Takaisin 4H-nuoret ilmastotöissä yhdessä MTK:n ja metsänhoitoyhdistysten kanssa

Tiedote – Metsäpolitiikka

4H-nuoret ilmastotöissä yhdessä MTK:n ja metsänhoitoyhdistysten kanssa

18.06.2019

4H-liitto on käynnistänyt Nuoret ilmastotöissä -pilottihankkeen. Tavoitteena on tarjota nuorille töitä, lisätä heidän metsäosaamistaan sekä Suomen metsien hiilensidontaa istuttamalla puita alueille, jotka eivät ole aktiivisen metsätalouden piirissä. MTK ja metsänhoitoyhdistykset ovat mukana hankkeessa.

MTK ja metsänhoitoyhdistykset ovat yhteistyökumppanina Nuoret ilmastotöissä -hankkeessa, jonka ensimmäinen istutuspäivä pidettiin 18.6. Nousiaisissa.

- Nuorten metsä- ja luontosuhteen vahvistaminen on meille tärkeää ja haluamme myös tarjota nuorille mahdollisuuden kesätöihin ja metsäalaan tutustumiseen, sanoi MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola istutustilaisuudessa.

- Metsät ovat merkittävä hiilinielu ja tällä yhteisellä hankkeella lisätään hiilinielua metsittämällä esimerkiksi joutomaita, jotka eivät ole aktiivisen metsätalouden piirissä.

Metsänomistajat ylläpitävät ja kasvattavat metsien hiilensidontakykyä panostamalla metsien hoitoon. - Töitä metsien paremman kasvun ja samalla myös ilmaston eteen tehdään jatkuvasti osana normaalia metsätaloutta. Esimerkiksi metsänhoitoyhdistysten kautta Suomen yksityismetsiin istutetaan tänäkin vuonna yli 70 miljoonaa puuntainta, Tiirola muistutti.

 

Metsänhoitoyhdistykset osallistuvat hankkeeseen etsimällä sopivia metsityskohteita, hankkimalla taimet ja huolehtimalla alueen valmistelusta istuttamista varten sekä 4H-nuorten kouluttamisesta istutustyöhön. Alueen maanomistaja sitoutuu hoitamaan metsää niin, että se säilyy hiilinieluna.

 

4H-liiton tiedote asiasta

 

Lisätietoja: metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola puh. 044 538 4280

metsäasiantuntija Lea Jylhä puh. 040 848 8081Suositellut artikkelit

Kerholaisille ja kerhonohjaajille suunnattu uudistettu TOP-tehtäväpankki on julkaistu. Uudistuksessa on muun muassa parannettu sivuston käytettävyyttä. Tehtävät ja reseptit on helpompi etsiä sivustolla uuden, kätevän...

4H:n koordinoimassa Nuoret ilmastotöissä -hankkeessa ryhdytään konkreettisiin toimenpiteisiin hiilidioksidipäästöjen kompensoimiseksi. Hankkeessa on tavoitteena istuttaa uutta metsää vuoteen 2030 mennessä 10 000...