Takaisin Keltajuuriröstit

Resepti

Keltajuuriröstit

Tunnetko keltajuuren? Punajuuren kauniin keltainen serkku sopii kaikkeen ruuanlaittoon punajuuren tapaan, mutta se ei värjää ruokia punaiseksi kauniin punaisen sukulaisensa lailla. Kotimaisia keltajuuria on hyvin saatavilla syyskaudella. 

n. 12 kpl
valmistusaika: 1 tunti

4 kpl keskikokoista keltajuurta
1 kpl keskikokoinen, kiinteä peruna
10 cm pala purjoa
1 ½ tl suolaa
1 kananmuna
1 dl juustoraastetta (esim. kotimaista emmentalia tai mozzarellaa)
5 rkl korppujauhoja
½ dl perunajauhoja
hyppysellinen pippuria
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
voita ja öljyä paistamiseen


 

Lisäksi:
ranskankermaa
tuoreita yrttejä (esim. timjamia ja rosmariinia)
suolaa ja pippuria


Pese keltajuuret sekä peruna hyvin ja poista keltajuurien kannat. Raasta keltajuuret ja peruna karkeaksi raasteeksi. Huuhtele puolitettu purjo hyvin ja suikaloi purjo ohuiksi suikaleiksi. Laita kasvikset ja suola kulhoon, sekoita hyvin ja anna levätä 30 minuuttia sekoittaen silloin tällöin.

Purista kasviksista mahdollisimman paljon nestettä pois. Sekoita muut raaka-aineet kasvisten kanssa tasaiseksi röstimassaksi.

Paista röstit paistinpannulla kauniin kullanruskeiksi käyttäen voi-öljyseosta. Jos paistat röstit lettupannulla, saat taikinasta noin 12 keltajuuriröstiä.

Voit halutessasi tarjoilla röstien kanssa ranskankermasta ja tuoreista yrteistä sekoitettua kastiketta.

Resepti: Satokausikalenteri



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559