Takaisin Ohjeet jäsenlaskun eri tilaustapoihin

Artikkeli – Jäsenyys

Ohjeet jäsenlaskun eri tilaustapoihin

15.12.2023

MTK siirtyy vuoden 2024 jäsenmaksulaskutuksessaan käyttämään ensisijaisena laskutustapanaan sähköisiä laskutuskanavia. Jatkossa postitse lähetettävästä laskusta tullaan perimään mm. paino- ja jakelukuluja kattava viiden euron laskutuslisä.

MTK:n vuoden 2024 jäsenlaskuun tulee 5€ paperilaskutuslisä. Vältät laskutuslisän tilaamalla laskun sähköisesti joko e-laskuna verkkopankkiin tai suoraan sähköpostiisi. Jos sinulla on verkkolaskutusosoite, niin voit käyttää sitä.  

Jäsenenä sinun kannattaa ottaa käyttöön sähköinen laskutus hyvissä ajoin, niin vältyt laskutuslisältä. Sähköiseen jäsenlaskuun siirtyminen vähentää myös näppäilyvirheitä ja laskujen myöhempiä korjaustarpeita.  

Tarkemmat ohjeet, yritysten välinen verkkolasku (OVT, IBAN) ja henkilö- ja opiskelija jäsenten sähköisten laskujen tilausohjeet sivun lopussa liitteenä. 

 
Jos haluat sähköisen laskun, tee muutos viimeistään tammikuun 2024 loppuun mennessä.  
 

Toimi näin  

E-lasku: mikäli haluat laskun jatkossa e-laskuna, tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. 

 1. Kirjaudu omaan verkkopankkiisi
 2. Valitse ”Tilaa e-laskuja”
 3. Valitse laskuttajaksi MTK/Mhy jäsenmaksut
 4. Lisää viitenumerokohtaan viimeisimmän jäsenlaskun viitenumero
 5. Tilaa lasku

Sähköposti- tai verkkolasku: mikäli haluat laskun jatkossa sähköpostilla tai verkkolaskuna, tee laskutuskanavan muutos Oiva jäsenportaalissa. 

 1. Kirjaudu Oiva-jäsenportaaliin. Ohjeet Oivaan kirjautumisesta löydät täältä >> 
 1. Valitse Käyttäjä sivun oikeasta yläkulmasta ja Yrityksen/Tilan tiedot

   
 2. valitse "muokkaa"

   
 3. Valitse laskun toimitustavaksi sähköposti, täytä sähköpostisi TAI mikäli haluat verkkolaskusopimuksen valitse laskun toimitustavaksi e-lasku ja täytä OVT-tunnus ja välittäjätunnus-kentät. 

   
 4. Tallenna.

Näin kirjaudut Oiva jäsenportaaliin 

Käyttäjätunnuksesi Oiva-jäsenportaaliin jäsenrekisterissä oleva sähköpostiosoitteesi. Mikäli sähköpostiosoitteesi ei ole vielä jäsenrekisterissä, ole yhteydessä oman yhdistyksesi jäsenyyttä hoitavaan henkilöön tai lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen nettijasenet@mtk.fi. Kerrothan viestissäsi myös oman yhdistyksesi ja lähiosoitteesi. 

Liitteet


aiheet: jäsenlasku


Saatat olla kiinnostunut myös näistä