Takaisin Nuorten äänet kuuluviin Maaseutuparlamentissa

Uutinen – Maaseutunuoret

Nuorten äänet kuuluviin Maaseutuparlamentissa

13.06.2024

Tulevaisuuden tekijät yhteistä maaseutua etsimässä

Maaseutuparlamentti järjestetään Nurmeksessa 26.-28.9.2024. Se on Suomen suurin ideafestivaali, joka pyrkii tuomaan lisää vuoropuhelua sekä uusia näkökulmia päätöksentekoon ajankohtaisten, innostavien sekä osallistavien sisältöjen avulla. Maaseutuparlamentin pääteema vuonna 2024 on Uudistavaa paikallisenergiaa. Se korostaa paikallisyhteisöjen merkitystä kestävän, monimuotoisen sekä tasa-arvoisen tulevaisuuden rakentamisessa. 

Tavoitteena on laajentaa ja syventää ymmärrystä maaseudun arjesta, yrittäjyydestä ja kulttuurista sekä löytää paikallisia ratkaisuja isoihin valtakunnallisiin ja globaaleihin haasteisiin. Maaseutuparlamentti huipentuu kansallisen maaseutupoliittisen julkilausuman muotoiluun ja julkistamiseen.

MTK ja Maahenki järjestävät Maaseutuparlamentissa työpajan, joka kokoaa eri poliittisten nuorisojärjestöjen edustajat keskustelemaan ja jakamaan näkemyksiään osallisuudesta, kansalaistoiminnan tilasta ja tulevaisuudesta, maaseudun ja kaupungin välisestä vuoropuhelusta sekä aluekehittämisestä.

Työpajassa pohditaan osallisuuden kokemuksen vahvistamista ja luontosuhdetta

Perjantain työpajassa kuullaan taiteilija Sylvia Grace Borda (Kanada)  Hän pohtii luontosuhteen ja osallisuuden kokemusten vahvistamista taiteen keinoin. Borda nostaa myös esiin ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksen tärkeyden ja nuorten luontosuhteen heikkenemisen vaikutuksia.  Vi Unga -järjestön johtajan Anton Öhrlundin (Ruotsi) alustus avaa näkökulmia siihen, miten maaseudulla asuvia nuoria innostetaan omaehtoiseen toimintaan lähiyhteisönsä ja -ympäristönsä hyväksi ja miten toiminta osaltaan ylläpitää demokratiaa ja maaseudun elinvoimaisuutta.

Alustusten jälkeen seuraa nuorten päättäjien Erätauko-keskustelu, johon yleisö voi osallistua lähettämällä kommentteja keskustelualustalle. Erätauko-keskustelun jälkeen jaetaan ajatuksia yleisön kanssa. Keskustelijat muodostavat tilaisuudesta yhteisen viestinsä jaettavaksi Maaseutuparlamentin kanaville.

Tule mukaan!

Ilmoittautuminen tapahtumaan on avattu. Varaa paikkasi nyt! Ilmoittaudu oheisesta linkistä: https://www.maaseutuparlamentti.fi/info/ilmoittautuminen  

#maaseutunuoret #mtk #maahenki #maaseutuparlamentti #maapuhuu #ideafestivaali #landsbygdsparlamentet #landetalarMeri Remes

asiantuntija, maaseutunuoret

+358 40 532 9636

aiheet: maaseutunuoret, maaseutuparlamentti, maaseutunuori, nuoret