Takaisin Muffinssipannarit, vadelma-kardemummahilloa ja smetanavaahtoa

Resepti

Muffinssipannarit, vadelma-kardemummahilloa ja smetanavaahtoa

Nämä herkulliset muffinssipannarit tarjoavat uudenlaisen tavan nauttia klassisista pannukakuista. Pannarit paistetaan muffinssivuoissa, mikä tekee niistä ihanan kuohkeita ja helposti tarjoiltavia. Ne kruunataan vadelma-kardemummahillolla, joka tuo annokseen raikkautta ja hienostuneen mausteisuuden. Kermainen smetanavaahto täydentää makuelämyksen, lisäten annokseen ripauksen ylellisyyttä. 

10 kpl

Työjärjestys:

Tee pannaritaikina ja laita uuni kuumenemaan
Laita hillo kiehumaan
Annostele ja paista pannarit
Vatkaa smetanavaahto

Muffinssipannarit

2 kananmunaa
3 dl maitoa
100 g maitorahkaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
¼ tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä

Vuoan voiteluun rypsiöljyä tai huoneenlämpöistä voita

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Riko munat kulhoon, lisää maito ja rahka. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon muut aineet. Anna taikinan turvota uunin lämpiämisen ajan. Voitele muffinipelti kevyesti rasvalla. Jaa jokaiseen koloon taikinaa 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia.

Vinkki! Voit paistaa pannarin myös uunivuoassa.

Vadelma-kardemummahillo

200 g pakastevadelmia
½ dl vettä
1 dl (100 g) hillosokeria
½ tl jauhettua kardemummaa

Mittaa vadelmat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kardemumma ja hillosokeri. Anna sokerin sulaa ja keitä 6–8 minuuttia välillä sekoitellen.

Vinkki! Hillo jäähtyy nopeammin, kun laitat kattilan kylmävesihauteeseen.

Smetanavaahto

100 g smetanaa
50 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Mittaa ainekset sekoituskulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi.

Info! Kananmuna on keittiön moniottelija. Se kuohkeuttaa, sitoo, suurustaa, antaa väriä ja makua ruokiin.



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802