Toimintopainikkeet

Gastro 2018

MTK osallistuu Gastro-messuille 14.-16.3.2018 Ruokatiedon kanssa yhteisellä näytöskeittiöllä. MTK:sta vieraita jututtamassa ja kokkailemassa ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi ja maaseutunuorten asiamies Heidi Siivonen. Löydät meidät osastolta 6b20.

Gastro-messut ovat avoinna 14.-15.3. klo 9-17 ja pe 16.3. klo 9-16.
Tapahtuma on ilmainen, mutta sinne pitää rekisteröityä ennakkoon:
https://visit.messukeskus.com/registration/Registration/RegistrationForm

#kotimaista #mtkry #gastro

Seuraa suoraa videolähetystä

 

gastro-video.jpg


Keskiviikko 14.3.

Näytöskeittiössä valmistetaan Hyvää Suomesta -herkkuja, helppoja ja haastavampiakin ruokia oman maan antimista. Seuraa valmistusta ja saa uusia vinkkejä, tutustu Hyvää Suomesta -merkkiin sekä sitä käyttäviin yrityksiin ja tuotteisiin. Maista ja ihastu!

Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävät yritykset valmistavat herkkuja omista tuotteistaan. Tule tutustumaan kasvokkain ruokamme tuottajiin ja tekijöihin. Mukana Birkkalan tila, Jepuan Peruna, Jukolan Juusto, Karviaisten tila, Kujalan tila, Järvikylä, Murtolan Hamppufarmi, Penttilän tila ja Ravintoraisio. 

Klo 10.00 Jukolan Juusto ja Penttilän tila
Klo 10.30 Birkkalan tila
Klo 11.30 Järvikylä

Jukolan_juusto_Penttila.jpg
Cheddar-juustoa Jukolan Juustolta ja perunarieskaa Penttilän tilalta #kotimaista


Jarvikylan_yrtit.jpg
Järvikylän yrttejä

Klo 12.00 Asiantuntijan haastattelu: kestävä kehitys ja kotimainen ruoka Arkeassa. Paula Juvonen, Arkea Oy

Klo 12.30 Kujalan tila 
Klo 13.30 Karviaisten tila

Klo 14.00 Asiantuntijan haastattelu: julkiset ruokapalvelu- ja elintarvikehankinnat. Anu Arolaakso ja Sari Väänänen, EkoCentria

Klo 15.00 Jepuan Peruna
Klo 15.30 Aitojamakuja.fi esittäytyy
Klo 16.00 Murtolan Hamppufarmi

Torstai 15.3.

Mukana Birkkalan tila, Jepuan Peruna, Jukolan Juusto, Karviaisten tila, Kujalan tila, Järvikylä, Murtolan Hamppufarmi, Penttilän tila ja Ravintoraisio. 

Klo 9.30 Karviaisten tila
Klo 10.00 Jepuan Peruna
Klo 10.30 Viljelijä Heikki Huhtanen
Klo 11.00 Järvikylä
Klo 11.30 Birkkalan tila
Klo 12.00 Ravintoraisio

Karviaisten tila_harkapavut.jpg
Karviaisten tilan härkäpapurouheesta tehdyt kasvispullat kiinnostivat messuyleisöä

Klo 13.00 Asiantuntijan haastattelu: kouluruokailu 70 vuotta, jäljitettävyys ja kotimaisuus tänään. Virpi Kulomaa, Viestintävalkea.
Klo 13.30 Asiantuntijan haastattelu: kotimaisten elintarvikkeiden hankinta ja saatavuus. Toini Linnanmäki, Kirkkonummen ruokapalvelujohtaja.

Klo 14.00 Maaseudun Tulevaisuuden ajankohtaispaneeli: Suomalainen ruoka valloittaa maailmaa. Juontajana Riitta Mustonen

Klo 15.00 Murtolan Hamppufarmi 
Klo 15.30 Jukolan juusto ja Penttilän tila
Klo 16.00 Kujalan tila

Perjantai 16.3.

Mukana Birkkalan tila, Jepuan Peruna, Jukolan Juusto, Karviaisten tila, Kujalan tila, Järvikylä, Murtolan Hamppufarmi, Penttilän tila ja Ravintoraisio. 

Kujalantila.jpg
Kujalan tilan luonnonlaidunlihasta valmistettuja burgereita maistatettiin Hyvää Suomesta -näytöskeittiössä

Klo 9.30 Kujalan tila
Klo 10.00 Jepuan Peruna
Klo 10.30 Ravintoraisio
Klo 11.00 Jukolan Juusto ja Penttilän tila
Klo 12.00 Murtolan Hamppufarmi
Klo 12.30 Aitojamakuja.fi esittäytyy
Klo 13.00 Järvikylä
Klo 13.30 Birkkalan tila
Klo 14.30 Karviaisten tila 

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 16.3.2018