Takaisin Omena – puolukkarahka  

Resepti

Omena – puolukkarahka  

Kotimaiset omenat ovat nyt parhaimmillaan! Pienenkin puun sato riittää pikahillokkeeseen, joka maustaa ihanasti rahkan. Jos omassa pihassa ei omenapuuta kasva, ovat kotimaisten omenoiden valikoimat kaupoissa nyt parhaimmillaan. Saatavilla on myös kotimaisia päärynöitä, joista kokeilunhaluinen valmistaa samalla ohjeella herkullisen päärynähillokkeen! Kermavaahdolla pehmennetty rahka on oivallinen välipala tai jälkiruoka. Syksyn marjat, pirteät puolukat tai karpalot piristävät kermaisen jälkiruuan. 

Omenahilloke 
noin 1 kg omenoita 
½ dl vettä 
1-2 dl sokeria 
kanelitanko, vaniliasokeria 

◾ kuori ja kuutioi omenat reiluiksi paloiksi 
◾ mittaa kattilaan vesi ja sokeri, kiehauta, kunnes sokeri sulaa veteen 
◾ lisää seokseen omenapalat ja kanelitanko 
◾ keitä, kunnes omenat ovat läpikuultavia, mutta eivät vielä soseutuneet, hillokkeeseen saa jäädä reiluja sattumia 
◾ lisää joukkoon 1 tl vaniljasokeria, ja siirrä säilytysrasioihin 
◾ hilloke säilyy jääkaapissa muutaman viikon, ja sen voi myös pakastaa pienissä annoksissa 

Omenarahka 

1 prk maitorahkaa 
1 dl kuohu- tai vispikermaa 
1,5 dl omenahilloketta 
1 dl puolukoita tai karpaloita 
sokeria, kanelia, vaniljasokeria, piparkakkumaustetta 

◾ vaahdota kerma 
◾ yhdistä kermavaahtoon rahka, marjat ja omenahilloke, maistele ja mausta vielä sokerilla, kanelilla, vaniljasokerilla tai piparkakkumausteella. Huomioi sokeria lisätessä, että hillokkeessa on jo sokeria. 



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: satokausi, reseptit, syksy, omena, puolukka, rahka, omenahilloke