Takaisin Noudatetaanko maatalous- ja elintarvikeketjussa hyviä kauppatapoja? - Vastaa kyselyyn! 

Uutinen – Kansainvälinen toiminta

Noudatetaanko maatalous- ja elintarvikeketjussa hyviä kauppatapoja? - Vastaa kyselyyn! 

26.02.2024

Euroopan komission Yhteinen tutkimuskeskus (JRC) sekä maatalouden ja maaseudun kehittämisen pääosasto avasivat neljännen kyselyn hyvien kauppatapojen vastaisten käytäntöjen esiintymisestä maatalous- ja elintarvikeketjussa. Kyselyyn voivat vastata kaikki elintarvikemarkkinalain soveltamisalaan kuuluvat maataloustuotteita tai elintarvikkeita toimittavat tavarantoimittajat, mukaan lukien maanviljelijät.

Vastaaminen kyselyyn on tärkeää, jotta sääntelyn vaikutusta hyvien kauppatapojen vastaisten menettelyjen esiintymiseen voidaan arvioida. Osallistuminen kyselyyn on tärkeää myös siksi, että hyvien kauppatapojen valvonnassa ja lainsäädännön kehittämisessä osataan kiinnittää huomiota oikeisiin painopisteisiin. 

Vuosittain tehtävillä tutkimuksilla komissio arvioi jäsenvaltioiden kauppatapadirektiivin nojalla toteuttamien toimenpiteiden tehokkuutta. Komissio on velvollinen arvioimaan direktiivin tehokkuutta ja antamaan tarvittaessa lainsäädäntöehdotuksia.

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10 minuuttia. 

Kyselyyn pääset tästä.

Kysely on auki 15.3.2024 saakka. Kyselyn tulokset julkaistaan Euroopan komission Yhteisen tutkimuskeskuksen sivuilla.

Kyselyyn on mahdollista vastata myös suomeksi tai ruotsiksi. Sivun oikeasta ylälaidasta voit halutessasi vaihtaa kyselyn kieltä.

Aikaisempien kyselyiden tulokset:
https://datam.jrc.ec.europa.eu/datam/topic/UTP/index.html 
EUSurvey - Survey (europa.eu)Kimmo Tammi

juristi, maatalous ja elintarvikemarkkina

+358 20 413 2141

aiheet: elintarvikeketju, kauppa, hyvät kauppatavat, jäsenkysely