Takaisin Juureskiusaus

Resepti

Juureskiusaus

Lämmittävä, värikäs ja herkullisen kotimainen juureskiusaus on täydellinen lisuke tai arkiruoka. Makeat juurekset, aromaattinen rosmariini ja sulava juusto tekevät klassikosta vastustamattoman, ja tuoksu uunista kutsuu koko perheen pöytään.

Annoksia: 6
Valmistusaika: 25 min

Ainekset

  • 4 perunaa
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 iso palsternakka
  • 1 iso lanttu
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • muutama oksa tuoretta rosmariinia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 150 g kotimaista emmentaljuustoa, raastettuna


 

Lisäksi

  • Yrttejä koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Pese perunat huolellisesti ja suikaloi kuorineen.
  2. Kuori ja suikaloi porkkanat, palsternakka ja lanttu.
  3. Kuori ja suikaloi sipuli sekä hienonna valkosipulinkynnet.
  4. Irrota rosmariinin lehdet varsista ja hienonna ne.
  5. Laita kaikki kasvikset uunivuokaan ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
  6. Ripottele päälle noin puolet raastetusta juustosta ja sekoita kevyesti.
  7. Kaada ruokakerma tasaisesti vuoan päälle.
  8. Paista kiusausta 200°C uunissa 45 minuuttia.
  9. Lisää loppu juusto pinnalle ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja pinta kauniin kullanruskea.


 

Resepti: Satokausikalenteri



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: resepti, reseptit