Peruna-nachopelti smetana-purjotäytteellä
Resepti
Peruna-nachopelti smetana-purjotäytteellä
Peruna-nachopelti smetana-purjotäytteellä yhdistää rapeaksi paahdetut perunat ja täyteläisen smetana-purjoseoksen. Helppo valmistaa ja täynnä makua – täydellinen naposteltava tai herkullinen lisuke!
Annoksia: 4-6
Valmistusaika: 30 min
Passiivinen: 15 min
Ainekset:
- 1 kg kiinteitä perunoita pestynä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl paprikajauhetta
- 100 g juustoraastetta, esim. emmental
- 1 pieni paprika kuutioituna
- 2 tomaattia kuutioituna
- ½ pnt tuoretta korianteria, hienonnettuna
- 100 g purjoa hienonnettuna
Smetana-purjotäyte:
- 1 purjo hienonnettuna
- 1 rkl voita
- 1 prk (120 g) smetanaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje:
- Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta ja anna jäähtyä hieman.
- Aseta perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Litistä niitä kevyesti esimerkiksi juomalasin pohjalla.
- Sivele litistetyt perunat rypsiöljyllä ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä paprikajauheella. Paahda 225 °C uunissa 15 minuuttia. Ripottele juustoraaste päälle ja paista vielä 5–7 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä.
- Sulata voi pannulla keskilämmöllä ja lisää hienonnettu purjo. Paista, kunnes purjo pehmenee ja alkaa hieman ruskistua. Sekoita joukkoon smetana, suola ja mustapippuri. Kuumenna nopeasti ja siirrä sivuun.
- Nosta uunista paistetut perunat tarjoiluvadille tai pidä ne pellillä. Lusikoi päälle lämmin smetana-purjotäyte. Ripottele pinnalle tuoretta hienonnettua purjoa, paprikakuutioita, tomaattikuutioita ja korianteria.
Resepti: Satokausikalenteri

Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802

Kaija Stormbom
viestinnän asiantuntija
maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka
+358 20 413 2385
+358 40 848 9559
aiheet: reseptit
Ajankohtaista
1
21.03.2025
Vapaaehtoiset tukevat pienviljelijöitä Tansaniassa - FFD:n vapaaehtoisryhmä ylittänyt jo puolimatkan varainkeruussa
2
21.03.2025
Metsänomistajilla on myyntihousut jalassa tänäkin vuonna
3
20.03.2025
Valtakunnallinen maaseutumatkailuseminaari kokosi alan toimijat yhteen – Yhteistyö ja alan kehittäminen avainasemassa
4
20.03.2025
Yksityismaiden luonnontilaisten metsien ja vanhojen metsien suojeluun varattava riittävä rahoitus
5
20.03.2025
Maaseutumatkailun tunnustukset 2025: Ala-Orvola Vesilahdelta ja Kivennapa Juankoskelta
6
19.03.2025
Biokaasu ja ravinnekierrätys vahvistavat huoltovarmuutta – alan toimijat odottavat päätöksiä
7
19.03.2025
Miljoonien tukipotti itäisen Suomen matkailuun – mutta miksi toimenpiteitä ei näy?
8
13.03.2025
Miten geopolitiikan myllerrys muuttaa markkinoita?
9
13.03.2025
Äänestä suosikkiasi – kuka ansaitsee Vuoden lähiruokateko 2025 -tunnustuksen?
10
07.03.2025
Tuettuja lomia yrittäjä- ja maatalousyrittäjäperheille!