Takaisin Kiitos, kun valitset kotimaista - Maaseutunuorten joulutulet syttyvät teiden varsille tiistaina

Tiedote – Maaseutunuoret

Kiitos, kun valitset kotimaista - Maaseutunuorten joulutulet syttyvät teiden varsille tiistaina

21.12.2020

Perinteiset Maaseutunuorten joulutulet syttyvät teiden varsille tiistaina 22.12.2020 eri puolilla Suomea. Joulutulet ovat sydämellinen kiitos kuluttajille kotimaisista valinnoista. Kotimainen ruoka on vastuullinen, turvallinen ja työllistävä valinta. Erityisesti tänä vuonna niin suomalaisen ruuan kuin muidenkin kotimaisten tuotteiden merkitys on korostunut koronapandemian seurauksena. 

Maaseutunuoret toivottavat joulumatkaajat lämpimästi tervetulleiksi joulunviettoon maaseudulle. Tunnelmalliset maaseutumatkailuyritykset tarjoavat maaseudun rauhaa rakastaville hyvää ruokaa, kiireetöntä yhdessäoloa ja puhdasta luontoa. 

Maaseutunuorten puheenjohtaja, maidontuottaja Seppo Korpi iloitsee kotimaisten tuotteiden saamasta luottamuksesta. Ruoka-ala Suomessa työllistää noin 340 000 ihmistä. He työskentelevät maatalouden lisäksi muun muassa elintarviketeollisuudessa, kaupassa ja ravitsemisalalla. Luku vastaa noin 13 prosenttia Suomen kaikista työllisistä. 

-    Jo pelkästään valitsemalla kotimaista ruokaa kukin meistä tarjoaa töitä suurelle joukolle suomalaisia. Kun huomioidaan myös muut kotimaiset tuotteet työllistävä vaikutus kasvaa entisestään, muistuttaa Korpi.

Nuoriin ruuantuottajiin voit tutustua maaseutunuorten Viljelijä 2040 -kampanjan nettisivuilla. Sivuilla kurkistetaan tulevaisuuteen ja palataan tähän hetkeen, kun nuoret maaseudun tekijät kertovat, minkälaista se arki tulevaisuuden maaseudulla oikeasti on. Katso, mitä mietteitä Roope Tonterilla, Ilmarilla, Anne-Marilla, Antilla ja Lotalla on tulevaisuuden viljelystä. Pääset sinne tästä

Joulutulia voit ihastella livenä teiden varsilla tai some-kanavissa hashtagilla #joulutulet20. 

Joulutulien sijainnit ja syttymisajankohdat löytyvät maaseutunuorten kotisivuilta. Pääset sinne tästä.

Turvallisesti maaseudulla 

Maaseutumatkailukohteet tarjoavat ikimuistoisen joulun ja talviloman turvallisesti kotimaassa. Viihtyisän majoituksen lisäksi maaseutumatkailijaa odottavat kohteissa jouluherkut, lämmin sauna ja kaunis luonto. Joulun ja vuodenvaihteen viettoon sopivia maatilamatkailukohteita ja hyvin varusteltuja lomamökkejä löydät ympäri Suomen osoitteissa www.matkamaalle.fi ja https://www.lomarengas.fi/ 

------------- 
Maaseutunuorten joulutulet on jo pitkä perinne, joka alkoi vuonna 1994 Pohjanmaalta. Nyt katkeamattomana jatkunut tapahtuma on laajentunut kattamaan koko maan.

Hyvää joulunaikaa kaikille! 

Lisätiedot: 
Maaseutunuorten asiamies Tiia Kuusela, p. 040 532 9636, tiia.kuusela@mtk.fi
Maaseutunuorten puheenjohtaja Seppo Korpi, p. 045 677 7192
Maaseutumatkailun asiantuntija Kimmo Aalto, +35840 179 1618
 


Kimmo Aalto

asiantuntija

palveluyrittäjyys, maaseutumatkailu, Lomalaidun ry, Green care

+35840 179 1618


Suositellut artikkelit

Kotimainen joulu on vastuullinen hyvän mielen valinta. Kotimaisen elintarvikkeen tunnistat Hyvää Suomesta -merkistä, ja tuttu Sirkkalehti-merkki puolestaan koristaa kotimaisia kasviksia, vihanneksia ja myös...