Takaisin PastoriPiken kasviswokki (4:lle)

Resepti

PastoriPiken kasviswokki (4:lle)

Wokkiin sopivat kaikki kasvikset! Tässä wokissa käytettiin Piken perheen lemppareita paprikaa, sipulia, porkkanaa ja kurkkua, jota ei kuumenneta, vaan josta tehdyllä raikkaalla salsalla annokset viimeistellään. Wokki tarjoillaan täyteläisten ateriajyvien kanssa. Tulisuutta ja muita makuja säätelemällä saat kaikille maistuvan ruuan.

Wokki

3 porkkanaa
½ parsakaali
3 vartta lehtiselleriä
1 paprika
2 sipulia tai 4 nippusipulia
1 lohko/neljännes valko- tai punakaalista
3 valkosipulin kynttä
1 kotimainen tuore chili
2-3 rkl rypsiöljyä
(300 g kypsää kanaa, lihaa, kalaa, mifua, leipäjuustoa tai härkistä)

Kastike

1 dl vettä
½ dl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kurkkusalsa

1 avomaankurkku
½ ruukkua korianteria
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria tai hunajaa
½ tl suolaa, mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

2,5 dl nopeasti kypsyvää viljalisäkettä (esim. Fazer Alku Ruokakauraa tai Myllärin Ateriajyvät)
ranskankermaa

  • Käsittele wokin kasvikset: kuori sipuli ja porkkana (kesäsipulia ei tarvitse kuoria), leikkaa porkkana ja selleri tikuiksi, paprika pitkittäin suikaleiksi, sipuli renkaiksi tai suikaleiksi, ja parsakaali pieniksi nupuiksi ja kaali suikaleiksi.
  • Kuori ja hienonna valkosipuli ja chili hienoksi.
  • Valmista kurkkusalsa: pilko avomaankurkku kuutioiksi ja hienonna korianteri. Yhdistä kurkkukuutiot, korianterisilppu ja mausteet, sekoita ja siirrä kylmään.
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään sileäksi seokseksi pienessä kulhossa.
  • Valmista wokki: kuumenna wokkipannussa tai paistinpannussa 3 rkl öljyä kuumaksi. Lisää kasvikset, chili ja valkosipuli ja sekoita nostellen. Kasviksiin saa jäädä purutuntumaa.
  • Lisää sekoitettu kastike kasviksien sekaan pannulle ja anna kiehahtaa.
  • Voit lisätä wokkiin kypsää kanaa, lihaa, kalaa tai vaikkapa härkistä kypsennyksen lopuksi.
  • Tarkista maku ja tarjoile viljalisäkkeen kanssa. Koristele annokset raikkaalla kurkkusalsalla ja ranskankermalla.


aiheet: kokkaa kotimaista, reseptit, kasviswokki