MTK:n jäsenyys kannattaa

MTK on maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien etuja ajava järjestö. Jäsenyytemme on suomalaisen maa- ja metsätalouden harjoittajan tulevaisuusvakuutus. Laaja jäsenkunta mahdollistaa vaikuttavan edunvalvonnan. Jäsenenä saat myös paljon rahanarvoisia jäsenpalveluita ja -etuja. Järjestön henkilöjäsen voi olla myös, vaikka ei omistaisi peltoa, metsää tai maaseutuyritystä. 

Miksi jäsenyys kannattaa? 
 

 1. Edunvalvonta 

Edunvalvonta on etujärjestön tärkein tehtävä omasta kunnasta Brysseliin. Maksamalla jäsenmaksun varmistat, että maaseudun asiaa pystytään ajamaan myös tulevaisuudessa. Katso, mitä MTK teki viime vuonna. 

Jäsenenä saat ajankohtaiset tiedot suoraa sähköpostiisi järjestön uutiskirjeiden kautta.

2. Yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja vaikuttaminen 

Yhteisten arvojen ylläpitäminen sekä tietojen, taitojen ja tunteiden jakaminen saman alan ihmisten kesken on tärkeä osa järjestötyötä. Järjestötoiminnassa mukana oleminen on hyvä tapa tutustua oman ammatin harjoittajiin, vaihtaa ajatuksia ja tulla olla vaikuttamassa yhteisiin asioihin.  

Nuorille alle 35-vuotiaille jäsenillemme tarjoamme yhteisen huippuporukan ja mahdollisuuden sekä rentoutumiseen että itsensä kehittämiseen maaseutunuorten toiminnassa. 

3. Koulutus ja jäsenwebinaarit 

MTK järjestää jäsenilleen monenlaista koulutusta ja ajankohtaisia jäsenwebinaareja. 
Tutustu koulutustarjontaamme. 

4. Lakineuvonta 

MTK:n omat juristit tarjoavat jäsenille monipuolista yritys- ja elinkeinotoimintaan liittyvää opastusta ja neuvontaa.
Tutustu lakineuvontaan.

5. Rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut 

Jäsen saa lukuisan määrän rahanarvoisia jäsenetuja. Jäseneduilla voi saada useiden satojen eurojen suuruiset säästöt vuoden aikana. Valtakunnallisten jäsenetujen lisäksi maataloustuottajien liitot ovat neuvotelleet omia jäsenetuja, samoin metsänhoitoyhdistykset. Jäsenetuja voi saada esimerkiksi vakuutuksista, energiasta, polttoaineista sekä yritystoimintaa tukevista palveluista. Jäsenetutarjontamme on monipuolistunut MTK-Hankinnat-etujen kautta. Tutustu laajaan jäsenetutarjontaamme. 

 

Alueelliset liitot ja paikallisyhdistykset keräävät jäsenet yhteen

MTK:hon kuuluu 14 maataloustuottajien liittoa ja 59 metsänhoitoyhdistystä. Liitot ja yhdistykset ovat maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien alueellisia etujärjestöjä ja vaikuttajia. Paikallisten maataloustuottajien yhdistysten ja metsänhoitoyhdistysten kautta MTK:ssa on kaikkiaan noin 316 000 jäsentä. MTK:n jäseneksi liitytään suoraan paikallisyhdistykseen. Voit kysellä lisätietoja jäsenyydestä oman alueesi MT-liitosta tai paikallisesta MTK-yhdistyksestä tai metsänhoitoyhdistyksestä.

MTK:n jäseneksi liitytään aina oman paikallisyhdistyksen kautta.

MTK-yhdistyksiä pääset selamaan liittojen sivuilta: