautumisen. Lisäksi jäsenten luettavissa on keskiviikkoaamuisin julkaistava viljamarkkinaraportti, joka sisältää katsauksen viljamarkkinoiden hintanäkymiin ja analyysia markkinatilanteesta.


Koulutus ja jäsenwebinaarit 

Koulutuksia ja erilaisia jäsenwebinaareja on tarjolla hyvin monipuolisesti. Parhaiten pääset tutustumaan keskusliiton tuleviin koulutuksiin koulutuskalenterin kautta sekä valtakunnalliseen tarjontaan tapahtumakalenterin kautta. Lisäksi MTK:lla on oma verkko-opistoon, johon pääset kirjautumaan omalla jäsentunnuksella. MTK-verkko-opistosta löydät koulutusten ja webinaarien tallenteita kuin ihan verkossa tehtäviä kursseja ja koulutuskokonaisuuksia. Järjestö järjestää koulutuksia on niin etänä kuin kasvokkainkin.  


Jäsenedut  

Järjestö tarjoaa laajan valikoiman jäsenetuja jäsenilleen. Valtakunnallisesti jäsenetuja neuvottelee MTK Hankinnat ja MTK:n keskusliitto. Lisäksi etuja neuvottelee paikallisesti MTK-liitot, Metsänhoitoyhdistykset ja MTK-yhdistykset. Kannattaa kysyä ja katsoa myös millaisia etuja omalla alueellasi mahdollisesti on.


Jäsenviestintä ja kanavat  

Järjestössä on monia erilaisia sähköisiä uutiskirjeitä, joita voit tilata suoraa sähköpostiisi. Näin varmistat ajankohtaisen tiedon saamisen. Haluamiasi uutiskirjeistä voi tilata Oiva jäsenportaalista. Voi myös kuunnella järjestön tekemää podcastia Maaltavastaajat. Lisäksi järjestö lähettää 2 kertaa vuodessa jäsenlehti Mainion kaikille jäsenilleen. Lisäksi järjestö löytyy useista sosiaalisen median kanavista. 

Lisäksi jäsenenä voit seurata eri medioiden uutisia MTK:n, maatalouden ja metsätalouden osalta keskistetysti mediaseurannasta. 

Maankäyttö ja kaavoitus

Lisätietoa kaavoitukseen ja maankäyttöön liittyen jäsenille.

Markkinapaikat

KiertoaSuomesta.fi -palvelu on MTK:n luoma digitaalinen myyntikanava viljelijöille, metsänomistajille ja teollisuudelle. Se yhdistää materiaalien myyjät ja ostajat luoden liiketoimintamahdollisuuksia hyödyntämättömille sivuvirroille. Sivuvirtoja voivat olla esimerkiksi lanta, nurmi, kasvijätteet ja hakkuutähteet. 

Talomaalta.fi on  verkkopalvelu, jossa maallemuutosta haaveilevat ihmiset sekä kiinteistöjen omistajat voivat kohdata. Palvelun tavoitteena on saattaa yhteen toisilleen sopivat kiinteistöt ja maalle muuttajat. Palvelusta löytyy tietoa sekä malleja sopimusten laatimiseen. Perinteisen kiinteistökaupan tai vuokrasopimuksen rinnalle on tuotu myös sopimusmalli, jossa voidaan sopia asumisesta kiinteistön ylläpitoa vastaan.

Luontoarvot.fi-palvelun avulla maanomistajat voivat tarjota metsissään olevia monimuotoisuuskohteita suojeluun tai tehdä toimia, joilla kohteen monimuotoisuutta parannetaan. Kohteet voivat vaihdella yksittäisistä säästöpuista pysyviin suojelualueisiin tai riistatiheiköistä soiden ennallistamiseen. Vastaavasti luontoarvoista kiinnostuneet kansalaiset, organisaatiot ja yritykset voivat ilmoittaa palvelussa, että haluavat hankkia luontokohteita, rakennepiirteitä tai vaikkapa ennallistamistoimia.

 

Hyvinvointi ja jaksaminen 

Maatila tai maaseutuyritys on tyypillinen perheyritys, jonka menestys ja toiminnan jatkuvuus perustuvat kunkin perheenjäsenen antamaan panokseen. Perheyrityksen riskienhallintaan kuuluu perheen hyvinvoinnista sekä työkyvyn ja työnilon säilymisestä huolehtiminen. Näistä kaikista kannattaa pitää huolta, eikä huolien tai murheiden kanssa kannata jäädä yksin. Yhteyttä auttavaan tahoon kannattaa ottaa matalalla kynnyksella, mielummin hieman ennakkoon kuin liian myöhään. 

Jäsenille

Kirjautuneena pääset lukemaan maatalouden ja metsätalouden mediaseurantoja.